Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

Na iš esmės juk galima pardavinėt ką nori - juk jie nemeluoja kažkur rašydami, kad tinka augalas mūsų kraštams. Gal kažkas kambary augint nori - juk palmes pardavinėt galima, tai kodėl azalijas ne g.gif Ir kivius pardavinėja, bet nerašo, kad tinkami mūsų soduose augt. Ir visterijos "ant Lietuvos" nežydi, bet čia jau pirkėjo bėda, ne prekybininko ax.gif Ta pati Lietuva yra bent dvi zonos ir gal Nidoj ta azalija augtų. Nenoriu pasakyt, kad gerai prekybininkai daro, bet verslas yra verslas - pardavinėt gi galima ką nori, o jau pirkėjo reikalas atsirinkt ką pirkt blush2.gif

O rododendrus lyginant su azalijomis mėgstu daug labiau, nes jie visžaliai. Gražių lapus metančių lapuočių ir taip gyvos galybės, o rododendras nuostabiai atrodo visus metus wub.gif Aišku jų žiedų spalvų gama dažniausiai nuo tamsiai vyšninės , violetinės iki rožinės ir baltos (geltonos aš bent nemačiau pas mus prekyboj), bet ir peržydėję jie puikiai atrodo thumbup.gif Žiemą tai gera matyt tarp pusnių kyšančias ne šakeles, o lapų kupetą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 10 29, 16:04)
Na iš esmės juk galima pardavinėt ką nori - juk jie nemeluoja kažkur rašydami, kad tinka augalas mūsų kraštams. Gal kažkas kambary augint nori - juk palmes pardavinėt galima, tai kodėl azalijas ne g.gif Ir kivius pardavinėja, bet nerašo, kad tinkami mūsų soduose augt. Ir visterijos "ant Lietuvos" nežydi, bet čia jau pirkėjo bėda, ne prekybininko ax.gif Ta pati Lietuva yra bent dvi zonos ir gal Nidoj ta azalija augtų. Nenoriu pasakyt, kad gerai prekybininkai daro, bet verslas yra verslas - pardavinėt gi galima ką nori, o jau pirkėjo reikalas atsirinkt ką pirkt blush2.gif

O rododendrus lyginant su azalijomis mėgstu daug labiau, nes jie visžaliai. Gražių lapus metančių lapuočių ir taip gyvos galybės, o rododendras nuostabiai atrodo visus metus wub.gif Aišku jų žiedų spalvų gama dažniausiai nuo tamsiai vyšninės , violetinės iki rožinės ir baltos (geltonos aš bent nemačiau pas mus prekyboj), bet ir peržydėję jie puikiai atrodo thumbup.gif  Žiemą tai gera matyt tarp pusnių kyšančias ne šakeles, o lapų kupetą thumbup.gif

Mumrikai, japoninės azalijos taip pat visžalės. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 10 29, 17:04)

Nesakau, kad negalima pardavinėti, bet ne lauko prekyboje, kažkodėl kiti augalai kambariniai buvo parduodami paviljone, o šitas lauko..prekyboje, o etikėtėje manau turi būti nurodoma -kambarinis ar lauko augalas, jei negali nurodyti augimo zonos. Manau čia paprasčiausiai pirkėjo mulkinimas.
Sutinku, kad aš irgi apsikvailinau, idealu jei visada galėtum suplanuoti savo pirkinius, tai tada tokių ,,netyčiukų " ir nepirktum, bet kai esu ,,neatspari " augalams...o dar ir neturiu patirties apie japonines azalijas...
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2011 10 29, 19:30)
Sutinku, kad aš irgi apsikvailinau, idealu jei visada galėtum suplanuoti savo pirkinius, tai tada tokių ,,netyčiukų " ir nepirktum, bet kai esu ,,neatspari " augalams...o dar ir neturiu patirties apie japonines azalijas...

Oi kiek aš esu taip apsikvailinusi doh.gif Kaip pradedanti gėlininkė ne kartą apsigavau su daugiametėmis gėlėmis, tik laimė kad tokias visad perku nukainuotas, už litą kitą. Būna nežinau pagal pavadinimą, paklausiu pardavėjos, o ta sako kad daugiametė - grįžtu namo, pasiskaitau internete, o pasirodo vienmetė doh.gif

Pas mus ir kivius (tuos tikruosius, didžiuosius), ir visterijas lauko prekyboj pardavinėja. Prekeiviai didiules araukarijas už kelis šimtus atveža ir įtikinėja, kad jos net nedengiamos Lietuvoj auga doh.gif Tiesiog taip jau yra kaip yra - deja pats dažnai turi žinot daugiau už pardavėją doh.gif

