Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

Mano ir vienas po žiemos prie mirties rododendras .Jau buvau išrovus, bet vėl įkasiau doh.gif - gaila išmest buvo . Tai apglosčiau ,palaisčiau , gal koks biesas pagriaužęs bus. Na , matysiu kaip jis toliau laikysis.
Atsakyti
Va kaip atrodo mano rododendras sad.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 05 08, 16:48)
Ar iš tikrųjų Kauno botanikos sode galima nusipirkti rododendrą (ar azaliją) už 15 lt.?  g.gif  g.gif  g.gif Per daug patraukli kaina  lotuliukas.gif

Aš pirkau užpernai anksti pavasarį iš Kauno botanikos sodo, iškasė kurie krūmai man patiko. 2 buvo dideli, vos sukišom į mašiną, tie gyvena, žiedus krauna, o mažas (žemas) baltas neprigijo (gal vieta nepatiko). Tiksliai kainos tų didelių nepamenu (gal 35 ar net 40 Lt), bet tikrai ne po 15 litų (gal turėjo ir tokių, bet aš norėjau jau didelių krūmų)
Papildyta:
QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 05 21, 07:52)
Va kaip atrodo mano rododendras sad.gif

Man atrodo, jis gerti nori, maniškiai po žiemos, kol normaliai neprilaisčiau, irgi lapais nuleistais ir susisukusiais buvo. Dabar laistau kas antrą dieną tai tikrai (pas mus palijo tik šiąnakt). Aš tai pušų spygliais esu užmulčiavusi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 21 gegužės 2013 - 09:54
Man atrodo, kad rododendrui trūksta drėgmės ir gal jis pasodintas netinkamame substrate? Rododendrus reikia sodinti į grynas durpes (galima maišyti tam tikromis dalimis su spygliais), bet ne į gryną juodžemį schmoll.gif

Jų šaknynas gan kompaktiškas, bet kadangi krūmeliai visžaliai (kalbu būtent apie visžalius), tai substratas turi būti rūgštus ir ypač laidus orui bei nuolat drėgnas (jokiu būdu ne šlapias, užmirkęs).

Vėl gi svarbi pasodinimo vieta - mažai visžalių rododendrų pakenčia tiesioginę saulę, ypač pietinę.

Manieji pasodinti grynose durpėse, mulčiuoti gan storu sluoksniu pušies žieve - auga puikiai ir gausiai žydi thumbup.gif
Atsakyti
Aciu mergaites uz patarimus. Pradedu itarti, kad arba per sausa jam ir reikia dregmes (dabar jis jos jau gavo, lauksim pagerejim) arba ant virsaus uzpiltos darzo zemes pamaise, nes pasodintas i rugscias durpes.
Tik keista, kad kti du auga graziai, o salygos visiem venodos, gal tik skiriasi, kad tam vargsui paskutiniam tenka daugiau saules.... tai gal jis ir padziuvo daugiau....
Va dar viena foto:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2013 05 21, 11:53)
Aš pirkau užpernai anksti pavasarį iš Kauno botanikos sodo, iškasė kurie krūmai man patiko. 2 buvo dideli, vos sukišom į mašiną, tie gyvena, žiedus krauna, o mažas (žemas) baltas neprigijo (gal vieta nepatiko). Tiksliai kainos tų didelių nepamenu (gal 35 ar net 40 Lt), bet tikrai ne po 15 litų (gal turėjo ir tokių, bet aš norėjau jau didelių krūmų)

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Manieji du šią akimirką tokie - didesnysis ankstyvesnis, o mažesnysis vėlyvesnis. Abiems tai buvo trečia žiema ir smagu, kad skleidžiasi absoliučiai visi sukrauti pumpurai thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
mumrikai,labai grazus tavo rododendras wub.gif

As irgi pasidalinsiu savo patirtim.Pries 5metus pasodinau 2 rododendrus,vienas is ju labai jau menkas,kazko neauga,bet kasmet zydi rolleyes.gif (tur but ji siemet jau rausiu).O kitas-puikiai pleciasi,bet tik siemet suzydejo visu grazumu wub.gif O as jau grasinau ji kirsti biggrin.gif ,buvau labai supykusi,kad nezydi.Ir dabar supratau,kad kiekviena pavasari ji pertresdavau,todel nezydedavo,o ''iseidavo'' i lapus.Tresdavau biriom trasom,kurias barstydavau po augalu ar maisydavau su vandeniu.
Dabar perku Schultz trasas ,ant kuriu tiksliai nurodyta ,kiek ju reikia berti i laistytuva.Ir pernai ir si pavasari tresiau tik truputi,o daugiau pernai liepa ir rugpjuti daugiau.Ir stai rezultatas wub.gif

user posted image
Atsakyti
Nuostabus rododendras, bet manau ne tik tręšime bėda. Tiesiog balti rododendrai yra mažiau atsparūs šalnoms, pumpurai "atlaiko" ne visas žiemas. Pernai žiemą (nors man ji kažkaip neatrodė išskirtinė) net forzitijos daug kur nežydėjo arba žydėjo tik pažeme, kur per žiemą buvo po sniegu. Lygiai taip pat elgėsi ir nemažai rododendrų.

