Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2011 06 07, 07:12)
nu zinai, nera man tos dvasios ir meno is to, ka matau smile.gif nors ten ir nerandu normalios galerijos..  kazkaip as madu fotografija graziau isivaizduoju biggrin.gif

Aš kadangi nemačiau jo darbų visai, (webe kažkokie padriki kadrai), tai nesiimu spręst gražu ar negražu. Jo portfolio nemačiau, susidariau tik įspūdį, kad jis turi nemažą bagažą fotografuojant madas ir kas ten su jomis susiję. Anyway.

QUOTE(rarity @ 2011 06 07, 08:06)
Laukine, puikiai rašai  4u.gif
Nuverkiau posmą skaitydama apie gimdymą. Šaunuolė. Labai būtų įdomu foto pamatyti.

O iš šitos sesijos tai labai įdomus kitas dalykas - kaip tos agentūros elgiasi su nepilnametėmis? Ar turi tėvų sutikimus  blink.gif

Žinoma turi, be tėvų sutikimo niekaip, juk nepilnametės. Bet man patinka, kad pvz ta keturiolikametė mąsto puikiai. Tikiu, jei tokia išeitų į platesnius vandenis nepražūtų vien dėl savo dvasingumo ir kuklios prigimties. Aš tikiuosi ją dar pagaut kažkaip, užtusysiu su fotiku. Ir šiaip, po šios sesijos atsidaro vėl naujų idėjų biggrin.gif
Papildyta:
Jei Jūs nueitumėte į kokį rašytojų forumą, esu tikra, kad tokias rašliavas kaip mano nurašytų pradžiamoksliui smile.gif Tiesiog Jūs nieko apie tai nesuprantat, kaip ir aš, todėl rašau, o Jums gražu biggrin.gif
Čia tas pats kas foto pradžiamokslis ir FB. Nori kad pagirtų- dėl foto ten, kur nėra apie fotografiją išmanančių ir visiems bus gražu smile.gif

Smagu, kad pagiriat, bet jaučiuosi labai nenusipelniusi tiek gražių žodžių..

Dėl nuotraukų, žinokit, jei nesudaužysiu kompo, tai gal bus iki šios sav pabaigos, ba vargstu iki paryčių su tuo suknistu foto filmuku- nieko man nesigauna. Nu mokausi, mokausi.. Šiandien dar sesija, vėl laiko prisėst lieka mažiau.. Nuotraukas sutvarkiusi turiu jau nuo sekmadienio, o va filmuko niekaip nesukurpiu smile.gif
Atsakyti
Laukine, o kas tau su filmuku neiseina?
Atsakyti
Laba, laukine...visi tave giria...uz puiku skoni rasant tokkias istorijas, pagirsiu ir vel ir vel tave...be galo skanu skaityti...antras zmogus esi,kurio eiles taip skaniai suskaitau...

Merginos,atsakykit kas nors, ka daryti,kad spalvos,ikelus i flickr nepakistu?

Ir dar, man noris isbandyti action'us, gal pasakysite kokius naudojate J/B ir kokius spalvu pastelinimui...busiu dekinga...
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2011 06 07, 09:07)
Laukine, o kas tau su filmuku neiseina?

Nu žodžiu- atsisiunčiau aš kažkokią suknistą sony vegas programą. Mano tikslas: kad nuotrauka persidengtų viena kitą, taip lėtai su labai nežymiu švelniu perėjimu. Nežinau kaip atrodytų, ba nemoku padaryt, bet gal noriu kad kiek prisizoomintų foto ir kad gražiai ant foto sugultų muzika. Kolkas tai- misija neįmanoma. doh.gif Kaip sudėt taip foto, kad muzika sutaptų su foto turiniu bei muzikos pradžia ir pabaiga gražiai sutaptų su nuotraukomis- absoliutus kosmosas. blink.gif

Ačiū, Jūratike smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 07 birželio 2011 - 09:56
QUOTE(rG @ 2011 06 06, 17:30)
Tikrai reikėtų kailį iškaršti. Viskas ten normaliai
Netarkuok savęs ir nesakyk joms, kad nepavyko kas, čia net nelygintina su kažkurios forumietės sesės vestuvėm, pameni?

