Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

Trapumas ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Registruojuosi naujoje temoje su Rytų Brangenybės užrašais. Dar tik pradėjau, bet traukia mane ta istorija ax.gif
O šiandien per pietų pertrauką ruošiuosi žygiui į biblioteką bigsmile.gif
Atsakyti
Vakar pabaigiau Jim Carroll "Krepšininko dienoraščiai"
Jei atvirai esu pasimetusi ir nežinau kaip vertinti. Pradžia patiko, atrodė lyg ir įtraukė, o po to pavargau nuo tų keiksmažodžių ir amžinos narkotikų miglos. Gal, kad panašaus pobūdžio knygų gana daug. Dėl to nei kiek nenustebino ir nešokiravo joje aprašomi dalykai. Vis tik jei įvertinti tai, kad ši knyga pasirodė prie 80-uosius, tai tikiu, kad ji galėjo padaryti kažkokį sujudimą ir įspūdį. Vis tik filmą galbūt norėčiau pasižiūrėti, gal visi tie dalykai ekrane atrodo visai kitaip nei iš knygos puslapių.

O dabar vėl pasinėriau į daktarės Temperance Brennan pasaulį bigsmile.gif Skaitau Kathy Reichs "Death du jour". Pati pradžia, bet labai patinka bigsmile.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

Gegytei balionas už temą 4u.gif

Adžani balionas mokantis teisėms biggrin.gif 4u.gif

Po ilgų ilgų neskaitadienių bandau įsijungti į skaitymus su Gavelio „Jauno žmogaus memuarais“

------------------------------------------
Birželio 4 d.
Ingėnas - tinka
LEEja - T
Gegytė - tinka
Vessta - tinka

Birželio 18 d.
Ingėnas - iš bėdos tinka, bet neperlabiausiai, gali nutikt, kad ir nelabai galėsiu
caralaite - tinka
fatimaallaa - gal ir pavyktų ištrukti trumpam
vessta- tinka
aistuliaa - tinka

Birželio 25 d.
Ingėnas - tinka
fatimaalla - T
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 30 gegužės 2011 - 11:32
Birželio 4 d.
Ingėnas - tinka
LEEja - T
Gegytė - tinka
Vessta - tinka
Masako - tinka

Birželio 18 d.
Ingėnas - iš bėdos tinka, bet neperlabiausiai, gali nutikt, kad ir nelabai galėsiu
caralaite - tinka
fatimaallaa - gal ir pavyktų ištrukti trumpam
vessta- tinka
aistuliaa - tinka
Masako - tinka

Birželio 25 d.
Ingėnas - tinka
fatimaalla - T
Masako - tinka

Atsakyti
Labas

QUOTE(adžani @ 2011 05 29, 19:22)
Fainas atsiliepimas,aš nuo šitos ir pradėčiau. ax.gif
Kur gavai? bigsmile.gif

Pirkau smile.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 29, 19:40)
Bet iš tokios  priklausomybės kartais ir išaugama (nors gal ir ne visiems taip). Aš - gyvas to pavyzdys. Šiai dienai jaučiuosi Picoult gerokai persisotinusi. Nežinau, kokia tema turėtų būti jos naujosios knygos, kad dar norėčiau jas skaityt g.gif

Patikėk, kiekvieną kartą pasirodžius naujai knygai, sakau, kad tikrai nepirksiu. Bet jei tik pasitaiko proga pigiau nusipirkti, tikrai neatsispiriu, ir tikrai, va, kaip dabar, skaitau ir negaliu atsiplėšti.
Taip, viskas kartojasi, bet jei skaitant jauti malonumą, kodėl to malonumo nepakartoti, kad ir banalu, kad ir viskas tas pats kartojasi... ax.gif

Prieš tai perskaičiau Arto Paasilinna Gudrioji nuodų virėja. Vat iš tos knygos tai tikėjausi daugiau. Nes labai, tikrai labai esu susižavėjusi „Kaukiančiu malūnininku“, todėl naiviai maniau, kad ir kitos šio autoriaus knygos tokios pat stipriai geros. Na, šita man ne tokia gera pasirodė. Ji tokia kur kas paprastesnė. Pradžioje trijų draugužių siautėjimas buvo labai įtaigus, kai kurie jų darbeliai, gal net pernelyg šokiruojantys. Tačiau antroje knygos dalyje, įvykiams įgaunant pagreitį, kada, atrodo, įtampa turėtų vis didėti, pasakojimas staiga tampa panašus į kroniką, tiesa savitai linksmą. Ir nors „…prie mirties, kol gyvas, nepriprasi“ (psl. 155), istorija kažkaip nustoja jaudinti, pabaiga, rodos, visiškai aiški. Malūnininko čia nebus. Magiško realizmo greičiausiai irgi.

