Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

QUOTE(mumrikas @ 2013 05 06, 22:50)
Ledum, gal žinotumėt iš patirties  kokios veislės rododendrai žydi violetine spalva ir yra mūsų zonos augalas? Turiu omenyje visžalius rododendrus standartiniais nemažais lapais (ne smulkiais kaip azalijos) .

Iš anksto labai dėkui  4u.gif

Kažko SM supyko,kiek renku nuotraukas,vis jai dinaminiai puslapiai neleidžiami.
Mumrikai,paskambinkit man,dar paklausinėsiu apie vietą į kurią norit sodinti.
Atsakyti
Sveikos rododendrų gerbėjos. Nusipirkau ir aš vieną rododendrą iš prekybos centro. Bet pasitikėjimo didelio nekelia. Gal turit kuri iš prekybos centrų pirktų, ar peržiemoja?
Dar kitas klausimėlis. Kur perkate Lietuvoje išaugintus rododendrus. Ieškau bet kokios spalvos, tik noriu tokio aukštesnio ir kad būtų atsparus šalčiams. Radau pas mus medelyne labai gražūs sveiki krūmeliai, bet žemaūgiai. O gal kuri turit pasidauginusios, mielai nupirkčiau. 4u.gif

Ar iš tikrųjų Kauno botanikos sode galima nusipirkti rododendrą (ar azaliją) už 15 lt.? g.gif g.gif g.gif Per daug patraukli kaina lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 08 gegužės 2013 - 16:52
sveikos,

mugeje nusipirkau rododendra, pries menesi, isodinau i durpes. o toliau yra juoda zeme (augalinis). dar kolkas gyvybes zenklu nerodo kad ruostusi zydeti bet man vat kas idomu -kodel ziedpumpuriai yra aplipe negyvomis skruzdelemis? gal ziedai mirsta kad jos lipa ant ju? labai noriu auginti rdodendra tai nusipirkau bet nieko nesigaudau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nightmoon @ 2013 05 13, 15:59)
sveikos,
mugeje nusipirkau rododendra, pries menesi, isodinau i durpes. o toliau yra juoda zeme (augalinis). dar kolkas gyvybes zenklu nerodo kad ruostusi zydeti bet man vat kas idomu -kodel ziedpumpuriai yra aplipe negyvomis skruzdelemis? gal ziedai mirsta kad jos lipa ant ju?  labai noriu auginti rdodendra tai nusipirkau bet nieko nesigaudau biggrin.gif

Skruzdės lipa ant rododendrų, bijūnų pumpurų, nes prieš žydėjimą ant jų atsiranda lipnūs lašeliai (rodos lipčiumi vadinami). Jos renka tuos skanumynus, bet augalams niekaip nekenkia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 05 13, 16:03)
Skruzdės lipa ant rododendrų, bijūnų pumpurų, nes prieš žydėjimą ant jų atsiranda lipnūs lašeliai (rodos lipčiumi vadinami). Jos renka tuos skanumynus, bet augalams niekaip nekenkia mirksiukas.gif

kaimynes rododendrai balti jau zydi roziniai dar ne - mano irgi dar ne... ant lapelio informacinio raso kad geguzes pabaigoje turi zydeti... jie gal skirtingu laiku zydi?
Atsakyti
QUOTE(Nightmoon @ 2013 05 15, 15:42)
kaimynes rododendrai balti jau zydi roziniai dar ne - mano irgi dar ne... ant lapelio informacinio raso kad geguzes pabaigoje turi zydeti... jie gal skirtingu laiku zydi?

Kaip ir dauguma gėlių būna skirtingos veislės, kurios žydi skirtingu laiku - ir rododendrai yra ankstyvi, vidutinio vėlyvumo, vėlyvi mirksiukas.gif Be to ir indiviaduali augimo vieta turi reikšmės - tokie patys rododendrai, augantys skirtingose Lietuvos vietose skirtingose sąlygose ir žydėti gali skirtingai - kažkiek anksčiau ar vėliau mirksiukas.gif

