QUOTE(meskyte @ 2007 01 02, 03:19)
ok, persikeliu i sita tema
Tai kaip ten su tais dokumentais - į ambasada Vilniuj reikia visus visus popierius neštis, išsiųsti i Varšuva ir po to jau ten vežtis nieko nebereikia? Kur medicininę geriausia praeiti ir kiek laiko trunka?
Ir dar nelabai supratom, ten konsulato tinklapy kur išvardinti visi dokumentai, jų reikia tik man ar ir mano antrai pusei? Medicininę jam irgi reikia pereiti?
P.S. SU NAUJAISIAIS VISAS MAMYTES!
kaip supratau, turi sarasa, kokius dokumentus veztis i ambasada Vilniuj. jie tuos dokus perziures ir pasakys, ar gauni 'palaiminima' is ju siusti tuos dokumentus i Varsuva. mes i Vilniu vaziavom dviese ir praejom visus pokalbius, o po to vyras jau turejo grizt i darba i USA, tad visus likusius popierizmus atlikau viena pati. doku reikes ne tik is tavo puses, bet ir is jo... nebepamenu, kokiu, bet reiks doku is amerikos su apostilem. vienas is ju - irodymas, kad jis nera vedes USA ir tt. na, aisku, reikes jo finansu ataskaitu ir mokesciu popieriu.
tai va, po Vilniaus, siunti visus popierius i Varsuva ir lauki pakvietimo pokalbiui. belaukdama as , asmeniskai, susitvarkiau medicinini Vilniuje, nurodytoj klinikoje. atlikau viska per diena - tik trupuciuka daugiau pinigu kainavo, jei nori atsakyma del HIV gauti ta pacia diena. dar nuo raudoniukes pasiskiepijau skiepu centre ir basta (tik sito skiepo man tetruko). klinikoj man buvo pasakyta veztis plauciu nuotrauka i Varsuva. aisku, veziausi, ir niekas nieko neprase parodyt.... bet gal kitu ir praso... nezinau...
beje, medicinine apziura reikejo atlikti tik man.
su kvietimu i Varsuva , man rodos, gavau tolesnius nurodymus, ka daryt ir kokius dokumentus surinkt ir atsivezt. jie paskiria tau 'pasimatyma' Varsuvoj ne anksciau nei po menesio, kai gauni ta pakvietima - taigi, turesi pakankamai laiko susirinkt dokus visus.
pokalbio metu is kart suzinai, ar gavai viza isvaziuot is Lietuvos, ar ne. jei gavai, Lietuva turi palikt per puse metu, man rodos, nes viza nustos galioti.