Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Masako @ 2011 06 10, 10:05)
O Gervuogiu vynas - labai skanus, malonus ausiai pavadinimas biggrin.gif

Labai įdomu, kaip tau patiktų kitos Harris knygos. Aš vat įsivaizduoju, kad nelabai, kad pasirodytų per daug sentimentalios, kai tu labiau šiaurietišką šaltį mėgsti. smile.gif O "Gervuogių vynas" tai tikrai įkvepia vynui. Taip ir norėjosi beskaitant atsisėsti kur saulutėje ir atsikimšti kvapnaus vyno butelį. ax.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 06 10, 17:51)
Tiesa parsitempiau pirmąsias tris knygas apie Dexterį. Gal kas skaitė? Katilina o tu?
Nes serialas, tai man labai patinka, įdomu kaip su knygom...

Deja, Dexteris ne mano skonio. Neužkabino manęs serialas, tai ir knygos nedomina. smile.gif

Kalbant apie "Stambulo pavainikę", sutinku su Masako, kad knyga labai lengvai skaitosi, bet aš vis dar tikiuosi (po 144 puslapių) kažko daugiau iš jos. Kol kas nieko "tokio" joje nematau. g.gif

Ir prisidedu prie sveikinimų Aistuliai- nesvarbu, daug ar ne vertas tas diplomas, bet vis tiek jis yra fizinis kelerių vargo metų įrodymas, vien tuo jau vertingas jo turėtojui. 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

Pažiūrėjau ką tik "Vanduo drambliams" filmą, tai man knyga geresnė, filme pritrūko kai kurių detalių, taip atrodė, lyg būtų prašokta. Jei nebūčiau skaičiusi knygos, tai gal filmas visai šiaip sau atrodytų. g.gif
O iš knygų tai pastaruoju metu leidžiu laiką su Panos Karnezio "Gimtadienio šventė" - draugė neseniai skaitė, tai ir mane sumąsino. Apsikeitėm bibliotekoje knygomis: aš jai atneštą "Stambulo pavainikę", ji man - "Gimtadienio šventę".

Sveikinimai Aistuliai. 4u.gif 4u.gif 4u.gif Dabar belieka palinkėti sėkmingos karjeros ir asmeninio gyvenimo. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daite: 10 birželio 2011 - 19:11
QUOTE(katilina @ 2011 06 10, 18:43)
Kalbant apie "Stambulo pavainikę", sutinku su Masako, kad knyga labai lengvai skaitosi, bet aš vis dar tikiuosi (po 144 puslapių) kažko daugiau iš jos. Kol kas nieko "tokio" joje nematau.  g.gif

Na man, kaip caralaitei, labai patiko viena iš pagrindinių veikėjų (čia ta, kur jauna, bet daug patyrusi biggrin.gif ). Šiaip daug kas šioje knygoje patiko: ir tos keistos tetulės, ir ta pavainikė duktė (žodžiu, visa puokštė smile.gif ), ir dar begalė kitų dalykų. Bet juk dėl skonio nesiginčijama mirksiukas.gif
Knygose (o gal ne tik) man kur kas labiau imponuoja pietiškas karštumas (net ir karštakošiškumas) ir nei šiaurietiškas šaltis ir ramybė.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 10, 20:14)
Na man, kaip caralaitei, labai patiko viena iš pagrindinių veikėjų (čia ta, kur jauna, bet daug patyrusi  biggrin.gif ). Šiaip daug kas šioje knygoje patiko: ir tos keistos  tetulės, ir ta pavainikė duktė (žodžiu, visa puokštė smile.gif ), ir dar begalė kitų dalykų. Bet juk dėl skonio nesiginčijama mirksiukas.gif
Knygose (o gal ne tik)  man kur kas labiau imponuoja  pietiškas karštumas (net ir karštakošiškumas) ir nei šiaurietiškas šaltis ir ramybė.

O kuri čia ta patyrusioji? Kol kas yra dvi jaunos, bet abi be didelės patirties.
Dėl patikimo- na dar nedaug perskaičiau, negaliu žinoti, ką galvosiu pabaigusi, bet iki šiol dar nesugebėjau į knygą įsijausti. Man ji kaip kokia pasaka, visiškai nereali, o veikėjai ( ar greičiau veikėjos) kažkokie šabloniški, nors daug visokių jausmų, jie visiškai negilūs ir visiškai manęs nejaudina. Bet, kaip sakiau, vis dar tikiuosi, kad viskas pasikeis, surimtės, pagilės.
Ir dar- skaitant man mintys dažnai nukrypsta į Allende knygas- kažkuo tai labai panašu- gal pasakojimo lengvumas, gal daug skirtingų ir keistų veikėjų (ypač tos visos tetulės).
O dėl paskutinio tavo pasakyto sakinio- man labiausiai prie širdies vidurys- saikingas, jausmingas (jei toks būna) racionalumas. Pietietiškas karštumas per daug vargina arba būna paprasčiausiai juokingas, o nuo šiaurietiško šalčio norisi kuo toliau bėgti. Bet čia labiau gyvenime-skaityti patinka apie viską. smile.gif
Atsakyti
aistulia,sveikinu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 06 10, 19:47)
O kuri čia ta patyrusioji? Kol kas yra dvi jaunos, bet abi be didelės patirties.
Dėl patikimo- na dar nedaug perskaičiau, negaliu žinoti, ką galvosiu pabaigusi, bet iki šiol dar nesugebėjau į knygą įsijausti. Man ji kaip kokia pasaka, visiškai nereali, o veikėjai ( ar greičiau veikėjos) kažkokie šabloniški, nors daug visokių jausmų, jie visiškai negilūs ir visiškai manęs nejaudina. Bet, kaip sakiau, vis dar tikiuosi, kad viskas pasikeis, surimtės, pagilės.

