Įkraunama...
Įkraunama...

Išteku už užsieniečio Lietuvoje

QUOTE(hindy @ 2007 01 12, 12:57)
Mudu su vyru svieziai iskepta seimynele esam ir taip pat iklimpe i popierizmus del vizos.. doh.gif pasiskaicius tema radau neatitikimu, o gal kazka supratau ne taip. Visu pirma i varsuva nesiuntem vyro pajamu deklaracijos, mat vln ambasadoj niekas to neprase. Matyt reiks i varsuva vezt g.gif ir dar jokio pokalbio nebuvo, uzteko, kad konsulas i mane pasiziurejo biggrin.gif mat laiko neturejau, skubejau i egzamina ax.gif dokumentus issiuntem pries savaite paprastu pastu registruotu laisku, nes ambasadoj vel mum niekas neiko nesake blink.gif ir dar del medicininio nieko neuzsimine, kaip ir del laisku ar foto vezimosi i varsuva blink.gif negavom jokiu nuorodu, isskyrus - laukit ats is varsuvos. Dar lenku ambasados nr dave, kad pabandytume susitart del pagreitinto proceso, mat reikalas spaudzia nestuke.gif bet kiek skambinam, pasikalbam tik su atsakikliu g.gif zodziu betvarke!
Man butinai iki kovo isskrist reiktu, bet kad cia viskas belekaip vyksta, tai bijau, kad lt uzstrigsiu dar ilgam.. beje, medicinini kaip varsuvoj praeit? ta pacia diena, ar man dar reiks apsigyvent ten? unsure.gif

neatitikimai tik todel, akd kiekviena situacija visad yra individuali. nes juk koks skirtumas ar tu paprastu pastu registruota laiska siunti, ar su fedEx'u... esme ta pati...
kaip minejau, vilniaus ambasadoj tai tik leidima i Varsuva vaziuot duoda... o is ten jau gausi visus nurodymus ir doku saraso, kuriuos tau reiks susirinkt ir atsivezt papildomai...
o medicininio niekas Vrsuvoj neliepia atsilikt, Vilniuj yra adresas, i kuri gali kreiptis ir tau viska atliks ar dar kitur... yra tu vietu ir kliniku pasirinkt... Vilniuj klinika yra Gedimino prospekte... pamatysi tikslu adresa, kai jau gausi visus nurodymus is varsuvos.o jei esi nestuke, tai automatiskai tau turetu viska pagreitint... na, cia tik mano nuomone... nezinau.... g.gif
Atsakyti
Pasirodo nereiks man skiepu ir rentgeno nuotraukos, vis maziau.
Ir nusprendem su vyru ramiai laukt nurodymu is lenku, kaip bus taip, nespesim nespesim, pagyvensim LT pusmetuka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(hindy @ 2007 01 14, 10:00)
Pasirodo nereiks man skiepu ir rentgeno nuotraukos, vis maziau.
Ir nusprendem su vyru ramiai laukt nurodymu is lenku, kaip bus taip, nespesim nespesim, pagyvensim LT pusmetuka mirksiukas.gif

man irgi buvo pasake, kad jei esu nescia, tai manes neskiepys nuo nieko.pasakaiu, kad nesilaukiu, sako, gal nezinai, kad laukies, gal nori pasitikrint del viso pikto tongue.gif . na, zodziu, nesilaukiau tai reikejo mane paskiepyt nuo raudoniukes, nes iraso mano kortelej nebuvo... persirgau vaikystej... bet kas irodys, kad ten raudoniuke buvo, tai paskiepijo del viso pikto cool.gif

nesijaudink, pargindiniu doku sarasa vis tiek is Lenkijos atsius. o kai jau atsius, tai vis tiiek dar turesi koki menesi laiko jiems visiems susirinkt, kuriu neturi... as tai taip dariau... tame tarpe ir visus medicininius, kad nereiketu Varsuvoj ilgiau nei diena pasilikt, nes viena vaziavau, taip pat ir ta teistumo pazyma is uzsienio rekalu ministerijos...

