Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

QUOTE(Feniksas45 @ 2012 02 09, 20:59)
geriausia augint tinkamas veisles tinkamam dirvožemyje ir nereiks dangstyt ,nes puikiausiai peržiemoja.

drinks_cheers.gif būtent pasodinus tinkamoj vietoj į tinkamą substratą tai vieni nelepiausių ir tuo pačiu gražiausių augalų wub.gif

parkuose ir rododendrynuose jų nieks niekada nedenglioja, o auga jie puikiai bei žydi thumbup.gif
Atsakyti
Mano rododendrams saule buna tiktai apie ketvirta penkta valanda vakare vasara, tai gal tada butinybes dengti nebutina g.gif kaip jus sakot rolleyes.gif
Atsakyti
aš nedengčiau ,nes vakarinė saulė žalos neturėtų pridaryt g.gif ,tačiau geriausia pasikliaut savo intuicija ,jei nerimaujat ,tai tada pridenkit mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 10 vasario 2012 - 15:28
QUOTE(Feniksas45 @ 2012 02 10, 15:03)
aš nedengčiau ,nes vakarinė saulė žalos neturėtų pridaryt g.gif

Aciu, aiskutis mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes merginos, norejau paklausti, ar jau galiu atidengti rododendrus? nes mano pasodinti vidury lauko....kur visada yra saule: nuo ryto iki vakaro. Vyras padare jiems toki kaip "bomzu"nameli...tai sakau, gal jau jau galiu griauti ji, nes grozio is jo jokio...ir norisi jau matyti grazuoliukus rododendrus
Atsakyti
Na va o pas mane vis dėlto vienas rododendras apsvilė nuos aulės verysad.gif viršutiniai lapai parudavo...
Pasodinti jie šiaurinėj namo pusėj, kampe namo, tai kai dabar jau pastebiu rytinė saulė truputį juos kabina... ir paskui vėlai vakare vasrą buvo... tai pasirodo ir tos nedaug saulės užteko... Dabar nežinau ką daryt? Ar jis numirs, ar viršūnę teks nukirpt g.gif Ar tik lapus apskabyt doh.gif Tokie jie man gražūs, o va nemoku pasirodo augint doh.gif Nors jau keli metai auga, bet pirmą kartą taip ne kaip atrodo... O pumpurų tai daug sukrovę, tikriausiai nežydės jau. Pasodinti į gryną durpę.
Atsakyti
Patikekit,zalos rododendrams padaro ir rytine ir pietine ir vakarine saule.Pas mane pasodinta siaurinej pusej, bet keli lapai vis delto islinde ,tai parudo tiek rytinej,tiek vakarinej.Ir nudege per tuos salcius,kai buvo sniego ir stipri saule.O del atidengimo,tai as savo atidengsiu tik tada,kai iseis pasalas ir augalas gales normaliai pasiimti dregmes is zemes ir prasides lapuose normali medziagu apykaita.
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2012 03 15, 10:16)
Na va o pas mane vis dėlto vienas rododendras apsvilė nuos aulės verysad.gif  viršutiniai lapai parudavo...
Pasodinti jie šiaurinėj namo pusėj, kampe namo, tai kai dabar jau pastebiu rytinė saulė truputį juos kabina... ir paskui vėlai vakare vasrą buvo... tai pasirodo ir tos nedaug saulės užteko...

Keista - maniškiai irgi rytinės saulės gauna, bet nei vienas lapelis neparudavęs g.gif Bet pasodinti į durpinį substratą, tai jame dabar visiškai jokio įšalo nėra (kaip tik vakar tikrinau - durpė minkįra, drėgna, lapeliai gražiai išsiskleidę, pumpurai kol kas gražiai atrodo - visi trys rododendrai niekad nebuvo dengti ir ateity nedengsiu), augalas gali pilnai vandenį pasisavint ir lapai nedega (juk vasarą daug kaitresnė saulė būna ir nieko nenutinka - aišku pietinės saulės tai jau jie bijo).

Aš manau ir veislė įtakos didelės turi - daug kur parkuose didžiuliai nuostabūs krūmai niekad nedengiami jau daugybę metų auga ir žydi kaip pasiutę, ir saulės gauna, tiesa didžiąją dalį dienos būna pavėsy, o kitur žiūrėk apvargę, apdegę g.gif
Atsakyti
Mano rododendras dar stovi baisiame namelyje, kuri griausiu, kai galutinai iseis pasalas ir augalas gales normaliai vandens pasiimti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2012 03 15, 09:16)
Na va o pas mane vis dėlto vienas rododendras apsvilė nuos aulės verysad.gif  viršutiniai lapai parudavo...
Pasodinti jie šiaurinėj namo pusėj, kampe namo, tai kai dabar jau pastebiu rytinė saulė truputį juos kabina... ir paskui vėlai vakare vasrą buvo... tai pasirodo ir tos nedaug saulės užteko... Dabar nežinau ką daryt? Ar jis numirs, ar viršūnę teks nukirpt g.gif Ar tik lapus apskabyt doh.gif Tokie jie man gražūs, o va nemoku pasirodo augint doh.gif  Nors jau keli metai auga, bet pirmą kartą taip ne kaip atrodo... O pumpurų tai daug sukrovę, tikriausiai nežydės jau. Pasodinti į gryną durpę.

