QUOTE(Dipsis @ 2011 10 24, 17:18)
man dave paprasta patarima, karta i menesi ant krumo supilti po kefyro ar pasuku maiseli, pabandziau sia vasara, tai jiems labai patinka, parugstina zeme
skaičiau ir aš apie tokį būdą, bet pati jo netaikau dėl kelių priežasčių (jas pabrėžia ir šilauogių augintojai, jas auginantys ir verslui). Kefyras ar pasukos suklijuoja paviršinį sluoksnį, šaknys blogai kvėpuoja. Ir augalus gali užpult visokios muselės, kirminėliai, bakterijos, prasidėt rūgimo procesas ir pan. Nors šiaip aš jokių savo augalų nei purškiu, nei tręšiu (išskyrus laistymą žolių užpilu ar pelenais), bet su rūgštamėgiais augalais pabijojau eksperimentuot
Šilauogėms nupirkau rūgštinimo skysčio (tokį radau pirkt augalų prekybos centre Jūsų sodai - tai ne trąšos, o tik žemę rūgštinančios medžiagos - jie patys tą skystį ir gamina). Juo rūgštinti dirvą galima bet kada, nes tai ne trąšos
O rododendrai gauna papildomai ir trąšų - jau minėjau kada jų pilu
Vat maniškiai kaip atrodo šią akimirką (vyšninis, rožinis ir baltas) - sukrovę žiedus ir pasiruošę žiemot
Visą žiemą jie taip ir atrodo, tik kai užpuola šalčiai lapukai susisuka, o saulutei pašildžius vėl išsitiesia
o čia puikiai matosi kaip tvora jiems meta nuolatinį šešėlį, nes saulutė keliauja anapus tvoros
Beje visi trys mano rododendrai yra užsieniečiai - du pirkti prieš trejus metelius, o trečias gautas dovanų. Jie yra iš Olandijos, pirkau peržydėjusius ir nukainuotus iki dešimt litukų ir jie puikiai paneigia mitą, kad "olandukai" Lietuvoj sunkiai žiemoja ar nušalę nežydi ir reikia pas mus augint tik Lietuvoj daugintus. Niekad jų nedengiau, tik žiemą palaistau ir psio