Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(klopedija @ 2011 06 07, 20:27)
Pasakysiu tik tai, kas nebūtina: įsižeisti.  ax.gif
Mane visada domina įvairios nuomonės. Jose galima atrasti neatrastų tiesų.  mirksiukas.gif  4u.gif

Mane irgi domina įvairios nuomonės. Netgi tuo atveju, jeigu einamuoju momentu visiškai su jomis nesutinku. Aišku, didysis menas yra tą savo nuomonę išreikšti kaip galima korektiškiau. Beje kaip tik šįvakar pagalvojau, kas iš mūsų temoje rašančių tokį talentą neabejotinai turi, tai Biancca.
O ko nemėgstu - tai kategoriškumo ir aiškiai apibrėžtų ribų schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 07 birželio 2011 - 20:39
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 07, 18:32)
Dabar užsimaniau palyginimui paskaityti Camus "Marą".
Va jo "Svetimas" man labai patiko, gal ir "Mare" kažkokį kitokį minčių dėstymą ar požiūrį surasiu.

Jei norėsi, tai aš turiu šitą jo knygą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 06 07, 20:41)
Jei norėsi, tai aš turiu šitą jo knygą smile.gif

Norėsiu blush2.gif Dabar jau labai įsinorėjau smile.gif Tai gal tuomet į artimiausią mytą ją ir atnešk ? Jei darysit birželio 19d., tai ir aš prisijungčiau. O jei šeštadienį, tai tuomet prašysiu šios knygos rudeniop.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 06 07, 19:11)
iš kur "Duburį"gavai?Aš irgi labai noriu ją perskaityt smile.gif

Bibliotekoj Karoliniškėse:)
Atsakyti
Gal nemokėjau aš to "Aklumo" perskaityt.

Kniubau į "Šantaramą". Kadangi šventai pasipiktinus lietuviška jos kaina parsisiųsdinau anglišką, tai puslapiai nesiverčia taip greit kaip norėtųsi. (Labai tikiuosi pasigauti nuo kondicionierių kokį plaučių uždegimą kad nereikėtų užbaigt nekenčiamo darbo ir galėčiau sau nelaiminga tik knygas skaityt biggrin.gif)
Pradžia nėra tokia "įtraukianti" kaip galėtum tikėtis prisiskaitęs reklamų stotelėse, bet rašyti Robertsas moka. Citatų rankiotojom bus ką veikt. Rimtesnė "pažintis" su kriminaliniu Bombėjum pradedama stipriai - apsilankymu vaikų-vergų turguje, kuris Indijoje yra tų vaikų laimingas bilietas gyvenime...

Pademonstruosiu savo prastą skonį ir pacituosiu pamąstymą, kuris, kad ir neparemtas asmenine patirtim, yra pavojingai arti mano įsivaizdavimo biggrin.gif apie meilę (paverčiau kaip mokėjau iš anglų k.):
"Dauguma meilių yra tokios <...>. Tavo širdis ima jaustis kaip perkrauta gelbėjimo valtis. Kad ji nenuskęstų, išmeti savo išdidumą, savigarbą, nepriklausomybę. Paskui mėtai žmones - draugus, visus kuriuos kada pažinojai. Tik to negana. Valtis vis skęsta, ir tu žinai kad tave nusitemps gilyn kartu..."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo caralaite: 07 birželio 2011 - 20:57
Labas,

Perskaičiau Donna Woolfolk Cross. Popiežė Joana. Labai ilgai teko jos laukti bibliotekoje, tai tikrai galvojau, kas čia per šedevras bus, jau buvau prisiskaičius pačių geriausių vertinimų. Vos nenusipirkau per kažkurį išpardavimą, bet gerai, kad nenusipirkau, nes eilinį sykį, ne tai, kad nusivyliau, bet, ai, pati paprasčiausia knyga. Stebina mane žmonės, kurie iš nieko sukuria produktą. Tiksliau, jais žaviuosi, visada patiko marketingas. Vis dėlto knygos nenurašau, man patinka istorija, patiko aprašomi laikai, nors ir neperskaičiau nieko stebuklingai naujo (moteris - nieko verta, tik prie puodų ir pan.), patiko ir pati popiežės legenda. Knygą nepaprastai lengva skaityti, siužetas tikrai įtraukiantis, nors mane šiek tiek nuvylė, kad pačio popiežės vadovavimo - vos keli skyriai.
Taigi, man ši knyga labai priminė Falcones „Jūros katedrą“, labai panašaus lygio. Ir labai tiko per tokius karščius, kaip labai tingisi ką nors rimčiau skaityti...
Beje, pažiūrėjau ir filmą, norėjosi pamatyti vaizdus. Bet knyga, be abejonės, patiko labiau.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 07, 21:37)
Beje kaip tik šįvakar  pagalvojau, kas iš mūsų temoje rašančių tokį talentą neabejotinai turi, tai Biancca.
O ko nemėgstu - tai  kategoriškumo ir aiškiai apibrėžtų ribų  schmoll.gif

Akimirka, kuri verta susinepatoginimo. blush2.gif Malonu, kaipgi. 4u.gif Aš vis galvoju, kad žmogus turėtų būt lankstus, gerbt kito nuomonę, o taktas tai svarbus visur, net virtualioje erdvėje, nes jo vis mąžta. O kategoriškumo ir aš, kaip tu, nemėgstu, nebent tik jis turi labai labai svarią priežastį. smile.gif

caralaite, betgi kokia gera citata! bigsmile.gif (užsirašysiu ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 07, 19:43)
Norėsiu blush2.gif  Dabar jau labai įsinorėjau smile.gif  Tai gal tuomet į artimiausią mytą ją ir atnešk ? Jei darysit birželio 19d., tai ir aš prisijungčiau. O jei šeštadienį, tai tuomet prašysiu šios knygos rudeniop.

