Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

QUOTE(FUJI @ 2012 06 05, 00:40)
Siemet rododendrai ir azalijos kazko mazai zydejo pas mane,perejo i uglius,net nevisi ziedai spejo issiskleisti,kai kas apsalo ziema.

http://img823.images...4/dscf1702l.jpg

http://img11.imagesh...6/dscf1715d.jpg

Sios 2 pacios paciausios! thumbup.gif
Atsakyti
FUJI, nuostabūs rododendrai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Liurda @ 2012 05 30, 11:31)
Gal kas patarsit kaip ir kuo man savo rododendra gydyti  4u.gif
Nesusigriebiau laiku jo gydyt... bet gal dar nepervelu, nes ziedais dziugina wub.gif
Apatiniai lapai ruduoja, rudeni paraudonuoja ir nukrenta. Labai jau varganai be lapu atrodo...

user posted image
user posted image

Grazus pas visas rododendrai wub.gif turbut ligos nepuola, bet gal atsiras zinanciu, kaip man saviski gelbeti unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos rododendru myletojos smile.gif

noreciau ir as prisijungti siuos grozius auginciu buri...

turiu rododendra antri metai, bet vis nezinau tiksliai kaip reikia nuimti nuzydejusius ziedus, kad nepazeisti naujai auganciu sakeliu is jo?

Buciau dekinga jei kas pasidalintu patirtimi... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(v&g&d @ 2012 06 06, 13:16)
Sveikos rododendru myletojos  smile.gif

noreciau ir as prisijungti siuos grozius auginciu buri...

turiu rododendra antri metai, bet vis nezinau tiksliai kaip reikia nuimti nuzydejusius ziedus, kad nepazeisti naujai auganciu sakeliu is jo?

Buciau dekinga jei kas pasidalintu patirtimi...  ax.gif

atsargiai nulauzti (per sanareli ziedynas graziai nuluzta). Jei lausit giliau, gali kartu nuluzti ir naujas ugliukas, atsargiai.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2012 06 06, 13:48)
atsargiai nulauzti (per sanareli ziedynas graziai nuluzta). Jei lausit giliau, gali kartu nuluzti ir naujas ugliukas, atsargiai.

Aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif

reiks bandyti... ax.gif
Atsakyti
pagal patarima sekmingai nulauzyti tiek rododendrui tiek azalijai nuzydeje ziedai...ir nei vienas pumpurelis nenuluzo... thumbup.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Nesu rododendru profe, bet dabar daug domiuosi ir skaitau. Vakar atidziau apziurejau savuosiu... Ir paasikejo viso krumo nezydejimo priezastis - ogo pumpurai sausi.

Nezianu ar gerai ar blogai padariau, bet jau padariau - nuskabiau visus senus pumpurus, o pagal patarima ir nuzydejusius ziedus (zydejo praktiskai tik apacia).

Tai ar teisingai supratau, kad siems pumpurams pavasari truko vandens? Nes taip pat itarimas kad vandens trukumas yra parudave ir nenukrite lapai. Dalis yra prikritusiu apacioje, bet dar daug ir ant saku. Krumas ne zalias o tamsiai rudas (sakyciau), nors naujus ugliukus ir lapus leidzia.

Kokiu priemoniu man dabar imtis? Pamulciuoti?

Tiesa, o sena nulca reikia nuimti?

Aciu labai uz patarimus.
Atsakyti
QUOTE(Liurda @ 2012 06 05, 11:42)
Grazus pas visas rododendrai  wub.gif  turbut ligos nepuola, bet gal atsiras zinanciu, kaip man saviski gelbeti  unsure.gif  4u.gif

turėjau vos gyvą augaliuką,pernai sodintą,prieš tai labai nukankintą,pavasarį porą kartų nupurškiau nuo grybinių ligų,auga ,išsikapstė.Seklinej paprašykit,ir nusipirsit kokį nors fungicidą,aš naudoju skirtą kaulavaisiams-kriaušes gydau...
Atsakyti
Nors jau ir prazydejo rododendrai, ale nusprendziau pasirodyti savus....atlaikiusius pirmaja ziema: smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šaunu,kad laikosi,žydi thumbup.gif Ar po žieve tiesėt ką nors?.Vis klausineju to,nes ,girdėjau,ir tiesiogiai ant žemes mulčiuojama būna rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 06 12, 14:54)
Šaunu,kad laikosi,žydi thumbup.gif  Ar po žieve tiesėt ką nors?.Vis klausineju to,nes ,girdėjau,ir tiesiogiai ant žemes mulčiuojama būna rolleyes.gif

Aš asmeniškai po pušies žievės mulču nieko netiesiau kalbant apie rododendrus, todėl kad giliau gryna durpė - per trejus metus nėra nė viena žolė išdygusi. Jei pilt mulčą ant juodžemio, tai žolės vis taikosi snapą iškišt mirksiukas.gif
Atsakyti