Vis dėlto autoriaus kūrinių temos, rašymo stilius, savitas linksmumas man patinka, tad ir toliau skaitysiu kitas Arto Paasilinnos knygas.
Atsakyti
laba.

aš tikiuosi šiandien prisėsti prie Tūkstantis saulių skaisčių ax.gif

QUOTE(Finna @ 2011 05 29, 18:07)
Dar vienas ne itin reikšmingas dalykas, ale vistiek biggrin.gif  Skaitant knygą, nuolat buvo pabrėžiamas pagrindinės herojės grožis, neįtikėtino mėlynumo akys, o viršelyje moteris pavaizduota toli gražu ne mėlynom akim, argi taip sunku buvo priderint? mastau.gif

aš dažnai pastebiu tokius neatitikimus. unsure.gif
Atsakyti
Lituanistės mūsų, galima sakyti Galų pagalėj? g.gif Vienoj knygoj net keliose vietose užkliuvo man, neskamba ir viskas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 05 30, 15:56)
Lituanistės mūsų, galima sakyti Galų pagalėjg.gif Vienoj knygoj net keliose vietose užkliuvo man, neskamba ir viskas  doh.gif

pirma syki girdziu toki pasakyma blush2.gif
Atsakyti
nu, meetininkes, ka galvojat?

kirse, Siberica, Argija, Creed, o juuuus????
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 05 30, 15:56)
Lituanistės mūsų, galima sakyti Galų pagalėjg.gif Vienoj knygoj net keliose vietose užkliuvo man, neskamba ir viskas  doh.gif

kol sumąsčiau, ką tas ,,galų pagalėj" galėtų reikšti lotuliukas.gif aš ne lituanistė, bet nemanau, kad taip galima sakyti. bet paskaičiau vieną straipsnelį dabar, tai supratau, kad lyg ir galima vartoti, tik tiek, kad jis labai retai vartojamas, gal populiaresnis buvo anksčiau g.gif supratau apie tai iš čia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 05 30, 10:19)
Vakar pabaigiau Jim Carroll "Krepšininko dienoraščiai"
Jei atvirai esu pasimetusi ir nežinau kaip vertinti. Pradžia patiko, atrodė lyg ir įtraukė, o po to pavargau nuo tų keiksmažodžių ir amžinos narkotikų miglos. Gal, kad panašaus pobūdžio knygų gana daug. Dėl to nei kiek nenustebino ir nešokiravo joje aprašomi dalykai. Vis tik jei įvertinti tai, kad ši knyga pasirodė prie 80-uosius, tai tikiu, kad ji galėjo padaryti kažkokį sujudimą ir įspūdį. Vis tik filmą galbūt norėčiau pasižiūrėti, gal visi tie dalykai ekrane atrodo visai kitaip nei iš knygos puslapių.

Man kartais užeina didelis noras šią knygą perskaityti, bet paskui praeina. Taip ir neapsisprendžiu. smile.gif O filmas tikrai geras, man labai patiko, nors nebuvo lengva žiūrėti.

Pabaigiau ir aš Jean-Christophe Grange "Miserere". Ir gerai net nežinau, ką pasakyti. Patiko man, bet be "labai". Vietomis gana smarkiai įtraukdavo, bet kelis kartus buvo ir truputį atsibodusi. Tikrai nebuvo taip, kad skaityčiau ir negalėčiau paleisti iš rankų, kaip kad įsivaizdavau. Gali būti, kad per greit ją perskaičiau. O galbūt per daug panašių detektyvų- trilerių jau esu skaičiusi, nes beveik nieko naujo šitoj knygoj neradau (išskyrus keletą dalykų). Ir šiaip kažkodėl labai nemėgstu knygų apie panašias "organizacijas", bet čia jau subjektyvus dalykas.

Tik nepamanykit, kad prastai apie knygą atsiliepiu- tikrai ne. Labai nebloga tokio žanro knyga, ir nesigailiu, kad skaičiau, bet jei būčiau pirkusi už visą kainą (50 litų), tai būtų šiek tiek pikta. smile.gif Nebeprisimenu, kaip ji patiko kitoms (išskyrus kad labai patiko Ingėnui)- tai jei netingit, parašykit, kuo ji jums patiko, man tikrai įdomu.
Atsakyti