O dėl japoninių azalijų, tai jomis nesidomėjau, tik kažkada kai rinkausi rododendrus sakė kad mūsų klimatui atsparios azalijos yra metančios lapus, o visžalės labai jautrios šalčiui, jas dangstyt reikia tai ir "nurašiau" jas - kam man reikalingas visžalis augalas, kurio lapais grožėtis žiemą negaliu, nes jie apklostyti g.gif

jei kas turit kitokios patirties su vizžalėm azalijom ir žinot kokią atsparią rūšį, kurios dangliot nereikia būtinai duokit žinią - tada man būtų labai įdomu - norėčioau tokios geltonos ar morkinės rododendrams į kompaniją thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 10 29, 19:45)
jei kas turit kitokios patirties su vizžalėm azalijom ir žinot kokią atsparią rūšį, kurios dangliot nereikia būtinai duokit žinią - tada man būtų labai įdomu - norėčioau tokios geltonos ar morkinės rododendrams į kompaniją thumbup.gif

Oranžinė japoninė azalija yra Geischa orange, bet ji nėra atspari. Atsparios tik baltos, ir rausvos dviejų rūšių( šviesesnės ir tamsesnės).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 29 spalio 2011 - 18:54
QUOTE(nijole0619 @ 2011 10 29, 18:30)
Nesakau, kad negalima pardavinėti, bet ne lauko prekyboje, kažkodėl kiti augalai kambariniai buvo parduodami paviljone, o šitas lauko..prekyboje, o etikėtėje manau turi būti nurodoma -kambarinis ar lauko augalas, jei negali nurodyti augimo zonos. Manau čia paprasčiausiai pirkėjo mulkinimas.

pardavineti galima, bet pardavejas/konsultantas turi suteikti pirkejui informacija (bent elementaria) apie savo preke.
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 10 29, 19:54)
Oranžinė japoninė azalija yra  Geischa orange, bet ji nėra atspari. Atsparios tik baltos, ir rausvos dviejų rūšių( šviesesnės ir tamsesnės).

gaila verysad.gif ir balta, vyšninį ir rožinį rododendrus turiu, tai nėra jokios prasmės juos dubliuot azalijom verysad.gif

QUOTE(vida777 @ 2011 10 29, 20:56)
pardavineti galima, bet pardavejas/konsultantas turi suteikti pirkejui informacija (bent elementaria) apie savo preke.

tai taip, visai sutinku, kad privalo suteikt informaciją ypač jei apie augalą nėra išsamiau parašyta etiketėje (o kaip taisyklė ir nėra), bet kad kokiam Ermitaže ar Maximoj pardavėjų dažnai ko paklausi, to negausi doh.gif

Porą kartų aiškinau prie kasų žmonėms, nusitvėrusiems nukainuotus kivius ir dar po kelis augalus ( o ir tie "nukainuoti" gal po 30lt kaštavo doh.gif ), kad mūsų sąlygomis jie tikrai lauke negyvens ir nederės, žmogeliai nepatikliai į mane šnairavo ir žiūrėjo į pardavėją, o ta pečiais trūkčioja ir "nieko nežinau" doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 29 spalio 2011 - 20:09
Ar jau paruošėt savo rododendrus žiemai? Aš pasiskaičiau Viržių medelyno puslapyje ir pagal jų rekomendacijas šiandien gausiai palaisčiau, dar pribėriau papildomai pušų spyglių mulčo (šito gero pati prisirinkau nuskabiusi gal 10 nudžiūvusių kalninių pušelių, bent šitaip jos dar pasitarnavo sad.gif ) ir dar savo nuožiūra pridėjau šiek tiek kavos tirščių, nes žinau kad jie rūgština žemę. Dėl užuovėjos sudarymo tai net nežinau ką daryt, vasarą jie tai grynai saulėje būna, bet šiuo metų laiku pagaliau gauna pavėsio didžiąją dienos dalį, nes kai saulė taip žemai pakyla, namas meta šešėlį. Tai gal labai ir nereikia jų dangstyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledinuke @ 2011 10 30, 15:26)
Ar jau paruošėt savo rododendrus žiemai?

Aš tai papildomai nieko neruošiu, nes pas mane jie visus metus paruošti biggrin.gif Auga gryname durpių/spyglių mišinyje, dirvą kartą metuosę vasarą parūgštinu specialiu rūgštintoju ir kartą ar porą patręšiu rododendrų trąšomis, kurios taip pat rūgština, apačia storai visad mulčiuota pušies žievės mulču, kad drėgmė negaruotų, tai papildomai nieko neneberiu. Niekad niekuo nedengiu, užuovėjų nedarau, nes auga tvoros pavėsyje ir saulė jiems net vasarą nebaisi thumbup.gif Tik palaistysiu gausiai prieš pat žiemą ir viskas.
Atsakyti
Padariau varške ir su išrugom paliejau šiandien blink.gif išvedet iš kelio dora moteriške doh.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 10 30, 21:32)
Padariau varške ir su išrugom paliejau šiandien blink.gif išvedet iš kelio dora moteriške doh.gif

Geriau reikėjo vandenėliu palieti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 10 30, 20:32)

a kodėl išvedėm - kaip tik sakėm išrūgom ar rūgpieniais neliet g.gif
Atsakyti