Man tai ši diena tinka.
O kaip ten su Vessta??? Kada tu gali?

o 'Toros' tęsinius skaitysi?
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 06 07, 20:55)
Pademonstruosiu savo prastą skonį ir pacituosiu pamąstymą, kuris, kad ir neparemtas asmenine patirtim, yra pavojingai arti mano įsivaizdavimo biggrin.gif apie meilę (paverčiau kaip mokėjau iš anglų k.):
"Dauguma meilių yra tokios <...>. Tavo širdis ima jaustis kaip perkrauta gelbėjimo valtis. Kad ji nenuskęstų, išmeti savo išdidumą, savigarbą, nepriklausomybę. Paskui mėtai žmones - draugus, visus kuriuos kada pažinojai. Tik to negana. Valtis vis skęsta, ir tu žinai kad tave nusitemps gilyn kartu..."

O tu žinai, man rodos, kad ta citata yra labai arti tiesos mastau.gif ...

Pati knyga tai kažkodėl manęs visiškai netraukia. Bent jau dabar g.gif Nors galbūt su laiku dar pakeisiu nuomonę.
Papildyta:
QUOTE(Biancca @ 2011 06 07, 21:02)
Akimirka, kuri verta susinepatoginimo. blush2.gif Malonu, kaipgi. 4u.gif Aš vis galvoju, kad žmogus turėtų būt lankstus, gerbt kito nuomonę, o taktas tai svarbus visur, net virtualioje erdvėje, nes jo vis mąžta. O kategoriškumo ir aš, kaip tu, nemėgstu, nebent tik jis turi labai labai svarią priežastį. smile.gif

Aš nuoširdžiai parašiau smile.gif Jau seniai taip pagalvodavau, o šiandien kaip tik buvo puiki proga tai išsakyti smile.gif
Aišku, anaiptol negalima teigti, kad tik tu viena šioje temoje korektiška biggrin.gif Bet mano subjektyvia nuomone tu gal visgi pati korektiškiausia mirksiukas.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 06 07, 21:03)
Man tai ši diena tinka.
O kaip ten su Vessta??? Kada tu gali?

o 'Toros' tęsinius skaitysi?

Vessta minėjo, kad gali (bent jau per mytą taip minėjo). Bet reiks klausti ir kitų norinčių mytintis nuomonės. Aš juk neseniai myte buvau, prie manęs tikrai nebūtina taikytis.
"Toros" tęsinių visgi neskaitysiu. Patiko, bet ne tiek, kad labai norėtųsi skaityti toliau blush2.gif Jei jau kada skaitysiu tęsinius, tai rinksiuosi "Dinos" trilogiją.
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2011 06 07, 21:33)
atitolk siek tiek toliau nuo ekrano ir suvesk taip akis,kad butu kaip sulietas vaizdas,pasimatys uzrasas,nu nezinau,kaip paaaiskinti,bandyk atpalaiduoti akis,lai vaizdas siek tiek liejasi ir pamatysi  mirksiukas.gif

Jau matau,ačiū. thumbup.gif
Skaitau Picoult ''Kita širdis'',nelimpa nors tu ką. doh.gif Bet dar bandysiu. blush2.gif
Atsakyti
Kalbant apie kategoriškumą, prisiminiau šiandien skaitytą labai kategorišką nuomonę apie vieną knygą. Ingėnai, iš karto apie tave pagalvojau, nes tik vakar man tą knygą siūlei kaip tau ypač patikusią. Tai va kas apie ją buvo pasakyta- "graibymasis patamsyje", "veikalas, kuris net knygos neprimena". Toks juokas suėmė beskaitant šiuos žodžius- visgi kaip skiriasi žmonių nuomonės. Ir tik dar labiau padidino norą ją perskaityti (ir kodėl jai jokių nuolaidų niekada nebūna, iš karto nusipirkčiau ax.gif ). O knyga- tai "Tylioji mergaitė". smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 06 07, 21:29)
Kalbant apie kategoriškumą, prisiminiau šiandien skaitytą labai kategorišką nuomonę apie vieną knygą. Ingėnai, iš karto apie tave pagalvojau, nes tik vakar man tą knygą siūlei kaip tau ypač patikusią. Tai va kas apie ją buvo pasakyta- "graibymasis patamsyje", "veikalas, kuris net knygos neprimena". Toks juokas suėmė beskaitant šiuos žodžius- visgi kaip skiriasi žmonių nuomonės. Ir tik dar labiau padidino norą ją perskaityti (ir kodėl jai jokių nuolaidų niekada nebūna, iš karto nusipirkčiau  ax.gif ). O knyga- tai "Tylioji mergaitė".  smile.gif

Oho blink.gif biggrin.gif Tokia nuomonė gerokai nustebino biggrin.gif
Galiu lažintis iš bet ko, kad tau taip pat nepasirodys smile.gif mirksiukas.gif
O beje gal šią knygą rastum bibliotekoje? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 07 birželio 2011 - 21:37