Įkraunama...
Įkraunama...

Išteku už užsieniečio Lietuvoje

as istekejau JAV, ar butina LT registruoti civilines metrikacijos skyriuje santuoka? (nes LT keisiu pasa del naujos pavardes).
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 08 24, 03:17)
as istekejau JAV, ar butina LT registruoti civilines metrikacijos skyriuje santuoka? (nes LT keisiu pasa del naujos pavardes).

Nudieve, kaip jūs duodat doh.gif doh.gif jei per berods mėnesį nuo LT piliečio santuokos ši Lietuvoje yra neregistruojama, tai santuoka laikoma negaliojančia. Kiekvienoj šaly yra skirtingi laikotarpiai, bet visose tas pats.
Vieną dieną diedas sumanys palikt jus ir nenorės turto dalintis ar dar ko - ir jam tereikės įrodyt, kad jūs ištikrųjų kaip ir niekada nebuvot vedę.. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 24 rugpjūčio 2008 - 22:18
QUOTE(Coccinela @ 2008 08 24, 23:14)
Nudieve, kaip jūs duodat  doh.gif  doh.gif  jei per berods mėnesį nuo LT piliečio santuokos ši Lietuvoje yra neregistruojama, tai santuoka laikoma negaliojančia. Kiekvienoj šaly yra skirtingi laikotarpiai, bet visose tas pats.
Vieną dieną diedas sumanys palikt jus ir nenorės turto dalintis ar dar ko - ir jam tereikės įrodyt, kad jūs ištikrųjų kaip ir niekada nebuvot vedę..  cool.gif

neikirtau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 08 25, 00:46)

Pasidomėk mirksiukas.gif gali į santuokos rūmus pasiskambint ar pan mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2008 08 25, 09:17)
Pasidomėk  mirksiukas.gif gali į santuokos rūmus pasiskambint ar pan  mirksiukas.gif

na jau is JAV tikrasi neskambinsiu i LT del santuokos popieriuko.

as tik nesupratau tavo sakinio esmes.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 08 25, 13:17)
na jau is JAV tikrasi neskambinsiu i LT del santuokos popieriuko.

as tik nesupratau tavo sakinio esmes.

Katro sakinio? ten gi ne vienas biggrin.gif
gali paskambinti į ambasadą arba atvažiavus į LT paso keisti pasiteirauti. Net nesu tikra, ar tau pasą kas keis, jei santuokos nerodysi..
Šiaip tai ne mano reikalas.. tiesiog kai žmonės skiriasi, tai ne iš per didžiausių šilčiausių norų vienas kitam. O neregistruotos santuokos teisine prasme lygios nuliui mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 25 rugpjūčio 2008 - 13:06
QUOTE(Coccinela @ 2008 08 25, 14:03)
Katro sakinio? ten gi ne vienas  biggrin.gif
gali paskambinti į ambasadą arba atvažiavus į LT paso keisti pasiteirauti. Net nesu tikra, ar tau pasą kas keis, jei santuokos nerodysi..
Šiaip tai ne mano reikalas.. tiesiog kai žmonės skiriasi, tai ne iš per didžiausių šilčiausių norų vienas kitam. O neregistruotos santuokos teisine prasme lygios nuliui  mirksiukas.gif

nenoreciau klysti, bet teisingo atsakymo i mano klausima pati negali atsakyti, tai prasyciau neklaisinti. as klausiau vieno, tu atsakei, bet atsakymo esmes nesupratau.
sitas pasisakymas antras, ir vel nesupratau prie ko cia neregistruota santuoka ir skyrybos?
Atsakyti
Pasiskaityk tėmelę - ne viena čia pasisakiusi, kad nenori LT savo santuokos registruot, kas teisiškai reiškia, kad jokios santuokos nėra. Taip, jinai kad ir toje pačioje JAV galios, nes jiems nereikia patvirtinimo, kad kitoje šalyje ji irgi registruota. Bet tereiktų įrodyt, kad taip nebuvo padaryta laiku ir santuoka yra anuliuojama. Aš vyro vietoj tikrai taip padaryčiau, nes bent jau Vokietijoj vyrui reikia po skyrybų būvusią žmoną išlaikyt.. o jei ji "niekada nebuvo jo žmona", tai ir mokėt jai nebereikia. Žinau ne vieną istoriją, kuri taip pasibaigė cool.gif

