Įkraunama...
Įkraunama...

Išteku už užsieniečio Lietuvoje

QUOTE(laureta @ 2008 04 07, 21:13)
As viska supratau. Tik nesupratau, kai istekesiu, dar reikes JAV darytes sutuoktinio viza?  g.gif

Manau, kad susituokus tik reiks "adjust status" arba registruotis kaip "permanent resident", tad naujos vizos nereiks, tik daug kitokio popierizmo tam, kad pasikeistumėte savo statusą.
Ne taip suformulavau mintį praeitoje žinutėje. Turėjo būti "jei darysitės K-3 (sutuoktinio) vizą, ją reiktų tvarkytis JAV", o ne "kai darysitės". Tačiau jums jos darytis jau nebereikia, kai gausite sužadėtinės vizą. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 08 balandžio 2008 - 07:54
Tik tas skirtumas kad as santuokos nezadu registruoti Lietuvoje, o pati nori susituokti Lietuvoje. Bet manau esmes nelabai keicia ir cia ir ten reikes daug popierizmo.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 04 08, 08:01)
Tik tas skirtumas kad as santuokos nezadu registruoti Lietuvoje, o pati nori susituokti Lietuvoje. Bet manau esmes nelabai keicia ir cia ir ten reikes daug popierizmo.

Aš, jei tuoksiuos, tai tik JAV, ir, kol nebus būtina, neregistruosiu Lietuvoje, nematau reikalo (nors tai, teoriškai, piliečio pareiga smile.gif ). Manau, man JAV lengviau dokumentus tvarkytis bus, nes galėsiu gyvent kartu su mylimu žmogumi tuo metu, kol visas procesas vyks, nereiks išsiskirti arba gyventi Lietuvoje.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2008 04 08, 09:47)
Aš, jei tuoksiuos, tai tik JAV, ir, kol nebus būtina, neregistruosiu Lietuvoje, nematau reikalo (nors tai, teoriškai, piliečio pareiga smile.gif ). Manau, man JAV lengviau dokumentus tvarkytis bus, nes galėsiu gyvent kartu su mylimu žmogumi tuo metu, kol visas procesas vyks, nereiks išsiskirti arba gyventi Lietuvoje.

vadinasi reikia tvarkytis suzadetines viza
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 04 08, 09:48)
vadinasi reikia tvarkytis suzadetines viza

Nebūtinai. Turiu turistinę vizą. Išvažiuosim vasarą pailsėt mėnesiui ar dviems, pažiūrėsim, kokios galimybės- jei norėsim pasilikt, gal susituoksim ten, gal kitų būdų likt rasim.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 04 04, 08:32)
ar santuokoje ar ne viza ta pati suzadetines viza?  g.gif (nelabai supratau)

Suzadetines viza suzadetinems, zmonoms is kart resident card tongue.gif (galima ir K3 tvarkytis, tik daug ilgiau truks) o istekejus jav vistiek reiks visa popierizmo procesa praeit del resident card, automatiskai su santuokos liudijimu niekas jos neduos. Mano pazistama lenke cia susituokus jau metai patvirtinimo laukia, iki siol neturi pilnateisio statuso.
Beje, jei gerai pamenu, tai vykt tuoktis i jav ne su suzadetines viza yra migracijos aktu pazeidimas. Nes keist vizos statusa gali tik saly, kurioje ji buvo isduota (siuo atveju LT). Del to mums ambasadoj patare tvarkytis popierius Lietuvoj.
O siaip rekomenduoju eit i ambasada ir pasikonsultuot, niekas is cia sedinciu nesuteiks pilnos info 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hindy: 11 balandžio 2008 - 06:31
QUOTE(himalaia @ 2008 04 04, 09:29)
Na, matot, visokių istorijų esu gridėjusi. Ir kad pusę metų Lietuvoj laukia, ir visaip kitaip. Man kas patinka idėjoj susituokti JAV, kad ten susituokus, bet dar nesusitvarkius visų dokumentų, duodamas leidimas dirbti ir gyventi legaliai. Kadangi mes planuojam išvažiuoti vasarą, galim Lietuvoj nespėt viso proceso atlikt, o jei jau pradėsim čia, teks ir laukt, kol pasibaigs, nevažiuojant. Žodžiu, vis svarstom ir svarstom... Dar pliusas tvarkytis K-3 Lietuvoj yra tas, kad bent nereikia į varšuvą, kaip dėl GC ir kitko, važiuoti.

