Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

QUOTE(Nemeja @ 2012 04 23, 19:23)
Sveiki,
Gal pasakysite ar galima rododendra persodinti,kuris auga vienoje vietoje jau treti metai?
pries tris metus 3 nupiepusius maximoje nusipirkau,o maniau ,kad neisgyvens,o eme ir prigijo ir sekmingai zaliuoja visi.Duobe tik metro plocio..lyg ir mazoka jiems ten vietos,ankstoka darosi..

Sveiki, gal kas zinote ar galima persodinti? ar nenumirs jie?
Atsakyti
QUOTE(Nemeja @ 2012 04 25, 18:23)
Sveiki, gal kas zinote ar galima persodinti? ar nenumirs jie?

tikrai nenumirs - rododendrai dėkingi augalai persodinimui, nes jų šaknynas nėra labai didelis - prieš tai palaistykit šaknų gniužulą, kad žemė nenubyrėtų ir persodinėkit. Aš saviškį esu liepos mėnesį persodinusi, kai buvo pats ūglių augimas (rašoma, kad persodint galima teoriškai visada išskyrus žydėjimą ir aktyvų naujų ūglių augimą), nes staigiai reikėjo, bet augalas galima sakyt net nesureagavo į vietos pakeitimą thumbup.gif
Atsakyti
o man nesiseka augint šių nuostabių augalų, kai nusiperku atrodo viskas tvarkoj žydi bet paskui pradeda skursti ir kitais metais jau numiršta sodinant į duobę pripilu specialių durpių ir vis tiek nepadeda nesuprantu kas jiems nepatinka
Atsakyti
QUOTE(rima.maniukiene @ 2012 04 25, 20:26)
o man nesiseka augint šių nuostabių augalų, kai nusiperku atrodo viskas tvarkoj žydi bet paskui pradeda skursti ir kitais metais jau numiršta sodinant į duobę pripilu specialių durpių ir vis tiek nepadeda nesuprantu kas jiems nepatinka

Speju,daug padėtų laistymas,kai dar ,atrodo,nereikia-sniegui tirpstant,pavasarį,kai dar atrodo,viskas šlapia mastau.gif
Nusipirkau durpes,reikia tris augalelius pasodinti,bet taip netraukia širdis,nes kai pirmą sodinau,iš miško parsivežiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rima.maniukiene @ 2012 04 25, 21:26)

na visiškai teoriškai pasamprotavus gal tiesiog kokius lepesnius nusiperkat, nelabai mūsų klimato zonai tinkamus, tai per žiemą suvargsta ? ar tikrai į rūgščią durpę sodinat - kai šiemet pirkau Senukuose dideliais pakais (Po 250 l) mačiau gal keturių firmų nurūgštintą durpę ir tik vienos firmos natūralią, rūgščią g.gif

ar nesodinat jų saulėkaitoj, pietinėj pusėj? ar pakankamai laistot, nes iš durpės drėgmė gan greit išgaruoja?
Atsakyti
atrodo ir laistau ir rūgštinu žemę , tiesa pirmą buvau saulėkaitoj pasodinus ,bet kitus sodinau pavėsy.tik man labai įdomų buvo, esu pirkus gal penkis, bet kai jiems numirus ,išroviau tai nebuvo nė vienos šaknelės įleidę į tą mano durpę, kur pasodinau. kaip įstačiau išėmus iš vazono, taip ir būdavo stovėję, tai turbūt ir numirdavo nes pritrūko maisto medžiagų.
Atsakyti
QUOTE(rima.maniukiene @ 2012 04 25, 22:54)
kai jiems numirus ,išroviau tai nebuvo nė vienos šaknelės įleidę į tą mano durpę, kur pasodinau. kaip įstačiau išėmus iš vazono, taip ir būdavo stovėję, tai turbūt ir numirdavo nes pritrūko maisto medžiagų.

