Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

Sveikos merginos. Vis paskaitinėju jūsų temą, o dabar dar ir problemą turiu : žiemos pabaigoj vyras išleido neprižiūrimą šunelį į kiemą, o tas įsisuko į rododendrų krūmą verysad.gif schmoll.gif . Nugraužė visas viršūnes, liko tik stagarai blink.gif . Krūmas jau poros metų, pernai žydėjęs... Kažin, ar galiu tikėtis stebuklo, kad išleis šoninius ūgliukus iš stiebo? Baisiai atrodo stiebeliai, nekyla rankos iškasti... Ar pasitaikė dar kuriai tokia problema?
Dėkui 4u.gif Težydi jūsų darželiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rimute7 @ 2012 04 03, 08:53)
Sveikos merginos. Vis paskaitinėju jūsų temą, o dabar dar ir problemą turiu : žiemos pabaigoj vyras išleido neprižiūrimą šunelį į kiemą, o tas įsisuko į rododendrų krūmą verysad.gif  schmoll.gif . Nugraužė visas viršūnes, liko tik stagarai blink.gif . Krūmas jau poros metų, pernai žydėjęs... Kažin, ar galiu tikėtis stebuklo, kad išleis šoninius ūgliukus iš stiebo? Baisiai atrodo stiebeliai, nekyla rankos iškasti... Ar pasitaikė dar kuriai tokia problema?
Dėkui 4u.gif  Težydi jūsų darželiai smile.gif

Isleis tikrai jeigu nenusalo, pas mane taip buvo, tik nuo saknu labai tankiai prizele. Krumas grazus, tik vis ziema nepasaugau ir nezydi jis man...
Atsakyti
[quote=kkarile,2012 04 03, 08:44]
Isleis tikrai jeigu...

thumbup.gif drinks_cheers.gif 4u.gif , kaip būtų smagu, nes labai jau gaila krūmelio.
Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zaika @ 2012 04 02, 11:05)
Sveiki, gal galit pasakyti, kas nutiko mano rododendrams?  verysad.gif  Ar imanoma dar juos isgelbeti?  unsure.gif 

Man jie atrodo kaip būtų nudeginti saulės. Pas mane irgi dalis rododendrų, kur mažiau šešėlio gauna pradėjo degti. Tai užmečiau agroplėvelės. Kažkoks žiaurus šis pavasaris, mano net svyranti eglė išdegė verysad.gif
O šiaip dėl to neturėtų augaliukas numirt, atsigaus pavasarį. Tik vat pumpurai mažoki atrodo, pas mane daug didesni g.gif Gal netinkamoje žemėje auga? Ar rūgščiose durpėse sodinot?
Atsakyti
QUOTE(rimute7 @ 2012 04 03, 08:53)
Sveikos merginos. Vis paskaitinėju jūsų temą, o dabar dar ir problemą turiu : žiemos pabaigoj vyras išleido neprižiūrimą šunelį į kiemą, o tas įsisuko į rododendrų krūmą verysad.gif  schmoll.gif . Nugraužė visas viršūnes, liko tik stagarai blink.gif . Krūmas jau poros metų, pernai žydėjęs... Kažin, ar galiu tikėtis stebuklo, kad išleis šoninius ūgliukus iš stiebo? Baisiai atrodo stiebeliai, nekyla rankos iškasti... Ar pasitaikė dar kuriai tokia problema?
Dėkui 4u.gif  Težydi jūsų darželiai smile.gif

Tikrai ataugs. smile.gif

QUOTE(ilonux @ 2012 04 03, 22:04)
Man jie atrodo kaip būtų nudeginti saulės. Pas mane irgi dalis rododendrų, kur mažiau šešėlio gauna pradėjo degti. Tai užmečiau agroplėvelės. Kažkoks žiaurus šis pavasaris, mano net svyranti eglė išdegė  verysad.gif
O šiaip dėl to neturėtų augaliukas numirt, atsigaus pavasarį. Tik vat pumpurai mažoki atrodo, pas mane daug didesni  g.gif  Gal netinkamoje žemėje auga? Ar rūgščiose durpėse sodinot?

