Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 09, 21:24)
Apie Harris ir jos trilogiją smile.gif
Bet kita vertus psichologiškai giliausias ir labiausiai išbaigtas romanas (anot autorės, "Penki ketvirčiai apelsino") tai dar nebūtinai tolygu labiausiai patinkančiam ("Gervuogių vynas")  mastau.gif

Pasisakysiu ir aš apie Harris. Patinka ji man, skaičiau visas lietuviškai išverstas knygas ir dar dvi neišverstas. Iš trilogijos labiausiai patiko "Gervuogių vynas". Nors "Penki..." papasakota istorija pasirodė pati stipriausia, bet manęs per daug nesujaudino, nežinau kodėl. O iš visų skaitytų knygų labiausiai patiko "Ledinukų bateliai" ir "Coastliners" (Pakrantės), kuri, tikiuosi, irgi greit bus išversta į lietuvių.
Ir dar pastebėjau, kad daug didesnį skaitymo malonumą jaučiau skaitydama jos knygas anglų kalba (iš viso tris). Nežinau, gal tai tik sutapimas, bet angliškai Harris knygos daug geriau skamba, kalba gražesnė, daug sklandesnė, akys tiesiog "slysta" per sakinius be jokių striginėjimų (nežinau, kaip kitaip pasakyti, nerandu tinkamų žodžių). O šiaip Harris knygos man patinka labiau ne siužetu, bet savo nuotaika, kvapais, spalvom, jausmais, kad skaitant labai lengva viską užuosti ir pajusti (nesvarbu, ar tai šokolado skonis, ar vyno aromatas, ar vandenyno kvapas).

Na o šiuo metu skaitau "Stambulo pavainikę". Kol kas ji manęs "neapžavėjo". smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 06 09, 20:56)
Pasisakysiu ir aš apie Harris. Patinka ji man, skaičiau visas lietuviškai išverstas knygas ir dar dvi neišverstas.

O ir "Runų ženklai" skaitei?
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 09, 22:10)
O ir "Runų ženklai" skaitei?

Skaičiau. Šita vienintelė nelabai patiko (o gal tiksliau visai nepatiko).
Tiesa, jei kam įdomu, Harris yra išleidusi ir kelias receptų knygas. Aš asmeniškai labai norėčiau nors vieną pavartyti.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 06 09, 21:56)
Na o šiuo metu skaitau "Stambulo pavainikę". Kol kas ji manęs "neapžavėjo".  smile.gif

As irgi bigsmile.gif Vakar pradejau, siandien dar siek tiek perskaiciau - kol kas galiu pasakyti, kad labai lengvai skaitoma, itraukianti, moteriska knyga, na, del menines vertes tai tikrai nedrisciau gincytis biggrin.gif

Pries tai perskaiciau Kuzdesiu sala. Galiu pasakyti, kad filmas kur kas labiau patiko, itrauke, suzavejo ir t.t. Zymiai mistiskesnis ir paslaptingesnis pasirode. Taigi man tai bus vienas tu retu atveju, kai ekranizacija pranoko knyga smile.gif

Harris ir as esu skaicius Dzentelmenus ir zaidejus - paprastas trileris toks, nieko ypatingo, bet ir ne pats blogiausias variantas. smile.gif
O Gervuogiu vynas - labai skanus, malonus ausiai pavadinimas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 10 birželio 2011 - 09:11
Labas rytas.

Panos laikykis kumščius, man tuoj skype interviu su univeru. nervinuos nesvietiškai. blush2.gif

Fsio, jau buvo. doh.gif vienam klausime susimoviau, o šiaip labai liuks. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gegytė: 10 birželio 2011 - 10:45
Labas 4u.gif

Gegyte, su kokiu universitetu čia?

Aš vakar apsigyniau diplomą rolleyes.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 06 10, 11:18)
Labas  4u.gif

Gegyte, su kokiu universitetu čia?

