Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

QUOTE(julchenukas @ 2011 06 11, 08:31)
Aciu 4u.gif
O dar norejau paklaust,o jeigu dar tik pavasari pasodintas krumas,bet tikrai nemazas,ar as ji jau galiu tresti perzydejus arba bent syki vasaros pabaigoj,ar geriau jau laukti kito pavasario?

As saviski pavasari sodinta tresiu tuo atveju, jei matysiu, kad prigijo (leidzia naujus uglius)

Augam ax.gif , po nuzydejimo isauge naujos sakos
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo toza: 11 birželio 2011 - 08:58
QUOTE(toza @ 2011 06 11, 08:57)
As saviski pavasari sodinta tresiu tuo atveju, jei matysiu, kad prigijo (leidzia naujus uglius)

Augam ax.gif , po nuzydejimo isauge naujos sakos
user posted image

Auga auga ir mano!!!Po perzydejimo dbr beveik po koki sprindi sakeles paauge smile.gif
Atsakyti
Ačiū mirksiukas.gif
Tikrai pirksiu ir sodinsiu sode.
Turiu azaliją, kiek suprantu jų auginimas yra labai panašus.
O su tais apdengimais žiemą tai su mama kariauju smile.gif Ji taip man užklojo levandas, kad galvojau, kad neteksiu nei vienos. Gerai, kad laiku pasižiūrėjau visos būtų išutę nuo šilumos doh.gif

[quote=Alenzi,2011 06 10, 15:00]
manau kad drasiai galite sodinti, tik jei karsta ir sausa pastebekite zeme, kad neperdziutu-o sodinau i specialia rododendrams skirta zeme mirksiukas.gif
Cia mano pirmas bandymas su rododendrais - saviski taip pat pasodinau pernai pavasario pabaigoje ar vasaros pradzioje, toks vargsiukas nulauzytais ziedeliais buvo, bet per vasara ir rudeni atsigavo.
Ziemai tiek rododendrui, tiek azalijai buvau padariusi namelius is keliu sluoksniu agropleveles, kuriu pavasari ilgokai neardziau, kad nenudegintu saule + jau nuo ankstaus pavasario pradejau stebeti kad neperdziutu zeme smile.gif

Atsakyti
QUOTE(IvetaJ @ 2011 06 09, 21:53)

Įdomus trešimo metodas. O išrūgas pirkote iš parduotuvės g.gif

Galima ir parduotuvinėmis. Man iš kaimuko atveža pieno nemažai ir iš jo patys gaminamės varškę. Tas išrūgas ir panaudoju rododendrui, hortenzijai ir šilauogėms.
Atsakyti
Šiandien nusipirkau tris rododendrus. Negaliu atsidžiaugti wub.gif Baltą, geltoną ir rožinį. Kol kas dar jie balkone. Penktadienį išvešiu į sodą.
Maximos bazėje pirkau, darbar jų yra po 9,99 ir 12,99 Lt Atrodo gražiai, krūmeliai dideli, tikiuos prigis.

O dėl išrūgų, tai puiku, tėvai kaime gyvena, tai trąšos garantuotos ištisus metus mirksiukas.gif

QUOTE(0-0_lina @ 2011 06 11, 21:56)
Galima ir parduotuvinėmis. Man iš kaimuko atveža pieno nemažai ir iš jo patys gaminamės varškę. Tas išrūgas ir panaudoju rododendrui, hortenzijai ir šilauogėms.

Atsakyti
o mano rododendram kazkas nepatinka, siemet tik vienas ziedas tebuvo, o kiti toks jausmas kad nudziuvo pries issprogdami verysad.gif jie tik pernai sodinti, bet zydejo pernai graziai visas krumukas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sagnesa: 12 birželio 2011 - 15:14
O su isrugom,tai as kazkaip nenoriu eksperimentuoti,nes teko girdet per kazkokia laida,kad jomis laistant,uzsitraukia tokia plevele-pluta ir neleidzia saknims kvepuoti,dar blogiau tas kvapas vilioja grauzikus,tad po to rododendru saknys nukencia ir taip dazniausiai jie nuskursta arba gauna gala.
Esu bandziusi laistyti su rugstimi is akumuliatoriaus,va sita daikta tai jie megsta thumbup.gif
tik nezinau kiek ir kokiu santykiu reikia skiesti ir ar isvis reikia.bet as kaip pirmam kartui,tai skiedziau ir matesi kaip po to ugliukai"sove"i virsu
Manau tikrieji rododendru augintojai turetu ta zinoti,nes sita triuka tai net apzeldintojai rekomenduoja mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes, mano rododendrai irgi po ziedu, jau pradejo leisti ugliukus, tik nezinau ko lapai pradejo plemais ruduoti atrodo ir zeme pirkau specialiai rododendrams.O dabar skaitau jus laistot ten su isrugom, o tai jiems dar rekia papildomai trasu ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(ritaava @ 2011 06 12, 18:41)
Sveikutes, mano rododendrai irgi po ziedu, jau pradejo leisti ugliukus, tik nezinau ko lapai pradejo plemais ruduoti atrodo ir zeme pirkau specialiai rododendrams.O dabar skaitau jus laistot ten su isrugom, o tai jiems dar rekia papildomai trasu ar ne g.gif