Ilonuk, pumpuru dydis nuo zydejimo laiko priklauso.

Papildyta:
QUOTE(zaika @ 2012 04 02, 12:05)
Sveiki, gal galit pasakyti, kas nutiko mano rododendrams?  verysad.gif  Ar imanoma dar juos isgelbeti?  unsure.gif 

Apsvilimas cia maziausia beda. Atrodo turit grambuoliu. O ir krumai negraziai nuauge, reiktu paformuoti.
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2012 04 04, 00:22)
Apsvilimas cia maziausia beda. Atrodo turit grambuoliu. O ir krumai negraziai nuauge, reiktu paformuoti.

O iš kur jūs sprendžiant, kad yra grambuolių g.gif ? Ant mano rododendrų irgi panašių dėmelių yra, galvojau, kad nuo saulės, nes yra tik ten, kur ji pakepina šiek tiek. Kur šiauriau - nieko nėra, žalia ir gražu..
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2012 04 03, 22:04)
Man jie atrodo kaip būtų nudeginti saulės. Pas mane irgi dalis rododendrų, kur mažiau šešėlio gauna pradėjo degti. Tai užmečiau agroplėvelės. Kažkoks žiaurus šis pavasaris, mano net svyranti eglė išdegė  verysad.gif
O šiaip dėl to neturėtų augaliukas numirt, atsigaus pavasarį. Tik vat pumpurai mažoki atrodo, pas mane daug didesni  g.gif  Gal netinkamoje žemėje auga? Ar rūgščiose durpėse sodinot?

Saules nudeginti man atrodo kazkaip kitaip turetu atrodyti... Nors gal as ir klystu... Nebuvau ju uzdengus, auga tarp pusu, siaures vakaru pusej, stengiaus taip sodint, kad kuo maziau saules gautu. Sodinau i durpe, na atrodo ji rugsti buvo, ir silauoges i ta pacia sodinau, tai tos lyg ir nesiskundzia. As galvoju gal cia kokia liga uzpuole...
O pumpuriukai ir man atrodo mazi. Kazkaip pagalvojau, kad gal jie visai man siemet nezydes (jei apskritai nenusibaigs). Uztai ir ieskau patarimu ka daryt.

QUOTE(Ledum @ 2012 04 04, 01:22)
Tikrai ataugs. smile.gif
Ilonuk, pumpuru dydis nuo zydejimo laiko priklauso.

Papildyta:

Grambuoliu niekada pas mus nebuvo ir tikiuosi nebus. blink.gif Tie krumeliai buvo tokie apsepe kai pirkau pernai, bet matau kad jiem ne ka geriau pas mane. Gal bandyt persodint, arba parugstint kuo nors zeme. Tie lapai tai tokie tvirti, grazus, nesusisuke, tik tokiom neaiskiom demem ismetyti... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2012 04 04, 09:44)
O iš kur jūs sprendžiant, kad yra grambuolių  g.gif ? Ant mano rododendrų irgi panašių dėmelių yra, galvojau, kad nuo saulės, nes yra tik ten, kur ji pakepina šiek tiek. Kur šiauriau - nieko nėra, žalia ir gražu..

