Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(katilina @ 2011 06 11, 19:37)
*Deja, niekaip neprisimenu ir Wikipedia šįkart nepadėjo.  smile.gif  Bet kai Ingėnas baigs, galėsi jos pasiklausti.

**Dabar esu pradėjusi dar vieną laabai visų išgirtą knygą (irgi apie praeities paslaptis). Ir vėl baisu, kad mano išankstiniai dideli lūkesčiai nepadarytų neigiamo poveikio.

* Aš jau smile.gif Deja nesupratau, kokia liga Sula sirgo unsure.gif Apskritai man ši knyga iš tų, kurios reikalauja susikaupimo, įsigilinimo. Manau, pasiliksiu ją ir skaitysiu kada nors pakartotinai. O įvertinau ją labai gerai. Labai stipri, gili knyga.

** O man tie išankstiniai lūkesčiai matyt pakišo koją skaitant "Aklumą" unsure.gif Visgi turbūt geriausia skaityti knygas, kol jos dar nėra pernelyg išliaupsintos. Ar bent tuo metu, kai jos nėra ant bangos (arba ta banga jau šiek tiek atslūgusi). Va tuomet ir galimi malonūs netikėtumai bei atradimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 11 birželio 2011 - 22:34
QUOTE(katilina @ 2011 06 11, 20:52)
*Ne.
**O esi skaičiusi Waltari "Mirties angelą"- apie labai senų laikų Stambulą (tada Konstantinopolį)? Labai gražiai ir įdomiai pats miestas aprašytas. Man Stambulas labiausiai įsiminė Charles Brokaw trileryje "The Lucifer code", skaitydama buvau susiradusi (internete, ne tikrovėj) kai kuriuos aprašomus miesto objektus ir vietas. Ir dar visai domina "Janyčarų medis" (irgi apie senesnius laikus).

O kiek daug čia prisakei knygų apie Stambulą 4u.gif aš bandžiau "Janyčarų medį" skaityt, tai įdomi, bet man tuo metu neskaitadieniai buvo ir atidėjau ją geresniems laikams tongue.gif

QUOTE(caralaite @ 2011 06 11, 22:06)
Užpuolė mane kažin koks jausmingumo priepuolis, parinkau ir "Stambulo pavainikei" dainą. Nors Aynur nei turkė, nei armėnė, o kurdė, bet man regis jos šita meilės daina, padainuota gražiausiam Stambulo hamame, labai tinka visoms tos knygos herojėms - stiprioms, vienišoms, aistringoms, skaudančioms moterims...

Man tai turbūt geriausiai Stambulo nuotaiką atspindi ši daina 4u.gif puikiai atskleidžia Turkijos, o ypač Stambulo įvairiapusiškumą, spalvingumą smile.gif

Btw, dar taip pagalvojau, gal yra kokia jūsų grupė Facebooke? ar tik čia? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ebru: 11 birželio 2011 - 22:58
QUOTE(Ebru @ 2011 06 11, 23:41)
Man tai turbūt geriausiai Stambulo nuotaiką atspindi ši  daina  4u.gif  puikiai atskleidžia Turkijos, o ypač Stambulo įvairiapusiškumą, spalvingumą smile.gif

Vokalistė į Shafak panaši biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 06 11, 22:57)
Vokalistė į Shafak panaši biggrin.gif

aha, aš tą irgi jau pastebėjau biggrin.gif Čia Sertab Erener, berots 2007m laimėjo Euroviziją. yra daugiau jos gražių dainų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ebru: 11 birželio 2011 - 23:02
QUOTE(Ebru @ 2011 06 11, 22:41)

Btw, dar taip pagalvojau, gal yra kokia jūsų grupė Facebooke? ar tik čia? rolleyes.gif

O kam ta grupė? biggrin.gif Man atrodo, kad ir čia gana vietos pliurpti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2011 06 12, 01:02)
O kam ta grupė?  biggrin.gif Man atrodo, kad ir čia gana vietos pliurpti biggrin.gif
Būkim biedni, bet teisingi: tema būtų gerokai įdomesnė, jei pliurpaliukai vyktų kitose erdvėse, nes gi kartais sunkoka čia aptikti literatūrines diskusijas. lens.gif lens.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 11, 22:32)
** O man tie išankstiniai lūkesčiai matyt pakišo koją skaitant "Aklumą" unsure.gif  Visgi turbūt geriausia skaityti knygas, kol jos dar nėra pernelyg išliaupsintos.  Ar bent tuo metu, kai jos nėra ant bangos (arba   ta banga jau  šiek tiek  atslūgusi). Va tuomet ir galimi malonūs netikėtumai bei atradimai.

Labai pritariu išsakytoms mintims drinks_cheers.gif
Pastebėjau, kad ne kartą paėmus skaityti labai išgirtą knygą, labai daug iš jos tikiesi ir neretai nusivili. Dideli išankstiniai lūkesčiai nepasiteisina greičiausiai dėl to, kad pernelyg daug tikiesi ir dėl to jau visai kitom akim žiūri į knygą unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 12 birželio 2011 - 08:21
QUOTE(bitė Majaa @ 2011 06 11, 22:45)
Merginos, gal zinot kokia gera knyga-foto albuma apie LT ar lankytinas vietas su daug foto? isskyrus -neregeta LT. Reikia dovanu nupirkti 4u.gif Dekoju is anksto, jei kas atsakys 4u.gif  4u.gif  4u.gif

fotoskrydis.lt, labai grazios foto, dviem kalbom, su saskaita 39lt, be saskaitos pigiau, berods. Mes verslo partneriams dovanojam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linamog: 12 birželio 2011 - 08:43
laba ryta,

kazkaip sunku issakyti trumpa nuomone apie Stambulo pavainike, gal ir man kisa koja tie liaupsinimai biggrin.gif

