Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

Noreciau pritarti Mumrikui,kiekviena rododendro rusis prisitaikiusi prie tam tikru temperaturu,todel pries perkant patarciau isivesti i interneta nusiziuretos rusies pavadinima ir paziureti,kokias temperaturas jis atlaiko.Jeigu netinka musu platumoms,nepirkit,vistiek augalas normaliai neaugs,skurs ir neatsiskleis visu savo groziu.Nelabai isivaizduoju rododendra ,auganti pietineje puseje,pastoviai dregmes trukumas,visa ziema apsauga nuo saules,tai yra pavesinis augalas,jam reikalingas pavesis,kad isgarinti kuo maziau vandens ir nenudeginti lapu.Del sodinimo,galima sodinti kad ir dabar,rododendru saknys kompaktiskos,iskaskit didesne duobe,pasodinkit i rugscias durpes,priliekit vandens gerai pries pat uzsalima ir pamulciuokit saknis is virsaus durpemis arba zieves mulciumi.Rododendrai labiausiai nukencia ziema nuo saules ,todel dengti reikia anksti,sausio vasario men. jie neturi gauti tiesioginesa saules,nes nudega lapai.Dengiant lapai neturi liestis su danga.Ir dar:kuo maziau saules,tuo spalva kiekvienos rusies islieka originalesne,jei daug saules,po 3-5 dienu nesvarbu ,ar rododendras zydi bordo,ar ruzavai,ar violetine spalva,ziedai isblunka ir gaunasi visi daugmaz vienodi. Tai tiek pastebejimu.
Atsakyti
Knyga apie rododendrus ( rusų kalba). Su siuntimu- 10 Lt

user posted image
Atsakyti
Na papasakokit kaip sekasi jusu grazuoliams ziemot? Maniskiai pirma ziema, tai Nova Zembla visai gerai laikosi, o kitas (nepamenu pavadinimo, rozinis, kur turetu neisgyventi pagal zonas) - tai siek tiek parudave lapuku pakrasteliai. Bet gyvas ir manau gyvens smile.gif
Atsakyti
Pas mane visi rododendrai žali po žiemos. Tik ant Nova Zembla lapų atsirado rudų dėmelių, ko gero nudegė nuo saulės. Bet, kad dabar ta saulė ten už namo nelabai patenka g.gif O jei uždėčiau baltą agroplėvelę, tai negerai g.gif liesis su lapais. Kaip man jį uždengt. Pernai dėl saulės vieno rododendro netekau, nudegė baisiai ir nebeatsigavo.
Dar pastebėjau ant balto rododendro žiedpumpurių rudas dėmeles. Ar tai reiškia, kad nušalo žiedai?
Šiemet niekuo rododendrų nedengiau.
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2013 02 06, 13:36)
Pas mane visi rododendrai žali po žiemos. Tik ant Nova Zembla lapų atsirado rudų dėmelių, ko gero nudegė nuo saulės. Bet, kad dabar ta saulė ten už namo nelabai patenka  g.gif O jei uždėčiau baltą agroplėvelę, tai negerai  g.gif  liesis su lapais. Kaip man jį uždengt. Pernai dėl saulės vieno rododendro netekau, nudegė baisiai  ir nebeatsigavo.
Dar pastebėjau ant balto rododendro žiedpumpurių rudas dėmeles. Ar tai reiškia, kad nušalo žiedai?
Šiemet niekuo rododendrų nedengiau.

Gali būt nuo saulės , bet gali būt ir užkratas. mirksiukas.gif

http://apzeldinimoprojektas.lt/2/
Atsakyti
Apziurejau savo rododendrus siandien. Nezinau ju vardu, bet zydi violetiniai. Kol kas vaizdas grazus, tik irgi bijau tos pavasarines saules,dabar jie dar jos negauna, bet veliau manau gali zalos pridaryti. Nedengiu niekuo, antra ziema jau jiems. Vienas pernai zydejo daugiau, kitas maziau. Tai tas kur maziau - su didesniais pumpurais, o tas kur daug zydejo, tai pumpuriukai tokie kaip kekem ir labai jau mazyciai.
Gal reik skabyt nuzydejusius ziedus?
Atsakyti
Na aš įkeliu nuotraukas su savo rododendrų bėdom
Šitas manau apdegė nuo saulės
user posted image

O kas nutiko šito rododendro žiedams g.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Kulke @ 2013 02 06, 15:49)

Gal reik skabyt nuzydejusius ziedus?

Aš, kai peržydi rododendras, nuskabau žiedus rolleyes.gif
Atsakyti
Man su rododendrais kažko nesiseka ir jau net nebežinau, ar verta terliotis. Tiek stengiuosi, vis tiek jiems kažkas pas mane nepatinka. Sodinti į didžiulę rūgščių durpių duobę, žiemą su užuovėja, kuri nesiliečia su lapais, tręšiu laikydamasi visų instrukcijų. Ale atsiranda panašios ant lapų dėmės kaip mamosdonatos įdėtoje nuotraukoje. Saulėkaitoj tikrai negalėjo nudegt. Apskritai, manau, kad įsigijau su užkratu ar parazitais kažkokiais, nes lapai kai kurie dar ir kaip apgriaužti atrodo unsure.gif Vienas krūmelis kažkaip iššviesėjo, skaičiau, kad tai - chlorozės požymiai. Tiek pastangų ir popinimo ir rezultatas nedžiugina. O pavasarį ūgliai buvo tokie gražūs...
Atsakyti
man irgi jie sunkiai auginasi vis numirsta is po ziemos. Pora metu ju nebeauginau bet siemet vel isisgyjau ziuresiu ar isgyvens g.gif siaip tai as rododendrus pakeiciau azalijom tai jokiu problemu, dabar jau trecia ziema ziemoja ir nenumirsta. O svarbiausia pavasari pradziugina ziedais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jola1 @ 2013 02 13, 22:04)
man irgi jie sunkiai auginasi vis numirsta is po ziemos. Pora metu ju nebeauginau bet siemet vel isisgyjau ziuresiu ar isgyvens g.gif  siaip tai as rododendrus pakeiciau azalijom tai jokiu problemu, dabar jau trecia ziema ziemoja ir nenumirsta. O svarbiausia pavasari pradziugina ziedais biggrin.gif

Gera mintis thumbup.gif
Atsakyti
nors mintis ir gera bet rododendru vistiek vel nusipirkau biggrin.gif vis tikiuos kad nenumirs
Atsakyti
Pirkit šalčiui atsparias veisles, sodinkit į tinkamą substratą ne saulėkaitoje ir augs bei žydės jie puikiausiai mirksiukas.gif

Tik pažiūrėkit kiek puikiausių veislių Lietuvos botanikos soduose - atrodo nuostabiai, auga puikiai, žiedais apsipila kiekvienais metais ir tikrai jų nieks nedangsto, nieks neklosto schmoll.gif

Azalijos nuostabu, bet aš rododendrus auginu ne tik dėl žiedų, bet ir dėl visžalių lapų, o azalijos deja visą žiemą būna pliki pagaliukai rolleyes.gif
Atsakyti