labutis
ir as savo rodonedrus parsiveshiu jau greit. ir noreciau profes atsakymo ka shitas sakinys reishkia
Dengiant žiemai krūmus, dangos liečiasi su lapais. Per šalčius jie susisuka, o per atodrėkį išsitiesia. Kai liečiasi su danga, jie šito negali padaryti.
tai cia gerai kad susisuka ar negerai ar kaip uzdengi gerai kad negali susisukti ?
neapmetykit pomidorais uz tokius klausimus ,nes visai esu ne gelininke ir tikiuosi cia galesiu uzsukti pasiklausti kaip kas ir pasirodyti kartais nuo karto savo augalus
skaiciau kad rashet apie dengima bet iki galo taip ir neparashet ar jie tikrai nushala ar visdelto neverta nedgti. ir dengti lapus ar ir shaknis? ir shalta tai kokia cia ta temperatura jau jiems shalta skaitosi kad dengti?
nes pas mus bus su kotu
tik bus sauletoj pusej nors skaiciau kad nelabai tinka jiems, bet uztai imu sviesiu labai ziedu kaip rashet sviesiu ziedu ne taip bijo saules
QUOTE(glinglingas @ 2012 09 26, 11:01)
labutis
Dengiant žiemai krūmus, dangos liečiasi su lapais. Per šalčius jie susisuka, o per atodrėkį išsitiesia. Kai liečiasi su danga, jie šito negali padaryti.
Susukdami/išskleisdami lapus patys rododendrai reaguoja į šaltį, drėgmės išgarinimą, tai yra jų savireguliacija - taip gamtos sutverta ir taip yra gerai
Apsaugant nuo nušalimo danga nepadės - jei pasirinkta rododendrų veislė gali augti tik pvz. 6-8 zonoj, tai denk nedengęs, augalas skurs ir šals. Danga juk nešildo - ji sulaiko sniegą, vėjus ir pagrinde skirta tam, kad vasarį kovą, kol dar yra įšalas, o saulei šviečiant jau lapai garina vandenį, augalas neapdegtų
Taigi, jei rododendras atsparus šalčiui, bet auga pietinėje pusėje ir gali apdegti, tai dengti galima ir dangą pavasarį turėtų padėti, tik danga neturėtų lietis prie augalo lapų
Rododendro šaknis galite tiesiog pamulčiuoti durpėmis ar pušies žievės mulču, o dengti būtent lapus, nes apdega antžeminė augalo dalis
aciu labai uz atsakyma pas mane pietine puse ir tikiuosi patiks gelem ta vieta . rytoj vaziuoju pasiimti juos, vietos jau paruoshtos ziuresim kaip cia man seksis
jeigu vieta netiks tai gal galima bus situacija gelbejant kitur persodinti pavasari
o gal kas turi minciu kaip medelis apkloti kaip reiks dengti kad nesiliestu prie lapu koks speshl metodas gal yra
jeigu vieta netiks tai gal galima bus situacija gelbejant kitur persodinti pavasari
o gal kas turi minciu kaip medelis apkloti kaip reiks dengti kad nesiliestu prie lapu koks speshl metodas gal yra
QUOTE(glinglingas @ 2012 09 28, 22:08)
labai paprasta - kampuose, kiek toliau nuo rododendro kalt kuoliukus, kurie būtų kiek aukščiau iškilę nei krūmas (ar armatūros strypus) ir juos apsukt balta agro plėvele. Aš taip kažkada dengiau saviškius nuo apdegimo kai dar nebuvo tvoros ir augo vargšiukai pietinėj pusėj
aciu isitaisysim vadinasi armatura nes man reikia prie iejimo kad augtu tas grozis o ten pietine puse deja.. /dabar kaip tiek liko prejo nedaryciau duru i pietine puse nes tikrai daug nepatogumu ir nenaudina.. /
Sveikos, merginos. Ar nepervelu dar persodinti rododendra? Jis pas mane jau praeita ziema ziemojo ileistas i zeme, bet vazone. Noreciau ji itaisyti i nuolatine vieta. Ar nenuzudyciau jo tai padariusi dabar?
QUOTE(GIZZI5 @ 2012 11 16, 20:00)
Prašau pagalbos, gavau dovanų rododendrą, ką dabar man su juo daryti? Sodinti tokiu metu? Gaila augaliuko, ar išgyvens? Juk nespės prigyti, o gal spės? Labai laukiu atsakymo.
Su tuo pačiu vazoneliu įkasčiau į žemę.
QUOTE(amarrile @ 2012 11 16, 22:34)
Su tuo pačiu vazoneliu įkasčiau į žemę.
O tai gal geriau statyt rūsį? Pas mane apie 14 laipsnių būna. Vietoj to, kad džiaugčiausi tokį grožį gavusi, labai pergyvenu, kad gali neišgyventi Didžiulis apie 1m. aukščio. Nors verk.