Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

QUOTE(vida777 @ 2011 10 25, 20:44)
jei jie ir reciau butu pasodinti, taip pat suaugtu i viena, bet daug didesni ir ispudingesni kruma.
Ne beda, rododendrus nesunku persodinti. Kai tau ju gaila pasidarys, kad netenki puse grozio, paimsi ir persodinsi  smile.gif  .

na tai taip, kai nebeturėsiu ką veikt, galėsiu ir persodint - jie vieni lengviausiai persodinamų augalų thumbup.gif Tiesiog kol nėra dideli krūmai toliau vienas nuo kito man negražiai atrodo, o kai jau labai ims šonais spaustis bus galima ir apie erdvės praplėtimą galvot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 10 24, 20:09)
Ar norite pražudyti augalus? doh.gif

nu as juos praskiedziu laistytuve su vandeniu, tada gerai viskas susigeria, viena karta pabandziau neskiesta, tai blogai, nes jis stovi pavirsiuje ir suo beveik visa nulaize biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dipsis @ 2011 10 26, 08:47)
nu as juos praskiedziu laistytuve su vandeniu, tada gerai viskas susigeria, viena karta pabandziau neskiesta, tai blogai, nes jis stovi pavirsiuje ir suo beveik visa nulaize biggrin.gif

Jei jau skiest, tai toks rūgštinimas kaip pakrapinimas numirėliui biggrin.gif Naudos sakyčiau mažai, o susargdint augalą galima greit. Esu už natūralias priemones visur kur tik galima, bet su rododendrais taip žaisti bijočiau ax.gif Kad būtų koks rūgštinantis žolių užpilas, tai dar dar, bet čia gi gyvulinės kilmės produktas, tai kenkėjų galima labai greit prisikviest mirksiukas.gif
Atsakyti
Sakykite, o rododendrų šaknys gilios ar ne? Prieš gerą mėnesį ar pusantro persodinau savo rododendrą, tai labai nustebau, kad vos kumštukas šaknų, o pats krūmas jau gana didelis. Galvoju, gal sunyko šaknys ankstesnėj vietoj, kažin ar atsigaus persodinus į pavėsį (anksčiau kepė saulėj, greičiausiai ir drėgmės jai trūko). O jei šaknys tokios ir turi būti - negilios, tai kaip neiššąla žiemą? Beje, pernai prie pat stiebo buvau pripylusi pjuvenų, atrodo, kad jai patiko smile.gif . Tiesa, augalas gerai atrodo po persodinimo, kas antra diena einu vis pažiūrėt ar gyvas biggrin.gif . Tai vat, įdomu kaip su tom šaknim yra, didelės jos ar ne g.gif .
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2011 10 26, 17:27)
Sakykite, o rododendrų šaknys gilios ar ne? Prieš gerą mėnesį ar pusantro persodinau savo rododendrą, tai labai nustebau, kad vos kumštukas šaknų, o pats krūmas jau gana didelis.

Pas mane rododendrai jau nemaži, bet kai teko vieną šiemet persodint, tai jo šaknys tikrai buvo nedidelės lyginant su visu augalu. Na ne kumščio, bet gero kibiro dydžio. Tokio dydžio kito lapuočio šaknys būtų tikrai daug didesnės mirksiukas.gif

Dėl nušalimo, tai šaknys gi nebijo šalčio - žemė žiemą įšala gal per metrą, o beveik visų gėlių ir krūmelių juk pagrindinis šaknynas yra iki tokio gylio mirksiukas.gif Tiesiog gamta taip jau sureguliavo, kad žiemojantys mūsų kraštuose augalai turi tam reikalingų savybių, o kaip tai vyksta man ir neįdomu - svarbu, kad išgyvena thumbup.gif

Kalbant apie pjuvenas, tai ypač spygliuočių pjuvenos rūgstina dirvą - aš taip šilauoges nuolat mulčiuoju thumbup.gif
Atsakyti
Rododendrų šaknų sistema paviršinė ir labai kompaktiška. Juos galima nebijant persodinti net ir didelius.
Kefyrą pilti ant rododendrodendrų didelė klaida. Uždeda orui nepralaidžią plėvelę, bet jei praskiesti su vandeniu, tai ta plėvelė nesusidaro, o rūgšties nors po truputį, bet vis gauna.
http://www.virziumed...14,p.0,e.6,l.lt
Mulčiuojant pjuvenom labai lengvai įsimeta grybas. Daug geriau mulčiuoti eglių ar pušų spygliais arba pušų žieve.
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 10 26, 18:57)
Mulčiuojant pjuvenom labai lengvai įsimeta grybas. Daug geriau mulčiuoti eglių ar pušų spygliais arba pušų žieve.

