Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

Aš saviškių irgi kol kas netręšiau jokiom spec. trąšom, o pasodinau į rūgštų substratą ir dar apmulčiavau iš miško atsivežtais pušų spygliais, ąžuolo lapais ir šiek tiek pušų žievės. Kol kas auga puikiai, tik ant vieno apatinių lapų atsirado rudos dėmės nemažos, nelabai žinau, nuo ko čia. Dar šiek tiek bijau, kad per mažas duobes padarėm, vyras sodino, tai patingėjo labai plačias ir gilias kast. Galvoju dar šiek tiek velėnos aplink nuplėšt ir vėl apmulčiuot tuo lapų ir spyglių mišiniu, jei šaknys paviršinės, tai gal pateks augalui augant to mulčo g.gif
Atsakyti
laba rododendru myletojos ir augintojos wink.gif
reikia jusu pagalbos, manaji rododendra (lietuviska azalija) uzpuole miltlige.. ka daryti? kuom purksti?
is anksto dekui uz pagalba wink.gif
Atsakyti
mes duobes darem 70X70, gylis 30. I kiekviena supylem apie 150 litru rugsciu durpiu.
Atsakyti
Sveikutės, aš rododendrą pasisodinau pernai. Viskas gerai buvo, pernai tokius aukštus ūglius turėjo, šį pavasarį pražydo, bet dabar visai vargšiukas suvargęs, lapai nuleisti. Buvo skruzdės įsitaisiusios, tai nuodų užpyliau, gal todėl lapus nuleido maniškis? Ir palaistau karts nuo karto ir į savaitę kartą rododendrų trąšų užpilu (taip instrukcijoje parašytą), o lapai su kiekviena diena vis liūdniau atrodo.
Atsakyti
Sveikos rododendru myletojos, gal kas atsakys i mano klausima. Pernai isigytas naujokas prazydo dabar, t.y. rugpjucio vidury doh.gif Pirkau ji be ziedu, kai pasodinau pernai beros irgi por ziedeliu buvo isskleides, si pavasari nezydejo, krumas labai grazus ir veslus ir dabar sau eme ir suzydo. Gaila kad neturejau fotiko su savim, nes zydejimas palyginus gausus. Ziedai ne tokie efektingi kaip pavasari zydejusiu, kai per ziedus nesimato lapu, bet kaip lietingam (bent jau musu kraste) rugpjuciui labai neblogas. Dabar nete skaitau kad lyg ir yra rusiu kurios zydi rudeni. Gal kuri irgi toki auginat bigsmile.gif Nes jei jis toks, gal kol neisaugo i dideli kruma, tai perkelciau i kita vieta pavasari, tiesiog reik zinot kad jis toks rudeninukas visad bus ax.gif

QUOTE(kardashiuke @ 2011 08 10, 20:39)
Sveikutės, aš rododendrą pasisodinau pernai. Viskas gerai buvo, pernai tokius aukštus ūglius turėjo,  šį pavasarį pražydo, bet dabar visai vargšiukas suvargęs, lapai nuleisti. Buvo skruzdės įsitaisiusios, tai nuodų užpyliau, gal todėl  lapus nuleido maniškis? Ir palaistau karts nuo karto ir į savaitę kartą rododendrų trąšų užpilu (taip instrukcijoje parašytą), o lapai su kiekviena diena vis liūdniau atrodo.

i kokia zeme pasodintas rododendras?
Gal gauna per daug saules?
Ar vejuota vieta?
Idomu kokiomis trasomis tresiate, kad net karta savaiteje reikia, gal pertresiate o tai augalams taip pat ne visad patinka.
Kai pas save sode radau tinkama vieta rododendrams, jau keli metai smagu i juos ziureti. Tiesiog tai yra labai grazus wub.gif , bet siek tiek reiklus augalas.
Nuodai nuo skruzdziu augalams neturetu kenkti... g.gif

Atsakyti
O mano baltas rododendras žydi vel dabar.Antrametis krumas,dabar pora pumuru prasiskleide unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 08 11, 08:26)
O mano baltas rododendras žydi vel dabar.Antrametis krumas,dabar pora pumuru prasiskleide unsure.gif

ar visiskai baltas g.gif Maniskis baltas su vos vos is viduriuko einanciu rausvai violetiniu atspalviu, praktikskai vos iziurimas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(veidax @ 2011 08 11, 01:00)
Sveikos rododendru myletojos, gal kas atsakys i mano klausima.  Pernai isigytas naujokas prazydo dabar, t.y. rugpjucio vidury  doh.gif  Pirkau ji be ziedu, kai pasodinau pernai beros irgi por ziedeliu buvo isskleides, si pavasari nezydejo, krumas labai grazus ir veslus ir dabar sau eme ir suzydo. Gaila kad neturejau fotiko su savim, nes zydejimas palyginus gausus. Ziedai ne tokie efektingi kaip pavasari zydejusiu, kai per ziedus nesimato lapu, bet kaip lietingam (bent jau musu kraste) rugpjuciui labai neblogas. Dabar nete skaitau kad lyg ir yra rusiu kurios zydi rudeni. Gal kuri irgi toki auginat  bigsmile.gif  Nes jei jis toks, gal kol neisaugo i dideli kruma, tai perkelciau i kita vieta pavasari, tiesiog reik zinot kad jis toks rudeninukas visad bus  ax.gif 

