Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 06 07, 17:40)
Beveik į temą  4u.gif

user posted image

Iš pradžių nieko nemačiau, bet kai pamačiau - nusišypsojau  bigsmile.gif

Kas vis dar nieko nemato - READ YOUR BOOK CASE  smile.gif

haha thumbup.gif gera lentyna bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif kaip senai buvau cia ax.gif kazkaip pabaigus Wassmo ''Tora'',tai nelabai turejau kada skaityti,bet va sendien pradesiu skaityti Romualdas Granauskas''Duburys'',patinka man paskaityti apie lietuvius sovietmecio laikotarpiu,bet be jokiu filosofiju. Nelabai as megstu knygu kur dauug filosofuojama ax.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 06 06, 12:40)
Žmonės bijo laisvės.
Žmonės bijo atsakomybės.
Dar mirties.

Betgi būna tokių, kurie tas savo baimes pergali. Tokie"praplečia" savo pasirinkimo galimybes.

kaip formuojasi santykiai tokioj erdvėj žinoma iki skausmo - kalėjimas, armija.
Žmonės bijo tamsos, vandens.
Žmonės bijo žiūrėti į akis, paduoti ranką, kalbėti viešai.
Žmonės bijo nežinomybės. Kiekviena nežinoma patirtis baugina, kelia paniką. Kitus jaudina, užveda beprotiškiems poelgiams.

Pastarieji, tikėtina, praplečia savo galimybes arba baigia liūdnai. tongue.gif tongue.gif

Iš kur tokios žinios? bigsmile.gif bigsmile.gif (Dirbi kalėjime? Ar kitaip ten "dirbi" už mokesčių mokėtojų pinigus? lotuliukas.gif lotuliukas.gif )
Mokslininkai (sociologai, psichologai, kriminologai ir kt.) studijuoja tuos santykius įvairiais aspektais ir sako, kad tai - neišsemiama ir sunkiai paaiškinama sritis. doh.gif doh.gif

Literatūrinių "studijų" tokiais klausimais taip pat galima susirasti nemažai: Musių valdovas, Saulės imperija arba Grybų karas. lotuliukas.gif lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
Pabaigiau Saramago "Aklumą". Ir ne kažin ką turiu pasakyti. Pirmiausia- man atrodo, kad negaliu knygos objektyviai vertinti, nes mačiau filmą, kurį dar labai neblogai prisimenu. Todėl ne tik nereikėjo įsivaizduoti knygos herojų ir aprašomų vietų, nes galvoj jau viską turėjau, bet nebeliko ir įtampos, noro sužinoti, kas bus toliau, kokie baisumai laukia visų veikėjų. O jei filmo būčiau nemačiusi, esu tikra, kad knyga man būtų padariusi didelį įspūdį.

Kas dar- truputį bijojau rašymo stiliaus, tai nustebau, kad visai nesunku tokią knygą skaityti. Patiko pasakotojo aiškinimai ir pastabos (nežinau, kaip kitaip pasakyti, kas skaitėt, turbūt suprasit). Psichologiniu požiūriu man ji pasirodė labai įtikinama, visi žmonių veiksmai, atrodo, ir tikrovėje tokie būtų, esant panašiai situacijai. Ir pabaiga tenkino.

Nežinau, ką tiksliai pats autorius šia knyga norėjo pasakyti. Aš didelių paslėptų minčių joje neieškojau. Juk aišku, kad žmonės vienas kitą pirmiausia vertina akimis, o kai to padaryti nebeįmanoma, tenka savo mąstymą keisti. Aišku, kad subyrėjus esamai visuomenės santvarkai ir įprastom gyvenimo taisyklėm, kuriamos naujos ir prasideda kova dėl išgyvenimo. Kad labai lengva tokiu atveju, net ir visai nenorint, prarasti bet kokį žmogiškumą (o tuo labiau norint).

Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 06 07, 18:59)
Nežinau, ką tiksliai pats autorius šia knyga norėjo pasakyti. Aš didelių paslėptų minčių joje neieškojau. Juk aišku, kad žmonės vienas kitą pirmiausia vertina akimis, o kai to padaryti nebeįmanoma, tenka savo mąstymą keisti. Aišku, kad subyrėjus esamai visuomenės santvarkai ir įprastom gyvenimo taisyklėm, kuriamos naujos ir prasideda kova dėl išgyvenimo. Kad labai lengva tokiu atveju, net ir visai nenorint, prarasti bet kokį žmogiškumą (o tuo labiau norint).
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 06 07, 18:59)
Pabaigiau Saramago "Aklumą".

Katilina, oho, kaip greit tu ją perskaitei blink.gif bigsmile.gif

O aš kuo toliau, tuo labiau galvoju, kad šioji knyga man visiškai nieko naujo nesuteikė g.gif Saramago stilius po Evangelijos jau žinomas ir tapęs įprastu biggrin.gif O turinys... Turbūt negaliu sugalvoti nei vieno dalyko, kas šioje knygoje būtų mane nustebinę g.gif
Atsakyti
QUOTE(Siberica @ 2011 06 07, 19:57)
Sveikutes smile.gif kaip senai buvau cia  ax.gif  kazkaip pabaigus Wassmo ''Tora'',tai nelabai turejau kada skaityti,bet va sendien pradesiu skaityti Romualdas Granauskas''Duburys'',patinka man paskaityti apie lietuvius sovietmecio laikotarpiu,bet be jokiu filosofiju. Nelabai as megstu knygu kur dauug filosofuojama ax.gif

iš kur "Duburį"gavai?Aš irgi labai noriu ją perskaityt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 07, 21:08)
Turbūt negaliu sugalvoti nei vieno dalyko, kas šioje knygoje būtų mane nustebinę g.gif

ei, taigi, nebutinai knyga turi kazkuo stebinti - galima tiesiog maloniai ja perskaityti ir tiek. arba dar gauti kazkokio peno apmastymams. man atrodo ne nustebinimui knygas raso, nustebinimui reiktu kokius mokslinius straipsnius-disertacijas skaityti smile.gif

cia kalba dar neskaiciusi Saramago laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Daugiskaita @ 2011 06 07, 19:59)

Matyt norėjai tik pasityčioti, tai greičiausiai neverta vargt ir kažkokių argumentų ieškot. Pasitaupysiu.
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2011 06 07, 19:13)
ei, taigi, nebutinai knyga turi kazkuo stebinti - galima tiesiog maloniai ja perskaityti ir tiek. arba dar gauti kazkokio peno apmastymams. man atrodo ne nustebinimui knygas raso, nustebinimui reiktu kokius mokslinius straipsnius-disertacijas skaityti smile.gif
cia kalba dar neskaiciusi Saramago  laugh.gif

Tai kad tame ir esmė - peno apmąstymams toje knygoje deja neradau unsure.gif g.gif O ir apie ką ten labai mąstyt - kaip ten kas būtų tokioje situacijoje, kiekvienas turintis vaizduotę daugiau mažiau gali numanyti. Aišku, ne iki tokio lygio , kad romanus rašyt biggrin.gif
O ir skaitymo malonumo negavau tiek, kiek tikėjausi atsižvelgiant kiek ši knyga buvo išgirta. Deja perdaug iš jos tikėjausi.
Va taip kartais ir būna (bent man) su kitų labai išliaupsintomis knygomis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 07 birželio 2011 - 19:24
QUOTE(caralaite @ 2011 06 07, 19:17)
Matyt norėjai tik pasityčioti, tai greičiausiai neverta vargt ir kažkokių argumentų ieškot. Pasitaupysiu.
Ne. schmoll.gif schmoll.gif
Tik manom, kad dar mažoka gyvenimo patirtis. ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Daugiskaita @ 2011 06 07, 19:26)
Ne.  schmoll.gif  schmoll.gif
Tik manom, kad dar mažoka gyvenimo patirtis.  ax.gif  ax.gif

Na mano patirtis tikrai mažesnė nei kad caralaitės, tačiau pritarčiau Daugiskaitai.
Atsakyti