drinks_cheers.gif jom tikrai nesakyk. pati zinai, kad gali geriau, bet jau nereikia iki grabo lentos buti saziningai.
pasisakiau placiau flickr.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 07, 08:58)
Jei Jūs nueitumėte į kokį rašytojų forumą, esu tikra, kad tokias rašliavas kaip mano nurašytų pradžiamoksliui smile.gif Tiesiog Jūs nieko apie tai nesuprantat, kaip ir aš, todėl rašau, o Jums gražu  biggrin.gif
Čia tas pats kas foto pradžiamokslis ir FB. Nori kad pagirtų- dėl foto ten, kur nėra apie fotografiją išmanančių ir visiems bus gražu smile.gif

Na, aš užaugau su knygomis, nebuvo tokios, kurios nebūčiau perskaičius mokyklos bibliotekoje. Dabar kartais skaitau kūrinį ir galvoju, kur tas siužetas man matytas, skaičiau prieš 15 metų ar ne? biggrin.gif Studijuoju magistrantūroje literatūrologiją. Rimtai studijuoju, nėra dienos, kad nenagrinėčiau kokio nors teksto (nebūtinai tai literatūra), nerašyčiau, neanalizuočiau. Ištisas dienas esu ne tik teoretikė, bet ir praktikė. Na, čia toks įvadas, kad kalbu ne tuščiai...
Žinok nieko aš Tau negaliu pasakyt šia tema biggrin.gif Taip sudėtinga biggrin.gif Gal Tu ir teisi, bet, jei kalbi apie kūrybą, tai čia viskas lygiai taip pat kaip su fotografija - yra kompozicija, yra harmonija, darna, spalvos, jausmas... Ir šiaip gal forumų ar blogų rašinių nederėtų painioti su kūryba, man šventas reikalas tai yra blush2.gif Žinai... Geriausi kūriniai, tobuliausi romanai parašyti per ištisus dešimtmečius... Rašytojai dažniausiai perkopę bent 40, nes jauni pernelyg subjektyvūs. Yra ir kitaip, bet tai išimtys. Eilės gimsta ne tik kaip sublimacija (tam tikros energijos transformacija ar negero jausmo įsikūnijimas į kūrybą, nežinau ar aiškiai išsireiškiau), bet kaip subrendusio kūrėjo produktas, kuris tikrai turi kompoziciją, žvilgsnį atsitraukus nuo savo asmenybės, t.y. objektyvumą (o dar žanras, rūšis, porūšis, kryptis, srovė, nė nekalbu, kaip viskas platu).

Nežinau, tai ne 5 minučių kalba biggrin.gif Bet jei suvirpini kažkieno širdį, vadinasi turi talentą wink.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 06 07, 09:41)
pirma nuotrauka man kampas nelabai patinka, gal gražu būtu jei iš viršaus būtum fotkinusi ir pati maždaug ties kojomis jos stovėtum,bet čia tik pamastymas
antra, liudnokas jos veidas, bet gal taip ir norejai, juk nevisad reikai but išisšiepus smile.gif) jei taip visia man tinka tas medelis kur matosi fone irgi vienas kaip ji. pati jos poza nelabai patinka nes ranka isiitempusi, bet žinok net nežinau ka paarti nes kai fotkinau neštuke tai irgi visur tai sėdėjo ir bandėm atraski kitų pozų, bet nelabai mums gavosi smile.gif
trečia manes visia nekabina, nes nepatinka kaip joje krenta šviesa nat veiduko ir jb nepatinka ir mano nuomone geriau žiūrėtusi jei būtu horizontali ir vietos dar būtu kur ranka padėta ale pratesimas jai.
Tai mano akims tiek tos kritikos smile.gif))

Labai dekui uz kritika 4u.gif Deduosi viska i galvele smile.gif Baisiai sunku man buvo fotografuoti, saule dar aukstai, su modeliu dirbti nemoku, reflektoriaus nebuvo kam palaikyti biggrin.gif Daugiau nei puse nuotrauku matosi kaip pozuoja, neatsipalaidavus... Ai, bet vis tiek dziaugiuos, kad bent kazkas gavosi ir jai paciai patinka smile.gif O as su laiku ismoksiu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 06 07, 10:12)
Na, aš užaugau su knygomis

