Pradėjau skaityti knygą, nors filmą jau esu mačiusi - Šokoladas. Jauku, subtilu, įdomu.
QUOTE(Gegytė @ 2011 06 07, 21:36)
Pradėjau skaityti knygą, nors filmą jau esu mačiusi - Šokoladas. Jauku, subtilu, įdomu.
Kai jau pabaigsi, man bus įdomi tavo nuomonė, kas visgi tau patiko labiau- knyga ar filmas?
Man pačiai - filmas. Beje, filme ir knygoje kai kas šiek tiek kitaip (ypač pabaiga, na ir dar keletas detalių).
O šios knygos tęsinys "Ledinukų bateliai" man patiko labiau už "Šokoladą".
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 07, 22:35)
Galiu lažintis iš bet ko, kad tau taip pat nepasirodys
O beje gal šią knygą rastum bibliotekoje?
O beje gal šią knygą rastum bibliotekoje?
Taip drąsiai ir lažintumeis?
O bibliotekoj tai tikrai rasčiau, tik kad aš jos ten neieškau. Kažkaip nei šis nei tas ten eiti, kai namie šimtai neskaitytų knygų.
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 07, 22:40)
Man pačiai - filmas. Beje, filme ir knygoje kai kas šiek tiek kitaip (ypač pabaiga, na ir dar keletas detalių).
Man irgi filmas labiau patiko. Net kelis kartus buvau jį mačiusi, kai pasiėmiau skaityti knygą, tai man jos trupučiuką gaila- lyg ir nelabai teisinga knygos atžvilgiu. Kažin kaip būtų atrodę, jei pirma būčiau knygą skaičiusi?
"Ledinukų bateliai" man irgi labiau už "Šokoladą" patiko, negalėjau atsiplėšti, taip įdomu buvo. Įtraukė ir nepaleido.
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 07, 21:15)
bet skaitydama šią knygą įsivaizdavau, kad aklumas paimta labiau kaip metafora, kad atskleisti galimą visuomenės elgesį ekstremaliomis sąlygomis, jos nužmogėjimą. Ir nebūtinai tai turėtų būti siejama su tikra fizine negalia - aklumu (ar dar kokia kita).
Man irgi taip pasirode.
QUOTE(caralaite @ 2011 06 07, 21:55)
"Dauguma meilių yra tokios <...>. Tavo širdis ima jaustis kaip perkrauta gelbėjimo valtis. Kad ji nenuskęstų, išmeti savo išdidumą, savigarbą, nepriklausomybę. Paskui mėtai žmones - draugus, visus kuriuos kada pažinojai. Tik to negana. Valtis vis skęsta, ir tu žinai kad tave nusitemps gilyn kartu..."
Labai gyvenimiska citata. Pritariu jai.
Na ko jūs dėl tų nuomonių taip jautriai reaguojat?
Skaitėt juk bernardinuose?
Savamokslių nuomonės apie knygas iš viso ne nuomonės...
Taigi, Amazon.com klesti, o kritikai nerimauja. Į PEN klubo Pasaulio balsų festivalį susirinkę kritikai kalbėjosi apie knygų kultūros, knygų apžvalgų ir recenzijų ateitį. Perspektyvos, jų manymu, niūrios. Profesionalų, atpažįstamą ir rimto leidinio standartus atitinkantį literatūros apžvalgininką pakeitė Amazon atsiliepimų rašeiva, mokus klientas, dažnai įžvalgus ir motyvuotas, tačiau dar dažniau banalus, įkyrus ir turintis išankstinę nuomonę, skundžiasi vienas iš kritikų, Niujorko universiteto literatūros profesorius Morrisas Dicksteinas. Jis teigia, kad literatūros apžvalgininkui būtinas skonis, jautrumas, išsilavinimas ir retai pasitaikantis kalbos jausmas bei tinkamų argumentų pasirinkimo nuojauta. Pasak jo, paskubomis išsakyta patinka-nepatinka nuomonė negali pakeisti argumentų ir įrodymų kalbos. Knygų apžvalgų demokratizavimas prilygsta šio žanro ir šios profesijos nuosmukiui, įsitikinęs profesorius.