sekmes 4u.gif
Atsakyti
Jau visai susipainiojau!.. doh.gif
gavau snd laiska is varsuvos, tikejaus tolesniu nurodymu, ty, pristatyt, pasidaryt kazka, ko dar nesidariau (pvz medicinine praeit ar pazyma del teistumo issiimt) ar gal jau ir pokalbi paskyre, o pasirodo reikalauja vel tu paciu doku, kuriuos vln ambasada i paketa sudejo!! g.gif visokiu gimimo, santuokos liudijimu, isverstu ir notariskai patvirtintu, net foto! tai kam mes viska pries men darem??? ph34r.gif tik dar nesupratau, kodel tik manes praso, o del vyro nieko.. dar plius liepia kazkokia DS-230 bei wrw-1 formas uzpildyt, kurias neva "pridejo'', nors voke nieko neradau..
Kiek pasiskaiciau jusu ziniuciu, pas mane cia viskas atvirksciai vyksta g.gif turbut reik i vln kreiptis, o as cia jau visai nieko nesuprantu doh.gif
beje, pazyma apie vyro pjamas kada reikia/reikejo pristatyt? db irgi gavau nurodymus del sito.
Atsakyti

as irgi panasiai panikavau... rasiau mail`us i ambasada doh.gif
siaip esme surasyta tam site`e lenkijos ambasados 4u.gif
pirmiausia susirask DS-230 forma tam paciam lenkijos ambasados site`e, pildyk, spausdink, tada nuskanuok. kuo greiciau sita ir wrw1 issiusi mail`u, tuo greiciau pakvies i pokalbi, o trukstamus dokumentus spesi susitvarkyt jau issiuntus tas dvi formas thumbup.gif beje, del teistumo pazymos turejo buti parasyta, matyt praziurejai tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gerdaO: 30 sausio 2007 - 03:21
Sveikos mamytes,

MB uzsienietis, bet abu labai norime susituokti Lietuvoje. Planuojame ten vieseti tik menesiuka. Atrodytu viskas paprasata, bet tik dabar susimasciau, kaip ten su pareiskimais santuoku rumuose? Pries kiek laiko juos reikia priduoti? Gal galima tai padaryti online? Vestuves paluojame Vilniuje..

Gal kas galit pasidalinti patirtimi?

Dekui
Atsakyti
Mūsų vestuvės buvo Lietuvoje 2000 metais, MB kanadietis. Jas "organizavau", būdama už Atlanto, e-mail'ais bigsmile.gif, bet mūsų ceremonija buvo ne Vilniuje ax.gif. Viskas įmanoma, tik popierių tai nemažai reikalavo, ir apostilėmis patvirtintų be kita ko smile.gif. Seniai tai buvo, dabar jau viskas pasikeitę gali būti. Sėkmės. Susirask santuokų rūmų e-mail'ą ir pirmyn 4u.gif.
Atsakyti
pirmiausia, tai reikia gaut popieriu, kuriam parasyta, kad tavo isrinktasis savo gimtineje nera susituokes, uzdet apostile, issivers i Lt kalba, pasitvirtint pas notara.
O del tvarkos pasiskambink ar parasyk i zaksa. Ju kontaktai yra www.vilnius.lt, jei vilniuj ruosiates. Bet ta prasme zaksai savivaldybem priklauso.
Siaip tai mes su vyru abu Vilniuj nunesem pareiskimus, nes reik abiem pasirasyt, bet tada dar neturejom to popiergalio, kad jis neturi kitos zmonos Amerikoj, o vyrui reikejo grist darban, tai ta moteriske kur pareiskimus priima, patvirtino savo parasu vyro parasa ir man liepe atnest isversta popieriuka, kad jis nesusituokes, kai turesiu, kad ir savaite iki vestuviu. Buvau labai maloniai nustebinta.
Atsakyti
Aciu merginos uz patarimus.. Net nepaalavojau apie toki dokumenta irodanti mano vyro "nekaltuma" smile.gif OK. Aciu labai..
Atsakyti
QUOTE(Peronka @ 2007 04 05, 15:44)
Net nepaalavojau apie toki dokumenta irodanti mano vyro "nekaltuma" smile.gif OK. Aciu labai..