Ir aš taip manau, ką parašei.. Esu per jauna, kad gerai rašyčiau.. Visi vis sako, ei, parašyk knygą.. Ammm, o apie ką? Apie supermamų forumą? Apie tai, kaip vaikui pampersą pakeičiau? Juk gyvenimo patirties tai neturiu normalios, kad galėčiau išsamiai ir nuosekliai rašyti.. Skurdi mano patirtis gerai knygai ar bet kokiam rašiniui.. Jei nebūčiau dviejų vaikų mama, jei nesukčiau smegenų tiek dėl fotografijos, jei jei jei, tuomet keliaučiau, pažinčiau naujas kultūras, žmones, rizikuočiau, jausčiau, tirčiau, mėgaučiausi, padėčiau, gimčiau, numirčiau ir vėl atgimčiau, o tada gal ir apie knygą būtų galima pakalbėt... O dabar.. Dievuliau, dviejų vaikų nupušus mama ims knygas rašyt smile.gif Negaliu, nemoku. Bet Bloge parašinėt visai smagu..
Atsakyti
QUOTE(maija @ 2011 06 07, 10:19)
Labai dekui uz kritika  4u.gif Deduosi viska i galvele smile.gif Baisiai sunku man buvo fotografuoti, saule dar aukstai, su modeliu dirbti nemoku, reflektoriaus nebuvo kam palaikyti biggrin.gif Daugiau nei puse nuotrauku matosi kaip pozuoja, neatsipalaidavus... Ai, bet vis tiek dziaugiuos, kad bent kazkas gavosi ir jai paciai patinka smile.gif O as su laiku ismoksiu... smile.gif

teisingai rašai, visko dar išmoksi, žinai aš čia parašiau ka aš matau, bet tai nebūtinai teisinga, pati matai kiek aš klaidų darau, tiesiog man pačiai patinka kai kas nors taip parašo nes tada priverčia susimatsyti, o tai man labai patinka

Ei Laukine žinok skaitau tavo parašymus (nevertinu jų kaip meno kūrinių, tiesiog jie man artimi, mintys sudėliotos taip kad norisi skaityt, nors aš nesu mėgėja to daryt) ir viskas taip artima. Aš labai myliu vaikus, bet jie labai riboja šiuo metu, nes daug dar jiems reikia mano globos ir laiko, bet beprotiškai laukiu laiko kai jie ugtels, o tuo pačiu ir aš augti galėsiu
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 07, 09:54)
Nu žodžiu- atsisiunčiau aš kažkokią suknistą sony vegas programą. Mano tikslas: kad nuotrauka persidengtų viena kitą, taip lėtai su labai nežymiu švelniu perėjimu. Nežinau kaip atrodytų, ba nemoku padaryt, bet gal noriu kad kiek prisizoomintų foto ir kad gražiai ant foto sugultų muzika. Kolkas tai- misija neįmanoma. doh.gif Kaip sudėt taip foto, kad muzika sutaptų su foto turiniu bei muzikos pradžia ir pabaiga gražiai sutaptų su nuotraukomis- absoliutus kosmosas. blink.gif

Ačiū, Jūratike smile.gif

o nebandei su kokiu windows movie maker? Ten man tokia visai nesudetinga programa ir jei gerai pamenu yra viskas ko tu nori. Nors siaip jei man reik greit darau su Picasa. Nes viska ka tu nori ten automatiskai padaro, svelniai pereina, zoom i ir tolyn, ir muzika lengvai prisitaiko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2011 06 07, 10:30)
o nebandei su kokiu windows movie maker? Ten man tokia visai nesudetinga programa ir jei gerai pamenu yra viskas ko tu nori. Nors siaip jei man reik greit darau su Picasa. Nes viska ka tu nori ten automatiskai padaro, svelniai pereina, zoom i ir tolyn, ir muzika lengvai prisitaiko  biggrin.gif

