Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(eliss @ 2011 06 11, 07:01)
Kaip tik iš bibliotekos paėmiau jos "Mylima" ,kažkodėl maniau,kad skaičiau ją rolleyes.gif
katilina ,o nuo ko Sula mirė?Man pasirodė,kad nuo venerinės ligos,arba praleidau kažką g.gif
ar matei filmą smile.gif

nea,o is kur galima butu atsisiusti?smile.gif
Atsakyti
laba.

QUOTE(eliss @ 2011 06 10, 17:16)
la Tulipe , štai pažiūrėk  čia,nes man irgi buvo kilęs toks klausimas,tik buvau pamiršus,dabar paskaičiau  smile.gif

ačiū 4u.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 06 10, 17:51)
Tiesa parsitempiau pirmąsias tris knygas apie Dexterį.

lauksiu atsiliepimo bigsmile.gif

QUOTE(daite @ 2011 06 10, 20:04)
O iš knygų tai pastaruoju metu leidžiu laiką su Panos Karnezio "Gimtadienio šventė" - draugė neseniai skaitė, tai ir mane sumąsino. Apsikeitėm bibliotekoje knygomis: aš jai atneštą "Stambulo pavainikę", ji man  - "Gimtadienio šventę".

namie ši knyga (,,Gimtadienio šventė") stovi, bet nežinau, kada į rankas ją paimsiu. Bus įdomi tavo nuomonė, kai baigsi skaityti mirksiukas.gif
Papildyta:
Ingėnai, buvau tavo suknyga lentynose ir mačiau, kad Ivanauskaitės ,,Pragaro sodus" skaitai. Kaip tau ji?
Atsakyti
Labas 4u.gif

QUOTE(laTulipe @ 2011 06 11, 12:25)
Ingėnai, buvau tavo suknyga lentynose ir mačiau, kad Ivanauskaitės ,,Pragaro sodus" skaitai. Kaip tau ji?

Skaitau ją retkarčiais tarp kitų knygų skaitymo (specialiai tam ir pasiėmiau). Na ganėtinai įdomi, nors toli gražu ne iki tiek, kad negalėčiau atsiplėšti. Susikaupimo jos skaitymas nereikalauja. Mane joje labiausiai domina laikmetis, nors pati aprašomu metu buvau šiek tiek jaunesnė ir visiškai kitaip jį išgyvenau. Bet vistiek įdomu palyginti, kaip tuos metus išgyveno bohema, meno žmonės. Skurti įdomūs saviti personažai (lyg ir reiktų ieškoti prototipų, bet aš nelabai teatsekiau, nebent numanau, kad vienas jų gali būti Atsuktuvas - Nerijus Pečiūra), geras stilius. Beje, pasirodo, šioje knygoje irgi šmėkšteli onokologinė liga - vėžys... Lyg nujausdama Ivanauskaitė apie jį rašė unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 11 birželio 2011 - 13:27
laba dar kartą

ir lyja, ir griaudžia thumbup.gif pagaliau thumbup.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 11, 14:27)
Labas 4u.gif
Skaitau ją retkarčiais tarp kitų knygų skaitymo (specialiai tam ir pasiėmiau). Na ganėtinai įdomi, nors toli gražu  ne iki tiek, kad negalėčiau atsiplėšti. Susikaupimo jos skaitymas nereikalauja. Mane joje labiausiai domina laikmetis, nors pati aprašomu metu  buvau šiek tiek jaunesnė ir visiškai kitaip jį išgyvenau. Bet  vistiek įdomu palyginti, kaip tuos metus išgyveno bohema, meno žmonės. Skurti įdomūs saviti personažai (lyg ir reiktų ieškoti prototipų, bet aš nelabai teatsekiau, nebent numanau, kad vienas jų gali būti Atsuktuvas - Nerijus Pečiūra), geras  stilius. Beje, pasirodo, šioje knygoje irgi šmėkšteli onokologinė liga - vėžys... Lyg nujausdama Ivanauskaitė apie jį  rašė unsure.gif

Dėl N.Pečiūros teisi esi mirksiukas.gif tai buvo minėta neseniai skaitytoje knygoje apie J. Ivanauskaitę.
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 06 11, 14:00)
Dėl N.Pečiūros teisi esi  mirksiukas.gif tai buvo minėta neseniai skaitytoje knygoje apie J. Ivanauskaitę.

Mat kaip bigsmile.gif O aš parašiau ir paskui net suabejojau. Nes kiek pamenu Pečiūrą tais laikais, aš jį visai kitaip įsivaizdavau, nei kad knygoje. Knygoje kur kas rimtesnis, solidesnis ir brandesnis, nei man jis rodėsi ant scenos.
O gal dar kažkokie prototipai tavo skaitytoje knygoje minimi ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 11 birželio 2011 - 16:14
QUOTE(eliss @ 2011 06 11, 08:01)
katilina ,o nuo ko Sula mirė?Man pasirodė,kad nuo venerinės ligos,arba praleidau kažką g.gif

Deja, niekaip neprisimenu ir Wikipedia šįkart nepadėjo. smile.gif Bet kai Ingėnas baigs, galėsi jos pasiklausti.