Na tai gerai - pavasarį žiedai, o rudenį grybai thumbup.gif Juokauju žinoma biggrin.gif Man kažkaip negražu rododendrus pjuvenom apibarstyt, tai aš juos mulčiuoju tiesiog rudos natūralios pušies žievės mulču. O pušies spygliais ir spygliuočių pjuvenom mulčiuot šilauoges patarė jas pramininiu būdu auginatis ūkininkas - taip darom antri metai ir šilauogės uch kaip gerai auga bei dera thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Merginos patarkit, seniai seilę varvinau žiūrėdama į įv. rododendrus ir azalijas, bet nė vieno iki šiol neauginau.
o vat vakar aptikau lauko prekyboj su labai gera ,,akcija" azaliją,,Hiroko/,,Geisha Purple' ir neatsilaikiau nusipikau, labai jau graži. pasodinau. o dabar ieškojau info apie ją ir labai nusiminiau nes rašo kad ji priklauso 7a zonai.(etiketėje kaip tyčia apie zonas nieko nebuvo užsiminta, o pardavėja nežinojo) Tai ką man dabar daryti?
persodinti į vazoną ir auginti namie per žiemą, ar mėginti muturiuoti agroplėvele ir dar kuo dengti?
Na visai neplanavau nusipirkti augalo ,,lepūnėlio" kurį kasmet reiktų nešioti žiemai namo, nes vietos ten ir taip maža, palangės užštabeliuotos kitaip augalais, o rūsio nėr, apšildomo garažo irgi. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2011 10 28, 14:30)
Merginos patarkit, seniai seilę varvinau žiūrėdama į įv. rododendrus ir azalijas, bet nė vieno iki šiol neauginau.
o vat vakar aptikau lauko prekyboj su labai gera ,,akcija" azaliją,,Hiroko/,,Geisha Purple' ir neatsilaikiau nusipikau, labai jau graži. pasodinau. o dabar ieškojau info apie ją ir labai nusiminiau nes rašo kad ji priklauso 7a zonai.(etiketėje kaip tyčia apie zonas nieko nebuvo užsiminta, o pardavėja nežinojo) Tai ką man dabar daryti?
persodinti į vazoną ir auginti namie per žiemą, ar mėginti muturiuoti agroplėvele ir dar kuo dengti?
Na visai neplanavau nusipirkti augalo ,,lepūnėlio" kurį kasmet reiktų nešioti žiemai namo, nes vietos ten ir taip maža, palangės užštabeliuotos kitaip augalais, o rūsio nėr, apšildomo garažo irgi. verysad.gif

Geisha yra viena neatspariausių japoninių azalijų. Gali guosti nebent tai, kad nebrangiai mokėjot. 4u.gif

Namie jai būtų per sausa, o lauke galima bandyt sodint pavėsy ir dar žiemai užpilt pvz. rūgščiom durpėm. Bet nėr garantijos, kad bus gerai. schmoll.gif

Beja yra japoninių azalijų net ir 5a zonos. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 10 28, 17:04)
Geisha yra viena neatspariausių japoninių azalijų. Gali guosti nebent tai, kad nebrangiai mokėjot. 4u.gif

cray.gif , na viskas aišku reikias po žiemos nebeliks...
o jau planavau kaip gražiai derėtų su geltonais narcizais ir geltonom tulpėm..
ir kam tokius augalus veža, vežtų tuos kurie tinka mūsų sąlygomis augti, o jei kambarinis-tai bent būtų įspėjimas( Lt nežiemoja...)o ne lauko prekyboje stumdytų..su nuolaidom..
Ledum ačiū....gyveni gyveni ir toliau mokaisi.. doh.gif , o vakar taip džiaugiausi...
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2011 10 28, 16:17)
ir kam tokius augalus veža

Tokia mūsų prekybininkų "kultūra" - svarbu "iškišti", o paskui jau tavo, žmogeli, problemos. Na, nenusiminkite labai, gerai apdenkite, gal dar žiema šiltesnė pasitaikys, galgi atsilaikys.
Atsakyti