Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

Sveiki, mano rododendrai peržiemojo puikiai. Buvom apvynioję agroplėvele.
Tik man iškilo klausimas. Aš jų nelaisčiau. Pasodinta jie durpėse. Tai gal dabar reikia palieti? Kaip manot?

QUOTE(mumrikas @ 2012 03 16, 18:37)

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Teracota @ 2012 03 26, 20:46)
Sveiki, mano rododendrai peržiemojo puikiai. Buvom apvynioję agroplėvele.
Tik man iškilo klausimas. Aš jų nelaisčiau. Pasodinta jie durpėse. Tai gal dabar reikia palieti? Kaip manot?

Tiesiog giliau įkiškit pirštą į substratą ir pažiūrėkit šlapia ten ar sausa mirksiukas.gif Pavasarį ištirpus sbžniegui gali būti, kad vandens pakankamai pateko tiesiog iš aplinkinės dirvos 4u.gif
Atsakyti
Pasirodau su vakarykščiais pirkiniais smile.gif
Papildyta:
ir kitas
Atsakyti
QUOTE(iingutte @ 2012 03 30, 08:21)
Pasirodau su vakarykščiais pirkiniais  smile.gif

Gražūs thumbup.gif Tik pirmaisis, jei tai visžalis rododendras, didžiulė tikimybė, kad Lietuvos sqlygomis nežiemos verysad.gif labai labai ieškojau, domėjausi dėl geltono visžalio rododendro ir neradau Liatuvoj žiemojančios nei vienos veislės doh.gif Net Kairėnų botanikos sodo straipsnelyje buvo pabrėžta, kad geltonieji labiausiai neatsparūs šalčiams ir žiemoja tik vasaržalės geltonos azalijos (o mane domina tik visžaliai) doh.gif
Atsakyti
Rhododendron 'Elsie Straver' yellow,early-mid,z6b,4-6'h , 5-8 . Pagal šią lentelę zonos 5-8 doh.gif

http://www.plantsearchonline.com/R.htm

o kitas irgi šiltesnių zonų augalėlis bent pagal aprašymą

Rhododendron 'Roseum Elegans' 10-12' catawb.,pink,z4b 06-10 05-8 5b-8

O jie yra žiemoję Lietuvoje, t.y. pirkti dabar peržiemoję ar arvežti iš kokios Olandijos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 30 kovo 2012 - 09:28
ojei... doh.gif va kaip buna, kai tik pagal spalvas renkiesi... Tikrai nemanau, kad jie bus ziemoje Lietuvoje, ermitaze pirkau.
O vargeli...
Visas dziaugsmas dingo...
Dar klausimeli turiu: kur juos man dabar palikti? Kambaryje, ant tersasos sauleje ar lauke uz namo pavesyje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iingutte: 30 kovo 2012 - 09:44
QUOTE(iingutte @ 2012 03 30, 10:38)
ojei... doh.gif  va kaip buna, kai tik pagal spalvas renkiesi... Tikrai nemanau, kad jie bus ziemoje Lietuvoje, ermitaze pirkau.
Sugeltonuoju viskas aisku, o kaip su tuo kitu? Ant lapuko parasyta, kad saulej arba daliniam pavesyje sodint... Nusiteikt man ji labai "popint"?

apie abu parašyta tos pačios zonos - nuo penktos iki septintos doh.gif penkta pajūryje dar dar (Vilnius visiška ketvirta zona), bet jau šeštos zonos augalui labai sunku žiemot Lietuvėlėj - išgyvent išgyvena, bet apšąla, vargsta, o apie žiedus dažnai tik svajot tenka.

Aišku visad labai priklauso nuo konkrečios augimo vietos - kas pas vieną vargsta, pas kitą auga, žydi ir bargo nemato thumbup.gif

Kadangi jau augalai nupirkti belieka sodint ir žiūrėt kaip jie augs ir kaip draugaus su mūsiškom žiemom. Gal pasitaikė kokie super duper atsparūs ir iš mūsų baimių tik pasijuoks biggrin.gif

Kad saulėj sodint visžalį tai iš vis čiūdų čiūdas - tai pavėsio augalas, nes kitaip smarkiai apdega ir sunkiai auga. vat vasaržalės azalijos, tai saulės mėgėjos - žiemą ir ankstyvą pavasarį jos be lapų, o kai sulapoja jokia saulė nebaisi - net džiaugiasi ja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 03 30, 10:45)
apie abu parašyta tos pačios zonos - nuo penktos iki septintos doh.gif  penkta pajūryje dar dar (Vilnius visiška ketvirta zona), bet jau šeštos zonos augalui labai sunku žiemot Lietuvėlėj - išgyvent išgyvena, bet apšąla, vargsta, o apie žiedus dažnai tik svajot tenka.