Jei postas tau, laureta, atrodo ne į temą ir beprasmis, tai ignoruok, ko čia pukštauji, kad neatsakau, kaip tau noris dirol.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2008 08 25, 18:01)
Pasiskaityk tėmelę - ne viena čia pasisakiusi, kad nenori LT savo santuokos registruot, kas teisiškai reiškia, kad jokios santuokos nėra. Taip, jinai kad ir toje pačioje JAV galios, nes jiems nereikia patvirtinimo, kad kitoje šalyje ji irgi registruota. Bet tereiktų įrodyt, kad taip nebuvo padaryta laiku ir santuoka yra anuliuojama. Aš vyro vietoj tikrai taip padaryčiau, nes bent jau Vokietijoj vyrui reikia po skyrybų būvusią žmoną išlaikyt.. o jei ji "niekada nebuvo jo žmona", tai ir mokėt jai nebereikia. Žinau ne vieną istoriją, kuri taip pasibaigė  cool.gif

Jei postas tau, laureta, atrodo ne į temą ir beprasmis, tai ignoruok, ko čia pukštauji, kad neatsakau, kaip tau noris dirol.gif

atkreipiau demesi i tavo metus, nebenoriu gincytis, neverta.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 08 25, 18:07)
atkreipiau demesi i tavo metus, nebenoriu gincytis, neverta.

sakykim, kad jie tikri cool.gif
šiaip tai nei vienai nelinkiu prisimint šituos postus ateity 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 25 rugpjūčio 2008 - 17:19
QUOTE(Coccinela @ 2008 08 25, 11:01)
Pasiskaityk tėmelę - ne viena čia pasisakiusi, kad nenori LT savo santuokos registruot, kas teisiškai reiškia, kad jokios santuokos nėra. Taip, jinai kad ir toje pačioje JAV galios, nes jiems nereikia patvirtinimo, kad kitoje šalyje ji irgi registruota. Bet tereiktų įrodyt, kad taip nebuvo padaryta laiku ir santuoka yra anuliuojama. Aš vyro vietoj tikrai taip padaryčiau, nes bent jau Vokietijoj vyrui reikia po skyrybų būvusią žmoną išlaikyt.. o jei ji "niekada nebuvo jo žmona", tai ir mokėt jai nebereikia. Žinau ne vieną istoriją, kuri taip pasibaigė  cool.gif

na cia trupti nusirasei mirksiukas.gif juk jai skirsies ,tai tas bus toje salyje kur susituokei,o ne is kur esi kilus ir bus vadovaujamasi tos salies istatymais ,o ne LT. 4u.gif

Kitas dalykas jai isteki uz LTpiliecio/uzsienicio,tada jau tikrai privaletu iregistruoti santuoka,nes jai ka tai LT teismas galetu savo darba atlikti.

Laureta,jai tavo pavarde pakitus tu privalesi iregisrtuoti santuoka su irodanciu popiergaliu ,kad tavo pavarde dabar kitokia ir tada jau galesi keistis pasa 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamia: 25 rugpjūčio 2008 - 20:10
QUOTE(mamia @ 2008 08 25, 21:05)
na cia trupti nusirasei mirksiukas.gif juk jai skirsies ,tai tas bus toje salyje kur susituokei,o ne is kur esi kilus ir bus vadovaujamasi tos salies istatymais ,o ne LT. 4u.gif

Kitas dalykas jai isteki uz LTpiliecio/uzsienicio,tada jau tikrai privaletu iregistruoti santuoka,nes jai ka tai LT teismas galetu savo darba atlikti.

Laureta,jai tavo pavarde pakitus tu privalesi iregisrtuoti santuoka su irodanciu popiergaliu ,kad tavo pavarde dabar kitokia ir tada jau galesi keistis pasa 4u.gif

na pagaliau sulaukiau protingo atsakymo. trumpo ir aiskaus. as net email parasiau i CMS (LT). jeigu ten reikia iregistruoti tai ne problema. isties mano galva, niekas man paso nekeis, kol sistemoje CMS nepakeis duomenu. CMS pakeistus duomenis mato sodra, mokesciai, pasu skyrius. kas daugiau, nezinau.

tik dabar vel kvailokas klausimas. turiu du popiergalius. vienas santuokos sertifikatas, o kitas kad pavarde po santuokos kita. tai kaip suprantu, savo galva, man apostilizuoti reiketu antra lapa, daryti vertima, tvirtinti notariskai ir tik tuomet eiti i CMS?
Atsakyti