Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(luiziana @ 2011 06 08, 11:34)
Tokios ir turi but atostogines knygos,nuo visko reik pailseti ir atsipusti  drinks_cheers.gif Nu ir daug priplanavai? As irgi planuoju kazka lengvo ieskotis,bandau jau antra diena damusineti vieno is savo mylimu rasytoju Larssono treciaja dali ir sunkiai eina susikaupti,matyt paliksiu ja rudeniui,nezinau kodel taip sunku,bet nesiskaito,gal,kad rusu kalba,o gal nestumas kaltas,pastebiu,kad issiblaskiusi esu siek tiek,mintys skrajoja biggrin.gif

Po gimdymo dar ne tiek būsi išsiblaškiusi ir mintys skrajos biggrin.gif 4u.gif O aš kaip tik galvojau apie dvi likusias neskaitytas Larssono dalis, ką nors iš akių serijos, taip pat noriu pagaliau susipažinti su Alvtegen, Gerritsen, Picoult ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kiršė @ 2011 06 08, 09:55)
Po gimdymo dar ne tiek būsi išsiblaškiusi ir mintys skrajos  biggrin.gif  4u.gif  O aš kaip tik galvojau apie dvi likusias neskaitytas Larssono dalis, ką nors iš akių serijos, taip pat noriu pagaliau susipažinti su Alvtegen, Gerritsen, Picoult  ax.gif

biggrin.gif doh.gif
O Alvtegen ir Gerritsen,tai rekomenduoju thumbup.gif Picoult,tai niekada nebeskaitysiu,netiko ji man,ne mano autore,skaiciau tik "Mano sesers globejas".
Atsakyti
Laba laba laba 4u.gif

Dovilė Zelčiūtė ,,Jurga: atsiminimai, pokalbiai, laiškai”

Šią knygą pradėjau skaityti gan senokai, bet kitos, kurias dėl vienokių ar kitokių priežasčių reikėjo perskaityti artimiausiu laiku, greitai užėmė jos vietą ir kurį laiką ji liko gulėti ant stalo krūvos gale. Bet dabar, kai skaitymui atsirado daugiau laiko ir jokie terminai nespaudžia, nutariau skaityti tik šią ir jokią kitą. Nes dideli tarpai tarp skaitymų pradangina pusę įdomumo. O knyga tikrai įdomi.

Kai pirmą kartą pamačiau ją (knygą, ne Jurgą), truputį išsigandau. Ji tikrai nėra labai mažo formato, o visa informacija (atsiminimai, pokalbiai, laiškai) išdėstyti maždaug septyniuose šimtuose puslapių. Manau, kad informacijos gausa parodo, kad tai buvo įdomi asmenybė, kad yra tiek daug visko, ką galima apie ją papasakoti. Juk ji ne tik rašytoja, bet ir dailininkė, žurnalistė, keliautoja- apie šį jos pomėgį žino net tie, kurie nesidomi literatūra. Skaitydama šią knygą, sužinojau ir dar daugiau įdomių jos pomėgių, kurie gal nebuvo taip išryškinami spaudoje ar televizijoje. Ją labai domino teatras, kino pramonė. Jos svajonė buvo dirbti kine. Deja, nors kiek išpildyti savo šią svajonę jai pavyko tik paskutiniaisiais gyvenimo metais, kai bendradarbiavo su A.Puipa, kuriant ,,Nuodėmės užkalbėjimą” pagal tris J. Ivanauskaitės knygas.

Pirmoji pažintis su jos kūryba prasidėjo nuo skandalingosios ,,Ragana ir lietus”. Taip J. Ivanauskaitė tapo vienu iš praeitų metų atradimu. Knyga labai patiko.

Informacijos D. Zelčiūtės knygoje iš tiesų labai daug. Kiekvienas klausiamasis turi ką papasakoti, net nesvarbu tai, kad su kai kuriais Jurga bendravo vos kelis kartus. Dabar neprisimenu, bet viena iš klaustųjų sakė: po rašytojos mirties atsirado tiek daug jos draugų, kad net nežinai, kurie iš tiesų buvo, o kurie ne. Tad man patiko, kad kai kurie prisipažino, kad pažintis ne tokia ir didelė buvo, ne visi iškėlė į aukštumas jos kūrybą. Bet visiems ji atrodė įdomi kaip asmenybė. Įdomu buvo skaityti ir Jurgos laiškus, interviu, žiūrėti nuotraukas iš jos gyvenimo akimirkų, piešinius ir plakatus. Pati biografija yra spalvinga: nuo pat vaikystės Jurga išsiskyrė kūrybingumu, siekiais, nors visą gyvenimą sunkiai prisileido žmones (nepaisant to, kad dauguma su ja bendrą kalbą rasdavo nuo pirmų pokalbio minučių), labiau mėgo išklausyti, o ne kalbėti.