Jam pritaria rašytoja ir eseistė Cynthia Ozick. Ją liūdina faktas, kad dauguma ištikimiausių knygų skaitytojų JAV kartu yra ir Amazon apžvalgininkai. Jie ne tik perka knygas nuolat, o ne retkarčiais, jie taip pat nori jas vertinti viešai, skiria savo laiko joms aprašyti. Jie rimtai žvelgia į knygų reikšmę ir poveikį, tačiau esama dviejų tokiems apžvalgininkams būdingų bėdų, teigia C. Ozick. Knyga jiems, nesvarbu grožinė ar ne, turi teikti dvasinį pakilimą. O dar svarbiau tai, kad romane esantys personažai jiems patiktų, būtų mieli ir simpatiški. Dvasinis pakilimas ir mieli personažai ar tai tinkamos kategorijos, kai kalbame apie literatūrą? Jei taip, tada Hamletas ir Karalius Lyras nėra literatūra, Sesuo Kerė nėra literatūra, viskas, ką parašė Čechovas nėra literatūra, ir taip toliau.
Vienu žodžiu - perskaičiau, su kaimynka padiskutavau, ir gerai...
Taigi, Amazon.com klesti, o kritikai nerimauja. Į PEN klubo Pasaulio balsų festivalį susirinkę kritikai kalbėjosi apie knygų kultūros, knygų apžvalgų ir recenzijų ateitį. Perspektyvos, jų manymu, niūrios. Profesionalų, atpažįstamą ir rimto leidinio standartus atitinkantį literatūros apžvalgininką pakeitė Amazon atsiliepimų rašeiva, mokus klientas, dažnai įžvalgus ir motyvuotas, tačiau dar dažniau banalus, įkyrus ir turintis išankstinę nuomonę, skundžiasi vienas iš kritikų, Niujorko universiteto literatūros profesorius Morrisas Dicksteinas. Jis teigia, kad literatūros apžvalgininkui būtinas skonis, jautrumas, išsilavinimas ir retai pasitaikantis kalbos jausmas bei tinkamų argumentų pasirinkimo nuojauta. Pasak jo, paskubomis išsakyta patinka-nepatinka nuomonė negali pakeisti argumentų ir įrodymų kalbos. Knygų apžvalgų demokratizavimas prilygsta šio žanro ir šios profesijos nuosmukiui, įsitikinęs profesorius.
Jam pritaria rašytoja ir eseistė Cynthia Ozick. Ją liūdina faktas, kad dauguma ištikimiausių knygų skaitytojų JAV kartu yra ir Amazon apžvalgininkai. Jie ne tik perka knygas nuolat, o ne retkarčiais, jie taip pat nori jas vertinti viešai, skiria savo laiko joms aprašyti. Jie rimtai žvelgia į knygų reikšmę ir poveikį, tačiau esama dviejų tokiems apžvalgininkams būdingų bėdų, teigia C. Ozick. Knyga jiems, nesvarbu grožinė ar ne, turi teikti dvasinį pakilimą. O dar svarbiau tai, kad romane esantys personažai jiems patiktų, būtų mieli ir simpatiški. Dvasinis pakilimas ir mieli personažai ar tai tinkamos kategorijos, kai kalbame apie literatūrą? Jei taip, tada Hamletas ir Karalius Lyras nėra literatūra, Sesuo Kerė nėra literatūra, viskas, ką parašė Čechovas nėra literatūra, ir taip toliau.
Vienu žodžiu - perskaičiau, su kaimynka padiskutavau, ir gerai...
QUOTE(Skaitanti @ 2011 06 07, 22:55)
O aš dažnai Amazon skaitau ir apie knygas, ir apie filmus- netgi labai patinka. Aišku, būna visokių nuomonių, bet labai daug įdomių, gerai parašytų ir puikiai argumentuotų. Nieko panašaus, kas šitam straipsnyje rašoma. Ko čia tie kritikai nepatenkinti- gal bijo, kad jiems darbo nebeliks. Be to, net ir geriausio kritiko nuomonė iš dalies yra subjektyvi- bent jau aš taip manau. Visi turi savo simpatijų ir antipatijų.
QUOTE(katilina @ 2011 06 07, 21:52)
Taip drąsiai ir lažintumeis?
O bibliotekoj tai tikrai rasčiau, tik kad aš jos ten neieškau. Kažkaip nei šis nei tas ten eiti, kai namie šimtai neskaitytų knygų.
Nepabijočiau Nes šitaip kategoriškai tu tikrai neparašytum , tuo neabejoju (net ir tuo atveju, jei ta knyga tau visgi nelabai tepatiktų).