Aišku visad labai priklauso nuo konkrečios augimo vietos - kas pas vieną vargsta, pas kitą auga, žydi ir bargo nemato thumbup.gif 

Kadangi jau augalai nupirkti belieka sodint ir žiūrėt kaip jie augs ir kaip draugaus su mūsiškom žiemom. Gal pasitaikė kokie super duper atsparūs ir iš mūsų baimių tik pasijuoks biggrin.gif

Kad saulėj sodint visžalį tai iš vis čiūdų čiūdas - tai pavėsio augalas, nes kitaip smarkiai apdega ir sunkiai auga. vat vasaržalės azalijos, tai saulės mėgėjos - žiemą ir ankstyvą pavasarį jos be lapų, o kai sulapoja jokia saulė nebaisi - net džiaugiasi ja 4u.gif

Aciu labai uz informacija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(iingutte @ 2012 03 30, 10:38)
ojei... doh.gif  va kaip buna, kai tik pagal spalvas renkiesi... Tikrai nemanau, kad jie bus ziemoje Lietuvoje, ermitaze pirkau.
Sugeltonuoju viskas aisku, o kaip su tuo kitu? Ant lapuko parasyta, kad saulej arba daliniam pavesyje sodint... Nusiteikt man ji labai "popint"?

Pas mane auga Roseum Elegans,turiu jį jau trečius metus,viskas su juo gerai,auga gan sparčiai,žiedų daug graži spalva thumbup.gif sodinau į durpes,dieną gauna daug saulės,bet po pietų ji nusisuka,ir tada pavėsis,patręšiu ir viskas...žiemai nedengiu..o vasarą gal daugiau palaistau,ir viskas biggrin.gif
Atsakyti
aš dar geriau - rinkausi net ne pagal spalvas, o kad nupiginti (po 10lt) lotuliukas.gif Buvo irgi olandiški, rožinis, vyšninis ir baltas - auga puikiai, nieko nebijo, nieks jų nedenglioja ir net nesiruošiu (tiesa pasodinti durpėse, žiemą alaistomi ir tvora meta nuolatinį pavėsį) - žydi kasmet ir puikiai atrodo thumbup.gif

Turiu tik vieno etiketę išsaugojusi, "Nova Zembla", bet prie jo ir rašo, kad ketvirta zona thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 30 kovo 2012 - 10:00
Vadinasi tikesiuosi stebuklo smile.gif Is parduotuves as juos kol kas i namus parsinesiau. Bet problema, kad sildomos grindys. Tai ka man su jais dabar daryt? Palikt kambaryje ar nest i lauka ir nebijot prognozuojamos slapdribos? I driva sodint aisku gal geriau nuzydejus?
Atsakyti
QUOTE(iingutte @ 2012 03 30, 11:02)
Vadinasi tikesiuosi stebuklo  smile.gif Is parduotuves as juos kol kas i namus parsinesiau. Bet problema, kad sildomos grindys. Tai ka man su jais dabar daryt? Palikt kambaryje ar nest i lauka ir nebijot prognozuojamos slapdribos? I driva sodint aisku gal geriau nuzydejus?

Aš tai į lauką neščiau - kambary mano galva jiems per šilta ir kaip taisyklė pasodinti jie būna mažam vazoniuke durpėse kur labai greit perdžiūna (na aišku galima beveik kasdien laistyt, mirkyt). O jie šiuo metu žydi ar dar tik su pumpurais (sugeba Ermitažas kovo mėnesį ir žydinčių iš užsienio privežt, tada nušaldo žiedus ir pradavinėja nupiginus doh.gif ) ?

Jei jie su neišsiskleidusiais pumpurais į dirvą (tiksliau į durpinį substratą) sodint galima kad ir dabar - iškast duobę, pripilt rūgščių durpių ir pasodint tiesiog išėmus iš vazonėlio ir nenupurtant šaknų - tokio persodinimo augalas nė nepajus ir žydės kada jam ir priklauso mirksiukas.gif
Atsakyti