O šiemet visur forzitijos žydi iki išprotėjimo ir matyt rododendrams labai palankūs metai mirksiukas.gif
Atsakyti
Sakykit, o ziemai juos dengti reikia? As dengiu, bet gal nereikia? Dar siemet pasodinau rododendrus-azalijas. Kaip siuos priziureti? Gal kas auginat ir turit patirties? Cia krumai 2mx2m...
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2013 05 21, 20:29)
mumrikai,labai grazus tavo rododendras wub.gif

As irgi pasidalinsiu savo patirtim.Pries 5metus pasodinau 2 rododendrus,vienas is ju labai jau menkas,kazko neauga,bet kasmet zydi rolleyes.gif (tur but ji siemet jau rausiu).O kitas-puikiai pleciasi,bet tik siemet suzydejo visu grazumu wub.gif O as jau grasinau ji kirsti biggrin.gif ,buvau labai supykusi,kad nezydi.Ir dabar supratau,kad kiekviena pavasari ji pertresdavau,todel nezydedavo,o ''iseidavo'' i lapus.Tresdavau biriom trasom,kurias barstydavau po augalu ar maisydavau su vandeniu.
Dabar perku Schultz trasas ,ant kuriu tiksliai nurodyta ,kiek ju reikia berti i laistytuva.Ir pernai ir si pavasari tresiau tik truputi,o daugiau pernai liepa ir rugpjuti daugiau.Ir stai rezultatas wub.gif

user posted image

Va cia tai grozis.... Cia per 5 metus toks uzauga?
Siaip pastebejau, kad daug kur rododendru krumai atrodo negraziai g.gif Jiems gal reikia labai daug prieziuros g.gif
Papildyta:
QUOTE(mumrikas @ 2013 05 21, 21:31)
Nuostabus rododendras, bet manau ne tik tręšime bėda. Tiesiog balti rododendrai yra mažiau atsparūs šalnoms, pumpurai "atlaiko" ne visas žiemas. Pernai žiemą (nors man ji kažkaip neatrodė išskirtinė) net forzitijos daug kur nežydėjo arba žydėjo tik pažeme, kur per žiemą buvo po sniegu. Lygiai taip pat elgėsi ir nemažai rododendrų.

O šiemet visur forzitijos žydi iki išprotėjimo ir matyt rododendrams labai palankūs metai mirksiukas.gif

Cia nuo spalvos priklauso atsparumas? Man labai grazus geltonai raudoni (tokie kaip temos pradzioj paveikslelis) Ar jie atsparus? Kokia tai veisle?
Atsakyti
QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 05 22, 10:48)
Siaip pastebejau, kad daug kur rododendru krumai atrodo negraziai  g.gif  Jiems gal reikia labai daug prieziuros ?

o as skaitant temas pastebejau -"nusipirkau akcijini/nukainuota/is turgelio rododendra, nei pavadinimo, nei veisles..., ka su juo daryti". Ogi dar pries perkant reikia tiksliai zinoti ka perki.
Tinkamas augalas tinkomoje vietoje (artimose naturalioms augimo salygose) niekada neatrodys negraziai.
Reikia jiems dregmes, reikia jiems rugsties ir nereikia saules atokaitos. Viskas. Atsparumas LT klimatui - vienintele problema.
Apie sudetinga rododendru prieziura sklando mitai, nes retai kas tikrai is sirdies pasidomi, ko tas augalas nori. O informacijos internete pilna.
Mano viena pazystama taip pasirupino rododendru, kad ziemai net deze uzdenge, pavasari jam jau buvo amen. Taigi ir durnam aisku, kad viszaliam augalui sviesa butina doh.gif .
Stai mumrikas apie rododenndru auginima pila kaip is rasto, bet pries kazka naujo isigijant uzduoda klausima: "kuris yra tinkamas musu klimato salygomis auginti?".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 22 gegužės 2013 - 11:40