QUOTE(zaika @ 2012 04 04, 09:55)
Saules nudeginti man atrodo kazkaip kitaip turetu atrodyti... Nors gal as ir klystu... Nebuvau ju uzdengus, auga tarp pusu, siaures vakaru pusej, stengiaus taip sodint, kad kuo maziau saules gautu. Sodinau i durpe, na atrodo ji rugsti buvo, ir silauoges i ta pacia sodinau, tai tos lyg ir nesiskundzia. As galvoju gal cia kokia liga uzpuole...
O pumpuriukai ir man atrodo mazi. Kazkaip pagalvojau, kad gal jie visai man siemet nezydes (jei apskritai nenusibaigs). Uztai ir ieskau patarimu ka daryt.
Grambuoliu niekada pas mus nebuvo ir tikiuosi nebus.  blink.gif  Tie krumeliai buvo tokie apsepe kai pirkau pernai, bet matau kad jiem ne ka geriau pas mane. Gal bandyt persodint, arba parugstint kuo nors zeme. Tie lapai tai tokie tvirti, grazus, nesusisuke, tik tokiom neaiskiom demem ismetyti...  unsure.gif

Tokie lapu iskandziojimai labai budingi. Grambuoliai gyvena po zeme, jei ju nera daug sunku pastebeti.

Apie rododendrus galima cia paklausti.
http://apzeldinimopr...category/idomu/

Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2012 04 04, 10:19)
Tokie lapu iskandziojimai labai budingi. Grambuoliai gyvena po zeme, jei ju nera daug sunku pastebeti.

Apie rododendrus galima cia paklausti.
http://apzeldinimopr...category/idomu/

Na reiks pasidomet del tu grambuoliu... Bet kiek atsimenu, tai pas mus kurmiai visur karaliauja, is pievu dirvonus daro. doh.gif O sako kur gyvena kurmiai, ten nebuna grambuoliu, be to ir nemaciau ju niekad. Bet faktas, kad kazkas valgo lapus. Gal mes tikrai ju turim, tik patys nezinom. blink.gif Bet lapu rudavimas juk ne del grambuoliu?
Atsakyti
QUOTE(zaika @ 2012 04 04, 11:11)
Na reiks pasidomet del tu grambuoliu... Bet kiek atsimenu, tai pas mus kurmiai visur karaliauja, is pievu dirvonus daro.  doh.gif O sako kur gyvena kurmiai, ten nebuna grambuoliu, be to ir nemaciau ju niekad. Bet faktas, kad kazkas valgo lapus. Gal mes tikrai ju turim, tik patys nezinom.  blink.gif Bet lapu rudavimas juk ne del grambuoliu?

Norejau klaust apie kurmiarausius. Reiskia jie ten randa maisto. Dar eziukai padeda atsikratyt grambuoliais. smile.gif
Zmones daznai pergyvena ,kad kurmiai isaria viska, bet cia tikrai mazesne blogybe uz tuos pabaisas. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2012 04 04, 12:09)
Norejau klaust apie kurmiarausius. Reiskia jie ten randa maisto. Dar eziukai padeda atsikratyt grambuoliais.  smile.gif
Zmones daznai pergyvena ,kad kurmiai isaria viska, bet cia tikrai mazesne blogybe uz tuos pabaisas.  cool.gif

Eziuku irgi yra. wub.gif
Net nuejau i interneta paziuret apie tuos grambuolius. Kazkada cia forume merginos rode grambuolio nuotraukas, va tokias
user posted image
Tokiu baisuokliu tai tikrai nesu macius pas save. fear.gif Bet esu macius va kazka tokio:
user posted image
Gal cia tas pats velnias, tik forma kitokia? biggrin.gif Ai, bet pirmoj nuotraukoj tai kurklys atrodo. Nesuprantu, cia tas pats ar ne. Vnz pas mus maciau tuos is antros foto. Taip, jie grauzia lapus, tai gal ir mano rododendrus apkramte... verysad.gif

Tai vis tik del lapu rudavimo manot, kad saule o ne liga kazkokia? Man sis klausimas dabar aktualesnis... blush2.gif
Atsakyti
Sveikos mergytes
as sumasciau siemet pertvarkyt savo rotodendru lysvele. Labai noriu zemaugiu azaliju , bet LT kataloguose nerandu , gal kas pirkot? Gal galit patart kur ju rast?
Atsakyti