Aš vakar apsigyniau diplomą  rolleyes.gif  thumbup.gif

Edinburgh Napier (Produkto dizainas)

Šaunuolė 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos bigsmile.gif
QUOTE(Masako @ 2011 06 10, 10:05)
As irgi bigsmile.gif  Vakar pradejau, siandien dar siek tiek perskaiciau - kol kas galiu pasakyti, kad labai lengvai skaitoma, itraukianti, moteriska knyga, na, del menines vertes tai tikrai nedrisciau gincytis biggrin.gif

Nu kas čia su ta "Stambulo pavainike" - jau trys tuo pat metu skaitom. biggrin.gif Aš vakar trečdalį paskaičiau - visai patinka, mielas, įdomus, gan moteriškas kūrinys. smile.gif

QUOTE(aistuliaa @ 2011 06 10, 12:18)

Dideli sveikinimai! thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Nicholas Evans „Vilkų ratas“

user posted image

Vilkų rato veiksmas rutuliojasi Montanoje, kur ūkininkai ir aplinkosaugininkai nesutaria dėl vilkų teisės nevaržomai vaikštinėti po valstiją. Knygoje taip pat sutiksime Heleną, kuriai apgailėtinai nesiseka su vyrais, ir Luką, keistą labiausiai gerbiamo miestelio ūkininko sūnų, kuris nepritaria tėvo pažiūroms.

Prisipažinsiu, kad man tikrai buvo įdomu skaityti apie vilkus ir jų gyvenimą, tačiau vietomis knyga pasirodė nuspėjama ir paprasta.

Pro akis nepraslydo ir tai, kad ūkininkų pusėje nebuvo nei vieno teigiamo personažo. Vietoje to, Bakas Kolderis pristatomas kaip visų ūkininkų balsas ir paverčiamas tuščiu bei nepatikimu savimyla, bauginančiu savo sūnų ir patenkinančiu savo ego svetimaujant. Net kai vyriškis pateikia protingus argumentus, vis vien norisi jo nemėgti vien dėl jo noro atrodyti svarbiu.

Autoriaus menkai apibūdintas vyras, paskyręs savo gyvenimą vilkams žudyti, ko gero buvo mažiausiai įtikinamas personažas visoje knygoje. Galiausiai vyras pradeda suvokti ką darąs, bet juk tai turėjo atsitikti daugybę metų prieš tai…

Mano nuomone, jei knygai pasirenki tokią temą, turėtum pasistengti tinkamai pristatyti abi kovojančias puses. Tuo tarpu Vilkų rate daugiau dėmesio buvo skirta aplinkosaugininkams palaikyti…

Šiaip, knyga buvo pakankamai įdomi ir puikiai tinkanti tokioms karštoms vasaros dienoms : )

Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 06 10, 10:05)
As irgi bigsmile.gif  Vakar pradejau, siandien dar siek tiek perskaiciau - kol kas galiu pasakyti, kad labai lengvai skaitoma, itraukianti, moteriska knyga, na, del menines vertes tai tikrai nedrisciau gincytis biggrin.gif

Man tai ta herojė tokia simpatiška pasidarė kai išdavė didžiąją paslaptį kiek jai metų smile.gif. Taip ir mačiau ją drožiančią per Stambulą, iškilusią virš minios, gražią, baisiai jauną, bet smarkiai "patyrusią" biggrin.gif

Šaunuole tu mūsų, dabar ir tu žmogus su diplomu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 06 10, 14:29)
Šaunuole tu mūsų, dabar ir tu žmogus su diplomu  lotuliukas.gif

Ačiū visoms 4u.gif kaži ką tas diplomas man gyvenime pakeis biggrin.gif
Atsakyti
laba.

man kažkokie neskaitadieniai užpuolė doh.gif nepaisant to, buvau pasiėmusi trumpam į rankas ,,Evangelija...". Ir beskaitant man iškilo klausimas. Tai gal kuri pagelbėsit (čia nebūtinai tos, kurios šią knygą skaitė, nes klausiu būtent apie biblijinę ,,versiją") : kaip mirė Juozapas (Marijos vyras) ? Nes perskaičiusi vietą apie jo mirtį Saramago knygoje, susimąsčiau. Nors esu girdėjusi, skaičiusi nemažai faktų/istorijų iš Biblijos, bet jei ir teko girdėti, tai neužsifiksavo Juozapo likimas g.gif

sveikinu 4u.gif 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti