Įkraunama...
Įkraunama...

Išteku už užsieniečio Lietuvoje

QUOTE(laureta @ 2008 08 25, 14:52)
na pagaliau sulaukiau protingo atsakymo. trumpo ir aiskaus. as net email parasiau i CMS (LT). jeigu ten reikia iregistruoti tai ne problema. isties mano galva, niekas man paso nekeis, kol sistemoje CMS nepakeis duomenu. CMS pakeistus duomenis mato sodra, mokesciai, pasu skyrius. kas daugiau, nezinau.

tik dabar vel kvailokas klausimas. turiu du popiergalius. vienas santuokos sertifikatas, o kitas kad pavarde po santuokos kita. tai kaip suprantu, savo galva, man apostilizuoti reiketu [b]antra lapa, daryti vertima, tvirtinti notariskai ir tik tuomet eiti i CMS?[/B]

va del sito tai tikrai pasiskambink konsulatui arba parasyk jiems,kad atsakytu 4u.gif
Atsakyti
dekui mamia uz atsakyma.
Atsakyti
Labukas, as cia naujoke.. nezinau pokalbio pradzios, bet labai noreciau paklausti labai paprastu klausimu... zadu isteketi uz amerikiecio....JAV... ar budama Amerikiecio zmona, galiu gauti legalu gyvenima ten? Ir gal galit pasakyt kur tas pradzios takelis??? 4u.gif 4u.gif 4u.gif .. Aciu...
Atsakyti
.......va dabar Lauretos klausimas sudomino ir mane-istekejau Lietuvoje, sekmingai sedim naujuose namuose, tai teisiskai dar turiu registruoti santuoka JAV?......visi popieriai ivaziavimui buvo tvarkomi kaip teisetos zmonos......bet kas per santuokos registravimas DVIEJOSE VALSTYBESE?........gal as kazko nesuprantu, bet isvaziavus is Lietuvos santuoka juk buvo galiojanti? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos! Kreipiuosi i visas su tokiu prasymu (gal siek tiek ne i tema). Siu metu rasau bakalaurini darba apie poru pasitenkinima santykiais. Taigi domiuosi moterimis, gyvenanciomis su vyrais uzsenieciais (nesvarbu ar susituoke ar ne) Galbut galetumete man pagelbeti ir atsakyti i kelis klausimus? ( http://www.publika.l...75d4e06538.html ) buciau labai dekinga 4u.gif Jei ka, parasykite zinute smile.gif Labai lauksiu jusu atsakymu rolleyes.gif
Atsakyti
As ketinu vaziuoti su visa waiver i JAv 90 dienu, ten susituokti ir tada grizti atgal i LT ir tvarkytis K3 viza Lietuvoje. Niekur neradau parasyta, kad K3 reikia tvarkytis ten, kur santuoka reigistruota, radau tik tiek, kad K3 turi buti tvarkoma toje salyje, kurioje gyveni, tai mano atveju yra Lietuva. Ka manot?
Atsakyti
Kauke26, butu idomu suzinoti, kaip viska susitvarkei?
Atsakyti
QUOTE(Chouchou @ 2009 03 28, 01:41)
.......va dabar Lauretos klausimas sudomino ir mane-istekejau Lietuvoje, sekmingai sedim naujuose namuose, tai teisiskai dar turiu registruoti santuoka JAV?......visi popieriai ivaziavimui  buvo tvarkomi kaip teisetos zmonos......bet kas per santuokos registravimas DVIEJOSE VALSTYBESE?........gal as kazko nesuprantu, bet isvaziavus is Lietuvos santuoka juk buvo galiojanti? blush2.gif

O is kur jiems kitose salyse zinoti ar tu istekejus ar ne? jeigu nori, kad santuoka galiotu pagal visus istatymus kitoje salyje, nei Lietuva, ja reikia itraukti i apskaita. Bent jau mano atvirkstinis variantas: susituokiau JAV, bet dar reikia ja itraukti i apskaita Lietuvoje, kad galeciau Lietuvoje pasikeisti pasa, t.y. gauti nauja su nauja pavarde ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(giedrusėlis @ 2010 05 10, 13:10)
Kauke26, butu idomu suzinoti, kaip viska susitvarkei?

Ne tai greitai viskas vyksta, dar tik pradejau tvarkytis dokumentus. Po metu galesiu atsakyti doh.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
Niu nezinau ko ten merginos pirmiau gincijosi, man buvo isaiskinta taip:
1) isteki uzuzsieniecio uzsienyje
2) gauti santuokos liudijima ir apostile
3) Lietuvoje issiverti juos i lietuviu kalba ir patvirtini notariskai
4) nesi i CMB ir itrauki uzsienyje registruota santuoka i apskaita Lietuvoje
5) Gauni lietuviska santuokos liudijima
6) Eini i pasu poskyri keistis paso nes pasikeite pavarde
7) gauni nauja pasa su nauja pavarde
8) keitiesi visus kitus dokumentus: teises, banko korteles ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Chouchou @ 2009 03 28, 02:41)
.......va dabar Lauretos klausimas sudomino ir mane-istekejau Lietuvoje, sekmingai sedim naujuose namuose, tai teisiskai dar turiu registruoti santuoka JAV?......visi popieriai ivaziavimui  buvo tvarkomi kaip teisetos zmonos......bet kas per santuokos registravimas DVIEJOSE VALSTYBESE?........gal as kazko nesuprantu, bet isvaziavus is Lietuvos santuoka juk buvo galiojanti? blush2.gif

jei santuoka registravote LIetuvoje, USA nebereikia.

QUOTE(kauke26 @ 2010 05 10, 18:59)
O is kur jiems kitose salyse zinoti ar tu istekejus ar ne? jeigu nori, kad santuoka galiotu pagal visus istatymus kitoje salyje, nei Lietuva, ja reikia itraukti i apskaita. Bent jau mano atvirkstinis variantas: susituokiau JAV, bet dar reikia ja itraukti i apskaita Lietuvoje, kad galeciau Lietuvoje pasikeisti pasa, t.y. gauti nauja su nauja pavarde ir t.t.
Papildyta:
Ne tai greitai viskas vyksta, dar tik pradejau tvarkytis dokumentus. Po metu galesiu atsakyti  doh.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:
Niu nezinau ko ten merginos pirmiau gincijosi, man buvo isaiskinta taip:
1) isteki uzuzsieniecio uzsienyje
2) gauti santuokos liudijima ir apostile
3) Lietuvoje issiverti juos i lietuviu kalba ir patvirtini notariskai
4) nesi i CMB ir itrauki uzsienyje registruota santuoka i apskaita Lietuvoje
5) Gauni lietuviska santuokos liudijima
6) Eini i pasu poskyri keistis paso nes pasikeite pavarde
7) gauni nauja pasa su nauja pavarde
8) keitiesi visus kitus dokumentus: teises, banko korteles ir pan.

santuokos liudijimas LT isduodamas padarant vertimus, tik neislaidaukite, nes notariskai tvirtinti dokumentu nereikia Lietuvoje. pakanka vertimu biuro su vertejo parasu patvirtinto.

Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2010 05 10, 12:25)
jei santuoka registravote LIetuvoje, USA nebereikia.
santuokos liudijimas LT isduodamas padarant vertimus, tik neislaidaukite, nes notariskai tvirtinti dokumentu nereikia Lietuvoje. pakanka vertimu biuro su vertejo parasu patvirtinto.

as issiverciau pati ir prie notaro pasirasiau, kad vertimas tikras. tai yra tikrai pigiau, negu pas vertejus verstis.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 05 10, 20:34)
as issiverciau pati ir prie notaro pasirasiau, kad vertimas tikras. tai yra tikrai pigiau, negu pas vertejus verstis.

mano drauge verteja. smile.gif
Atsakyti
Niu merginos, tai kaip sekasi tvarkytis dokumentus? As ir cia ir ten skaitineju ir kazkaip man idomu pasidare va kas, gal kas gali pasidalitni patirtimi:

Kai is JAV ambasados Vilniuje gauni dokumentus ir ten jau kaip supratau buna paskirtas laikas kada atvykti i interviu del imigracines vizos, tai:

1) Kiek laiko mazdaug buna duota iki to interviu?
2) Per kiek laiko susitvarkote tuos visus medicininius dokumentus? Dabar jau maciau dvi klinikos yra, i kuria geriau kreiptis?
3) Ar tose klinikose atlieka absoliuciai visus reikalingus tyrimus, tokius kaip kraujo del ZIV, sifilio, X-ray ar jie siuncia dar i kitas klinikas?
4) Kaip del tos skiepu knygeles? Ar tose klinikose isduos ja? As pvz saviskes tai net nezinau ar imanoma gauti kur pas mano gydytojus, abejoju, kad jie turi...
5) kokius dokumentus reikia versti i anglu k ir tvirtinti [kaip tvirtinti apostile ar tik verteju biuro antspaudu ar notariskai ar sertifikuoto vertejo parasu] ir veztis i JAV? Cia grynai is patirties gal kas gali papasakoti, kokiu ten gali prireikti?
6) Kalbu apie imigracine viza: kiek jums uztruko laiko ja gauti? Nuo dokumentu tvarkymosi pradzios iki vizos isdavimo? Skaiciau kad kazkur apie 8 menesiai, ar teisybe?

Labai aciu is anksto visoms! Zinau, gal kas sakys, kad jau buvo apie tai diskutuota, bet tvarka keiciasi, tai gal kokiu naujoviu atsirado. Niu vienzo papasakokit, nepatingekit, manau daug kam bus naudinga smile.gif
Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2010 05 10, 19:34)

o tu cia Lietuvoje taip padarei??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kauke26: 21 birželio 2010 - 14:09