Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

QUOTE(zebrina @ 2011 09 16, 21:59)
Jei gerai pamenu tai rododendrai iki liepos vidurio tręšiami..bet gal ir klystu  rolleyes.gif

Taip, iki liepos vidurio rododendrai tręšiami azoto turinčiom trąšom, vėliau galima tręšti rudeninėm, bet nebūtina to daryti.

QUOTE(plateliai @ 2011 09 18, 07:46)
Laba

augs augs ir zydes ilgiau nei pas tas kur gauna saules mirksiukas.gif .Tik rugscios zemes nepatingetit parsivezt mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(plateliai @ 2011 09 18, 07:46)
Laba

augs augs ir zydes ilgiau nei pas tas kur gauna saules mirksiukas.gif .Tik rugscios zemes nepatingetit parsivezt mirksiukas.gif

oi ačiukas thumbup.gif , pirksiu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Gal kas is savo patyrimo gali patarti, kokias geles ar krumeliu gerai sodinti salia rododendru i rugscia dirva? Rododendrai auga pas mane sauletoj vietoj.
Atsakyti
Sveikutes,
Merginos gal galite pasakyti kaip rododendrus paruosti ziemai? juos reikia kuom nors pridengti ?Nezinau pirmi metai kaip juos isigyjau, tai patirties nulis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudojilape @ 2011 09 20, 08:44)
Sveikutes,
Gal kas is savo patyrimo gali patarti, kokias geles ar krumeliu gerai sodinti salia rododendru i rugscia dirva? Rododendrai auga pas mane sauletoj vietoj.

Nesu labai gera zinove, bet turiu viena smile.gif Kitiemet noreciau dar bent pora isigyti. Apzeldintoja patare uz ju pasisodinti pusu. Nes jos savaime rugstina dirva. Mums labai tinka pusys toje vietoje, tai butinai uz rododendru sodinsiu, nes turetu nebloga horizonta rododendrams sudaryti.
Atsakyti
Turiu, tris, skirtingų veislių ir spalvų. Visi auga nuolatiniame tvoros pavėsyje ir labai tuo džiaugiasi. Pavasarį apsipila žiedais , kad net lapų beveik nesimato thumbup.gif

Sodindama, kaip ir šilauogėms, vejoje iškasiu dideles duobes, kuriose pripyliau rūgščių durpių ir pušų spyglių mišinio. Prieš pat žydėjimą ir augant ūgliams bei kraunant žiedus kitiems metams du kartus palaistau rododendrų trąšomis, nes vis tiek rūgštis per laiką turi tendenciją iš durpių išsiplaut. Ir viskas - dar laistau gausiau sausomis dienomis ir du kartus palaistau žiemą, nes rododendrai visžaliai ir minimaliai drėgmės jų šaknys ima visą laiką, o lengvas durpių mišinys ir šalčiasią žiemą giliau nesušala.

Dengti niekad nedengiu, o ir nereikia - prie rododendrų lapų niekas negali liestis, nes jie natūraliai per šalčius susisuka, o atšilus, pašvietus saulutei išsitiesia. Jei prie jų kas liečiasi to jie daryt jau nebegali. Rododendrai absoliučiai nebijo nei šalčio, nei sniego - jiems labiausiai kenkia saulė (ypač pavasarį, kai jau kepina, o šaknys, jei pasodinti jie įšalančioje žemėje, negali paimti vandens). Maniškiai niekad saulės negauna, na gal ryte kokias dvi valandas, tai niekad nėra nei apdžiuvę, nei apdegę biggrin.gif

Sereikiškių parke Viniuje prie pagrindinių vartų yra kelis seni gal trijų metrų aukščio ir kokių šešių metrų ilgio krūmai (jiems jau keli dešimtmečiai) - gyvenime nieks jais nesirūpino, nelaistė, nedengė (toje vietoje senovėj buvo pelkynai, tai auga durpėse), o atrodo tiesiog nuostabiai wub.gif

Atkreipiau dėmesį ir Kairėnų botanijkos sode, kur yra didžiulis rododendrynas (kartu auga ir viržiai, azalijos) - visas tas grožis įkurdintas didžiuliame pušyne, pavėsyje 4u.gif
Atsakyti
man dave paprasta patarima, karta i menesi ant krumo supilti po kefyro ar pasuku maiseli, pabandziau sia vasara, tai jiems labai patinka, parugstina zeme smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dipsis @ 2011 10 24, 17:18)
man dave paprasta patarima, karta i menesi ant krumo supilti po kefyro ar pasuku maiseli, pabandziau sia vasara, tai jiems labai patinka, parugstina zeme  smile.gif

skaičiau ir aš apie tokį būdą, bet pati jo netaikau dėl kelių priežasčių (jas pabrėžia ir šilauogių augintojai, jas auginantys ir verslui). Kefyras ar pasukos suklijuoja paviršinį sluoksnį, šaknys blogai kvėpuoja. Ir augalus gali užpult visokios muselės, kirminėliai, bakterijos, prasidėt rūgimo procesas ir pan. Nors šiaip aš jokių savo augalų nei purškiu, nei tręšiu (išskyrus laistymą žolių užpilu ar pelenais), bet su rūgštamėgiais augalais pabijojau eksperimentuot ax.gif

