Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 07, 20:08)
Katilina, oho, kaip greit tu ją perskaitei  blink.gif  bigsmile.gif
O aš kuo toliau, tuo labiau galvoju, kad šioji knyga man visiškai nieko naujo nesuteikė  g.gif  Saramago stilius po Evangelijos jau žinomas ir tapęs įprastu biggrin.gif  O turinys... Turbūt negaliu sugalvoti nei vieno dalyko, kas šioje knygoje būtų mane nustebinę g.gif

Tai kad labai gerai skaitėsi. O ir aš, kai jau norėdavau dėt į šalį, sakiau sau- na dar truputį, dar... Taip ir pabaigiau (nors ir neišsimiegojau). smile.gif Iš tikrųjų tai norėjau kuo greičiau perskaityti, visus tuos baisumus, nusimesti naštą nuo pečių, taip sakant. Galvojau, kad bus panašiai (t.y. labai sunku) kaip ir filmą žiūrint, bet skaitant taip smarkiai nebesureagavau.
O dėl naujumo- situacija (tokia ar labai panaši) nei knygose, nei filmuose nėra nauja, bet kiekvienas autorius ją savaip išplėtoja ir pavaizduoja, vienas geriau, kitas prasčiau. Manau, Saramago tarp gerųjų.
Atsakyti
Dabar užsimaniau palyginimui paskaityti Camus "Marą".
Va jo "Svetimas" man labai patiko, gal ir "Mare" kažkokį kitokį minčių dėstymą ar požiūrį surasiu.
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 06 07, 18:40)
Beveik į temą  4u.gif
Iš pradžių nieko nemačiau, bet kai pamačiau - nusišypsojau  bigsmile.gif
Kas vis dar nieko nemato - READ YOUR BOOK CASE  smile.gif

Aš vis tiek nieko nematau. doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 07, 20:32)
Dabar užsimaniau palyginimui paskaityti Camus "Marą".
Va jo "Svetimas" man labai patiko, gal ir "Mare" kažkokį kitokį minčių dėstymą ar požiūrį surasiu.

Arba paskaityk Kingo "Dvikovą"- dar vienas "maro" variantas. Kitokio minčių dėstymo gal ir nerasi, bet skaitymo malonumo- užtektinai. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2011 06 07, 19:44)
Aš vis tiek nieko nematau. doh.gif  verysad.gif

lentynose pažiūrėk kaip išdėlioti pagaliukai - sudaro žodžius. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos. 4u.gif Naktį, kai negalėjau užmigt, paskaičiau šiek tiek "Evangelijos pagal Jėzų Kristų". Nežinau, kokia beasmenė jėga romane veikia, bet LABAI patinka! ax.gif
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 07, 10:39)

Geras bigsmile.gif , mano svajonė išsipildė  clap.gif  clap.gif Radau FB, kad "Tyto Alba" jau verčia į lietuvių kalbą Pamuko  „Mano vardas Raudona“  bigsmile.gif  thumbup.gif  Juk taip norėjau ją peskaityt rolleyes.gif

Jau tikrai planuoju, kad kai tik pasiimsiu atostogas, tai domėsiuosi Pamuk'u. biggrin.gif

QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 06 07, 18:40)

Labai įdomiai, moderniai. Aišku, pati neįskaičiau, - atidumo nebuvimas, supraskit. biggrin.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 07, 20:32)

Manau, Ingėnai, kad surastum. Labai paveikios Kamiu knygos, o "Maras", sakyčiau, man pats brandžiausias jo kūrinys. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Biancca @ 2011 06 07, 19:50)
*Naktį, kai negalėjau užmigt, paskaičiau šiek tiek "Evangelijos pagal Jėzų Kristų". Nežinau, kokia beasmenė jėga romane veikia, bet LABAI patinka! ax.gif

**Manau, Ingėnai, kad surastum. Labai paveikios Kamiu knygos, o "Maras", sakyčiau, man pats brandžiausias jo kūrinys.  rolleyes.gif

* Taip taip taip drinks_cheers.gif Būtent "Evangelijos" šviesoje "Aklumas" man labai nublanko g.gif Jei būčiau skaičiusi tik "Aklumą", nemanau, kad tiek kabinėčiausi prie šios knygos blush2.gif ir ieškočiau, ko nepametusi biggrin.gif
"Evangelija" - didinga knyga. Ir va ją perskaičius pamąstyti ar padiskutuoti oi kaip yra apie ką bigsmile.gif thumbup.gif Gaila, bet apie "Aklumą" to pasakyt tikrai negalėčiau unsure.gif

