Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

Sveiki,matau rododendru tema gerokai apmirusi,bandysiu pagyvinti.Pradeda zydeti pirmieji,bet patys maziausieji:

midi

user posted image

user posted image

o cia mini ,smulkiaziedis
user posted image

Uploaded with ImageShack.us

Jie patogus tuo,kad mazi,uzmetei sniegu ir niekuomet nenusala.Jau treti metai pirmieji dziugina ziedais.
Atsakyti
O jei koks grozis bigsmile.gif wub.gif
Neradau azaliju temos, bandysiu uzklausti cia : gal zinot kodel azalija nezydi arba silpnai zydi? g.gif Tresiu rododendru trasom, su rododendru viskas ciki, bet vat azalija g.gif Siemet isvis ziuriu jau lapus skleidzia, o budavo pirma bent viena kita zieda pirmiau isleidzia g.gif Gal per daug uzpavesintoj vietoj paodinus as ja g.gif
Atsakyti
perziemojom pirmaja ziema ir dabar laukiam ziedu smile.gif

user posted image
Atsakyti
Labas, stai ir mano rododendrai. Baltasis jau baigia nuzydeti, ruzavas jau nuzydejes, raudoni tuoj zydes, o kitu spalvu dar nezinau.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Musu raudonieji irgi jau skleidziasi po truputi smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LauraSim: 10 gegužės 2012 - 14:47
as taip pat turiu toki raudonaji. Ruosiuosi persodinti, nes pernai kai sodinom, tai taip netikusiai vieta parinkom - ant kalniuko, jam ten nei seseliuko nei uzuovejos:/ sia ziema (o gal pavasari) viena pusele gerokai nukentejo, bet kita maciau pumpurus skleidzia, tai gyvens vadinasi, bet visgi tu nusalusiu sakuciu gaila:/ tik dabar velgi klausimas, kaip isvengti tolesniu persodinimu g.gif numatem vietele, kur ir uzuoveja ir saulyte ir pavesiukas, tik beda, kad prie namo, o jei isbujos kaip paseles doh.gif al kas zino kokio dydzio tie raudonieji auga?
Atsakyti
Sveikos, kaip graziai zydite 4u.gif
o man su rododendrais kazko nesiseka g.gif siemet nusipirkau nauja, pries sodinant i duobe pridejau daug jiems specialiai skirtos zemes, pasodinau kur saule nevisiskai plieskia istisai, bet toks vazidas, kad jie neprazys verysad.gif gal kokiu gudrybiu zinote reanimacijai? biggrin.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 05 11, 13:38)
Sveikos, kaip graziai zydite  4u.gif
o man su rododendrais kazko nesiseka  g.gif  siemet nusipirkau nauja, pries sodinant i duobe pridejau daug jiems specialiai skirtos zemes, pasodinau kur saule nevisiskai plieskia istisai, bet toks vazidas, kad jie neprazys  verysad.gif  gal kokiu gudrybiu zinote reanimacijai?  biggrin.gif

Manau kad dar palauk, nes mano vienas jau žydi o kita ne. Jie vienu metu pasodinti ax.gif
Atsakyti
Vijoleta20, manau dar reikia palaukti, turetu prasiskleisti ziedeliai. Pas mane irgi dar yra daug nezydinciu, nors keli jau perzydeje.
Gal kas nors patars? Pas mane yra 15 metru ant 10 metru rododendrynas biggrin.gif Krumai seni, dideli. Ar imanoma juos dauginti kazkokiu budu? Nes kitais metais vyras kieme darys totalia "melioracija" ir mano rododendrai naikinsis... verysad.gif Noreciau ju prisidauginti ir uzsisodinti kitoje vietoje. Ar imanomas toks dalykas? Dekoju.
Atsakyti
vijoleta, mano galva įmanomi du variantai - jei pumpurai kieti, žali, tai gali būtū, kad jūsų auginama vėlyva veislė ir skleisis žiedai daug vėliau. Kitas variantas, jei tie pumpurai minkšti - tokį pumpurą nuskynus ir praplėšus žiedlapiai viduje būna rudi ir suvytę. Tada toks pumpuras nukrenta ir toje vietoje kur jis augo išlenda keli nauji ūgliukai (aišku jau šiais metais jie nežydi) 4u.gif Bet kokiu atveju reikia tik laukti ir žiūrėt kas bus - nieko nepakeisit, tik užtikrinti drėgmę jei substratas sausas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2012 05 11, 14:25)
Manau kad dar palauk, nes mano vienas jau žydi o kita ne. Jie vienu metu pasodinti ax.gif

QUOTE(Tifa @ 2012 05 11, 14:48)
Vijoleta20, manau dar reikia palaukti, turetu prasiskleisti ziedeliai. Pas mane irgi dar yra daug nezydinciu, nors keli jau perzydeje.
Gal kas nors patars? Pas mane yra 15 metru ant 10 metru rododendrynas  biggrin.gif  Krumai seni, dideli. Ar imanoma juos dauginti kazkokiu budu? Nes kitais metais vyras kieme darys totalia "melioracija" ir mano rododendrai naikinsis...  verysad.gif  Noreciau ju prisidauginti ir uzsisodinti kitoje vietoje. Ar imanomas toks dalykas? Dekoju.

QUOTE(mumrikas @ 2012 05 11, 16:18)
vijoleta, mano galva įmanomi du variantai - jei pumpurai kieti, žali, tai gali būtū, kad jūsų auginama vėlyva veislė ir skleisis žiedai daug vėliau. Kitas variantas, jei tie pumpurai minkšti - tokį pumpurą nuskynus ir praplėšus žiedlapiai viduje būna rudi ir suvytę. Tada toks pumpuras nukrenta ir toje vietoje kur jis augo išlenda keli nauji ūgliukai (aišku jau šiais metais jie nežydi)  4u.gif Bet kokiu atveju reikia tik laukti ir žiūrėt kas bus - nieko nepakeisit, tik užtikrinti drėgmę jei substratas sausas mirksiukas.gif

dekoju uz atsakymus, priliejau ir laukiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 05 11, 13:38)
Sveikos, kaip graziai zydite  4u.gif
o man su rododendrais kazko nesiseka  g.gif  siemet nusipirkau nauja, pries sodinant i duobe pridejau daug jiems specialiai skirtos zemes, pasodinau kur saule nevisiskai plieskia istisai, bet toks vazidas, kad jie neprazys  verysad.gif  gal kokiu gudrybiu zinote reanimacijai?  biggrin.gif
user posted image
user posted image
user posted image

Matau labai gražius žiedinius pumpurus, šalia jų ūgliukų pumpuriukai. Tik Germanijai dar ankstoka.
LT Germaniją reiktų labai pasaugot.

Atsakyti