Nezinau ar tikrai pas tave butent tokios demes apie kokias radau parasyta zurnale.
Sukelejai ivairus :cerkosporos,ramularijos,septorijos genciu grybai.Ant rododendru dazniausiai pastebimi nuo birzelio iki rudens.Ant lapu atsiranda rusvu,rudu,pilksvu su tamsesniais apvadais demiu.Grybinei ligai plintant,demes pleciasi,susilieja,lapai dziusta.Liga galiapnikti jaunus uglius,ant ju atsiranda ivairiu spalvu demiu.Demiu vietose ugliai idumba,gali net luzti.Ivairiaspalves demes-tai ligos sukeleju sankaupos.Sukelejus pernesa vejas,vabzdziai.Grybai dazniausiai apninka rododendrus,jei sie per gausiai laistomi.

tikiuosi kazkam pravers 4u.gif
deje su perlaistymu esu numarinusi savo du grazuolius:(

ir dar norejau paklausti,gal kas zinote ar galima rododendrus purksti nuo tu baisiu ligu ,kaip kad rozes? g.gif
Atsakyti
[quote=julchenukas,2011 06 13, 07:42]
Nezinau ar tikrai pas tave butent tokios demes apie kokias radau parasyta zurnale.
Sukelejai ivairus :cerkosporos,ramularijos,septorijos genciu grybai.Ant rododendru dazniausiai pastebimi nuo birzelio iki rudens.Ant lapu atsiranda rusvu,rudu,pilksvu su tamsesniais apvadais demiu.Grybinei ligai plintant,demes pleciasi,susilieja,lapai dziusta.Liga galiapnikti jaunus uglius,ant ju atsiranda ivairiu spalvu demiu.Demiu vietose ugliai idumba,gali net luzti.Ivairiaspalves demes-tai ligos sukeleju sankaupos.Sukelejus pernesa vejas,vabzdziai.Grybai dazniausiai apninka rododendrus,jei sie per gausiai laistomi.

O galima juos isgydyti nuo lapu rudavimo?
Atsakyti
[quote=ritaava,2011 06 13, 10:29]
[quote=julchenukas,2011 06 13, 07:42]

O galima juos isgydyti nuo lapu rudavimo?
[/quote]
manau ne tiek,kad isgydyti,kiek uzkirsti kelia tolimesniu lapu rudavima ir sudaryti tinkamas salygas,kad jie augtu sveiki ir grazus. wub.gif
Bet kiek teke dometis rododendru prieziura ir auginimu,tai paprastai jei apninka ligos,tai juos sunku isgelbeti ir rekomenduojama juos raut lauk ir sudegint arba uzkast.Bet sita info tik knygiska,pati dar neturiu daug patirties su rododendrais,tai nezinau. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(julchenukas @ 2011 06 13, 13:25)
manau ne tiek,kad isgydyti,kiek uzkirsti kelia tolimesniu lapu rudavima ir  sudaryti tinkamas salygas,kad jie augtu sveiki ir grazus. wub.gif
Bet kiek teke dometis rododendru prieziura ir auginimu,tai paprastai jei apninka ligos,tai juos sunku isgelbeti ir rekomenduojama juos raut lauk ir sudegint arba uzkast.Bet sita info tik knygiska,pati dar neturiu daug patirties su rododendrais,tai nezinau. ax.gif

Na vat dabar tai susinervavau verysad.gif negi mano svajonei neiseis isipyldyt unsure.gif ar man juos dar palaikyti ir paziureti kas bus siandien pakeliau juos auksciau kad saknys butu pavirsiauje unsure.gif kaip jus manot blink.gif
Atsakyti