bet tai pačioje durpėje yra pakankamai maisto medžiagų, o juk jūsiškiai rododendrai joje auga tik pirmus metus, tai nėra kaip jiems jų išnaudot schmoll.gif o ar tikrai jiems nepritrūkdavo drėgmės g.gif
Atsakyti
Maniskiai pernai pavasari sodinti irgi liudnokai atrodo. Nors per vasara augo bujojo, zeme tinkama turetu buti, dar rudeni as juos storai apmulciavau spygliu ir azuolo lapu misiniu is misko parsivezusi. Ypac tas pirmasis, kur temos pirmam puslapy idejau, visi beveik lapai parudave ir susisuke... O jis labiausiai saulei turejo but atsparus. Kiti du dar puse bedos, apatiniai lapai zali, o virsutiniai parudave smarkiai. Bet pumpurai atrodo tvarkoj, gal gi zydes... Aisku jie pas mane ant saules, nors ir siaurinej pusej. Ziema tai krisdavo seselis nuo namo, kai saule neaukstai, o dabar va jau vos ne visa diena saulytej... Ir beda, kad nelabai kur daugiau ju turiu ir sodinti, kad butu pavesis. Nebent visai prie namo po langais, tik ten takelis eina aplink visa nama, nezinau ar tiktu ten. Man norejosi palei tvora visokiu augaleliu... Jauciu, kad teks ieskotis vasarzaliu ten, kurie nebijo saulutes sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledinuke @ 2012 04 26, 13:37)
Maniskiai pernai pavasari sodinti irgi liudnokai atrodo. Nors per vasara augo bujojo, zeme tinkama turetu buti, dar rudeni as juos storai apmulciavau spygliu ir azuolo lapu misiniu is misko parsivezusi. Ypac tas pirmasis, kur temos pirmam puslapy idejau, visi beveik lapai parudave ir susisuke... O jis labiausiai saulei turejo but atsparus. Kiti du dar puse bedos, apatiniai lapai zali, o virsutiniai parudave smarkiai. Bet pumpurai atrodo tvarkoj, gal gi zydes... Aisku jie pas mane ant saules, nors ir siaurinej pusej. Ziema tai krisdavo seselis nuo namo, kai saule neaukstai, o dabar va jau vos ne visa diena saulytej... Ir beda, kad nelabai kur daugiau ju turiu ir sodinti, kad butu pavesis. Nebent visai prie namo po langais, tik ten takelis eina aplink visa nama, nezinau ar tiktu ten. Man norejosi palei tvora visokiu augaleliu... Jauciu, kad teks ieskotis vasarzaliu ten, kurie nebijo saulutes sad.gif

o tai nebus jokiu medeliu ir krumu palei tvora, kas sudarytu jiems seseli vasara?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2012 04 26, 14:43)
o tai nebus jokiu medeliu ir krumu palei tvora, kas sudarytu jiems seseli vasara?

Na i juos kaip tik saules sviesa krenta, o uz ju tarpuose tai keletas uoliniu kadagiu melynuju pasodinta. Na taip papaise mums projekta apzeldintoja. Uz tvoros dar auga kalniniu pusaiciu eile, bet cia jau i siaurine puse. Tai nebent dar kazka pries rododendrus pasodint, bet tada jau uzsistotu ju visas vaizdas ziurint pro langa ar nuo kiemo puses. Pardavejas teige, kad augs ir saulej, gal rimtai jie cia dregmes pritruko, nes laisciau tik velyva rudeni, o ziema kai saule spigino nepalaisciau... Bandysiu dar per vasar atgaivint juos, patrest, o jei kita pavasari vel bus toks rezultatas, tada jau reiks iskelt juos kitur, o cia ieskotis kazko, kas saule megsta.

Va koks vaizdelis verysad.gif :
user posted image
user posted image
Atsakyti
Sveikos, kas patars, ar beimanomas koks reanimobilis mums? biggrin.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Na dar nepradeda žydėti jūsų rododendrai? Pas kaimynę baltas jau išsiskleidęs, o maniškiai visiškai nerodo spalvos (visi šiemetiniai). Bet vis dar tikiuosi sulaukti žiedelių... smile.gif
Atsakyti