Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

Trąšų reikia kai augalas yra aktyvioje augimo stadijoje, o koks augimas šiuo metu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 04 04, 16:27)
Trąšų reikia kai augalas yra aktyvioje augimo stadijoje, o koks augimas šiuo metu  mirksiukas.gif

Aišku, o ko jie tada tokie nuliūdę, a blink.gif
Atsakyti
todėl, kad žiema, šalta, sunku vandenį paimt iš substrato, saugojasi, kad kuo mažiau išgarintų - tai visiškai natūralus kasmetinis procesas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 04 04, 21:19)
todėl, kad žiema, šalta, sunku vandenį paimt iš substrato, saugojasi, kad kuo mažiau išgarintų - tai visiškai natūralus kasmetinis procesas mirksiukas.gif

Ačiū, tai galiu būt rami tada bigsmile.gif , pirmi metai žiemoja tai išsigandau ax.gif , ačiū už nuraminimą 4u.gif
Atsakyti
Nu vo, vien klausimai, jokių atsakymų, bet pasirodė mumrikas 4u.gif . Gal konsultacijos prasidės blush2.gif Man irgi reikia pagalbos - rudenį nusiprkau rododendrus, bet nesodinau, nes jau buvo vėlu. Man patarė įkišti į šiltnamį ir apkasti žeme. Dabar ju ištraukiau ir su jais viskas puiku. Klausimas - kada galiu sodinti į nuolatinę vietą?
Atsakyti
Bet kuriuo metu, kada tik bus įmanoma žemėje iškasti nemažą duobę ir pripylus į ją rododendrų substrato juos ten pasodinti mirksiukas.gif Iš esmės rododendrų šaknynas yra labai kompaktiškas, todėl prieš sodinant reikėtų augalą gerai palaistyti, kasti plačiau (o jei jis vazone, tai iš vis jokių bėdų nėra), kad nepasižeistų šaknys, atsargiai perkelti į naują vietą ir vėl palaistyti 4u.gif Ir augalas nė nepajus, kad gyvenamoji vieta pasikeitė.

Kaip jau anksčiau rašiau kiek kitaip yra su iš šiltesnių kraštų atvežtais rododendrais, kurie jau mačiau pardavinėjami su besiskleidžiančiais pumpurais - tokį rododendrą pasodinus dabar didžiulė tikimybė, kad žiedai nušals, nes juk normaliai lauke žiemoję rododendrai žydėt dar net negalvoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 04 05, 16:18)
Bet kuriuo metu, kada tik bus įmanoma žemėje iškasti nemažą duobę ir pripylus į ją rododendrų substrato juos ten pasodinti mirksiukas.gif Iš esmės rododendrų šaknynas yra labai kompaktiškas, todėl prieš sodinant reikėtų augalą gerai palaistyti, kasti plačiau (o jei jis vazone, tai iš vis jokių bėdų nėra), kad nepasižeistų šaknys, atsargiai perkelti į naują vietą ir vėl palaistyti  4u.gif Ir augalas nė nepajus, kad gyvenamoji vieta pasikeitė.

Kaip jau anksčiau rašiau kiek kitaip yra su iš šiltesnių kraštų atvežtais rododendrais, kurie jau mačiau pardavinėjami su besiskleidžiančiais pumpurais - tokį rododendrą pasodinus dabar didžiulė tikimybė, kad žiedai nušals, nes juk normaliai lauke žiemoję rododendrai žydėt dar net negalvoja biggrin.gif

Dekui labai 4u.gif . Taip ir sakiau - mumrikas viska ispres.
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2013 04 05, 16:55)
Dekui labai  4u.gif . Taip ir sakiau - mumrikas viska ispres.

Nėr už ką mirksiukas.gif Ne per didžiausia iš manęs patarėja, nes esu visiška savamokslė praktikė - kiek pati paskaičiau, kiek savo kailiu išbandžiau, tiek galiu kitiems pasakyt, kad tokia mano praktika blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 04 05, 17:09)
Nėr už ką mirksiukas.gif Ne per didžiausia iš manęs patarėja, nes esu visiška savamokslė praktikė - kiek pati paskaičiau, kiek savo kailiu išbandžiau, tiek galiu kitiems pasakyt, kad tokia mano praktika blush2.gif

tai pati geriausia praktika - teorija ir bandymai ant savo skuros thumbup.gif
Atsakyti
Smagiausia, kad tfu, tfu, tfu, bent kol kas, visi tie bandymai sėkmingi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 04 05, 18:13)
Smagiausia, kad tfu, tfu, tfu, bent kol kas, visi tie bandymai sėkmingi  rolleyes.gif

Ir labai malonu, kad apie tuos bandymus pasakojate thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(iingutte @ 2013 03 21, 10:00)
Mergaites sakykit ar pajuryje paliejat rododendrus? Jau tiek laiko sausa, saulyte pasviecia, tai as jauciu, kad noreciau visai vandenuko jiems uzpilti (neuzdengti, nes siaurinej pusej, bet saulytes is ryto gauna kokia valandele)  g.gif

pora kartų laisčiau, kai buvo labai sausa mirksiukas.gif
Žiemai uždengiau savo rododendrus: padariau namuką-šonai iš šiltnaminės plevelės nuo vėjo+ant viršaus dar agro plevelė. Per ją iš viršaus kvėpuoja ir gauna kritulių. Kol kas laikomės neblogai smile.gif

viena nuotraukytė iš praeitų metų žydėjimo biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alenzi: 06 balandžio 2013 - 16:16