Įkraunama...
Įkraunama...

Išteku už užsieniečio Lietuvoje

Tvarkiausi zalia korta, ne K3 is LT, pirma nuejom i USA ambasada Vilniuje, ten pokalbio pakviete abu atskirai-pakamantinejo kaip susipazinom, kaip vestuves praejo,kiek sveciu buvo smile.gif Paskui jie idejo musu dokumentus i voka ir paruose del JAV ambasados Varsuvoje. Ten turejau gimimo liudijimo kopija patvirtinta notariskai ir isversta, taip pat santuokos liudijimas isverstas ir patvirtintas ( ejau apostiles i uzsienio reikalu ministerija, ten patvirtino).
As irgi panikavau su tais popieriais, bet istikruju reikia sekti is Lenkijos tuos paketus, ko jie praso. kelias dokumentu formas gavau is ju atskirais paketais, etapais jie suskirsto. Tu formu pilna ir pildyti ta pati per ta pati reikia lotuliukas.gif
Del teistumo i VRM ejau Vilniuje Berods Pilies ar Didziojoj g isikure kiemeli mazas ofisas. 10dienu reikejo laukt to popierio:hm Paskui ir vel pas verteja isverst ir notariskai patvirtint. Pinigu plesikavimai su tais vertimais biggrin.gif
Su paskutiniu paketu atejo reikalavimas praeiti medicinine. Pasiskambinau, uzsiregistravau-sake is savo ginekologo atsinesti pazyma kad sveika. Paskui daktariukas Gedimino prospekte apziurejo, kraujo tyrimus paeme, rentgena darytis reikejo vaziuot i Grybo gatve. Ta pacia diena sulakstem. Tiesa del raudoniukes tai as buvau ja persirgus vaikystej ir sakiau nesiskiepysiu del skiepu ipatumu biggrin.gif Butu nesake is ko visa sudetis-turbut buciau pasiskiepijusi lotuliukas.gif
Mes irgi turejom klausimu:nes Lenkijoje JAV ambasada vel prase tureti kopijas dokumentu. O mes jiems issiunte jau buvom. Jie atsake, kad jeigu jau nusiuntem-tai nebereikia, tureti originalus su savimi.
Lenkijoje praejo viskas labai greitai-turejau prisiruosus nuotrauku pundus ir laisku atsispausdinus, dar pati vyra pasonej biggrin.gif Tai nieko manes perdaug neklausinejo-sake ateit pasiimt viza po pietu.
Atskridus i LT-i migracine reikejo eit pas pareiguna, jisai stampa idejo i pasa, pirstu antspaudus paeme, paklausinejo ir viskas.
Po kokio menesio atejo pastu pati zalia korta 2metams ir Social Security Number. Jokiu darbo leidimu netvarkiau.
Siaip yra daug info:www.lietuvauzsienyje.com Su visom istorijom ir detalem. Man paciai daug padejo, kai turejau klausimu mirksiukas.gif
Atsakyti
tada tave nusives tolėliau, paims piršto antspaudą, uždės antspaudą į pasą, kuriam parašyta, kad gali keliaut ir dibt metus nuo tos datos ir viskas. Labai greit viskas.

sakai, metus nuo tos datos keliaut ir dirbt? man cia kazkas nesueina, jei mano ZK 2 metams bus, tai vadinasi po metu reiks kazkaip pratesti ta leidima dirbt ir keliaut ar kaip cia?

o siaip labai aciu uz info 4u.gif

tiesa, dar apie ginekologa- kai paskambinau uzsiregistruoti i ta klinika gedimino pr, sake, kad turiu atnesti ir pazyma is ginekologo, bet kadangi ten ejau jau kita diena, pas jokius ginekologus taip greit patekti nepavyko. bet mano nuostabai jie apie tai kaip ir "pamirso" , nieko nebeprase g.gif
Atsakyti
QUOTE(tYnkaMP @ 2007 05 10, 04:44)

sakai, metus nuo tos datos keliaut ir dirbt? man cia kazkas nesueina, jei mano ZK 2 metams bus, tai vadinasi po metu reiks kazkaip pratesti ta leidima dirbt ir keliaut ar kaip cia?

