Terpiuosi ir aš. Pasodinau pirmus metus savo rododendrus. Sodinau į tokią vietą, kur saulė tik ryte ir vakare. Pusė pietinė, tik dienos metu namas užstoja saulę. Dabar išleido labai daug naujų lapų, o galvojau, kad jau žydės. Bet viską paskaičius, supratau, kad žydės ne iš karto. Dėl saulės, tai žinojau kaip savaime suprantamą dalyką, kad reikia sodinti šešėlyje, nes Danijoje visi juos sodina ten. Kaimynei, kuriai labai vargo jau kokie 4 metai, patariau pakeisti vietą, nu ir pražydo iš karto, toks atsigavęs patapo. Padėkojo už patarimą. Ir daug kas juos pirma sodino saulėkaitoje, dabar jau keičia vietą, nes labai vargsta augalas.
Sakykite o kai rododendras nužydi tuos stagarus nukirpti ar palikt?
Palikti, iš ten jie išleidžia naujus ūglius.
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 26, 10:09)
Jau kažkurioj temoj minėjau. Yra Compo firmos ilgalaikės rododendrų, azalijų ir kt rūgščiamėgių trąšos. Gegužės mėn patręšiam ir pamirštam net gi rūgštinimus. Rododendrai pumpurus krauna iš rudens ir jei naudojam kitas trąšas, paskutinis tręšimas turėtų būti rugpjūčio pradžioj, žiemos pabaigoj apsaugom nuo tiesioginės saulės. Viskas
Beje, žiemą neturiu iš kur atvilkti vandens, tačiau puikiai išgyvna jie ir be laistymo.
Beje, žiemą neturiu iš kur atvilkti vandens, tačiau puikiai išgyvna jie ir be laistymo.
Aciu
QUOTE(Mileta @ 2013 05 27, 07:56)
Sakykite o kai rododendras nužydi tuos stagarus nukirpti ar palikt?
nors apie tai jau buvo issamiai kalbeta, bet perzydejusius ziedynus iskart po zydejimo butina/rekomenduojama pasalinti (kad nebrandintu seklu ir nealintu augalo). Zinoma, jei krumas nera 3 m plocio ir aukscio, ir jei tai fiziskai imanoma padaryti.
Nulauzti ziedyna reikia labai atsargiai per sanareli, nes tuoj po ziedynu is pazasteliu auga nauji ugliukai (ju nepazeisti!):
[quote=vida777,2013 05 27, 09:39]
nors apie tai jau buvo issamiai kalbeta, bet perzydejusius ziedynus iskart po zydejimo butina/rekomenduojama pasalinti (kad nebrandintu seklu ir nealintu augalo). Zinoma, jei krumas nera 3 m plocio ir aukscio, ir jei tai fiziskai imanoma padaryti.
Nulauzti ziedyna reikia labai atsargiai per sanareli, nes tuoj po ziedynu is pazasteliu auga nauji ugliukai (ju nepazeisti!):
Labai dėkinga už atsakymą
Labai dėkinga už atsakymą
Na ka, mergyyynos, neatsigauna mano rododendras, nors jau isbandziau visas gaivinimo priemones
Lapai dar nulinke, bet rododendras prazydo, tai gal dar ne viskas prarasta....
Ar cia jau pries mirti paskutinis pasispardymas
QUOTE(jediara @ 2013 05 26, 12:09)
Aha, tikrai - Vokietijoje ir Airijoje tai tikrai tokie užauga ir įspūdingai atrodo augdami net parkuose
Vaziuojant is Svedijos pietines dalies link Norvegijos pilna pakeliui milzinu rododendru augo
QUOTE(mumrikas @ 2013 05 25, 00:49)
O dėl penkių metų, tai man kažkaip keistai skamba - nelabai tikiu, kad parduodami žydintys, kad ir iš Olandijos atvežti, būtų penkiamečiai
Mumrikai, dar reiktų paskaičiuoti ir kiek kartų genėtas krūmelis. Tie apie 40/60 cm jei skiepyti ir būna 4/5 metų. Aišku Lenkiški daug jaunesni.
Papildyta:
QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 05 27, 10:30)
Na ka, mergyyynos, neatsigauna mano rododendras, nors jau isbandziau visas gaivinimo priemones
Nepersodintas jis ir anksčiau ar vėliau uždus. Čia tipiška klaida. Pasodinus į substratą ant viršaus dar žemių užmetama, kad geriau būtų.
QUOTE(Ledum @ 2013 05 27, 12:01)
Mumrikai, dar reiktų paskaičiuoti ir kiek kartų genėtas krūmelis. Tie apie 40/60 cm jei skiepyti ir būna 4/5 metų. Aišku Lenkiški daug jaunesni.
Aš truputuką ne taip supratau - iš parašymo man pasirodė, kad žmogus jau pirko žydintį krūmelį ir tada ilgai nesulaukė žiedų, nes žydi tik po penkerių metų. Todėl ir nustebau, nes jei jau pirktas žydintis, vadinasi jam ir yra tie penki metai, tai jau ir turėtų žydėt kasmet
QUOTE(vida777 @ 2013 05 27, 08:39)
Oi kiek naudingos info cia gaunu, kaip tik mano keli ziedai jau nuzydejo, tai taip ir aplauziau
QUOTE(Ledum @ 2013 05 27, 11:01)
Papildyta:
Nepersodintas jis ir anksčiau ar vėliau uždus. Čia tipiška klaida. Pasodinus į substratą ant viršaus dar žemių užmetama, kad geriau būtų.
Na ka, kai uzmigs vaikas eisiu kasti savo rododendro ir sodinti is naujo.... Jau vis tiek nera ka prarasti...