Aš turėjau omeny Zelihą. Nors ir jos duktė Asja man įdomus, patrauklus personažas (galbūt dėl savo maištingo būdo biggrin.gif ).

Manau, kad kiekvieną žmogų jaudina ir jam patrauklūs bei įdomūs atrodo kiti dalykai. Pvz. vakar mane nustebinai pareikšdama, kad "Penki ketvirčiai apelsino" nesugebėjo tavęs sujaudinti. O mane priešingai - kai kurios vietos šioje Harris knygoje itin sujaudino, būtent tuo ji man ir brangi.

Dabar pradėjau skaityti Toni Morrison "Sulą". Galiu pasakyti, dar viena puiki jausminga knyga thumbup.gif Va būtent tokios knygos man ir patinka. Ir stebiuosi prisimindama visai neseniai čia skaičiusi keletą skeptiškų atsliepimų apie ją.
Atsakyti
QUOTE(daite @ 2011 06 10, 20:04)
Sveikinimai Aistuliai4u.gif  4u.gif  4u.gif Dabar belieka palinkėti sėkmingos karjeros ir asmeninio gyvenimo.  4u.gif

Ačiū ačiū 4u.gif ir kitoms ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 10, 21:10)
Dabar pradėjau skaityti Toni Morrison "Sulą". Galiu pasakyti, dar viena puiki jausminga knyga thumbup.gif Va būtent tokios knygos man ir patinka. Ir  stebiuosi prisimindama visai neseniai čia skaičiusi keletą skeptiškų atsliepimų apie ją.

Aš esu viena iš tų skeptikių. smile.gif
Jau pasikartosiu, bet aš sutinku, kad "Penki ketvirčiai apelsino" yra psichologiškai stipri knyga ir suprantu, kuo ji kitiems gali patikti- skaitydama turbūt sugebėčiau nurodyti labiausiai jaudinančias vietas, bet jos mano širdies nepalietė (banaliai kalbant). Tas pats tinka ir "Sulai". Kažkaip labai abejingai ją perskaičiau, nors daug vietų tikrai galėjo sukrėsti ir sujaudinti (buvo tik vienas stipresnius jausmus sukėlęs įvykis- susijęs su vandeniu ir vaiku).
Atsakyti
QUOTE(Ebru @ 2011 06 09, 17:46)
aš ir stebiuosi, kad detektyvai man patinka thumbup.gif  pati esu "įkritus" į S. Brown "Nešvarus žaidimas". pas mane "Užgavėnės" dar laukia savo eilės smile.gif
Aš tai imčiau Picoult, mėgstu daryt pertraukas tarp autorių, esu pasinešus ant Murakamio knygų, bet jų iš eilės neskaitau, įterpiu ką nors tarp jų 4u.gif

Taip ir padariau- pradejau skaityti "Namu taisykles" drinks_cheers.gif Pamasciau, kad reikia keisti ir zanra, ir autoriu, nes kitaip greiciausiai ir nebeidomu butu buve skaityti, is eiles dvi panasaus tipo knygas unsure.gif

QUOTE(aistuliaa @ 2011 06 10, 11:18)
Aš vakar apsigyniau diplomą  rolleyes.gif  thumbup.gif

Sveikinu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 06 10, 19:47)
Dėl patikimo- na dar nedaug perskaičiau, negaliu žinoti, ką galvosiu pabaigusi, bet iki šiol dar nesugebėjau į knygą įsijausti. Man ji kaip kokia pasaka, visiškai nereali, o veikėjai ( ar greičiau veikėjos) kažkokie šabloniški, nors daug visokių jausmų, jie visiškai negilūs ir visiškai manęs nejaudina. Bet, kaip sakiau, vis dar tikiuosi, kad

man tai labai patiko ji smile.gif tokia lengva, bet pabaiga super nustebino mirksiukas.gif
knygą perskaičius pasikeitė truputį nuomonė apie turkus nei prieš tai buvo, sunku buvo įsivaizduot kažką panašaus ten vykstant ax.gif
Atsakyti
sveikutes smile.gif ketvirtadieni perskaiciau Romualdo Granausko ''Duburys'',kaip ir sakiau kad jis man be galo patiko. Toks lengvas ir gyvenimiskas kurinys apie Jiuozapo Gaucio gyvenima. Apie meile knygoms,apie begalo dora sirdi. tik man nepatiko,tai kad jis nusizude del kazkokios moteriskes be kantrybes ir kuri mylejo stikliuka. Tai lyg pasakojimo "Gyvenimo po klevu" tesinys,tik tos mociutes sunaus akimis smile.gif o dabar skaitau Isabell Allende "Apie meile ir seselius",kolkas labai patinka
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 10, 21:10)
Dabar pradėjau skaityti Toni Morrison "Sulą". Galiu pasakyti, dar viena puiki jausminga knyga thumbup.gif Va būtent tokios knygos man ir patinka. Ir  stebiuosi prisimindama visai neseniai čia skaičiusi keletą skeptiškų atsliepimų apie ją.

Kaip tik iš bibliotekos paėmiau jos "Mylima" ,kažkodėl maniau,kad skaičiau ją rolleyes.gif
katilina ,o nuo ko Sula mirė?Man pasirodė,kad nuo venerinės ligos,arba praleidau kažką g.gif

QUOTE(Siberica @ 2011 06 11, 07:42)
sveikutes smile.gif ketvirtadieni perskaiciau Romualdo Granausko ''Duburys'',kaip ir sakiau kad jis man be galo patiko. Toks lengvas ir gyvenimiskas kurinys apie Jiuozapo Gaucio gyvenima

ar matei filmą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eliss: 11 birželio 2011 - 07:03