** Labai džiugu tai girdėti drinks_cheers.gif Būtent to paveikumo šįkart aš ir tikiuosi .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 07 birželio 2011 - 19:59
Aš užstosiu plačia krūtine ir Saramago, ir Daugiskaitą, nors nemanau, kad to jiems reikia. lotuliukas.gif
Menka patirtis - ne yda, patirtį kaupiame palaipsniui; didelė patirtis - ne našta, nes galima ja pasidalinti. mirksiukas.gif (Daugiskaita pridėtų dar vieną " mirksiukas.gif " )
Išmintinga būtų vieniems neįrodinėti to, ko nėra patyrę, kitiems nepriekaištauti dėl to, ko pirmieji dar neturėjo galimybės patirti. 4u.gif Taip vieni nebūtų įžeisti, o kiti - nepaskatinti šaipytis. Tskant, ir vilkas sotus, ir avis sveika. 4u.gif

Man J.Saramago - neginčijamas autoritetas ir favoritas.
"Aklumą" skaičiau du, o gal net tris kartus doh.gif , ir kaskart atrasdavau minčių apmąstymui.
Romanas nėra nei tuščias, nei "tuštokas". Esu susidūrus su regos, klausos ir kt. negalių turinčiais žmonėmis. Jų pasaulis mums, "normaliesiems", sunkiai suvokiamas, todėl siūlyčiau kritiškai apmąstyti savo vertinimus panašiomis temomis. 4u.gif
Atsakyti
Va taip - pasakyta ir šventa biggrin.gif
O kur tuomet pagarba kitų nuomonei ir nuomonių įvairovė g.gif biggrin.gif
Ar visi turim matyti, galvoti, mąstyti ir suprasti vienodai g.gif Ir jei mūsų nuomonė nors šiek tiek skiriasi nuo daugumos, ar būtinai privalome ją būtinai mandagiai nutylėti g.gif

Šiuo konkrečiu atveju - galbūt aš klystu (ir labai gali taip būti) , bet skaitydama šią knygą įsivaizdavau, kad aklumas paimta labiau kaip metafora, kad atskleisti galimą visuomenės elgesį ekstremaliomis sąlygomis, jos nužmogėjimą. Ir nebūtinai tai turėtų būti siejama su tikra fizine negalia - aklumu (ar dar kokia kita).
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 06 07, 21:03)
Romanas nėra nei tuščias, nei "tuštokas". Esu susidūrus su regos, klausos ir kt. negalių turinčiais žmonėmis. Jų pasaulis mums, "normaliesiems", sunkiai suvokiamas, todėl siūlyčiau kritiškai apmąstyti savo vertinimus panašiomis temomis.  4u.gif

Ir ką tuo norėta pasakyti? g.gif Juk nė viena nesišaipėm iš aklųjų, kalbėjom apie žmonių elgesį tam tikrose pasikeitusiose situacijose.

Sakiau sau, kad patylėsiu, bet aš palaikau Caralaitę. Negi būtinai reikia viską patirti savo kailiu, pasėdėti kalėjime ar pabuvoti armijoj, kad žinotum, kokie dalykai ten vyksta. Tam yra tikri liudininkai ir jų pasakojimai (aišku, būtina salyga, kad tie žmonės nemeluoja). Juk ir koncentracijos stovykloje nė viena nebuvom, o kiek galėtumėm apie jas papasakoti. Žinoma, kas išgirsta ar perskaityta, ne tas pats kas tikra išgyventa patirtis, bet vis tiek kažkokį suvokimą duoda.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 07, 21:15)
ar būtinai privalome ją būtinai mandagiai nutylėti g.gif
Pasakysiu tik tai, kas nebūtina: įsižeisti. ax.gif
Mane visada domina įvairios nuomonės. Jose galima atrasti neatrastų tiesų. mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2011 06 07, 19:44)
Aš vis tiek nieko nematau. doh.gif  verysad.gif

atitolk siek tiek toliau nuo ekrano ir suvesk taip akis,kad butu kaip sulietas vaizdas,pasimatys uzrasas,nu nezinau,kaip paaaiskinti,bandyk atpalaiduoti akis,lai vaizdas siek tiek liejasi ir pamatysi mirksiukas.gif
Atsakyti