Buvo įdomu skaityti ir apie ,,tamsiąją” pusę. Tą pusę, kurios niekas nerodo per įvairius filmavimus ar duodami interviu. Nuovargis dėl pernelyg įtempto grafiko (pristatymai, interviu ir t.t.), perdėtas aplinkinių dėmesys… Visa tai ją vargino, nors ir stengėsi niekam to neparodyti.

Norisi tiek daug visko papasakoti, bet, manau, kad jei nors kiek susidomėjote, tai tiesiog pasiimkite šią knygą patys perskaitykite. Nedažnai sutinkama tokių žmonių, kurie tiesiog traukte traukia prie savęs kitus.

Ir taip gaila, kad tokie žmonės taip greitai palieka šį pasaulį.. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laTulipe: 08 birželio 2011 - 12:07
kirše, galėsiu kada Šantaramą paskolint. kai pati perskaitysiu smile.gif

Gegyte, parašyk man savo pavardę į až smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 06 08, 14:27)
kirše, galėsiu kada Šantaramą paskolint. kai pati perskaitysiu smile.gif

4u.gif Mielu noru pasiskolinsiu ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 06 08, 12:27)

Gegyte, parašyk man savo pavardę į až smile.gif

Išgąsdinai doh.gif lotuliukas.gif

Liko labai mažai knygos „Šokoladas“, vakar nebesugebėjau pribaigt - akys lipo. Bet knyga tikrai įdomi.
Atsakyti

Sveikos mirksiukas.gif

Knygų vis dar neskaitau blush2.gif bet jau perku biggrin.gif

Į namučius atkeliavo:
Dai Sijie "Balzakas ir kinė siuvėjėlė"
Joanne Harris "Penki ketvirčiai apelsino"
Arto Paasilinna "Kaukiantis malūninikas"
rolleyes.gif

Kada gi pagaliau grįšiu į tiesos kelią ir vakarus leisiu su knyga, o ne su dėde Miegu doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Laba,

Vilnietės, vėl jums šventė nusimato. ax.gif

Skaitytų knygų mugė

Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 06 08, 13:32)
Sveikos mirksiukas.gif

Knygų vis dar neskaitau blush2.gif bet jau perku biggrin.gif

Į namučius atkeliavo:
Joanne Harris "Penki ketvirčiai apelsino"
Arto Paasilinna "Kaukiantis malūninikas"
rolleyes.gif

Va šitos dvi superinės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kiršė @ 2011 06 08, 09:27)
Kaip tik nesenų forumo diskusijų paskatinta vakar pradėjau Mėlynbarzdžio vaikus. Įkritau į knygą nuo pirmų puslapių, kažkaip labai jautriai sureagavau į ją. Viskas taip skaudu, pažįstama  verysad.gif

laba bigsmile.gif seniai begirdėtos blush2.gif
aš čia prieš kelias savaites bandžiau skaityti Šešėlių verpėją thumbup.gif labai užkabliavo, bet supratau, kad tai yra knyga, kurią skaitant reikia susikaupti ir šiaip ji netinka skaityti pribėgom. Tad pasilikau laisvesnėms minutėms cool.gif bo kitą savaitę prasideda sesija blush2.gif
O Mėlynabarzdžio vaikai irgi planuose, kažkaip patraukė LT rašytojai...laukiu, kada ramiai skaitysiu Altorių šešėly wub.gif beskaitant Šešėlių verpėją (puse perskaičiau) kažkaip prisiminiau mokyklą kai skaitėm Aputį ir Granauską 4u.gif

beje, laikrašty skaičiau, kad netekom rašytojo Rimanto Černiausko verysad.gif verysad.gif verysad.gif mano buvęs dėstytojas ir grupiokės tėtis verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(kiršė @ 2011 06 08, 10:55)
Po gimdymo dar ne tiek būsi išsiblaškiusi ir mintys skrajos  biggrin.gif  4u.gif

nono.gif negasdinkit luizianos biggrin.gif
du kartus jau mama tapau, bet nieko panašaus nepatyriau tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 08 birželio 2011 - 14:46
QUOTE(Stikliukas @ 2011 06 08, 15:47)
beje, laikrašty skaičiau, kad netekom rašytojo Rimanto Černiausko verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif mano buvęs dėstytojas ir grupiokės tėtis verysad.gif

eina sau unsure.gif
Mano destytojas irgi buvo, toks geros dusios atrode..
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 06 07, 21:03)
Man tai ši diena tinka.
O kaip ten su Vessta??? Kada tu gali?

as irgi galiu ax.gif
Atsakyti