vasaros antroj pusėj visi rododendrai gali pražysti, jei susidaro tam palankios sąlygos, tačiau dėl to jie netampa rudeninukai.
Nuskinčiau/laužčiau dabar esančius žiedus, šiame augimo etape rododenras turi formuotis žiedinius pumpurus sekančiam pavasariui wink.gif
Atsakyti
QUOTE(kardashiuke @ 2011 08 10, 21:39)
Sveikutės, aš rododendrą pasisodinau pernai. Viskas gerai buvo, pernai tokius aukštus ūglius turėjo,  šį pavasarį pražydo, bet dabar visai vargšiukas suvargęs, lapai nuleisti. Buvo skruzdės įsitaisiusios, tai nuodų užpyliau, gal todėl  lapus nuleido maniškis? Ir palaistau karts nuo karto ir į savaitę kartą rododendrų trąšų užpilu (taip instrukcijoje parašytą), o lapai su kiekviena diena vis liūdniau atrodo.

Pakapstykite aplinkui žemę.Gal kartais karkvabalio lerva įsitaitė?Nes mano taip vienas rododendras numirė.Žiemai buvau užpylusi durpės,tai ten šilta buvo,pats tas veistis karkvabaliams.Tai nuėdė visas šaknis. blink.gif blink.gif
Atsakyti
žemė, tai paprastą pirkau, bet ji tinkama rododendrams. Trąšas pradėjau pilti, kai nustojo žydėti mano rododendras, ir lapai pradėjo leistis žemyn. Skaičiau, kad žydėdami jie visą energiją žiedams atiduoda, tai galvojau padėsiu saviškiui, bet... O trąšos švedijoj pirktos, instrukcijoj parašyta, kad kartą savaitėj nuo kovo iki spalio laistyti jomis. Po mažą kaušelį reikia pilti, o žiemos metu kartą per 3 mėn. Vieta saulėta, bet pernai pavasarį pasisodinau, nežydėjo, bet nauji lapai išlindo ir daug, ir aukšti, o šiemet vos keli ir tie baigia nulinkti, nubyrėti, bet ir kai kurie lapai nurudavę. doh.gif doh.gif doh.gif nemoku fotkių įkelti. Einu pasimokyti.
Atsakyti
QUOTE(kardashiuke @ 2011 08 11, 18:34)
žemė, tai paprastą pirkau, bet ji tinkama  rododendrams. Trąšas pradėjau pilti, kai nustojo žydėti mano rododendras, ir lapai pradėjo leistis žemyn. Skaičiau, kad žydėdami jie visą energiją žiedams atiduoda, tai galvojau padėsiu saviškiui, bet... O trąšos švedijoj pirktos, instrukcijoj parašyta, kad kartą savaitėj nuo kovo iki spalio laistyti jomis. Po mažą kaušelį reikia pilti, o  žiemos metu kartą per 3 mėn. Vieta saulėta, bet pernai pavasarį pasisodinau, nežydėjo, bet nauji lapai išlindo ir  daug, ir aukšti, o šiemet vos keli ir tie baigia nulinkti, nubyrėti, bet ir kai kurie lapai nurudavę.  doh.gif  doh.gif  doh.gif  nemoku fotkių įkelti. Einu pasimokyti.

nu švedijoj, gal žemė kitokia ir kitokių medžiagų jiems trūksta, tai viena, o kita tai man kažkaip atrodo, kad tai skirta važonuose auginamiem rododendram, nes lauko salygom kas savaitę trešt nenormalu, jau nekalbu apie tai, kad žiemą sniegą laistyt blink.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 08 11, 21:43)
nu švedijoj, gal žemė kitokia ir kitokių medžiagų jiems trūksta, tai viena, o kita tai man kažkaip atrodo, kad tai skirta važonuose auginamiem rododendram, nes lauko salygom kas savaitę trešt nenormalu, jau nekalbu apie tai, kad žiemą sniegą laistyt blink.gif

nežinau kaip išversti tinkamai, bet parašyta "mikromaitinimui, pilti į žemę sode" toliau išvardinti visi mikroelementai ar kažkas panašaus. o tos trąšos skirtos visiems augalams, kurie mėgsta rūgščią žemę. O leipti rododendras pradėjo dar prieš trąšų panaudojimą. Sakau gal į lapus koks brudas įsimetė.
Atsakyti