Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(laTulipe @ 2011 06 06, 15:54)
Škėmos ,,Balta drobulė", Remarque ,,Juodasis obeliskas" (skaičiau ją anksčiau, bet skaitysiu antrą kartą, nes detalių nelabai pamenu), Granausko ,,Duonos valgytojai", Hemingvėjaus ,,Senis ir jūra", labai storą knygą kurioje yra reikalinga Kafkos ,,Metamorfozė" ir V. Juknaitės ,,Stiklo šalis. Šermenys" .

Šiandien apturėjau paskutinę dieną mokykloj ir suvokiau, kad iš privalomų kūrinių skaičiau vos kelis. Pavyzdžiui, iš tavo paminėtų neskaičiau nei vieno. Na bent jau nepabaigiau. Neįdomu. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gegytė: 06 birželio 2011 - 16:18
QUOTE(caralaite @ 2011 06 06, 13:40)
man asmeniškai mažoka teiginio kad subyrėjus kontrolei žmonės greit "pasirūpina" užveisti kokius nors hierarchinius santykius ir juose blogai jaustis.
Nesutinku! Nesam mes riboti tik tais dviem vaidmenim.
Nors ir ne Daugiskaita, bet pakomentuosiu: istorija rodo, kad "tuščios" vietos visuomenėje nebūna. Žlugus vienai kontrolei (santvarkai) tučtuojau susiformuoja kita. Kažkas joje jaučiasi gerai, bet dauguma - blogai (genocidas, teroras, trėmimai ir bla bla bla...) Kaip žinome, net labai gerų ketinimų turėdami lietuvaičiai atkūrė Lietuvos nepriklausomybę. Turėjo visiems būti gerai, o išėjo tai, kas išėjo. Didžioji dalis tautos praradusi patriotiškumą, orumą, o kaip kas ir žmoniškumą.
Aš neprašiau sutikti, siūliau tik pratęsti mintį. hihihi.gif O minčių išreikšta įdomių. mirksiukas.gif

Beje, aš nesiryžčiau "siūlyti" J.Saramago, J.Fowles, J.Erlickui (čia pavardijau, kas "ant seilės" užėjo ir žinau, kad du iš jų mirę cool.gif ) kitaip rašyti/nerašyti, nes, pirma, jie vargu ar norėtų klausyti mano svaičiojimų, antra, mano mintys - mano intelektinė nuosavybė. Kodėl turėčiau jas švaistyti? hihihi.gif

Be to, lenkiu galvą prieš žmones, kurių gyvenimas, veikla, kūryba verčia susikaupti ir pamąstyti. Tai, kas skatina mąstyti, nėra tuščia. cool.gif
Atsakyti
adzani, 34.50 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tibė @ 2011 06 06, 17:06)
Užtat gavau vakarų literatūros sąrašą kiteims metams,tai paskęęęęęęsiu tarp knygų (pradedand 'Dekameronu" baigiant "Madam Bovari" doh.gif ) biggrin.gif

Bet kokia "apsišvietusi" būsi po tiek knygų. smile.gif
O "Dekamerono" tai nebenorėčiau skaityti. Tas pats per tą patį, ir viskas apie vieną dalyką. rolleyes.gif
Atsakyti
Paskaičiau įdomių minčių apie Saramago. Kadangi "Aklumas" skaitytas, tai palyginimui norėtųsi ir "Evangeliją" ir Abe "Moteris smėlynuose" perskaityti. Tik kurią verčiau pirma imti? mirksiukas.gif

P.S. Klausimukas visoms: kas nukenčia jūsų gyvenime dėl knygų skaitymo?
Aš tikriausiai dėl šio savo pomėgio mažiau tvarkausi ir kartais dėmesio sau ir antrai pusei pritrūksta... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daite: 06 birželio 2011 - 16:58
QUOTE(daite @ 2011 06 06, 16:56)
Paskaičiau įdomių minčių apie Saramago. Kadangi "Aklumas" skaitytas, tai palyginimui norėtųsi ir "Evangeliją" ir Abe "Moteris smėlynuose" perskaityti. Tik kurią verčiau pirma imti?  mirksiukas.gif

Aš siūlyčiau pirma skaityti "Moterį smėlynuose", paskui "Evangeliją".
Atsakyti
QUOTE(daite @ 2011 06 06, 17:56)
Aš tikriausiai dėl šio savo pomėgio mažiau tvarkausi ir kartais dėmesio sau ir antrai pusei pritrūksta...  doh.gif

Visų pirma, miegas, nes mokslo metais skaitau būtent miego sąskaita. Ir dar, manau, šiek tiek mokslai, nes kartais skubu kuo greičiau padaryt namų darbus (arba iš viso nedarau, jei žinau, kad spėsiu per langą/pertrauką), kad galėčiau pasinerti į knygą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2011 06 06, 17:17)
Šiandien apturėjau paskutinę dieną mokykloj ir suvokiau, kad iš privalomų kūrinių skaičiau vos kelis. Pavyzdžiui, iš tavo paminėtų neskaičiau nei vieno. Na bent jau nepabaigiau. Neįdomu. doh.gif

Remarque tai tikrai įdomus mirksiukas.gif
o šiaip kasmet pasitaiko viena kita tikrai labai gera iš tų privalomų. na, ir daug vidutinio įdomumo.
Aš tik numanau, kad man Škėma nelabai lips unsure.gif teko ištraukas skaityt, tai nepasakyčiau, kad patiko.

QUOTE(daite @ 2011 06 06, 17:56)

Mąstau, kad niekas nenukenčia. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 06 06, 18:02)
Visų pirma, miegas, nes mokslo metais skaitau būtent miego sąskaita.

kaip tau faina.. Nes aš niekaip vakarais, ypač tomis dienomis kai mokausi, negaliu sau leisti vakarais ilgėliau paskaityti knygos, nes pačios akys merkiasi. Aš rytais lengvai atsikeliu, tai dažniausiai vasarą ir savaitgaliais per m.m. nuo aštuonių ryto imu knygą ir skaitau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(daite @ 2011 06 06, 15:56)

Skaitant 'normaliu' režimu nenukenčia niekas ir nieko, bet kuomet ateina "nepasotinamasis" laikotarpis, kai ryte ryju knygas, tuomet nukenčiau daug kas, apart vaiko. Ji vis tiek lieka pirmenybė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daite @ 2011 06 06, 16:56)

Aš tikriausiai dėl šio savo pomėgio mažiau tvarkausi ir kartais dėmesio sau ir antrai pusei pritrūksta...  doh.gif

Miegas ir mokslai. Dėl tvarkos tai dzin, man ji ir taip ne per labiausiai rūpi biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 06, 16:58)
Aš siūlyčiau pirma skaityti "Moterį smėlynuose", paskui "Evangeliją".

O vat ta „Moterim“ netgi labai susidomėjau. Reiks kada skaityt.
Atsakyti
Labiausiai nukenčia miegas (stengiuosi atsigriebti savaitgaliais). Antroj vietoj - buitis. Nors gal yra ir daugiau, kas nukenčia...
Daite, savo klausimu palietei skaudžią temą biggrin.gif blush2.gif , stengiuosi apie tai kuo mažiau galvoti blush2.gif (iš egoistinių paskatų).
Atsakyti