Aga, mes jį tarpusavyje vadinom "laisvės laišku" lotuliukas.gif.
Atsakyti
Okis, pradziai papasakosiu kaip viskas mums vyko:

1. Mano vyras - USA pilietis, susipazinom ir isimylejom USA, kai ten dirbau su studentiska J1 viza.
2. Ziema jis atvaziavo i LT, cia ir susituokem ( 2006 12 29 )
3. Nuejom i USA ambasada Vilniuje 2007 01 04, kur uzpildem peticija dar ten kazkokius biographical data , sumokejom 190 ar pan $ , reikejo keleto dokumentu, rodos, pasu, mano gimimino liudijimo, santuokos liudijimo, (isverstu ir notarizuotu), nuotrauku. tada iskart buvo interviu, is pradziu paklausinejo atskirai, kaip vyko vestuves etc, po to kartu. siaip nieko ten baisaus, maloniai viskas praejo. tada dave mums paketa , kuri issiunciau i varsuva. nezinau, kodel kreipemes iskart del imigracines, o ne k3. visai as nesuprantu, kame cia kampas. na bet anyway.
4. po kazkur menesio gavau laiska is varsuvos su intrukcijom, bet jau tos instrukcijos tai dieve dieve... tipo isverstos i lietuviu kalba, bet ten tiek pripainiota kad taip ir gniauziasi kumsciai. taigi nuejau i varzuvos ambasados puslapi internete ir susirinkau visa info angliskai- ten viskas daug aiskiau negi tame atsiustame apgailetiname vertime. taigis, pirma reikia surinkti dokus is saraso- mano paso kopija, gimimo ir santuokos liudijimu isverstos ir notarizuotos kopijos, pazyma is VRM apie teistuma, irgi isversta su antspaudu, nuotrauka, affadavit of support (vat tas uztruko ilgiausiai, nes mano vyras tuo metu buvo usa, tad uztruko, kol pasidare is atsiunte). tada issitrauki ds230 part 1 ir wrw1 formas is interneto, jas uzpildai, nuskanuoji ir nusiunti jiems emailu. aisku galima ta padaryti, kol dar ir nesurinkai visu reikiamu doku, bet teoriskai gali but kad nespesi tu doku surinkti iki interviu jei greit atsius atsakyma. na man tai tas atsakymas atejo dar po kokio menesio.
5. taigi, atsakymas atsakymas atejo balandzio pabaigoj emailu, kad interviu paskirtas geguzes 4 d. mano vyras dar budamas usa, "perkalbejo su reikiamais zmonem" lotuliukas.gif , kad interviu paskirtu tuo metu, kai jis bus Lietuvoje, kad nereiktu man vienai i ta lenku sali vaziuoti ax.gif tada po keliu dienu atejo ir laiskas su tolimesnem instrukcijom, zodziu, apie medicinine apziura ten esme. ten vel klaidinanti info, raso, kad reikia nueiti i aids centra pasidaryt kraujo tyrimu, dar i medicinos diagnostikos centra grybo g. pasidaryt rentgena ir tada su tais rezultatais eit i privacia klinika gedimino pr. o pasirodo visai ne, kraujo tyrimus padaro pacioj klinikoj, tik israso siuntima i grybo g rentgenui ir dar pasako, kokiu skiepu reiks + gerai apciupineja visas imanomas kuno vietas. feee. del skiepu, tai man pasake prikola tas daktarelis- kad man reikalingi 2 skiepai (jei neturiu irodymo, kad juos turejau) vienas difterija + stablige, (sita pasidariau), kitas- raudoniuke+kiaulyte+tymai (sito nesidariau, nes maloningoji USA suteikia galimybe atsisakyti del religiniu arba moraliniu isitikinimu, kadangi skiepas gaminamas is abortu liekanu doh.gif ) . tai va, zodziu, visa sita medicinini reikala sutvarkiau per 2 dienas, (uz papildoma mokesti galima pagreitinti ir padaryti per 1 d). kainavo 270 lt, nors informacijoj buvo rasoma, kad kainuoja 100 $, o tai vadinasi turetu but maziau nei 270, bet "malonioji" sekretore apsimete kurcia, kai uzsiminiau apie tai blink.gif
6. na ir galiausiai patraukem i varszawa. pigiu lektuvo bilietu surasti nepavyko, savo masina vaziuoti nenorejau, nes tikrai nebuvau nusiteikus klaidzioti po lenkijos platybes, tad teko trenktis autobusu. musu interviu buvo 9 val ryto, o autobusu atvykimo i varsuva laikai- arba 8.10, arba 18.00, tad teko praleisti nakti ten, na bet nieko, siek tiek paturistavom prie to paties, ir nerealiam hostelyje apsistojom (jei ka , rekomenduoju- oki doki hostel, na bet cia labiau jaunimui prie meno wink.gif ) . taigis, ryte nusigavom i embassy, nors ir parasyta, kad nereikia atvykti anksciau, nes interviu prasides tada, kada paskirta, t. y. 9 val. , bet , zinoma, realiai jis ivyko tik 11 val. , nes pries mus atvyko daug gudruoliu, is eile buvo pagal tai, kas kada atejo. cia kaip pas gydytojus lietuvoj lotuliukas.gif pats interviu truko tik kelias min, didziam mano nusivylimui, nepaprase jokiu irodymu- o as tiek rankiojau nuotraukas, atvirukus ir panasius mielus dalykelius... paklause tik, kaip sake, is smalsumo, kur esu keliavus, be usa ir lenkijos lotuliukas.gif po to liepe grizti 15 val- "if you get lucky, visa will be done", o jei ne, teks laukti sekancios darbo dienos- tai yra pirmadienio!!! tai mums butu buve katastrofa, nes pirmadieni jis turejo issristi is vilniaus. o pastu, kaip zinote, i kitas salis, isskyrus lenkija, vizu nesiuncia, nes - tuos isvirsiu is koto- NETURI KURJERIU tose salyse lotuliukas.gif cia tai absurdas totalus. lenkams siuncia, o is kitu saliu atsibeldusiems reikia laukti arba eiti velniop blink.gif nu bet anyway, mums nusisypsojo laime, viza buvo paruosta 15 val.
7. birzelio 4 isskrendu i USA. taigi, nuo pirmo vizito ambasadoje vilniuje iki vizos isdavimo parejo lygiai 4 men. (galejo but ir greiciau, jei greiciau butume rinke dokus), o iki mano isskridimo- 5. USA planuojame pagyventi tik pora metu, kad uzsidirbtume siek tiek pinigu versliukui lietuvoje pradeti(ten jo seima turi versla) ir pakeliautume. na ir siaip, taip sumastem ir tiek. gal ir neverta, ir finansiskai, ir moraliskai, ai bet dzin, o mes taip norejom ir viskas.

