Įkraunama...
Įkraunama...

Išteku už užsieniečio Lietuvoje

QUOTE(laureta @ 2008 04 05, 12:05)
Pati neparasei, kad jis amerikietis, o as pasakiau, kad galima tik amerikieciams. Juk tavo minciu skaityti nesugebu. Neparasei aiskiai, todel ir pasakiau, kaip galima. O kad suregavai taip audringai, tai jau ne mano problema.
Ir is vis as nelabai suprantu, kodel tu taip audringai suregavai i tautybe?
Papildyta:

K-1 man viskas aisku.
K-3 (sutuoktinio viza) ne taip pat. Jeigu skyrybos ar nereikia vaziuoti atgal?

Mes nesusišnekam, o aš audringai nereaguoju. Tik nesuprantu, kas nuo tautybės priklauso? Ogi visiškai niekas. Parašiau, kad JAV pilietis, o tai reiškia, kad jis "amerikietis". Kaip galima Amerikoje tautybę išskirti, kai visi šitiek persimaišę... Jei tėvas kinas, o motina- filipinietė, kokią tautybę turės vaikas? Dėl to, manau, ir nesvarbu, kokia tautybė, nuo jos nieko nepriklauso, bent jau teisiškai ir šnekant apie vizas.

Dėl K-3, jei įvyksta skyrybos per 2 metų laikotarpį, kol galioja viza, 30 dienų laikotarpyje po skyrybų reikia išvažiuoti, t.y., K-3 viza tampa nebegaliojanti. Tačiau, jei skyrybos vyksta po daugiau kaip 2 metų bendro gyvenimo, ir jau yra gauta žalia korta, jos nieks neatims, taigi pasilikti galima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 05 balandžio 2008 - 16:24
QUOTE(himalaia @ 2008 04 05, 17:18)
Mes nesusišnekam, o aš audringai nereaguoju. Tik nesuprantu, kas nuo tautybės priklauso? Ogi visiškai niekas. Parašiau, kad JAV pilietis, o tai reiškia, kad jis "amerikietis". Kaip galima Amerikoje tautybę išskirti, kai visi šitiek persimaišę... Jei tėvas kinas, o motina- filipinietė, kokią tautybę turės vaikas? Dėl to, manau, ir nesvarbu, kokia tautybė, nuo jos nieko nepriklauso, bent jau teisiškai ir šnekant apie vizas.

Dėl K-3, jei įvyksta skyrybos per 2 metų laikotarpį, kol galioja viza, 30 dienų laikotarpyje po skyrybų reikia išvažiuoti, t.y., K-3 viza tampa nebegaliojanti. Tačiau, jei skyrybos vyksta po daugiau kaip 2 metų bendro gyvenimo, ir jau yra gauta žalia korta, jos nieks neatims, taigi pasilikti galima.

Nuo tautybes niekas nepriklauso. Tik noriu pazymeti, kad jeigu yra Amerikos pilietybe, tai dar nereiskia, kad jis yra amerikietis. Jeigu as turesiu Amerikos pilietybe, tai dar nereiskia, kad as busiu amerikiete. Gimiau lietuve ir ja liksiu.
K-1 ir K3 niekuo per daug nesiskiria.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 04 03, 10:49)
tavo vyras tik turi amerikos pilietybe, bet nera amerikietis. Suzadetines vizos (to iskvietimo) jis daryti negales.

QUOTE(laureta @ 2008 04 05, 17:37)
Nuo tautybes niekas nepriklauso. Tik noriu pazymeti, kad jeigu yra Amerikos pilietybe, tai dar nereiskia, kad jis yra amerikietis. Jeigu as turesiu Amerikos pilietybe, tai dar nereiskia, kad as busiu amerikiete. Gimiau lietuve ir ja liksiu.
K-1 ir K3 niekuo per daug nesiskiria.

Cituoju viršuje jūsų anksčiau pasakytą mintį, kad būtent nuo tautybės priklauso tai, jog, mano draugas, tariamai nebūdamas amerikiečiu, negali manęs išsikviesti kaip sužadėtinės į JAV. Va, nuo ko šis nenusipratimas ir prasidėjo.

O kuo pilietybė nuo tautybės skiriasi, puikiai žinau.