Keista man ta knyga - nei visiskas popsas, nei vertinga literatura mastau.gif Kai kuo primena visiskus skaitaliukus moterims, kai kada nustebina giliom mintim. Kaip bebutu, is tikro nemazai ziniu apie turku, armenu kultura, ju virtuve, maitinimosi iprocius (jei tiek valgyciau, pro duris netilpciau. biggrin.gif).
Kazkaip vis nustebina panasumai i musu kultura, aprasomi pazistami dalykai. Labai vis minimas Dzonis Kesas, jo daina "Hurt" - man nuostabi wub.gif

Reikes veliau paskaityti skaiciusiu atsiliepimus. Ir perklausysiu jusu idetas dainas (cia neturiu tokios galimybes)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 12 birželio 2011 - 09:54
laba. biggrin.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 11, 17:14)
Mat kaip bigsmile.gif  O aš parašiau ir paskui net suabejojau. Nes kiek pamenu Pečiūrą  tais laikais, aš jį visai kitaip  įsivaizdavau, nei kad knygoje. Knygoje kur kas rimtesnis, solidesnis ir brandesnis, nei man jis rodėsi ant scenos.
O gal dar kažkokie prototipai  tavo skaitytoje knygoje minimi ?

dabar kažkaip neprisimenu, kažkas dar tikrai yra, tik nebūtinai ,,Pragaro soduose". Vėliau pavartysiu ir parašysiu mirksiukas.gif

Erich Maria Remarque ,,Vakarų fronte nieko naujo”

Jau senokai norėjau ją perskaityti, bet pabijodavau karo tematikos, kurios nelabai mėgstu. O to knygoje nemažai- juk ten beveik visas veiksmas vyksta fronte. Galbūt dėl to man ji šiek tiek lėtokai skaitėsi. Bet, nepaisant to, buvo įdomu. Pagrindinio veikėjo Pauliaus paveikslas- įdomus, kone tragiškas bei niekuo neišsiskiriantis iš kitų karių. Jo pagalba parodoma, kaip jaučiasi kiekvienas kareivis fronte. Pats rašytojas ( E. M. Remarque) taip pat yra buvęs fronte, tad aprašomos mintys ir išgyvenimai yra tikroviškesni. Skaitydama tai juokiausi, tai norėjosi verkti. Nuostabu, kad būnat ten, kur kasdien skraido granatos, kulkos ir dar velnias žino kas, įmanoma atrasti linksmų nutikimų- na, negi visą laiką verksi?

Karys fronte rūpinasi tik būtiniausiais dalykais: maistu, drabužiais, vieta saugiai permiegoti. Kalbant apie drabužius, tai nevengiama nuo žuvusio bendražygio nuauti gerus batus- juk kam mirusiajam batai reikalingi?

Kariai svajoja apie ateitį, apie taiką, kai jie galės palikti frontą. Bet tiesa yra skaudi: jie nežino, ką galės veikti, jie jaučiasi nereikalingi, jie žino, kad nepritaps, nemokės gyventi. Juk į frontą jie buvo nuvesti tiesiai iš mokyklos suolo.. Užtenka per atostogas grįžti, kad pamatytum, jog niekas, net išgirdęs tūkstančius karininkų pasakojimų, nesupras to tikro baisumo, žmonės tik linksi galvas ir kartoja : baisu, baisu.. Bet kol patiems neteko gulėti apkasuose, bėgti nuo granatų skeveldrų, nesupras to pragaro..

Karo ligoninės- baisi vieta, kuri kažkam žada ateitį- jei nemirsi ir nebūsi visiškai išgydytas, galbūt galėsi grįžti namo. Bet pažadai daugumai ir lieka tik tolimos svajonės, nes mirties palatą pasiekti lengviau nei savo namus.

Ir draugystė- brangiausias turtas, kurį rašytojas savo kūriniuose mėgsta pabrėžti. Be draugų mes niekas.

Jei yra dar neskaičiusių, skaitykit. Rekomenduoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laTulipe: 12 birželio 2011 - 11:28
QUOTE(Daugiskaita @ 2011 06 12, 09:13)
Būkim biedni, bet teisingi: tema būtų gerokai įdomesnė, jei pliurpaliukai vyktų kitose erdvėse, nes gi kartais sunkoka čia aptikti literatūrines diskusijas. lens.gif lens.gif

o kokias viešas erdves siūlot? unsure.gif manot, kad kitose erdvėse nėra nukrypimų nuo temos? g.gif
Papildyta:
QUOTE(katilina @ 2011 06 11, 21:52)
Man Stambulas labiausiai įsiminė Charles Brokaw trileryje "The Lucifer code"
o lietuviškai yra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Daugiskaita @ 2011 06 12, 08:13)

labai pritariu drinks_cheers.gif ,sutaupytu laika tu,kuriem neidomu plepalai,ir ateina ieskotis tik info apie knygas,plepalu svetaine ir knygu klubas faceboke visai nieko ideja,kas nores tas ir jungsis. Dabar tik esam kai kurios viena kita i draugus asmeninius prisiemusios,bet tai asmeniniai profiliai,isties ne visad ir norisi,kad juos sektu ne labai gerai pazystami ir neartimi zmones,tad knygem susikurti atskirai butu gera ideja.As viena diena jau buvau sumasciusi pratrinti keleta knygiu is draugu,nes vistiek nebendraujam,nesam gerai pazystamos,nenoriu tureti daug prisiemusi,tad nepykit,jei ka panaikinsiu,noriu pasilikti tik tuos,su kuriais pabendrauju smile.gif Kurkit nauja knygiu profili 4u.gif
Atsakyti