a, tai stai, mano klausimas dabar toks butu: ka as turesiu daryti atvykusi i usa? kokius dokus, leidimus etc turesiu tvarkytis? koks bus mano statusas? kaip ten su darbo leidimais? nieko apie tai dar nezinau. ar galesiu vazineti i lietuva per tuos metus? ir kas bus po to, kai grisim gyvent i lietuva? ar ir vel nebegalesiu laisvai ivaziuoti i usa del to, kad realiai ten negyvensiu visa laika? juk reiks jo seima vistiek kartais aplankyti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tYnkaMP: 09 gegužės 2007 - 11:58
QUOTE(tYnkaMP @ 2007 05 09, 11:52)
a, tai stai, mano klausimas dabar toks butu: ka as turesiu daryti atvykusi i usa? kokius dokus, leidimus etc turesiu tvarkytis? koks bus mano statusas? kaip ten su darbo leidimais? nieko apie tai dar nezinau. ar galesiu vazineti i lietuva per tuos metus? ir kas bus po to, kai grisim gyvent i lietuva? ar ir vel nebegalesiu laisvai ivaziuoti i usa del to, kad realiai ten negyvensiu visa laika? juk reiks jo seima vistiek kartais aplankyti..

kai atskrisi į Ameriką, stosi prie langelio "Citizens and permanent residents" tada tave nusives tolėliau, paims piršto antspaudą, uždės antspaudą į pasą, kuriam parašyta, kad gali keliaut ir dibt metus nuo tos datos ir viskas. Labai greit viskas.
Pačią ŽK atsius namo paštu. Man atsiuntė po 6 dienų nuo atvažiavimo.
Jei vasarą dirbai, tai reiškias SSN turi. Dėl to nieko daryt nereik. Šiaip jiem privalai pranešt apie pavardės pasikeitimą, bet aš apie tai prisiminiau tik tada, kai jie patys, niekeno neprašyti, man atsiuntė nauja SSN kortelę su nauja pavarde. Kažkur po savaitės nuo ŽK gavimo.
Kadangi ŽK gavai per santuoką, ŽK galios 2 metus. Paskui naują 10 m. išsiimti labai paprasta, tik teks nuvažiuot į artimiausią įmigracijos punktelį, nusifotkint ir vėl duot piršto antspaudą. Nežinau, įmigracijos nuomone jie per du metus pasikeičia...
ŽK ir yra tavo darbo ir keliavimo leidimas.
Kad ją išlaikytum turi bent vieną dieną per metus praleist JAV
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaLina: 09 gegužės 2007 - 22:49