Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

rododendrai neispasakytai grazus wub.gif
o saviskius buvau nulekus paziuret viduri savaites, tai violetinis zydi graziausiai, o raudoni zemaugiai Scarlet wonder taip ir neprazydo, speju kad cia kaip ir su forzitijom, gavo salnos paciu blogiausiu metu kaip tik pries skleidziantis sad.gif o pernai buvo fantastiskos raudonos pagalves.
Dabar dar klausimas, ar visu gerai augantis rododendrai pasodinti pavesyje. Klausiu, nes turiu toki plana sodo gale pasodinti kelis rododendrus. Vasaros metu saules gaus mazai, bet ziema ir pavasari kol medziai be lapu, tai saules gaus, na ne visa diena, bet gaus. O man ten norisi labai viszaliu krumu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledinuke @ 2012 06 01, 15:56)
As  lygiai ta pati galiu pasakyti, forzitija jau nemaza pas mane, tai zydejo tik kelios apatines sakeles, o pernai biski daugiau ziedu buvo, ir tikrai nepastebejau to geltonumo pas visus kaimynus, i ka pernai tikrai atkreipiau demesi...

Pagaliau sužinojau norimo krūmelio p0avadinimą thumbup.gif bigsmile.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 05 30, 00:20)
Ir gal galėtumėt padėti atpažinti mano auginamų rododendrų veislių pavadinimus blush2.gif 

Gal 1. Nova Zembla pas mus labai populiarus ir dažnai parduodamas, sutinkamas...
Nr. 2 tikrai labai jau panaši į ,,Fantastica" o
3. kaip ir rašė 'Cunningham's White' tikrai labai jau panaši ir irgi populiari mūsų kraštuose

O maniškės išgyveno žiemą ,,Skaidrite gaila šiemet nesulaukiau žiedų, o ,,Geisha Purple"
Geisha 1
Geisha 2

-žydi dar dabar, tiesa ne taip gausiai kad lapelių nesimatytų, bet labai graži spalva, o rudeniop, prisiskaičius kad mūsų zonai netinka jau mintyse buvau ją palaidojus, kaip ir magnoliją - visos išgyveno, tad tęsti eksperimentą su šiais augaliukais galima tęsti..
Tik įdomu kaip tręšti, pradžioj bijojau kaip ir nedidukas augalas, žemė ir taip spec, kad iš gerų norų, nepersistengt, gal žydėjimo metu kas dvi savaites, bet kaip tada paskatinti tokį žydėjimą, kad lapų nesimatytų...su azalijom ir rododendrais esu visiškai naujokė..

ir beje kas dar nebuvot VU Botanikos sode, būtinai apsilankykit rododendrų žydėjimas dar tik įpusėja...
ir kaip kažkas čia sakė Lt tokie dideli neužauga, -būsit maloniai nustebinti..kokie didžiuliai ir kaip gausiai žydi būtent Lt..

Gražiausias buvo Rhododendronas 'Homebush" ( aišku ne vienas dar pakerėjo širdį..) įdomu kur tokį gauti, ten ypač daug veislių, rūšių..gal žinot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 02 birželio 2012 - 13:43
QUOTE(kkarile @ 2012 06 01, 07:57)
Atsakete i mano forzitiju klausima doh.gif  o as galvoju, kas maniskiai nutiko, visai tik pazeme zydi jau antri metai...

QUOTE(mumrikas @ 2012 06 01, 09:37)
dėl forzitijų visiįka tiesa - jau girdžiu kokį dešimtą žmogų tuo besiskundžiantį doh.gif  pas mane ji mažuliukė, gal dvejų sprindžių aukščio, tai žydėjo visa, nes per žiemą po sniegu slėpėsi biggrin.gif

QUOTE(Ledinuke @ 2012 06 01, 15:56)
As  lygiai ta pati galiu pasakyti, forzitija jau nemaza pas mane, tai zydejo tik kelios apatines sakeles

Galit apie Forsitijas patarimų, pastebėjimų parašyt šioje temoje - Forsitijos. Bus nuaudinga info naujokams bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
Mes Rietavo turguj nusipirkom kelis rododndrus, bet mažiukus - vaikus - apie 10-15cm. Tokia moteris 3 maišus atsivežė po 10Lt tokius didelius, bet su vieną šaka, o tie mažiukai po 3-5Lt. Tai nebeliko per kelias minutes tų didelių verysad.gif . Paėmėm mažus - vyras sako, juk pamylėsi ir užaugs wub.gif . Tik kaži kada žiedų sulauksime g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juračiuks: 03 birželio 2012 - 11:16
QUOTE(Juračiuks @ 2012 06 03, 12:15)
Mes Rietavo turguj nusipirkom kelis rododndrus, bet mažiukus - vaikus -  apie 10-15cm. Tokia moteris 3 maišus atsivežė po 10Lt tokius didelius, bet su vieną šaka, o tie mažiukai po 3-5Lt. Tai nebeliko per kelias minutes tų didelių  verysad.gif . Paėmėm mažus - vyras sako, juk pamylėsi ir užaugs  wub.gif . Tik kaži kada žiedų sulauksime  g.gif

Pamatysit, kaip greitai užaugs wink.gif Čia panašiai su mano Masgnolija - ji tokia mažutė, vos ~20 cm siekia... bet nežinau kodėl, paėmiau ir nusipirkau, nors galėjau daug didesnę, greičiau žydinčią paimt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 06 03, 14:12)
Pamatysit, kaip greitai užaugs wink.gif Čia panašiai su mano Masgnolija - ji tokia mažutė, vos ~20 cm siekia... bet nežinau kodėl, paėmiau ir nusipirkau, nors galėjau daug didesnę, greičiau žydinčią paimt smile.gif

Ačiū. Aš ir manau, kad užaugs. Nesu auginusi, daug kas mano sode pirmą kartą, tai ir nerimas, ir džiaugsmas kartu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2012 06 03, 14:17)
Ačiū. Aš ir manau, kad užaugs. Nesu auginusi, daug kas mano sode pirmą kartą, tai ir nerimas, ir džiaugsmas kartu  smile.gif

Tokia normaliausia sodininkystės ir daržininkystės patirtis ir pas mane tik šiemet ax.gif Iki šiol prižiūrėjau tik draugams sodą, įkišdama tai šen, tai ten sėklytę mažame daržiuke rolleyes.gif Vis tik jaučiasi, kai prižiūri svetimą sodą ir kai darbuojies savame wub.gif Kur įdedi tiek širdies, laiko, prakaito... smile.gif
Atsakyti
Siemet rododendrai ir azalijos kazko mazai zydejo pas mane,perejo i uglius,net nevisi ziedai spejo issiskleisti,kai kas apsalo ziema.

user posted image

Uploaded with ImageShack.us

user posted image

Uploaded with ImageShack.us

user posted image

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/11/dscf1715d.jpg/]user posted image[/URL
Atsakyti
FUJI gal kartais zinote azalijos trecioje foto pavadinima? Pirkau pagal paveiksliuka pas mociute kazkokia. Tokia ir prazydo. Bet pavadinimo kazkaip nepaklausiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(iingutte @ 2012 06 05, 06:54)
FUJI gal kartais zinote azalijos trecioje foto pavadinima? Pirkau pagal paveiksliuka pas mociute kazkokia. Tokia ir prazydo. Bet pavadinimo kazkaip nepaklausiau smile.gif

Deja,deja,si taip pat pirkta panasiai... schmoll.gif
Atsakyti
Kaip gražu, ir spalvos thumbup.gif
Atsakyti