QUOTE(sineriuke @ 2013 05 16, 14:27)
O aš visai susipainiojau, galvojau, kad mano rododendras sukrovęs pumpurus, o ten pasirodo ne pumpurai, o naujos šakelės, kurios pirma atrodė, kaip maži pumpurai, o dabar pradėjo augti, lapeliai vystosi, bet kažkaip nelygiai, taip kaip naujojo, o krevi kažkokie, palinkę, vos ne kaip kabliukai
Nupirkau trašų-patrešiau, dabar net nežinau kada vėl reikia pakartotinai trešti?
P.S. Pumpurus rododendrai sukrauna rudenį. o naujas šakeles taip pat? Kaip galima atskirti kur pumpuras, o kur nauja šakelė bus? gal kas turite pumpurų nuotraukų prieš žiemą, įdomu, kaip jie atrodo, kokio dydžio
Asmeniškai iš rudens aš neatskiriu kurie pumpurai žydėjimui, o iš kurių bus šakelės.
Tiksliau bent pas mano rododendrus būna taip, kad iš rudens būna sukrauti pumpurai ir jei jiems kažkas atsitinka, tai jie neišsiskleidžia, sudžiūna, nukrenta, o iš tos vietos greitai pradeda augti nauji ūgliukai (t.y. ne iš paties pumpuro, o iš "pažastėlės", kur tas pumpuras yra). Lygiai taip pat būna su žydėjusiais rododendrais - nužydi žiedas, nukrenta ir toje vietoje kur jis buvo ima greit augti naujos šakelės.