Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

Kadangi rododendrus tik sodinsiu, noriu paklausti ar jie būtinai turi būti sodinami užuovėjose? Esu mačiusi, kad jie auga ir labai saulėtoje vietoje?
Įdomu, kokiose vietose jūs juos susodinote?

Ačiū mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IvetaJ @ 2011 06 13, 18:28)
Kadangi rododendrus tik sodinsiu, noriu paklausti ar  jie būtinai turi būti sodinami užuovėjose?  Esu mačiusi, kad  jie auga ir labai saulėtoje vietoje?

Ačiū mirksiukas.gif

Paprastai ant vazono arba ant etiketes buna parodyta kokia auginimo vieta reik augalui parinkti.Viszaliai rododendrai nemegsta tiesioginiu saules spinduliu,jiems reikalingas pavesis ar pusiau pavesis,o vasarzaliai gali augti ir sauletoje vietoje 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ritaava @ 2011 06 13, 17:01)
Na vat dabar tai susinervavau verysad.gif negi mano svajonei neiseis isipyldyt unsure.gif ar man juos dar palaikyti ir paziureti kas bus siandien pakeliau juos auksciau kad saknys butu pavirsiauje unsure.gif kaip jus manot blink.gif

issipildys issipildys tik tikek ir nenuleisk ranku 4u.gif
tu tik nesinervuok,gyveni zmogus ir mokaisi
mes pries keleta metu buvom du krumus pasodine atrode idealioj vietoj-pavesis,zeme vien rugsti buvo paruosta is anksto parinkom kaimyninius augalus virzius ir visai nepagalvojom,kad lietui lyjant vanduo begs nuo pavesines stogo,o kai pavare tada lietaus be proto,tai mano augalai ir apsirgo.
bandem juos persodinti paskui i kita vieta,bet jie vargseliai to jau neistvere ir vistiek numirojo.Tai taip ir sakau-gyveni zmogus ir mokaisi
Atsakyti

issipildys issipildys tik tikek ir nenuleisk ranku 4u.gif
tu tik nesinervuok,gyveni zmogus ir mokaisi
mes pries keleta metu buvom du krumus pasodine atrode idealioj vietoj-pavesis,zeme vien rugsti buvo paruosta is anksto parinkom kaimyninius augalus virzius ir visai nepagalvojom,kad lietui lyjant vanduo begs nuo pavesines stogo,o kai pavare tada lietaus be proto,tai mano augalai ir apsirgo.
bandem juos persodinti paskui i kita vieta,bet jie vargseliai to jau neistvere ir vistiek numirojo.Tai taip ir sakau-gyveni zmogus ir mokaisi
[/quote]
Aciu uz palaikyma,lauksim ziuresim kas bus,vakar dar skambinau i medelynus tai patare iskelti aukstyn, kad nebutu saknys per giliai, kad galetu laisvai kvepuoti, matot pas visur visa diena saule tik toje namo puseje buna pavesis ir tai tik iki trecios valandos, o as ju taip noriu, tai ka semiuos kantrybes ir laukiu kaip bus toliau rolleyes.gif
Atsakyti
O mano pavasari rododendras numire, supykau , iskasiau ir ismeciau. Si savaitgali nuvaziavau i kaima, o vyras man saukia, eiks cia...ir ruoskis atsiprasineti. Nius galvoju, ku jau prisidirbau??? Pasirodo siukslyne mano rododendras sulapojo smile.gif Teko atsiprasineti ir vel isodinti i darzeli smile.gif
O siumetiniai rododendrai, jau sudeja pumpurus, kaip suprantu-kitiems metams zydeti smile.gif
Atsakyti
O kaip tie pumpurai atrodo,( as kaip marsiete),bet is tikruju nieko nezinau, mano tai ugliukus liedzia aukstyn, o vienas toks nugeibes nelabai nori ir lapus leisti tai ziuresim kas su juo bus wub.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IvetaJ @ 2011 06 12, 13:20)
Šiandien  nusipirkau tris rododendrus. Negaliu atsidžiaugti  wub.gif  Baltą, geltoną ir rožinį. Kol kas dar jie balkone. Penktadienį  išvešiu į sodą.
Maximos bazėje pirkau, darbar jų yra po 9,99 ir 12,99 Lt Atrodo gražiai, krūmeliai dideli,  tikiuos prigis.

O dėl išrūgų, tai  puiku, tėvai kaime gyvena, tai trąšos garantuotos ištisus metus  mirksiukas.gif

kaip faina 4u.gif ir as noreciau geltono wub.gif
gal kas Klaipedos maximose matete pardavime geltonu??
Atsakyti
QUOTE(Rudojilape @ 2011 06 20, 16:40)

O siumetiniai rododendrai, jau sudeja pumpurus, kaip suprantu-kitiems metams zydeti smile.gif

čia gal lapų pumpurai, nes žiedinius formuoja vasaros gale g.gif
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2011 06 21, 12:59)
čia gal lapų pumpurai, nes žiedinius formuoja vasaros gale  g.gif

drinks_cheers.gif per anksti dar pumpurams
Atsakyti
Pasidariau varškės,ar bandyti pilti išrūgas, kurios nubėgo nuo varškės?
Atsakyti
QUOTE(IvetaJ @ 2011 06 13, 19:28)
Kadangi rododendrus tik sodinsiu, noriu paklausti ar  jie būtinai turi būti sodinami užuovėjose?  Esu mačiusi, kad  jie auga ir labai saulėtoje vietoje?

Ačiū mirksiukas.gif

Geriau būtų užuovėja. Pas mus visžalis rododendras pasodintas taip, kad iš vienos pusės visada vėjas taršo, tai visai plikos šakos toje pusėje, net gaila žiūrėt. Ir vieta saulėta. Kol kas dar tik metai, kai pasodinta, šiemet gausiai žydėjo, tai manau, kad paliksiu, nekelsiu į pavėsį.
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 06 24, 15:00)
Pasidariau varškės,ar bandyti pilti išrūgas, kurios nubėgo nuo varškės?

Drąsiai
Atsakyti
Pasidodinau aš juos visus tris vienoje krūvoje, gal ne visai vėjuotoje ir saulėtoje. Tik galvoju ar ne per tanku bus.
Tačiau reik išlaukt pavasario ir pažiūrėt kaip jie peržiemojo smile.gif

QUOTE(bumsik @ 2011 07 06, 20:54)
Geriau būtų užuovėja. Pas mus visžalis rododendras pasodintas taip, kad iš vienos pusės visada vėjas taršo, tai visai plikos šakos toje pusėje, net gaila žiūrėt. Ir vieta saulėta. Kol kas dar tik metai, kai pasodinta, šiemet gausiai žydėjo, tai manau, kad paliksiu, nekelsiu į pavėsį.

Atsakyti