Jei tikrai nerastum, galų gale galėčiau atsiųsti perskaitymui. Tik tiek, kad ji truputėlį nuskaityta, viršelis ne pačio geriausio stovio, tai nežinau, ar siunčiant jis nenukentės
QUOTE(Skaitanti @ 2011 06 07, 21:55)
Aš tai ardausi dėl teisės reikšti savo nuomones, kad ir nesutampančias su didžiosios daugumos. Kitu atveju kokia iš viso būtų šios temos prasmė - kad visi kolektyviai palinkčiotumėm "oi, kaip puiku " arba "oi, kaip banalu "
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 07, 21:40)
Kai jau pabaigsi, man bus įdomi tavo nuomonė, kas visgi tau patiko labiau- knyga ar filmas?
Na perskaičiau trečdalį - patinka tikrai labai, gal tiesiog filme viskas pateikta vienaip, o čia visai kitaip. Filmas šiltas, jaukus, su puikiais aktoriais. O čia skaitant viską tiesiog matau, užuodžiu, jaučiu... ir tas lėtumas keri. bandysiu šiąnakt įveikt, nes sunku atsitraukt.
O kas liečia knygą Aklumas, tai tą aklumą aš taip pat supratau kaip metaforą. Bet tik tada kai pabaigiau visą romaną.
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 07, 23:07)
Jei tikrai nerastum, galų gale galėčiau atsiųsti perskaitymui. Tik tiek, kad ji truputėlį nuskaityta, viršelis ne pačio geriausio stovio, tai nežinau, ar siunčiant jis nenukentės
Aš tai ardausi dėl teisės reikšti savo nuomones, kad ir nesutampančias su didžiosios daugumos. Kitu atveju kokia iš viso būtų šios temos prasmė - kad visi kolektyviai palinkčiotumėm "oi, kaip puiku " arba "oi, kaip banalu "
Nu kaip ačiū už pasiūlymą, bet kam tas vargas- to galėčiau prašyti tik tuo atveju, jei išvis niekur knygos nebūtų įmanoma gauti. Vis tiek aš ją kada nors nusipirksiu, gal Pegasas kokių 5 Lt nuolaidų kuponų pabers, o gal ir už visą kainą.
Dėl nuomonių tai tau pritariu. Ir man netgi labai patinka, kai nuomonės taip išsiskiria, iškart tema pagyvėja. Tik svarbu, kaip jau sakei, teisingai jas išdėstyti, kad neprasidėtų nereikalingi pykčiai.
QUOTE(katilina @ 2011 06 07, 22:54)
Nu kaip ačiū už pasiūlymą, bet kam tas vargas- to galėčiau prašyti tik tuo atveju, jei išvis niekur knygos nebūtų įmanoma gauti. Vis tiek aš ją kada nors nusipirksiu, gal Pegasas kokių 5 Lt nuolaidų kuponų pabers, o gal ir už visą kainą.
Pirkti už 40 Lt (ar panašią kainą) tai tikrai brangoka Visgi negaliu garantuoti, kad tau (ar bet kuriai kitai) ji tikrai patiks.
Gal pabandyk įdėti skelbimą Supermamoje ar sena.lt, kad ieškai šitos knygos. Maža ką, o gal kas nors ją ir pasiūlys pigiau
QUOTE(Biancca @ 2011 06 07, 21:50)
Jau tikrai planuoju, kad kai tik pasiimsiu atostogas, tai domėsiuosi Pamuk'u.
Sveikos O aš kaip tik vakar prieš užmiegant planavau "atostogines" knygas Tai galvoj vien detektyvai, meilės romanai ir nuotykiai Nesinori nieko rimto atostogoms
QUOTE(caralaite @ 2011 06 07, 22:55)
Noriu "Šantaramo"
Kaip tik nesenų forumo diskusijų paskatinta vakar pradėjau Mėlynbarzdžio vaikus. Įkritau į knygą nuo pirmų puslapių, kažkaip labai jautriai sureagavau į ją. Viskas taip skaudu, pažįstama
QUOTE(kiršė @ 2011 06 08, 08:27)
Sveikos O aš kaip tik vakar prieš užmiegant planavau "atostogines" knygas Tai galvoj vien detektyvai, meilės romanai ir nuotykiai Nesinori nieko rimto atostogoms
Tokios ir turi but atostogines knygos,nuo visko reik pailseti ir atsipusti Nu ir daug priplanavai? As irgi planuoju kazka lengvo ieskotis,bandau jau antra diena damusineti vieno is savo mylimu rasytoju Larssono treciaja dali ir sunkiai eina susikaupti,matyt paliksiu ja rudeniui,nezinau kodel taip sunku,bet nesiskaito,gal,kad rusu kalba,o gal nestumas kaltas,pastebiu,kad issiblaskiusi esu siek tiek,mintys skrajoja