Pabaigiau "Stambulo pavainikę". Pirmiausia pažiūrėjau visas įdėtas nuomones mūsų bloge, nes prisiminiau, kad Caralaitės vertinimas labai skyrėsi nuo kitų. Taip ir yra- ji vienintelė per daug knygos neišgyrė. Tai ir aš prie jos prisidedu. Nesakau, kad knyga nepatiko. Kai viena iš herojų atvyko į Stambulą, knyga pasidarė netgi labai įdomi. Tačiau ne tiek, kad ją kažkaip ypatingai išskirčiau. Man tikriausiai pritrūko gilumo. Nors kalbama apie rimtą ir nelengvą temą tiek turkams, tiek armėnams, skaitydama visai to nelengvumo nejaučiau (o gal čia knygos pliusas, nebežinau). Praeities įvykiai ir paslaptys, tiesa, gražiai pabaigoj "susiėjo", tačiau visai nenustebino (net ir atvejis su Asjos tėvu)- nors gal čia mano "kaltė", dar ne tokių dalykų esu skaičiusi.

Reikėtų ir teigiamus dalykus paminėti. Knyga patiko savo veikėjų su skirtingais charakteriais gausa, labai įdomios pasirodė kai kurios Asjos mintys ir "išmąstymai", skaniai aprašytas turkų maistas- neatsisakyčiau išragauti tuos visus minėtus patiekalus. smile.gif Lengva, gražiai parašyta knyga, nors ir ne visos jos temos lengvos. Jei nebūčiau prisiskaičiusi tiek pagyrimų, turbūt dar geriau ją įvertinčiau.

Labai įdomu, ką pasakys kitos dvi šią knygą skaitančios.

Dabar esu pradėjusi dar vieną laabai visų išgirtą knygą (irgi apie praeities paslaptis). Ir vėl baisu, kad mano išankstiniai dideli lūkesčiai nepadarytų neigiamo poveikio.

Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 06 11, 20:37)
Dabar esu pradėjusi dar vieną laabai visų išgirtą knygą (irgi apie praeities paslaptis). Ir vėl baisu, kad mano išankstiniai dideli lūkesčiai nepadarytų neigiamo poveikio.

Gal "Valymą" skaitysi? g.gif

O Shafak norėčiau dar ką paskaityt, geriausia kokį "Flea palace", kad apie Stambulą būtų biggrin.gif
Atsakyti
Aistuliaa, sveikinimai dideliausi bis.gif bis.gif bis.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 06 11, 20:54)
*Gal "Valymą" skaitysi?  g.gif
**O Shafak norėčiau dar ką paskaityt, geriausia kokį "Flea palace", kad apie Stambulą būtų biggrin.gif

*Ne.
**O esi skaičiusi Waltari "Mirties angelą"- apie labai senų laikų Stambulą (tada Konstantinopolį)? Labai gražiai ir įdomiai pats miestas aprašytas. Man Stambulas labiausiai įsiminė Charles Brokaw trileryje "The Lucifer code", skaitydama buvau susiradusi (internete, ne tikrovėj) kai kuriuos aprašomus miesto objektus ir vietas. Ir dar visai domina "Janyčarų medis" (irgi apie senesnius laikus).
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 06 11, 21:52)
**O esi skaičiusi Waltari "Mirties angelą"- apie labai senų laikų Stambulą (tada Konstantinopolį)? Labai gražiai ir įdomiai pats miestas aprašytas. Man Stambulas labiausiai įsiminė Charles Brokaw trileryje "The Lucifer code", skaitydama buvau susiradusi (internete, ne tikrovėj) kai kuriuos aprašomus miesto objektus ir vietas. Ir dar visai domina "Janyčarų medis" (irgi apie senesnius laikus).

Waltario, deja, nesugebėjau paskaityti sad.gif. Visai "nėjo", reikės dar kada pabandyt. Gal nors Sinuhę.
Bet man labiau reikia to miesto kurį aš pažįstu, ne to kurį plėšė Barbarosos riteriai ("Baudoline" pvz. ), tad imsimės Liuciferiaus, ačiū už rekomendaciją smile.gif.

Krentu gilyn į "Šantaramą". Patinka man. Tie visi Indijos stebuklai, kažkokie fantastiški veikėjai, vietos... Manai kad visa tai sugalvota dėl "tirštesnio" egzotinio fono, ogi pagooglinus pasirodo - ne, viskas tikra. Ir kavinė, ir dievo garbinimo būdai, ir muzika.
Atsakyti
Merginos, gal zinot kokia gera knyga-foto albuma apie LT ar lankytinas vietas su daug foto? isskyrus -neregeta LT. Reikia dovanu nupirkti 4u.gif Dekoju is anksto, jei kas atsakys 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bitė Majaa @ 2011 06 11, 22:45)
Merginos, gal zinot kokia gera knyga-foto albuma apie LT ar lankytinas vietas su daug foto? isskyrus -neregeta LT. Reikia dovanu nupirkti 4u.gif Dekoju is anksto, jei kas atsakys 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Nupirk tu geriau "Lietuvos kvapą" smile.gif. O jei būtinai apie lankytinas vietas, tai gal tada kokį teminį kelionių gidą po Lietuvą? Net kelis yra "Baltos lankos" leidę, va, krūvelė.

Užpuolė mane kažin koks jausmingumo priepuolis, parinkau ir "Stambulo pavainikei" dainą. Nors Aynur nei turkė, nei armėnė, o kurdė, bet man regis jos šita meilės daina, padainuota gražiausiam Stambulo hamame, labai tinka visoms tos knygos herojėms - stiprioms, vienišoms, aistringoms, skaudančioms moterims...
Atsakyti