QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 09, 21:24)
Apie Harris ir jos trilogiją
Bet kita vertus psichologiškai giliausias ir labiausiai išbaigtas romanas (anot autorės, "Penki ketvirčiai apelsino") tai dar nebūtinai tolygu labiausiai patinkančiam ("Gervuogių vynas")
Bet kita vertus psichologiškai giliausias ir labiausiai išbaigtas romanas (anot autorės, "Penki ketvirčiai apelsino") tai dar nebūtinai tolygu labiausiai patinkančiam ("Gervuogių vynas")
Pasisakysiu ir aš apie Harris. Patinka ji man, skaičiau visas lietuviškai išverstas knygas ir dar dvi neišverstas. Iš trilogijos labiausiai patiko "Gervuogių vynas". Nors "Penki..." papasakota istorija pasirodė pati stipriausia, bet manęs per daug nesujaudino, nežinau kodėl. O iš visų skaitytų knygų labiausiai patiko "Ledinukų bateliai" ir "Coastliners" (Pakrantės), kuri, tikiuosi, irgi greit bus išversta į lietuvių.
Ir dar pastebėjau, kad daug didesnį skaitymo malonumą jaučiau skaitydama jos knygas anglų kalba (iš viso tris). Nežinau, gal tai tik sutapimas, bet angliškai Harris knygos daug geriau skamba, kalba gražesnė, daug sklandesnė, akys tiesiog "slysta" per sakinius be jokių striginėjimų (nežinau, kaip kitaip pasakyti, nerandu tinkamų žodžių). O šiaip Harris knygos man patinka labiau ne siužetu, bet savo nuotaika, kvapais, spalvom, jausmais, kad skaitant labai lengva viską užuosti ir pajusti (nesvarbu, ar tai šokolado skonis, ar vyno aromatas, ar vandenyno kvapas).
Na o šiuo metu skaitau "Stambulo pavainikę". Kol kas ji manęs "neapžavėjo".