Na aš paskleidžiau dezinformaciją dėl nužydėjusių vietų, tai gerai, kad gavau atsakymą ir pati naujieną sužinojau. Ta proga vakar nužydėjusius taip ir aplaužiau. Ačiū.
Na va, rododendras persodintas, apglostytas, patrestas ir prilaistytas, pusu spygliais apmulcuotas, tai dabar lauksiu pagerejimo....
Mergaites, o jus kai sodinat rododendra ir isimat ji is vazonelio, tai saknis prakrapstot ar nejudinat ir statot kaip buvo vazone? Kazin rododendrai megsta toki saknu pajudinima
Mergaites, o jus kai sodinat rododendra ir isimat ji is vazonelio, tai saknis prakrapstot ar nejudinat ir statot kaip buvo vazone? Kazin rododendrai megsta toki saknu pajudinima
QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 05 28, 17:29)
o jus kai sodinat rododendra ir isimat ji is vazonelio, tai saknis prakrapstot ar nejudinat ir statot kaip buvo vazone? Kazin rododendrai megsta toki saknu pajudinima
Aš visad išraizgau šaknis, padarau jas laisvas, nes tas į kupstą suaugęs vazonėlis sunkiai geria vandenį ir naujoms šaknims per jį sunku pralįst.
Kitam forume forumietis pasakojo, kad vienai moteriškei labai skurdo rododendras, nors buvo pasodintas dvejus metus. Persodinant paaiškėjo, kad už to šaknų gniužulo sugebėjo per dvejus metus išleisti tik kelias šakneles
QUOTE(mumrikas @ 2013 05 28, 17:29)
Aš visad išraizgau šaknis, padarau jas laisvas, nes tas į kupstą suaugęs vazonėlis sunkiai geria vandenį ir naujoms šaknims per jį sunku pralįst.
Kitam forume forumietis pasakojo, kad vienai moteriškei labai skurdo rododendras, nors buvo pasodintas dvejus metus. Persodinant paaiškėjo, kad už to šaknų gniužulo sugebėjo per dvejus metus išleisti tik kelias šakneles
Tai gerai, kad dabar, kai persodinau tai saknis biski isjudinau is tos vazonelio formos
Bet kiti du tai pasodinti nejudinant... Kol kas jie gerai jauciasi, isleido nauju ugliuku, tai gal bus gerai
mano rododendryja , norejau pasigirti-pasidziaugti, siemet laaabai atsigavo.
pernai per visus krumus buvo tik 2 pumpurai, senieji seimininkai mat visai jais nesirupino. o as labai myliu juos, matyt jie atsidekoja ir man
dabar uzduotis N1 bus priauginti kuo daugiau lapeliu
pernai per visus krumus buvo tik 2 pumpurai, senieji seimininkai mat visai jais nesirupino. o as labai myliu juos, matyt jie atsidekoja ir man
looo, o vieta, kurioje jie auga, nėra labai pavėsinga, tamsi? Tiesiog kilo toks klausimas pamačius kokio ilgumo ūgliai
Rododendrai nelabai mėgsta tiesioginę kaitrią saulę, bet dideliame pavėsyje jie stypsta, auga ilgi ūgliai, mažėja dekoratyvumas
Rododendrai nelabai mėgsta tiesioginę kaitrią saulę, bet dideliame pavėsyje jie stypsta, auga ilgi ūgliai, mažėja dekoratyvumas
siuos namus turiu tik metus, tai ir siuos augaliukus paveldejau, aisku dauguma mano.
visu pirma jie auga klomboje, tai gal nelaistant neuztenka dregmes, As stengiouosi palaistyti.
antra neisivaizduoju i kokia zeme jie sodinti, nzn ar verta siais metais judinti, keisti, gal siemet stebesiu, jei bus blogai kitamet pilnai keisiu zemes i deurpes.
bandysiu papilti rugstu vandeni, nors pernai mulciavom spyglais.
o del saules, gauna saules 10-12, 14-17val, ir viskas. per didziausia kaitra sedi pavesje. gal ir ne super teisinga, bet kitos jiems deje neturiu...
na dar manau jie nuo labai seniai nebuvo mate trasu, ir aisku ziedu nieks nenukirpdavo. zodziu kolkas stebesiu, kas buvo pernai ir siemet- skirtumas ddziulis.
visu pirma jie auga klomboje, tai gal nelaistant neuztenka dregmes, As stengiouosi palaistyti.
antra neisivaizduoju i kokia zeme jie sodinti, nzn ar verta siais metais judinti, keisti, gal siemet stebesiu, jei bus blogai kitamet pilnai keisiu zemes i deurpes.
bandysiu papilti rugstu vandeni, nors pernai mulciavom spyglais.
o del saules, gauna saules 10-12, 14-17val, ir viskas. per didziausia kaitra sedi pavesje. gal ir ne super teisinga, bet kitos jiems deje neturiu...
na dar manau jie nuo labai seniai nebuvo mate trasu, ir aisku ziedu nieks nenukirpdavo. zodziu kolkas stebesiu, kas buvo pernai ir siemet- skirtumas ddziulis.
QUOTE(looo @ 2013 05 29, 13:18)
kad priauginti daugiau lapeliu (pazadinti miegancius pumpurus), rododendrus reikia geneti. Po zydejimo. Radikaliai geneti galima ne visa kruma is karto, bet dalimis, kad nepalikti jo visai pliko.
http://www.pictokon....-problemlos.jpg
http://www.rhododend...ron-Schnitt.jpg
http://www.google.de...n...tx=99&ty=70
oho, niekad nemaniau kad si augala galima geneti. nors baisoka, kad aplamai zuti gali, nes ypatinga sveikata nepasizymi. yra stagaru ir visai plku, bet jokiu nauju lapeliu is jo neauga, bet lyg nenudziuve. -na ziuresiu, aciu labai uz info.
o tiesa, geneti galima po zdejimo? ar kada?
nes su vokieciu man slabnai...
o tiesa, geneti galima po zdejimo? ar kada?
nes su vokieciu man slabnai...
QUOTE(looo @ 2013 05 30, 09:22)
o kaip su lietuviu? Viena zinute auksciau yra parasyta "Po zydejimo."
aciu, reiskias genesiu po.
skubu, karc nuo karto pametu raideles. berods ir skaitau skubedama, tai ir nepastebejau kad "po zyddejimo"
na bandysiu, stebesiu kai sekas, pranesiu.
skubu, karc nuo karto pametu raideles. berods ir skaitau skubedama, tai ir nepastebejau kad "po zyddejimo"
na bandysiu, stebesiu kai sekas, pranesiu.
QUOTE(looo @ 2013 05 29, 14:18)
mano rododendryja , norejau pasigirti-pasidziaugti, siemet laaabai atsigavo.