Dėl K-1 ir K-3, tai jos skiriasi tuo, kad K-1 tik suteikia teisę legaliai įvažiuoti į šalį ir pasilikti JAV 90 dienų, kol susituokiama, ir per tą periodą galimybę dirbti (kuri nebūtinai bus sutvarkyta per tą laiką). Jei nesusituokiama per 90 dienų, reikia palikti šalį. O sutuoktinio viza suteikia pilną teisę įvažiuoti, gyventi ir dirbti JAV 2 metus bei po 2 metų santuokos ir gyvenimo šalyje, galimybę gauti GC. Tai tik norėjau išryškinti skirtumus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 05 balandžio 2008 - 18:04
QUOTE(himalaia @ 2008 04 05, 19:02)
Dėl K-1 ir K-3, tai jos skiriasi tuo, kad K-1 tik suteikia teisę legaliai įvažiuoti į šalį ir pasilikti JAV 90 dienų, kol susituokiama, ir per tą periodą galimybę dirbti (kuri nebūtinai bus sutvarkyta per tą laiką). Jei nesusituokiama per 90 dienų, reikia palikti šalį. O sutuoktinio viza suteikia pilną teisę įvažiuoti, gyventi ir dirbti JAV 2 metus bei po 2 metų santuokos ir gyvenimo šalyje, galimybę gauti GC. Tai tik norėjau išryškinti skirtumus...

Kazkaip maniau, kad labai didelis skirtumas tarp K-1 ir K-3. O jame beveik nera skirtumu. K-1 ir K3 vizos paraiskovai skyrybu atveju turetu palikti sali (cia tik pastebejimas).

QUOTE(himalaia @ 2008 04 03, 10:44)
Uždaviau klausimą imigracinėj, kartoju ir čia:

Kaip jūs manot, geriau tuoktis Lietuvoje ar JAV, kur lengviau dokumentus tvarkyts ir kokiu būdu greičiau įmanoma normalų gyvenimą pradėti (darbo leidimą gauti, vėliau GC)?
Mes dabar svarstom, kaip patogiau būtų, jei tuoktumėmės, nes draugas turi ir Lietuvos, ir JAV pilietybę, tad gali tiek čia, tiek JAV be problemų tuoktis, o aš turiu turistinę vizą, tad galiu išvažiuoti ten ir susituokus statusą keistis. Manau, galima čia tuoktis, tačiau, kaip suprantu, reiks ilgai laukti, kol suitvarkys k-3 vizą (reiktų laukti Lietuvoje, nes dokumentai dėl k-3 vizos tvarkomi toje valstybėje, kurioje buvo tuokiamasi), kol mane įleis su sutuoktinės viza į JAV, o jau nuvažiavus ir susituokus, gaunamas leidimas legaliai gyventi ir dirbti ten, kol tvarkomi kiti legalizavimosi dokumentai. Aišku, dar galima sužadėtinės vizą gauti, kad nereiktų turistinės vizos reikalavimų pažeisti, bet čia papildomi pinigai ir laiko gaišimas. Kaip manote?

parasei, kad turi dvi pilietybes tai pamaniau, kad jis yra lietuvis ir ten gaves dar ir amerikos pilietybe. O kad jis ir ten gime, net nebuvo uzsiminta. neaiskiai parasei, o as ir paasikinau pagal pacios parasyta pasisakyma.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 04 05, 19:40)
Kazkaip maniau, kad labai didelis skirtumas tarp K-1 ir K-3. O jame beveik nera skirtumu. K-1 ir K3 vizos paraiskovai skyrybu atveju turetu palikti sali (cia tik pastebejimas).
parasei, kad turi dvi pilietybes tai pamaniau, kad jis yra lietuvis ir ten gaves dar ir amerikos pilietybe. O kad jis ir ten gime, net nebuvo uzsiminta. neaiskiai parasei, o as ir paasikinau pagal pacios parasyta pasisakyma.

Viena yra skirta tam, kad galima būtų legaliai kirsti valstybės sieną su tuo tikslu, kad per 90 dienų bus susituokta. Tik jei nesusituokiama, reikia palikti JAV teritoriją. Kita (K-3) skirta jau susituokus gyventi JAV. Sužadėtinio viza nebegalioja susituokus, ją reikia pakeisti K-3 viza, su K-1 viza niekas negyvena ir neturi skyrybų. Manau, čia pagrindinis skirtumas.