na jei ZK 2 metam isduota tai keliaut ir dirbt gali tikrai ne metus, o 2 biggrin.gif poto ja prasitesi ir gausi 10 mete vat ir viskas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 05 11, 14:37)
na jei ZK 2 metam isduota tai keliaut ir dirbt gali tikrai ne metus, o 2  biggrin.gif  poto ja prasitesi ir gausi 10 mete vat ir viskas  4u.gif

na va, taip jau logiskiau skamba thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos, mielosios,
Noriu paprašyti Jūsų patarimo. Turiu neimigracinę vizą 10 metų į JAV (na dabar jau likę mažiau). Šią vasarą ištekėjau už JAV piliečio. Čia mano antra santuoka. Turiu vaikų ir šiaip mylimą darbą, o vyras sutiko keltis į Lietuvą, gavo darbą, tai ir gyvensim čia. Tačiau namai Amerikoj liko, laiks nuo laiko važiuosim aplankyt, žolytę palaistyt ax.gif Na kol išgalim, nesinori namo parduoti, pasakiškoj vietoj, tikras ramybės sodas. Tai gal aš galvos ir nesukčiau, bet dabar galvoju, kaip daryti su viza. Skambinau į ambasadą, tai sakė, kad keliauti galėsiu pasiėmusi seną pasą su viza. Man šiaip jau kyla įtarimas, ar tikrai niekas nesikabinės, gi pavardė bus kita. Jei norėsiu naujos vizos, galiu ir negauti lotuliukas.gif Imigracinės lyg ir neeikia, ilgiau nei pora mėnesiu vargu ar galėčiau būti - darbas pabėgs. O kai paskaitau, kokius vargo kalnus reikia nueiti, tai paprasčiausiai imu tingėti, atsibodo jei man visi su savo apostilėm jau kai tuokėmės. Bet suku galvą, jei bėda prispirtų, tarkim vyras susirgtų ir reikėtų ilgiau pasigydyt, tai geriau būtų gydytis jam JAV, juk turi visus sveikatos draudimus, o čia, Baltijos Amerijos klinikoj su tokiais susiraukusiais veidais kai kurie medikai vaikščioja, kad man net gėda už Lietuvą Tėvynę. Nukrypau nuo klausimo - taigi, jei susirgtų, tada aš gi norėčiau pabūti kartu, o tada jau patekčiau į bėdą, nes negalėčiau pasilikti ilgiau su savo sena neimigracine viza. Kitas klausimas - vasarą norėtumėm visi grįžti į JAV su vaikais pabūt mėnesiui ar dviem, o kadangi jie pirmo vyro, tai nežinau, ar jiems galėsiu gauti vizas, kai pati turiu tik neimigracinę. Žodžiu tokia painiava, gal galit kokį protingą patarimą duoti ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(delfinas @ 2007 04 05, 20:44)
Aga, mes jį tarpusavyje vadinom "laisvės laišku" lotuliukas.gif.

Klausimas: lietuvaites, kurios tekejo uz USA pilieciu Lietuvoje, gal galite pasidalinti info, is kur gavote pazyma, kad jusu busimas sutuoktinis tikrai laisvas? Dekui!
Atsakyti
QUOTE(MAMA2T&T @ 2008 01 21, 14:17)
Klausimas: lietuvaites, kurios tekejo uz USA pilieciu Lietuvoje, gal galite pasidalinti info, is kur gavote pazyma, kad jusu busimas sutuoktinis tikrai laisvas? Dekui!

na manishkis ne amerikietis, bet mes susituokem JAV. O paskui LT as emiau santuokos liudijima, tai ten irgi reikejo irodyt, kad jis nevedes yra. Tai uzteko tai, kad musu wedding license buvo irasyta pries tai buvusiu santuoku skaicius kaip nulis.
Atsakyti
QUOTE(MAMA2T&T @ 2008 01 21, 13:17)

MB turejo eiti i pagrindini Civil Registry Office valstijos sostineje (man rodos, is karto su apostile gavo) - ten yra visi gimimo, mirimo, santuoku irasai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maverick: 21 sausio 2008 - 21:49
QUOTE(Maverick @ 2008 01 21, 14:17)
MB turejo eiti i pagrindini Civil Registry Office valstijos sostineje (man rodos, is karto su apostile gavo) - ten yra visi gimimo, mirimo, santuoku irasai 4u.gif

Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMA2T&T @ 2008 01 21, 22:50)
Aciu labai  4u.gif

visai nera uz ka mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Zadu isteketi uz amerikiecio. Ruosiu dokumentus i Varsuva. Ar isties teisybe, kad ant pazymos del teistumo reikia statyti apostille ir tik tuomet versti. Nepakanka isversto ir patvirtinto pas notara?
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 02 03, 14:01)
Zadu isteketi uz amerikiecio. Ruosiu dokumentus i Varsuva. Ar isties teisybe, kad ant pazymos del teistumo reikia statyti apostille ir tik tuomet versti. Nepakanka isversto ir patvirtinto pas notara?

reikia tik isversti, notaro nereikia
Atsakyti