Maniškiai dar tik pumpurus brandina ir labai smagu matyti, kad šiemet tikriausiai absoliučiai visi pernai sukrauti pumpurai žydės thumbup.gif
Atsakyti
O aš visai susipainiojau, galvojau, kad mano rododendras sukrovęs pumpurus, o ten pasirodo ne pumpurai, o naujos šakelės, kurios pirma atrodė, kaip maži pumpurai, o dabar pradėjo augti, lapeliai vystosi, bet kažkaip nelygiai, taip kaip naujojo, o krevi kažkokie, palinkę, vos ne kaip kabliukai g.gif Nupirkau trašų-patrešiau, dabar net nežinau kada vėl reikia pakartotinai trešti?
P.S. Pumpurus rododendrai sukrauna rudenį. o naujas šakeles taip pat? Kaip galima atskirti kur pumpuras, o kur nauja šakelė bus? gal kas turite pumpurų nuotraukų prieš žiemą, įdomu, kaip jie atrodo, kokio dydžio blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2013 05 16, 14:27)
O aš visai susipainiojau, galvojau, kad mano rododendras sukrovęs pumpurus, o ten pasirodo ne pumpurai, o naujos šakelės, kurios pirma atrodė, kaip maži pumpurai, o dabar pradėjo augti, lapeliai vystosi, bet kažkaip nelygiai, taip kaip naujojo, o krevi kažkokie, palinkę, vos ne kaip kabliukai g.gif Nupirkau trašų-patrešiau, dabar net nežinau kada vėl reikia pakartotinai trešti?
P.S. Pumpurus rododendrai sukrauna rudenį. o naujas šakeles taip pat? Kaip galima atskirti kur pumpuras, o kur nauja šakelė bus? gal kas turite pumpurų nuotraukų prieš žiemą, įdomu, kaip jie atrodo, kokio dydžio blush2.gif

Asmeniškai iš rudens aš neatskiriu kurie pumpurai žydėjimui, o iš kurių bus šakelės.

Tiksliau bent pas mano rododendrus būna taip, kad iš rudens būna sukrauti pumpurai ir jei jiems kažkas atsitinka, tai jie neišsiskleidžia, sudžiūna, nukrenta, o iš tos vietos greitai pradeda augti nauji ūgliukai (t.y. ne iš paties pumpuro, o iš "pažastėlės", kur tas pumpuras yra). Lygiai taip pat būna su žydėjusiais rododendrais - nužydi žiedas, nukrenta ir toje vietoje kur jis buvo ima greit augti naujos šakelės.
Atsakyti
visžalių rododendrų žiediniai pumpurai būna kiek riebesni ir bukesnėmis viršūnėmis 4u.gif
Atsakyti
oi dėkui merginos 4u.gif vadinas pas mane jei ir buvo sukrautų pumpurų, tai jie matyt per žiemą nušalo, ir net nepastebėjau, kaip nudžiuvo, nes rododendras net nesiruošia žydėti, auginasi naujas šakeles doh.gif Jau antrą žiemą pas mane jis ir nežydi, persodinau į tinkamesnę vietą šiemet, patrešiau, žiemai geriau apdengsiu, tai gal kitamet sulauksiu nors žiedelio blush2.gif O va naujokėlis, kuris buvo pirktas su nemažais pumpurais, taip pat labai įdomiai, galvojau, kad daug daug pumpurų, o pasirodo, kad pumpurų tik 3, kurie jau gerokai paaugo ir pradeda skleistis, o visi kiti "pumpurai"(a6 taip galvojau) lapelius auginasi biggrin.gif Na, bet bent jau 3 žiedai wub.gif
Atsakyti
Todėl ir siūlyčiau pirkti rododendrų veisles, kurios yra atsparios lietuviškoms žiemoms mirksiukas.gif Juk pats gražumas ir yra, kai visur pusnynai, sniegynai, o rododendrai gražiai visžaliais lapukais vėjyje siūbuoja thumbup.gif

Man pats grožis ir yra, kad žiema, o čia gražūs žali lapai, o ne pliki kotai - juk yra daugybė gražiai žydinčių krūmelių bei medelių, o visžalių rododendrų išskirtinumas ir yra žali lapai visus metus thumbup.gif

Yra ne viena ir ne dvi veislės, kurioms visiškai nebaisios mūsų žiemos mirksiukas.gif

Visokiausi klostomi glostomi jau ne tas - koks smagumas visą ilgą žiemą į "palapines" žiūrėt ax.gif
Atsakyti
Mergaites HELP. Pries kokias 3sav pasisodinau 3 rododendrus skirtingu spalvu ir veisliu. Du is ju dabar zydi lapai grazus, o viens (Rasputin - melynos spalvos) jau beveik prie mirties - lapai nulinke ir pradeda geltonuoti.... sad.gif
Ka daryt? Trasu pripyliau, prilaisciau. Gal per mazai vandens? bet kodel tik vienam....
Atsakyti