Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

QUOTE(mumrikas @ 2012 09 07, 09:31)
Rododendrai peržydėję pavasarį augina naujus ūglius ir vasarą krauna žiedpumpurius kitiems metams - tai jiems absoliučiai natūralu mirksiukas.gif  Su pilnai subrendusiais pumpurais jie ir žiemos, o pavasarį žydės  biggrin.gif

Aciu "Mumrikai" dabar viskas pasidare aisku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 07, 09:31)
Rododendrai peržydėję pavasarį augina naujus ūglius ir vasarą krauna žiedpumpurius kitiems metams - tai jiems absoliučiai natūralu mirksiukas.gif  Su pilnai subrendusiais pumpurais jie ir žiemos, o pavasarį žydės  biggrin.gif

Būtu normalu jei taip būtu. Deja bet jis jau skleidžia žiedus. Dar keletas dienų ir pilnai žydės.
Atsakyti
QUOTE(SoftKiss @ 2012 09 09, 09:49)
Būtu normalu jei taip būtu. Deja bet jis jau skleidžia žiedus. Dar keletas dienų ir pilnai žydės.

Būna visaip (pas mane ačiū dievui dar nė karto nedurniavo), bet turiu omenyje standartiškai pagal savo prigimtį rododendrai sukrauna žiedus vasarą kitam pavasariui. Logiškai mąstant pumpurai, kurie žydės dabar, pavasarį jau nebežydės, nes tose vietose naujų ūglių ir naujų pumpurų augalas nebespės sukrauti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 09, 10:04)
Būna visaip (pas mane ačiū dievui dar nė karto nedurniavo), bet turiu omenyje standartiškai pagal savo prigimtį rododendrai sukrauna žiedus vasarą kitam pavasariui. Logiškai mąstant pumpurai, kurie žydės dabar, pavasarį jau nebežydės, nes tose vietose naujų ūglių ir naujų pumpurų augalas nebespės sukrauti  ax.gif

Na ką, reiks laukti dar kitų metų ir žiedų. Ačiū už atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(SoftKiss @ 2012 09 09, 09:15)
Na ką, reiks laukti dar kitų metų ir žiedų. Ačiū už atsakymus.

o jis pas zydi beveik baltai? na vos vos iziurimas rausvumas yra g.gif
Nes pas mane butent toks yra kuris tiek pavasari, tiek rudeni prazysta, bet ne vienas is tu zydejimu nera pilnavertis grazus ir jau suku galva kur ta rododendra istremt, per gera vieta jis uzsieme.... Gal pas jus jis nors gausiai zydi ax.gif
Atsakyti
Tai ir aš į jusų būrį su baltu rododendru.Nuotrauką esu įdejus anksčiau.Pavasarį pasidalinkim įspūdžiais, kaip žydės ,gal tikrai reiks nuošaliau iškelt,jei nebus gražaus žydejimo...
Atsakyti
QUOTE(veidax @ 2012 09 09, 22:06)
o jis pas zydi beveik baltai? na vos vos iziurimas rausvumas yra  g.gif 
Nes pas mane butent toks yra kuris tiek pavasari, tiek rudeni prazysta, bet ne vienas is tu zydejimu nera pilnavertis grazus ir jau suku galva kur ta rododendra istremt, per gera vieta jis uzsieme....  Gal pas jus jis nors gausiai zydi  ax.gif

Jis pas mane toks į rūžavumą. Pavasari žydėjo tačiau labai negausiai, iš vieno pumpuro susiformuodavo po 3-4 žiedelius. Dabar žydi taip pat. Tik sukrovė daugiau pumpurų. Vėliau įkelsiu jo nuotrauką.
Atsakyti
Mano nesusipratėlis:
[attachmentid=224578]
[attachmentid=224579]
Atsakyti
QUOTE(SoftKiss @ 2012 09 13, 10:37)
Mano nesusipratėlis:

Gražuolis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(SoftKiss @ 2012 09 13, 11:37)
Mano nesusipratėlis:

Tikrai koks grazuolis, ir labai kokie zali. As saviskius siemet persodinau i pavesi, palei virtuves langus, ten ir dregmes daugiau, nes nuo stogo lietaus paduoda smile.gif, ir matau kiekviena diena indus plaudama smile.gif Tik kai persodinejau, tai radau po saknimis tokiu baltu kirmeliuku nemazu, cia gal tie vadinami grambuoliai unsure.gif ? Ka su jais daryt? Isrinkau kiek radau, bet jauciu, su saknim tikrai persinese vienas kitas. Ir nemazai apatiniu lapu paraudonavo ir nukrito. Na turbut tie, kurie buvo siek tiek pazeisti saules po pernykstes ziemos.
Atsakyti
gal zinote kas jiems nutiko ? g.gif

Pavasari mazai zydejo, nors yra sukrove naujus ziedukus, bet lapai krenta ir krenta.... doh.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lelina @ 2012 09 17, 17:01)
gal zinote kas jiems nutiko ?   g.gif

Pavasari mazai zydejo, nors yra sukrove naujus ziedukus, bet lapai krenta ir krenta....  doh.gif

nezinau kodel, bet siemet ir pas mane situacija panasi, o bet taciau prisiaugine nemazai nauju saku, tai i krentancius lapus stengiuos nekreipt demesio, tiesiog aprenku ir tiek... O gal reiktu kreipt demesi ir nupurkst kazkuo g.gif
Papildyta:
QUOTE(SoftKiss @ 2012 09 13, 10:37)
Mano nesusipratėlis:

taviskis grazus, mano kur kas paprastesnis ax.gif Gal jam tiesiog siaip pasimaise metu laikai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veidax: 17 rugsėjo 2012 - 21:49