Su pikasa? Vo blyn... Su movie maker dariau- ne viskas gavosi ko norėjau, tada atsisiunčiau sudėtingesnę programą, bet nebesusitvarkau su ja, dabar iš vis į Power pointą susimečiau, bandau.. Nu su Pikasa dar nebandžiau, bandysiu biggrin.gif

Vienintele, ir man taip.. Ir aš laukiu.. laiko, kada galėsiu būti laiminga. Nors laiminga esu dabar. Filosofuoju jau čia. Bet galiu lažintis, kad po penkių metų ar kiek, rašysim čia ir graudensim, kaip gaila, kad vaikai dideli, kad jiems reikia nebe mūsų rankos einant kieme, o draugų ir draugių.. Kaip namie jie ne virtuvėj apie kojas trinsis, o sėdės savo kambary prie kompo ir dar ant savo kambario durų būtinai pasikabins ženklą "Įeiti draudžiama" smile.gif na, visur gerai kur mūsų nėra... Reik spėti išjausti kiekvieną laiką.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 07, 10:22)
Ir aš taip manau, ką parašei.. Esu per jauna, kad gerai rašyčiau.. Visi vis sako, ei, parašyk knygą.. Ammm, o apie ką? Apie supermamų forumą? Apie tai, kaip vaikui pampersą pakeičiau? Juk gyvenimo patirties tai neturiu normalios, kad galėčiau išsamiai ir nuosekliai rašyti.. Skurdi mano patirtis gerai knygai ar bet kokiam rašiniui.. Jei nebūčiau dviejų vaikų mama, jei nesukčiau smegenų tiek dėl fotografijos, jei jei jei, tuomet keliaučiau, pažinčiau naujas kultūras, žmones, rizikuočiau, jausčiau, tirčiau, mėgaučiausi, padėčiau, gimčiau, numirčiau ir vėl atgimčiau, o tada gal ir apie knygą būtų galima pakalbėt... O dabar.. Dievuliau, dviejų vaikų nupušus mama ims knygas rašyt smile.gif Negaliu, nemoku. Bet Bloge parašinėt visai smagu..

Šiaip, jo, jei atvirai. Aš pati kažkada galvojau, kad tai nesvarbu, svarbu talentas, jausmas, bet žinok reikia patyrimo, reikia išprusimo, dabar apskritai man akys atsivėrusios biggrin.gif Aišku nebūtina labai superduper išmanyti rašyti, kad galėtum rašyti biggrin.gif Dabar nagrinėju populiariąją literatūrą - yra bloga ir profesionali populiarioji. Manau, Tu sugebėtum visai neblogą populiarią parašyti su savo preciziškumu. Kiek ten žinai būtų meninės vertės, kitas klausimas, nes labiausiai meniški gimsta iš sudėtingų asmenybių, beveik išprotėjusių asmenybių, kurioms šis pasaulis yra per sunkus ir jie rašydami išsprendžia (laikinai) tas vidines problemas. O tokios kūrybos fikcijos labai gerai matosi. Bet jei nesilygiuojama į tokius kaip Kafka, Mannas, Hesse, Dostojevskis ir t. t., tai gali bandyt jei kyla tokios mintys smile.gif mane nuo vaikystės kamuoja rašymo sindromas biggrin.gif Aišku ne grafomanijos, kitaip jau būčiau išleidusi.

Ai tai apie ką mes čia biggrin.gif Apie dviejų vaikų jauną mamą? Žiūrint koks jos išsilavinimas, daugybė lietuvių populiariosios prozos rašytojų jaunų mamų yra žurnalistės, filologės ir kt. panašaus plauko specialybės (Barauskaitė, Radvilavičiūtė, Jazukevičiūtė ir t. t. , net šiame forume yra užsiregistravusių mirksiukas.gif )

Aišku, vėlgi, čia taisyklių nėra ir negali būti smile.gif Bet šiaip dėl savo garbės verčiau atsakingiau pažiūrėti į tą reikalą, dizaineriai irgi knygas leidžia, įsivaizduoja, matyt, kad tai nebloga kūryba, bet tai yra baisu biggrin.gif O ką jis koks kvailas ar ką, nu ne. Tiesiog neišmano.
Atsakyti