QUOTE(eliss @ 2011 06 11, 08:01)
katilina ,o nuo ko Sula mirė?Man pasirodė,kad nuo venerinės ligos,arba praleidau kažką
Deja, niekaip neprisimenu ir Wikipedia šįkart nepadėjo.
Bet kai Ingėnas baigs, galėsi jos pasiklausti.
Pabaigiau
"Stambulo pavainikę". Pirmiausia pažiūrėjau visas įdėtas nuomones mūsų bloge, nes prisiminiau, kad Caralaitės vertinimas labai skyrėsi nuo kitų. Taip ir yra- ji vienintelė per daug knygos neišgyrė. Tai ir aš prie jos prisidedu. Nesakau, kad knyga nepatiko. Kai viena iš herojų atvyko į Stambulą, knyga pasidarė netgi labai įdomi. Tačiau ne tiek, kad ją kažkaip ypatingai išskirčiau. Man tikriausiai pritrūko gilumo. Nors kalbama apie rimtą ir nelengvą temą tiek turkams, tiek armėnams, skaitydama visai to nelengvumo nejaučiau (o gal čia knygos pliusas, nebežinau). Praeities įvykiai ir paslaptys, tiesa, gražiai pabaigoj "susiėjo", tačiau visai nenustebino (net ir atvejis su Asjos tėvu)- nors gal čia mano "kaltė", dar ne tokių dalykų esu skaičiusi.
Reikėtų ir teigiamus dalykus paminėti. Knyga patiko savo veikėjų su skirtingais charakteriais gausa, labai įdomios pasirodė kai kurios Asjos mintys ir "išmąstymai", skaniai aprašytas turkų maistas- neatsisakyčiau išragauti tuos visus minėtus patiekalus.
Lengva, gražiai parašyta knyga, nors ir ne visos jos temos lengvos. Jei nebūčiau prisiskaičiusi tiek pagyrimų, turbūt dar geriau ją įvertinčiau.
Labai įdomu, ką pasakys kitos dvi šią knygą skaitančios.
Dabar esu pradėjusi dar vieną laabai visų išgirtą knygą (irgi apie praeities paslaptis). Ir vėl baisu, kad mano išankstiniai dideli lūkesčiai nepadarytų neigiamo poveikio.