QUOTE(caralaite @ 2011 06 06, 13:40)
man asmeniškai mažoka teiginio kad subyrėjus kontrolei žmonės greit "pasirūpina" užveisti kokius nors hierarchinius santykius ir juose blogai jaustis.
Nesutinku! Nesam mes riboti tik tais dviem vaidmenim.
Nors ir ne Daugiskaita, bet pakomentuosiu: istorija rodo, kad "tuščios" vietos visuomenėje nebūna. Žlugus vienai kontrolei (santvarkai) tučtuojau susiformuoja kita. Kažkas joje jaučiasi gerai, bet dauguma - blogai (genocidas, teroras, trėmimai ir bla bla bla...) Kaip žinome, net labai gerų ketinimų turėdami lietuvaičiai atkūrė Lietuvos nepriklausomybę. Turėjo visiems būti gerai, o išėjo tai, kas išėjo. Didžioji dalis tautos praradusi patriotiškumą, orumą, o kaip kas ir žmoniškumą.
Aš neprašiau sutikti, siūliau tik pratęsti mintį.
O minčių išreikšta įdomių.
Beje, aš nesiryžčiau "siūlyti" J.Saramago, J.Fowles, J.Erlickui (čia pavardijau, kas "ant seilės" užėjo ir žinau, kad du iš jų mirę
) kitaip rašyti/nerašyti, nes, pirma, jie vargu ar norėtų klausyti mano svaičiojimų, antra, mano mintys - mano intelektinė nuosavybė. Kodėl turėčiau jas švaistyti?
Be to, lenkiu galvą prieš žmones, kurių gyvenimas, veikla, kūryba verčia susikaupti ir pamąstyti. Tai, kas skatina mąstyti,
nėra tuščia.