Nauja temukė rododendrų mylėtojams
Prisijungiu jau ir aš prie rododendrų augintojų
Aukščiau matote vieną rūšį iš mano vakar įsigytų gražuolių
Apsilankiau vakar Vilniaus botanikos sode, prisižiūrėjau grožybių, dar daug žydinčių rododendrų ten. O mugėje visai nebrangiai išsirinkau tris rododendrus:
Azurro
Praeitoj temukėj paminėtą Nova Zembla
Ir Persey Wiseman, kuris man kol kas mieliausias iš nusipirktų.
Žiūrėsim, kaip jie jausis pas mane, jei bus viskas gerai, turbūt plėsiu kitais metais rododendryną
Gražuoliai
Rododendrus siulo sodinti grupemis. o kaip tada su spalvom Ir dar...As prisibijau durpiu....Gal del to,kad naudojau is durpyno ruostas gal isvezimui ir neparuostas sodinimui augalu,be jokiu maistingu medziagu
Sveikos, as ir stoju i rododendru gerbeju kluba tas pirmoje foto nerealus... Kokia cia veisle? :
Sveikutes,as ir prie jusu zinokit ir as nusipirkau rododendra maximoje bet dar i vieta nepasodinau tai jis pas mane balkone stovi ir jau paaugo sakeles per kokiu 10 cm. ir tai labai dziugina, o kaip juos reikia sodinti grupelemis nes du jau turiu ir pasodinau vienas salia kito ar gerai?
QUOTE(Kulke @ 2011 05 30, 08:12)
Laba ryta. Vakar maximoje ziuriu rododendrams akcija, su ziedais, graziausi. Po 17Lt, vazonuose. Ar galima juos tokius pirkti jau zydincius ir sodinti? Kazkaip pabijojau pirkti, jei kartais neprigytu ar panasai... O gal nusipirkti, palaukti kol perzydes ir tada sodinti?
Aš sodinau žydintį...irgi iš maximos kol kas žydi sau toliau....jau kelias savaites .. kaip bus toliau neaišku
QUOTE(amarrile @ 2011 05 29, 23:20)
Rododendrus siulo sodinti grupemis. o kaip tada su spalvom Ir dar...As prisibijau durpiu....Gal del to,kad naudojau is durpyno ruostas gal isvezimui ir neparuostas sodinimui augalu,be jokiu maistingu medziagu
Na aš mačiau nuotraukose grupėmis susodintus rododendrus įvairiausių atspalvių, labai gražiai atrodė. Užaugę jie persipina šakomis ir gaunasi tarsi vientisas kilimas. Pagoglink, tikrai rasi vaizdelių. Aišku, galima ir paderinti atspalvius, mačiau pvz. baltus, rožinius ir tamsiai raudonus, arba galima geltonus, oranžinius derinti tarpusavyje. O dėl durpių, tai priklauso kokios jos turbūt, botanikos sode buvo parašyta, kad visame rododendryne yra apie 50 cm sluoknis iš aukštapelkių atvežtų durpių.
QUOTE(sagnesa @ 2011 05 29, 23:45)
Sveikos, as ir stoju i rododendru gerbeju kluba tas pirmoje foto nerealus... Kokia cia veisle? :
Čia Percey Wiseman Skaičiau, kad šviesiamėgis, tai tikiuosi, kad jam patiks pas mane, nes nėra pas mane pavėsio ten, kur sodinsiu juos. Na gal tik šalčius sunkiau pakelia nei kiti, tad reiks rūpestingiau apdengti žiemai jį.
QUOTE(Ledinuke @ 2011 05 30, 11:04)
Čia Percey Wiseman Skaičiau, kad šviesiamėgis, tai tikiuosi, kad jam patiks pas mane, nes nėra pas mane pavėsio ten, kur sodinsiu juos. Na gal tik šalčius sunkiau pakelia nei kiti, tad reiks rūpestingiau apdengti žiemai jį.
O kur pirkote si grozi? : nu galvoju kad gal reiktu man pasieskot
Dabar pas mane fantastyca auga (lyg ir taip vadinas )
Na,o mano pavesiams tiktu sis Azurro turesiuo omeni
niugi labai hau grazus augaliukai ir as noriu tokiu o kaip jas dauginti kazin?
QUOTE(sagnesa @ 2011 05 30, 12:21)
O kur pirkote si grozi? : nu galvoju kad gal reiktu man pasieskot
Pirkau šeštadienį mugėje, VU botanikos sode pas tokį malonų vyriškį. Jis ten nemažai turėjo visokių rūšių, bet kontaktų žinoma nesugalvojau paprašyti Dabar galvoju, kad vertėjo, jei prisireiktų kokio patarimo auginimo klausimais. Bet pradžiai tai jis man viską susakė. Pvz., norint parūgštinti žemę galima palaistyti obuolių acto tirpalu 100 ml 10 l vandens. Na ir patręšti pora kartų per vasarą: birželį ir liepą.
Jūsiškė irgi labai graži
QUOTE(Doviliukep @ 2011 05 30, 13:27)
niugi labai hau grazus augaliukai ir as noriu tokiu o kaip jas dauginti kazin?
Su jų dauginimu tai man atrodo sunkoka patiems. Ilgokai jie auga. Man atrodo, geriau jau tokiose mugėse nepagailėti šiek tiek pinigėlių ir nusipirkti jau paaugintus augaliukus (maniškiai, pvz, trimečiai, mokėjau po 30 lt)