QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 07, 20:08)
Katilina, oho, kaip greit tu ją perskaitei
O aš kuo toliau, tuo labiau galvoju, kad šioji knyga man visiškai nieko naujo nesuteikė Saramago stilius po Evangelijos jau žinomas ir tapęs įprastu O turinys... Turbūt negaliu sugalvoti nei vieno dalyko, kas šioje knygoje būtų mane nustebinę
O aš kuo toliau, tuo labiau galvoju, kad šioji knyga man visiškai nieko naujo nesuteikė Saramago stilius po Evangelijos jau žinomas ir tapęs įprastu O turinys... Turbūt negaliu sugalvoti nei vieno dalyko, kas šioje knygoje būtų mane nustebinę
Tai kad labai gerai skaitėsi. O ir aš, kai jau norėdavau dėt į šalį, sakiau sau- na dar truputį, dar... Taip ir pabaigiau (nors ir neišsimiegojau). Iš tikrųjų tai norėjau kuo greičiau perskaityti, visus tuos baisumus, nusimesti naštą nuo pečių, taip sakant. Galvojau, kad bus panašiai (t.y. labai sunku) kaip ir filmą žiūrint, bet skaitant taip smarkiai nebesureagavau.
O dėl naujumo- situacija (tokia ar labai panaši) nei knygose, nei filmuose nėra nauja, bet kiekvienas autorius ją savaip išplėtoja ir pavaizduoja, vienas geriau, kitas prasčiau. Manau, Saramago tarp gerųjų.