Jei vasara butina isvykt, tada galit ir nespet, nes kartais visai nenumatytu keblumu pasitaiko. Visgi man pagrindine priezastis tvarkytis popierius LT buvo "svari" byla, nes anot konsulo, vizos pazeidimas (statuso keitimas) gali but rimtas trukdis gaut vizas artimiesiems (laukiausi, tai buvo labai svarbu, kad tevai galetu pamatyt anuka). O ir kol gausiu GC be rimtos priezasties negaleciau grizt namo. Man tai butu trauma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(hindy @ 2008 04 11, 06:12)
Beje, jei gerai pamenu, tai vykt tuoktis i jav ne su suzadetines viza yra migracijos aktu pazeidimas. Nes keist vizos statusa gali tik saly, kurioje ji buvo isduota (siuo atveju LT). Del to mums ambasadoj patare tvarkytis popierius Lietuvoj.
O siaip rekomenduoju eit i ambasada ir pasikonsultuot, niekas is cia sedinciu nesuteiks pilnos info 4u.gif

Žinom, kad pažeidimas, tačiau yra ir kita pusė- jei važiuoji neplanuodamas susituokt, o taip jau atsitinka, ir tada nori gauti K-3 vizą, tai ji turi būti tvarkoma toje šalyje, kurioje susituokta. Darytume kitaip, jei būtų lengviau žmonėms, neturintiems kėslų, įvažiuoti į JAV.
QUOTE(hindy @ 2008 04 11, 06:49)
Jei vasara butina isvykt, tada galit ir nespet, nes kartais visai nenumatytu keblumu pasitaiko. Visgi man pagrindine priezastis tvarkytis popierius LT buvo "svari" byla, nes anot konsulo, vizos pazeidimas (statuso keitimas) gali but rimtas trukdis gaut vizas artimiesiems (laukiausi, tai buvo labai svarbu, kad tevai galetu pamatyt anuka). O ir kol gausiu GC be rimtos priezasties negaleciau grizt namo. Man tai butu trauma biggrin.gif

Tai vat, žinau, kad galiu susigadinti savo vizos istoriją, tačiau, kaip minėjau, nerandam kitų būdų greitai išvažiuoti.
Ir kodėl taip komplikuota žmonėms, kurie nenori įstatymų pažeisti ir būti kartu... Kurie nori ten nelegaliai pasilikti, sau galvos dėl nieko nesuka, o jei esi sąžiningas, turi pragaro ratus praeit... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 11 balandžio 2008 - 18:48
Pradek tvarkytis suzadetines viza ir viskas bus gerai. dokumentus susitvsrkyti galima per 6 men., gal net greiciau
Atsakyti
Noreciau pasiteirauti ar suzadetines vizai reikia pildyti DS -230 I ir II dalis?
Pildydama dokumentus DS-230 I dali issiunciau. Dabar su dokumentais gavau kad reikia pildyti ir II dali. Taciau kad pateikti Lenkijoje ambasadoje niekur nerandu. Kaip pasielgti?
Atsakyti
Na, jei prašo, tai apsirdauskit, užpildykit.
Atsakyti
Pagal įstatymus pagal tam tikrą laiką nepriregistruota santuoka laikoma nelegalia g.gif tai kaip jūs galvojat tuoktis ir niekam nepranešt? g.gif

Mano klausimas, ar esat kas išimties tvarka gavę LT pase w raidę pavardėj? Ar lietuviai kategoriškai jos nerašo?? g.gif
Atsakyti