Gal yra cia mamytes kurios istekejo uz amerikono ir pasiliko gyventi Lietuvoje ?Kazkokioj temoj jau klausiau bet neberandu kur , tai dar karta paklausiu
Sveikos mamkos užsieniuose,
Taip jau gavos, kad su vyru nusprendėm bandyt pradėt gyvenimą JAV... Ko bijau ir nelabai noriu Esam vedę, vyras - JAV pilietis. Girdėjau, kad tvarkantis dokumentus (kas trunka ir kainuoja nemažai) tai vadinamąjai sutuoktinio vizai reikia praeiti ilgus kelelius... o mes dar net nepradėjom... dėl to norėjau pasiteiraut - gal kam yra tekę praeiti visą šitą procedūrą Lietuvoje ir kas galėtų pasidalinti patirtimi - domina viskas: nuo ko pradėt, kiek procesas trunka, kada į Lenkiją interviu pakviečia (kiek žinau tas būna... ), kaip tie interviu ten - ar tik šiaip formalumas ar reik ruoštis jiems (net jei santuoka mūsų ne fiktyvi ), kiek maždaug viskas kainavo ir kada galima planuot kelionę į JAV... ?
Ačiū iš anksto
Taip jau gavos, kad su vyru nusprendėm bandyt pradėt gyvenimą JAV... Ko bijau ir nelabai noriu Esam vedę, vyras - JAV pilietis. Girdėjau, kad tvarkantis dokumentus (kas trunka ir kainuoja nemažai) tai vadinamąjai sutuoktinio vizai reikia praeiti ilgus kelelius... o mes dar net nepradėjom... dėl to norėjau pasiteiraut - gal kam yra tekę praeiti visą šitą procedūrą Lietuvoje ir kas galėtų pasidalinti patirtimi - domina viskas: nuo ko pradėt, kiek procesas trunka, kada į Lenkiją interviu pakviečia (kiek žinau tas būna... ), kaip tie interviu ten - ar tik šiaip formalumas ar reik ruoštis jiems (net jei santuoka mūsų ne fiktyvi ), kiek maždaug viskas kainavo ir kada galima planuot kelionę į JAV... ?
Ačiū iš anksto
QUOTE(Inorute @ 2006 03 27, 20:13)
Sveikos mamkos užsieniuose,
Ačiū iš anksto
Ačiū iš anksto
Man uztruko 5 men. iki K3 vizos gavimo. Turi tavo vyras paduot peticija, kai gausi laiska, kad ji patvirtinta, is Vilniaus atsius laiska, kur nueit med. egzaminui,kokius dokumentus turet. I Varsuva nereikia vaziuot.
Kazkada visa info rinkaus is lietuvauzsienyje.com forumo.
Sekmes
Jau yra tokia tema:
http://www.supermama...wtopic=7404&hl=
http://www.supermama...wtopic=7404&hl=
Viskas yra daug paprasciau negu atrodo..tuo lab jus jau vede.. sesei siek tiek "valakitos' buvo, kadangi ruose dokus vestuvem.. kai kuriu papildomu doku reikejo, kad vestuves ivyktu greitai ir tiek.. viska kita.. skaityk tema.. ir jokiu milionu tikrai nereikia.. be biletu itelpi i 700 USD
QUOTE(Fasolka @ 2006 03 28, 05:48)
Viskas yra daug paprasciau negu atrodo..tuo lab jus jau vede.. sesei siek tiek "valakitos' buvo, kadangi ruose dokus vestuvem.. kai kuriu papildomu doku reikejo, kad vestuves ivyktu greitai ir tiek.. viska kita.. skaityk tema.. ir jokiu milionu tikrai nereikia.. be biletu itelpi i 700 USD
Ačiū už patarimus nors 700 USD mums daug, nes maniškis jau porą metų kaip LT gyvena... ir dirba LT algelei...
Ir kaip aš supratau iš linytės post'o - užtenka tos K3 vizos... o jai į Varšuvą nereikia?... nelabai aš suprantu tada ko chebra darosi GC čia?... imtų visi tas vizas sutuoktinio ir vsio... čia pasikeitimas koks nuo šios temos atidarymo laiko ar čia apie skirtingus dalykus kalba eina?.. paaiškinkit man durniukei...
Fasolka, kaip tavo giminaitei sekas JAV? Santuoka čiki? Patinka JAV?
QUOTE(Inorute @ 2006 03 28, 07:45)
Ačiū už patarimus nors 700 USD mums daug, nes maniškis jau porą metų kaip LT gyvena... ir dirba LT algelei...
Ir kaip aš supratau iš linytės post'o - užtenka tos K3 vizos... o jai į Varšuvą nereikia?... nelabai aš suprantu tada ko chebra darosi GC čia?... imtų visi tas vizas sutuoktinio ir vsio... čia pasikeitimas koks nuo šios temos atidarymo laiko ar čia apie skirtingus dalykus kalba eina?.. paaiškinkit man durniukei...
K3 viza as rinkausi, nes maziau pinigeliu reikejo , greiciau ir svarbiausia, i Lenkija nereikejo vaziuot.. . Paskui JAV turi uzbaigti procesa del GC. K3 galioja du metus, daugkartinio ivaziavimo viza, zodziu, gauni du metus uzbaigt GC procesui.
Manau,daug kas nezino apie tas "zmonos" vizas, uz tai ir darydavosi GC.
QUOTE(linyte @ 2006 03 28, 19:01)
K3 viza as rinkausi, nes maziau pinigeliu reikejo , greiciau ir svarbiausia, i Lenkija nereikejo vaziuot.. . Paskui JAV turi uzbaigti procesa del GC. K3 galioja du metus, daugkartinio ivaziavimo viza, zodziu, gauni du metus uzbaigt GC procesui.