ir su mano vienu analogiskai atsitiko sad.gif, jis sodintas tik pernai ir arciau namo kampo...
Ta puse pas mus siaurine, 5 rododenrai auga is anksciau ir gauna tik rytines saules, o va sis per kampa matyt kazkokiu metu gauna pietines ir vakarines, tai jo bukle baisi dabar. Bus matyt ka jis pavasari darys... As kaip ir mumrikas niekad nedengiau ir nelabai planuoju dengti, tuo labiau kad jie anksciau ar veliau isauga i gana didelius krumus ir fiziskai to padaryti bus nelabai imanoma. Vienas seniausias krumas kuri turiu, tai jis gal jau apie gera metra aukscio ir daugiau nei metras plocio, o ir siaip jie nuo kelio toj pusej vos ne eile susodinti ir ten "siltnami" jiems tektu kasmet konstruoti... Bus tai kaip bus, jei nenumire visai tai atzels, kas neatzels iskarpysiu ir bandysiu jam vieta keist, o prie kampo ka kita sodinsiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veidax: 15 kovo 2012 - 23:07
Maniskiai, praeita pavasari sodinti irgi parudavo verysad.gif Grazus tik apatiniai lapeliai, buve po sniegu. Saules tai gavo turbut nemazai, nes nors ir siaurine puse, bet nekrenta tiek daug seselio, nors vidurziemy tai beveik istisai seselyje buvo, tik is ryto ir vakare jau saulyte atsisukdavo, bet matyt pacioj pabaigoj jau daugiau kabino juos saulyte. Na ziuresiu kaip jie cia man jausis, kita ziema reiks visgi padaryt kazkokia uztvara, kol dar mazi...

Mumrikai, esi laimes kudikis, viskas pas tave zaliuoja bujoja, jokiu nuostoliu biggrin.gif
Man tai siemet vel konikos apsvilo doh.gif Na nepasimokiau nuo pernai ir neapdengiau, bet labai jau uzsiemus buvau visa ziema, tai nebuvo kada galvot apie augalelius... Na tikiuosi, atsprogs kaip ir pernai eglutes...
Atsakyti
QUOTE(Ledinuke @ 2012 03 16, 16:38)
Mumrikai, esi laimes kudikis, viskas pas tave zaliuoja bujoja, jokiu nuostoliu  biggrin.gif
Man tai siemet vel konikos apsvilo  doh.gif Na nepasimokiau nuo pernai ir neapdengiau, bet labai jau uzsiemus buvau visa ziema, tai nebuvo kada galvot apie augalelius... Na tikiuosi, atsprogs kaip ir pernai eglutes...

Oi, visai ne laimės kūdikis, tik prieš sodindama augalus stengiuosi maksimaliai apie juos sužinot ir jei mano pasirinkimų kriterijų jie nepraeina (nekenčiu dengliot, klostyt, popint, tai tokių augalų atsisakau), tai ir neauginu. O jei auginu, tai stengiuos parinkt tinkamą vietą, dirvą ir pan.

Vat taip mano trys rododendrai atrodė prieš valandą biggrin.gif Šią žiemą juos laisčiau du kartus, tai drėgmės tikrai netrūko ir lapukai sėkmingai atlaikė ir šalčius, ir saulę (nėra visiškas pavėsis visą dieną)

user posted image

Labiausiai pas save keikiu buksmedžių tvorelę - pasodinom prie kubilo vien tik todėl, kad gavom dovanų jau kaip reikiant paaugusius septynis krūmelius (pas mus Anglija ir ne Vokietija, Parncūzija, kur kilometrai idealių nuostabių bortelių, figūrų iš buksmedžių suformuota doh.gif Visą pavasarį reik dengt, o tas man bjauru - ir darbas papildomas ir vaizdas košmariškas - mėgstu kai augalas dekoratyvus visus metus, o ne po maišais, kad ir baltais švariai pakištas doh.gif

Ir konikas dvi turiu - žalią ir melsvaspyglę, tik jos pasodintos pavėsy, niekad nedengiu, bet ir neapsvyla. Šiaip jau spygliuočiuose daugiau nusimanantys jas gan keikia kaip tikrai jautrias - tai vienos labiausiai saulėj apdegančių spygliuočių ir nespėjus pridengt po to kelis mėnesius tenka laukt kol vaizdas pasitaiso doh.gif
Atsakyti