su pavadinimais nekvarsinu sau net galvos,rotodendrus renkuosi tada kai matau ju ziedu spalva, nes su jais kaip su rozem perki viena,o gaut gali visai kita,
tarp rotodendru tarpus daryciau ne mazesnius kaip 2 metrai,duobe kasciau iki 50cm gylio ir kuo platesne,(netaupykit ant durpiu ir po keleto metu visi kaimynai rinksis paziureti )pacius augalus pirkciau tik geros kokybes,kad lapai butu zali,nesusisuke ir be jokiu plemu
QUOTE(fussy @ 2011 06 02, 19:16)
Maniškis irgi pražydo Tiesa, iš po žiemos gerokai aplaužytas, bet žiedai vis vien nuostabūs
Tikrai nuostabus
QUOTE(jediara @ 2011 06 03, 09:02)
Tikrai nuostabus
Kitoje temoje yra si nuoroda. Gal nelabai nusikalsiu
http://www.hr-online...sp?rubrik=54005
http://www.hr-online...sp?rubrik=54005
Merginos patarkit kas nutiko mano rododendrui, lapai plemais pradejo ruduoti,ar cia normalu ar kai kas jam nutiko, nesu su jais susidurusi, nusipirkau tik siemet tai patirties nulis
Nuostabūs žiedeliai
O kokiu metu juos sodinote? Mat planuoju šį savaitgalį įsigyti, ar nebus per vėlu dar juos sodinti
Papildyta:
Įdomus trešimo metodas. O išrūgas pirkote iš parduotuvės
Aš tai saviškį pernai vasarą laisčiau pieno išrūgomis, augo kaip ant mielių, nežinau ar tai padėjo, nes kitokių trąšų nenaudojau, bet kažkaip pagal augimą matau, kad patiko
O kokiu metu juos sodinote? Mat planuoju šį savaitgalį įsigyti, ar nebus per vėlu dar juos sodinti
QUOTE(Alenzi @ 2011 06 01, 11:18)
Pernai pirktas ispardavime Maximinis - per metukus neblogai paaugo ir priaugino ziedeliu Pradedam zydeti
Dar turim sesute Azalija, taip pat zydim
Dar turim sesute Azalija, taip pat zydim
Papildyta:
Įdomus trešimo metodas. O išrūgas pirkote iš parduotuvės
QUOTE(0-0_lina @ 2011 05 30, 21:58)
Aš tai saviškį pernai vasarą laisčiau pieno išrūgomis, augo kaip ant mielių, nežinau ar tai padėjo, nes kitokių trąšų nenaudojau, bet kažkaip pagal augimą matau, kad patiko
vau vau vau noriu noriu noriu tokių grožių ir aš, nu nieko kitais metais tikriausiai ir as galėsiu pasigirti
QUOTE(IvetaJ @ 2011 06 09, 20:53)
Nuostabūs žiedeliai
manau kad drasiai galite sodinti, tik jei karsta ir sausa pastebekite zeme, kad neperdziutu-o sodinau i specialia rododendrams skirta zeme
Cia mano pirmas bandymas su rododendrais - saviski taip pat pasodinau pernai pavasario pabaigoje ar vasaros pradzioje, toks vargsiukas nulauzytais ziedeliais buvo, bet per vasara ir rudeni atsigavo.
Ziemai tiek rododendrui, tiek azalijai buvau padariusi namelius is keliu sluoksniu agropleveles, kuriu pavasari ilgokai neardziau, kad nenudegintu saule + jau nuo ankstaus pavasario pradejau stebeti kad neperdziutu zeme
Dabar jau nebebijau ju auginti ir planuoju atlaisvinus vietos pasisodinti dar keleta, juk toks grozis kai jie zydi
QUOTE(Feniksas45 @ 2011 06 11, 07:25)
pavasariais visada savo rododendrus patręšiu spec. trąšomis ,o kaip po žydėjimo ar būtų reikalinga dar pakartoti tręšimą ?
kad Ledum nebepasirodo......pasiilgstu jos profesionalių minčių
Sveiki,man irgi butu idomu suzinot ar reikia trest pakartotinai perzydejus rododendrams?
Nors as si pavasari kai pirkau,tai tas zmogus(medelyno savininkas)sake,kad reikia atsargiai su trasom ir stengtis nepertresti.
QUOTE(Feniksas45 @ 2011 06 11, 07:25)
pavasariais visada savo rododendrus patręšiu spec. trąšomis ,o kaip po žydėjimo ar būtų reikalinga dar pakartoti tręšimą ?
tresiama 3-4 kartus vegetacijos laikotarpiu 6-8 savaiciu intervalu
Papildyta:
QUOTE(julchenukas @ 2011 06 11, 07:42)
Sveiki,man irgi butu idomu suzinot ar reikia trest pakartotinai perzydejus rododendrams?
Nors as si pavasari kai pirkau,tai tas zmogus(medelyno savininkas)sake,kad reikia atsargiai su trasom ir stengtis nepertresti.
as jei didesnis krumas imu valgoma sauksta trasu ir sumaisau jas su virsutiniu sluoksniu zemiu tokiu spinduliu kaip krumo lapija, o tresiu 3 kartus : pries pradedant zydeti, nuzydejus ir besibaigiant vasarai
QUOTE(toza @ 2011 06 11, 07:49)
as jei didesnis krumas imu valgoma sauksta trasu ir sumaisau jas su virsutiniu sluoksniu zemiu tokiu spinduliu kaip krumo lapija, o tresiu 3 kartus : pries pradedant zydeti, nuzydejus ir besibaigiant vasarai
Aciu
O dar norejau paklaust,o jeigu dar tik pavasari pasodintas krumas,bet tikrai nemazas,ar as ji jau galiu tresti perzydejus arba bent syki vasaros pabaigoj,ar geriau jau laukti kito pavasario?
Siaip kitus rododendrams,azalijoms,hortenzijoms as irgi imu sauksta trasu ir maisau su zememis aplink laja...
QUOTE(toza @ 2011 06 11, 09:49)
tresiama 3-4 kartus vegetacijos laikotarpiu 6-8 savaiciu intervalu
Papildyta:
Papildyta:
už informaciją