Linyte, o USA GC gauti ne ilgiau ir sudėtingiau trunka? Kiek laiko tvarkeisi GC po to? Įvažiuojant į USA nebuvo jokių fokusų?... Ai, dirbt galima su ta K3?
Ačiū už konsultacijas
QUOTE(Inorute @ 2006 03 28, 23:35)
Linyte, o USA GC gauti ne ilgiau ir sudėtingiau trunka? Kiek laiko tvarkeisi GC po to? Įvažiuojant į USA nebuvo jokių fokusų?... Ai, dirbt galima su ta K3?
Ačiū už konsultacijas
Ačiū už konsultacijas
GC gavau po 11 men. Bet tu turetum greiciau, nes pas mane ten kitokios komplikacijos buvo.
Dirbt galesi, gausi ir SS ir darbo leidima.
Ivaziavom be "fokusu"..
Kai buvau GC interviu, neziurejo nei irodymu nei nuotrauku,po savaites atsiunte kortele.
Vilniuje, ambasadoj, bobele siek tiek pasidomejo, kur susipazinom, nuotraukas pavarte..
Panasiai vyko ir pas sese, Vilniuje jos paklausinejo ilgeliau, bet klausinejo atskirai po viena su vyru.. aplikacijai paduoti reikejo sumoketi berods 180 USD.. veliau vyras isvuko i JAV (galejo ir nevykti).. ji lauke doku is Varsuvos, po 3-ju menesiu gavo pakvietima i Varsuva (ten dar sumojeo uz emigracine viza apie 400 USD) , dar po dvieju savaiciu atvyko i JAV, dar po 2-ju savaiciu gavo Green Card, o jau tada SS .. bet neesu tikra, berods viza buvo ne K3..
QUOTE(gerdaO @ 2006 12 29, 11:29)
as masciau del suzadetines vizos irgi, bet nuleme tai, kad norejau vestuviu LT, o jei gautum suzadetines viza, reiktu per 3men susituokt ten, jei nesusituoktum, reiktu grizt i LT, kazkaip laiko svaistymas. na aisku jei ne visai savo draugu pasitiki, gal geriau suzadetines viza, aisku jos taip greit negausi, kaip spouse. be to reiks cia eit i pokalbius, po to kai jau busi jav, vel popierius tvarkytis.
Cia ne i tema prie imigracines, bet tikrai nemanau, kad busimo vyro sheimos ir gyvenimo budo pamatymas/susipazinimas iki vestuviu yra "laiko shvaistymas" Ir cia nieko nera bendro su pasitikejimu... Aisku, popierizmai lieka popierizmais, juos teks pereiti vienoj atlanto pusej ar kitoj, bet gal protingiau/saugiau pirma pamatyti, i ka merki uodega, o po to sakyti "till death do us apart".. Ka gali zinoti, gal po pirmos savaites noresis begti nuo jo ir jos visos sheimos kuo toliau.. Ir tik dziaugsies, kad dar nepadejai parasho...
As zinau keleta merginu/moteru, kurios susipazino per interneta ir ishtekejo namuose net nemate vyro sheimos, nei jo namu, nei jo gyvenimo stiliaus... Kai atvyko i JAV, po menesio norejo begti atgal i tevyne kiek kojos nesa..
Sorry, lyrinis nukrypimas nuo temos
QUOTE(MAMA2T&T @ 2006 12 29, 20:10)
Cia ne i tema prie imigracines, bet tikrai nemanau, kad busimo vyro sheimos ir gyvenimo budo pamatymas/susipazinimas iki vestuviu yra "laiko shvaistymas" Ir cia nieko nera bendro su pasitikejimu... Aisku, popierizmai lieka popierizmais, juos teks pereiti vienoj atlanto pusej ar kitoj, bet gal protingiau/saugiau pirma pamatyti, i ka merki uodega, o po to sakyti "till death do us apart".. Ka gali zinoti, gal po pirmos savaites noresis begti nuo jo ir jos visos sheimos kuo toliau.. Ir tik dziaugsies, kad dar nepadejai parasho...
As zinau keleta merginu/moteru, kurios susipazino per interneta ir ishtekejo namuose net nemate vyro sheimos, nei jo namu, nei jo gyvenimo stiliaus... Kai atvyko i JAV, po menesio norejo begti atgal i tevyne kiek kojos nesa..
labas
lietuvoj till death do us part nereik sakyt
mane drauges irgi prigasdino nezmoniskai, kad parduos, nuzudys... nu aisku buvo ir svelnesniu variantu su tikrais pavyzdziais, na kad issiskirt teks.. o as dar su dukra vaziuoju.. arba pasiziuriu koki baisu filma ir isivaizduoju, kad mano panasi ateitis
del jo seimos tai nepergyvenu, nes jie gyvena kitoj valstijoj, toli nuo jo ir jis su jais tik retkarciais susiskambina, namus jo maciau, per webcam ir nuotraukose, su jo sunum (kuris gyvena su mama) bendravau per kompa ir telefonu, siaip kiek jis pas mane buvo atvaziaves tai ilgiausiai 2 savaites... na o nuo skyrybu niekas neapsaugotas, sita santuoka man antroji, pirmasis buvo lietuvaitis, kuri maniau mylesiu amzinai, ir baznycioj susituokem, o istempiau tik 2 metus.
dar toks dalykas.. kai isimyli, internetu ar ne, kazkokie nedideli dalykeliai kaip vyro netvarkingumas ar kt. neturi jokios reiksmes, ir tikrai del to juk neatsisakysi teketi.