Šilauogėms nupirkau rūgštinimo skysčio (tokį radau pirkt augalų prekybos centre Jūsų sodai - tai ne trąšos, o tik žemę rūgštinančios medžiagos - jie patys tą skystį ir gamina). Juo rūgštinti dirvą galima bet kada, nes tai ne trąšos schmoll.gif O rododendrai gauna papildomai ir trąšų - jau minėjau kada jų pilu 4u.gif

Vat maniškiai kaip atrodo šią akimirką (vyšninis, rožinis ir baltas) - sukrovę žiedus ir pasiruošę žiemot thumbup.gif Visą žiemą jie taip ir atrodo, tik kai užpuola šalčiai lapukai susisuka, o saulutei pašildžius vėl išsitiesia thumbup.gif

user posted image

o čia puikiai matosi kaip tvora jiems meta nuolatinį šešėlį, nes saulutė keliauja anapus tvoros

user posted image

Beje visi trys mano rododendrai yra užsieniečiai - du pirkti prieš trejus metelius, o trečias gautas dovanų. Jie yra iš Olandijos, pirkau peržydėjusius ir nukainuotus iki dešimt litukų ir jie puikiai paneigia mitą, kad "olandukai" Lietuvoj sunkiai žiemoja ar nušalę nežydi ir reikia pas mus augint tik Lietuvoj daugintus. Niekad jų nedengiau, tik žiemą palaistau ir psio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dipsis @ 2011 10 24, 18:18)
man dave paprasta patarima, karta i menesi ant krumo supilti po kefyro ar pasuku maiseli, pabandziau sia vasara, tai jiems labai patinka, parugstina zeme  smile.gif

Ar norite pražudyti augalus? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 10 24, 16:57)
skaičiau ir aš apie tokį būdą, bet pati jo netaikau dėl kelių priežasčių (jas pabrėžia ir šilauogių augintojai, jas auginantys ir verslui). Kefyras ar pasukos suklijuoja paviršinį sluoksnį, šaknys blogai kvėpuoja. Ir augalus gali užpult visokios muselės, kirminėliai, bakterijos, prasidėt rūgimo procesas ir pan. Nors šiaip aš jokių savo augalų nei purškiu, nei tręšiu (išskyrus laistymą žolių užpilu ar pelenais), bet su rūgštamėgiais augalais pabijojau eksperimentuot ax.gif 

Šilauogėms nupirkau rūgštinimo skysčio (tokį radau pirkt augalų prekybos centre Jūsų sodai - tai ne trąšos, o tik žemę rūgštinančios medžiagos - jie patys tą skystį ir gamina). Juo rūgštinti dirvą galima bet kada, nes tai ne trąšos schmoll.gif O rododendrai gauna papildomai ir trąšų - jau minėjau kada jų pilu 4u.gif

Vat maniškiai kaip atrodo šią akimirką (vyšninis, rožinis ir baltas) - sukrovę žiedus ir pasiruošę žiemot thumbup.gif  Visą žiemą jie taip ir atrodo, tik kai užpuola šalčiai lapukai susisuka, o saulutei pašildžius vėl išsitiesia thumbup.gif

[img]http://i71.photobucket.com/albums/i156/mumrikas/IMG_4266_resize.jpg[/img

Mumrikas,rododendrai tiesiog nuostabus 4u.gif
Tik mano manymu,jie per tankiai susodinti.Dbr kolkas kol mazesni,tai jiems gerai ir taip,bet po meteliu kitu ziurek jau anksta bus g.gif
Man vienas medelyno savininkas patare juos sodinti bent kas pora metru jei nenoriu sukurti is ju"aklinos"gyvatvores.
Bet siaip vaizdai pas tave nuostabus wub.gif 4u.gif
Maniskis tai su pageltusiais apatiniais lapais,bet kiek skaitinejau,tai greiciausiai del pastoviai gairinamo vejo,nes kitos salygos lyg ir tinka jam.
Atsakyti
julchenukas, dėkui wub.gif

dėl susodinimo tankumo, tai aš specialiai taip sodinau mirksiukas.gif noriu, kad jie suaugtų į vientisą krūmą ir jau vietą reguliuotųsi natūralia atranka - šoniniai atomatiškai augs labiau į šonus, o vidurinis links į priekį.

Noriu, kad jie nebūtų kaip grybukai išmėtyti vejoje, o kad taptų natūralia augalų linijos dalimi ax.gif Pas mane susodinti augalai trimis lygiais - palei tvorą eilė (na jie nesusodinti kaip kareivėliai pagal liniuotę, bet galima sakyti paskutiniame plane, netoli tvoros) aukštesnių, kurie po gerų dvidešimties metų bus kokių septynių metrų, tada jau nužemėjantys augalai, maždaug žmogaus ūgio ir priekinė, banguota linija gėlės, bei miniatiūriniai, šliaužiantys augalėliai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 10 25, 15:32)
dėl susodinimo tankumo, tai aš specialiai taip sodinau mirksiukas.gif  noriu, kad jie suaugtų į vientisą krūmą ir jau vietą reguliuotųsi natūralia atranka - šoniniai atomatiškai augs labiau į šonus, o vidurinis links į priekį.

jei jie ir reciau butu pasodinti, taip pat suaugtu i viena, bet daug didesni ir ispudingesni kruma.
Ne beda, rododendrus nesunku persodinti. Kai tau ju gaila pasidarys, kad netenki puse grozio, paimsi ir persodinsi smile.gif .
Atsakyti