O jūs man paaiškinkit, kodėl manot, jei žmogus yra natūralizuotas amerikietis (t.y., negimęs JAV, bet gavęs šalies pilietybę), kokią įtaką tai turi sužadėtinio vizos gavimui? Vat ko aš nesuprantu.
Jūs gi sakėt (perfrazuosiu)- jei žmogus turi JAV pilietybę, tačiau neturi šios šalies gimimo liudijimo (t.y., yra natūralizuotas amerikietis), pagal jus, "nėra tikras amerikietis" (ne "amerikos tautybės"), jis negali išsikviesti savo sužadėtinės (-io), prašydamas K-1 vizos. Paaiškinkit, kodėl, jūsų manymu, taip yra?
Atsakyti
merginos na jus pilstot is tuscios i tuscia su savo argumentasi ir nesusikalbat doh.gif as jau nieko nebesakysiu,nes vel busiu nesuprasta,bet jusu dialoge tu himalaia yra absoliuciai teisi ir niekaip nesuprantu ka laureta bando irodyti su tuo gimes amerikoj ar ne gimes amerikoj doh.gif jei esi amerikos pilietis,tai tu esi ir amerikietis ir tikrai niekam niekas nerupi ar tu cia gimei ar ne,bet jau jei norima iki saknu gilintis ,juk tikrieji amerikieciai yra indenai ,o visi kiti juk atvykeliai,taip kad.....
Atsakyti
mamia, pilstom is tuscios i tuscia su savo argumentais ir nusikalbam. na ir kas? kam nuo to lengviau? g.gif keistas poziuris.
as nieko nebandau irodyti ir man viso to nereikia. tas jos busimas vyras gimes amerikoje, kuris dar ir turi Lietuvos pilietybe ir taskas. o kaip ten yra su saknimis, manes tai visai nedomina.
man tik idomus poziuris. jeigu jis gime amerikoje tai ir gali buti amerikietis, taciau jeigu tevai pageidavo tautybe gali buti ir ne amerikiecio. bet jeigu jis atvaziavo su zalia korta ir gavo amerikos pilietybe tai nereiskia kad jis dar amerikietis. nebent pasikeite tautybe. o ja manau galima keisti. bent jau Lietuvoje nekyla dideliu problemu. kaip amerikoje as nezinau.
man tik keistas himalaia poziuris, pati neaiskiai parase, o as paaiskinau taip kaip ji parase. suprantu, gal ji kokiame kitame forume kalbejo, kad jos busimas vyras yra is amerikos, tariamas amerikietis. man visai kitaip pasirode. todel ir parasiau. lotuliukas.gif
negaliu pasakyti kaip ten su indenais, bet mano vyras su ju saknimis nieko bendro neturi.
Atsakyti
Beprasmiška su jumis diskutuoti, nes išsigalvojate faktus. Ir kaip tik jums pasirodė svarbu, ar žmogus "amerikietis", ar "negimė amerikoje" (tada, jūsų manymu, jis kažkokias kitokias pirivilegijas turi...). Aš nemačiau pagrindo dėstyt, kokiu būdu mano draugas gavo pilietybę, nes tuokiantis ir tvarkant įvairius dokumentus, nuo šio fakto nieko nepriklauso.
Nėra tokio įstatymo kuris teigtų, jog "priklausomai nuo to, kokiu būdu suteikta pilietybė, žmogus gali ar negali pildyt dokumentų K-1 vizai gauti". Taigi, mano manymu, informacija, kurią pateikiau anksčiau apie savo situaciją, yra pilna ir pasakiau viską. Nes, dar kartą kartoju, nuo tautybės niekas nepriklauso. O jūs apsispręskit, nes vieną kartą sakot, kad jei žmogus- ne "amerikiets", tai negali tvarkyti sužadėtinės vizos, o kitą kartą sakote, jog nuo tautybės niekas nepriklauso. Daugiau šia tema nediskutuosiu, nes įstatymus šia tema skaičiau, ką rekomenduočiau ir jums padaryti, tada ginčytis.
Be to, mano klausimas, visų pirma, buvo ne apie sužadėtinio viza, o, kur, jūsų manymu, būtų lengviau dokumentus tvarkytis, Lietuvoje susituokus, ar JAV. Tad būtent šia tema visų patirtis, tame tarpe, ir jūsų, laureta, mane ir domina.
O ginčijausi, bent jau aš, dėl to, kad kiti žmonės, paskaitę nuomonę, kad nuo to, kokią tautybę žmogus turi, priklauso dokumentų tvarkymas, gali susidaryti klaidingą nuomonę. O ši tema skirta dalintis patikima informaija ir padėti kitiems, bet ne skleisti dezinformaciją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 06 balandžio 2008 - 12:27
himalaia, Nezinau kur paciai geriau susituokti Lietuvoje ar JAV?
Man priimtiniau santuoka JAV. Pirma karta is Lenkijos dokumentus gavau labai greitai, net per du menesius kai kreipesi mano draugas. Bet as negalejau palikti Lietuvos del dukros nesutvarkytu dokumentu. Taigi antra karta dareme suzadetines viza. Ji uztruko apie 10 men. ir balandi vaziuoju i Lenkija. Pergyvenu kad galiu negauti vizos del vienokiu ar kitokiu niuansu.
Man JAV yra priimtiniau santuoka, nes iskart gali vaziuoti pailseti. O Lietuvoje visvien jo vizitas yra ribotas, turiu omeny, kad negali buti daugiau kaip menuo. Nes darbas JAV laukia.

