Trąšų reikia kai augalas yra aktyvioje augimo stadijoje, o koks augimas šiuo metu
QUOTE(mumrikas @ 2013 04 04, 16:27)
Trąšų reikia kai augalas yra aktyvioje augimo stadijoje, o koks augimas šiuo metu
Aišku, o ko jie tada tokie nuliūdę, a
todėl, kad žiema, šalta, sunku vandenį paimt iš substrato, saugojasi, kad kuo mažiau išgarintų - tai visiškai natūralus kasmetinis procesas
QUOTE(mumrikas @ 2013 04 04, 21:19)
todėl, kad žiema, šalta, sunku vandenį paimt iš substrato, saugojasi, kad kuo mažiau išgarintų - tai visiškai natūralus kasmetinis procesas
Ačiū, tai galiu būt rami tada , pirmi metai žiemoja tai išsigandau , ačiū už nuraminimą
Nu vo, vien klausimai, jokių atsakymų, bet pasirodė mumrikas . Gal konsultacijos prasidės Man irgi reikia pagalbos - rudenį nusiprkau rododendrus, bet nesodinau, nes jau buvo vėlu. Man patarė įkišti į šiltnamį ir apkasti žeme. Dabar ju ištraukiau ir su jais viskas puiku. Klausimas - kada galiu sodinti į nuolatinę vietą?
Bet kuriuo metu, kada tik bus įmanoma žemėje iškasti nemažą duobę ir pripylus į ją rododendrų substrato juos ten pasodinti Iš esmės rododendrų šaknynas yra labai kompaktiškas, todėl prieš sodinant reikėtų augalą gerai palaistyti, kasti plačiau (o jei jis vazone, tai iš vis jokių bėdų nėra), kad nepasižeistų šaknys, atsargiai perkelti į naują vietą ir vėl palaistyti Ir augalas nė nepajus, kad gyvenamoji vieta pasikeitė.
Kaip jau anksčiau rašiau kiek kitaip yra su iš šiltesnių kraštų atvežtais rododendrais, kurie jau mačiau pardavinėjami su besiskleidžiančiais pumpurais - tokį rododendrą pasodinus dabar didžiulė tikimybė, kad žiedai nušals, nes juk normaliai lauke žiemoję rododendrai žydėt dar net negalvoja
Kaip jau anksčiau rašiau kiek kitaip yra su iš šiltesnių kraštų atvežtais rododendrais, kurie jau mačiau pardavinėjami su besiskleidžiančiais pumpurais - tokį rododendrą pasodinus dabar didžiulė tikimybė, kad žiedai nušals, nes juk normaliai lauke žiemoję rododendrai žydėt dar net negalvoja
QUOTE(mumrikas @ 2013 04 05, 16:18)
Bet kuriuo metu, kada tik bus įmanoma žemėje iškasti nemažą duobę ir pripylus į ją rododendrų substrato juos ten pasodinti Iš esmės rododendrų šaknynas yra labai kompaktiškas, todėl prieš sodinant reikėtų augalą gerai palaistyti, kasti plačiau (o jei jis vazone, tai iš vis jokių bėdų nėra), kad nepasižeistų šaknys, atsargiai perkelti į naują vietą ir vėl palaistyti Ir augalas nė nepajus, kad gyvenamoji vieta pasikeitė.
Dekui labai . Taip ir sakiau - mumrikas viska ispres.
QUOTE(audine68 @ 2013 04 05, 16:55)
Dekui labai . Taip ir sakiau - mumrikas viska ispres.
Nėr už ką Ne per didžiausia iš manęs patarėja, nes esu visiška savamokslė praktikė - kiek pati paskaičiau, kiek savo kailiu išbandžiau, tiek galiu kitiems pasakyt, kad tokia mano praktika
QUOTE(mumrikas @ 2013 04 05, 17:09)
Nėr už ką Ne per didžiausia iš manęs patarėja, nes esu visiška savamokslė praktikė - kiek pati paskaičiau, kiek savo kailiu išbandžiau, tiek galiu kitiems pasakyt, kad tokia mano praktika
tai pati geriausia praktika - teorija ir bandymai ant savo skuros
Smagiausia, kad tfu, tfu, tfu, bent kol kas, visi tie bandymai sėkmingi
QUOTE(mumrikas @ 2013 04 05, 18:13)
Smagiausia, kad tfu, tfu, tfu, bent kol kas, visi tie bandymai sėkmingi
Ir labai malonu, kad apie tuos bandymus pasakojate
QUOTE(iingutte @ 2013 03 21, 10:00)
Mergaites sakykit ar pajuryje paliejat rododendrus? Jau tiek laiko sausa, saulyte pasviecia, tai as jauciu, kad noreciau visai vandenuko jiems uzpilti (neuzdengti, nes siaurinej pusej, bet saulytes is ryto gauna kokia valandele)
pora kartų laisčiau, kai buvo labai sausa
Žiemai uždengiau savo rododendrus: padariau namuką-šonai iš šiltnaminės plevelės nuo vėjo+ant viršaus dar agro plevelė. Per ją iš viršaus kvėpuoja ir gauna kritulių. Kol kas laikomės neblogai
viena nuotraukytė iš praeitų metų žydėjimo