Tik man idomu ivaziavus i JAV ir susituokus, rudeni reikia vienai dienai grizti i Lietuva, nes teismas. Ar galesiu as isvaziuoti is JAV su vaiku ir vel ivaziuoti? Ar nebus jokiu kliudimu?
Atsakyti
Aš irgi, kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad tuoktis JAV yra racionaliau.
Mano draugas dabar gyvena Lietuvoje, tad problemų su atvažiavimu ar pasilikimu nėra, tačiau, jam vasarą reikia išvažiuoti bent mėnesiui į Ameriką. Jei mano dokumentai nebus iki to laiko sutvarkyti, jam tektų grįžti, o tą mėnesį mum būti atskirai. Aš važiuočiau kartu, jei viskas tvarkoj, ir pasilikčiau su juo ilgam. O jei susituoksim čia, gali būti, kad teks išsiskirti, arba laukti, kol bus tvarkoma sutuoktinės viza. To labiausiai ir nenorime.
O dėl šalies, kurioje tuokiamasi, tai man nesvarbu, vistiek tik nunešim popierius, iškilmių nedarysim. Nes mum santuoka- turbūt vienintelis būdas abiems gyventi kartu JAV, ko labiausiai ir norime.

Dėl jūsų išvažiavimo, tai reikia paskaityti įstatymus, nes turint sužadėtinio vizą, negalima palikti šalies. Tačiau jau susituokus, ir turint K-3 vizą yra kitaip. Galima keliauti, t.y., palikti šalį. Vaikams tas pats. Galite daugiau pasiskaityti čia: http://travel.state....993.html#travel
Ir apskritai, šis puslapis- geriausias ir oficialus informacijos apie vizas į JAV, kitus dokumentus, šaltinis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 06 balandžio 2008 - 12:58
QUOTE(laureta @ 2008 04 06, 06:29)
Tik man idomu ivaziavus i JAV ir susituokus, rudeni reikia vienai dienai grizti i Lietuva, nes teismas. Ar galesiu as isvaziuoti is JAV su vaiku ir vel ivaziuoti? Ar nebus jokiu kliudimu?

Isvaziuot tikrai galesi,pasidarysi Advance Parole forma ,( I-131) ir isvaziuosi,nes turesi rimta priezasti,o grizusi toliau tvarkysies popierius 4u.gif
radau http://www.uscis.gov...00045f3d6a1RCRD 4u.gif
QUOTE(himalaia @ 2008 04 06, 06:40)
Aš irgi, kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad tuoktis JAV yra racionaliau.

Sutinku drinks_cheers.gif ,bet kad ir darantis suzadetines viza ,jus juk LT galit padaryti civiline santuoka ir tiek,nereikes popierizmo,kuris nezmoniskai didelis registruojant jusu santuoka paskui,jei susituoktumet JAV ir noretumet ja uzregistruoti LT.As pati guma jau 8-ti metai tempiu su ta registracija blush2.gif doh.gif

Bet is esmes laikina ZK galima gauti jau metu begyje ,jei visas formas uzpilgdysit be klaidu,tai yra pateiksit visus dokumentus ir INS nekils papildomu klausimu,kas irgi pasitaiko 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamia: 06 balandžio 2008 - 13:43
Man irgi draugas sake, kad Amerikoje tuoktis geriau. Del isvaziavimo irgi minejo, kad galima bus isvaziuoti.

As neplanuoju uzregistruoti santuokos Lietuvoje. Nematau tam tikslo. O kodel zmones nori registruoti Lietuvoje? g.gif
Atsakyti