Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

laba.

parsinešiau krūvelę privalomų knygų. Kadangi daugelis knygų yra nestoros, tai visai smagu. Galėsiu daugiau dėmesio skirti savom knygom biggrin.gif Bet nesuprantu, kiekvienai klasei vis kitokie sąrašai g.gif juk mokomės iš tų pačių vadovėlių...

QUOTE(Gegytė @ 2011 06 06, 03:07)
tačiau pabaiga sugadino visą įspūdį, knygą paversdama pamokslu.

drinks_cheers.gif

QUOTE(kiršė @ 2011 06 06, 10:55)
O man jau galima prisijungti?  bigsmile.gif

aš irgi pritariu, kad galima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 06 06, 16:27)

drinks_cheers.gif
aš irgi pritariu, kad galima  mirksiukas.gif

bigsmile.gif jau tris balsus turiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kiršė @ 2011 06 06, 14:31)
bigsmile.gif  jau tris balsus turiu  thumbup.gif

Atsiųsiu duomenis smile.gif rolleyes.gif
Atsakyti
*O kaip su jūsų knygynu galima per FB susidraugauti?  ax.gif
**O man jau galima prisijungti?  bigsmile.gif

* http://www.facebook.com/#!/pages/FABER...AE/364941123761 4u.gif

**as neleisciau, nes i meeta neatejai, mano kvietima ignoravai cool.gif
arba pasiteisink skubiai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 06 birželio 2011 - 14:42
QUOTE(Masako @ 2011 06 06, 16:42)
* http://www.facebook.com/#!/pages/FABER...AE/364941123761  4u.gif

**as neleisciau, nes i meeta neatejai, mano kvietima ignoravai cool.gif
arba pasiteisink skubiai biggrin.gif

Norėjau, ale neišėjo ax.gif Pažadu ateiti į kitą artimiausią bigsmile.gif
Atsakyti
Labas! bigsmile.gif
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 05, 23:02)
Ir šovė į galvą mintis, su kuo gi galėčiau palyginti Saramago "Aklumą".  Ogi su Kobo Abe "Moteris smėlynuose"  bigsmile.gif 

Jo, tikrai gi... Labai sutinku su tavimi, Ingėnai. drinks_cheers.gif Ir Abe, ir Saramago rašo apie žmones (na, "Moteris smėlynuose" apie žmogų), atsidūrusius ribinėje/kritinėje situacijoje. Pas Abe, priešingai nei Saramago "Aklume", regėjau daugiau simbolių, be to - ir filosofijos daugiau, kurią taip mėgstu, mat ji ten buvo gan konceptuali. Ir jei reikėtų pasirinkti tarp "Moters smėlynuose" ir "Aklumo"... Seniau galvojau, kad "Aklumas" visiškas mano favoritas, bet padėjusi ant atminties svarstyklių vis regiu, kad "Moteris smėlynuose" turėjo tą, ko neturėjo "Akumas", tą penktąjį, gyvybinį elementą, kai pas Saramago tuo tarpu buvo remiamasi įtaiga ir įtampa.

* Ateinu su K. Navaku "Gero gyvenimo kronikomis" - pirmą kartą bandau kažką iš lietuviškų eseistų  blush2.gif  labai patinka, gailiuosi, kad neskaičiau anksčiau  bigsmile.gif

**O man jau galima prisijungti?  bigsmile.gif

*Navakas labai fai rašytojas ir žmogus - išties rekomenduoju, mėgstantiems esė žanrą bigsmile.gif

**Ašai taipogi už! mirksiukas.gif
Atsakyti
Viskas išsiųsta wink.gif Dabar turėsi pasirodyti būtinai mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos  4u.gif  Ateinu su K. Navaku "Gero gyvenimo kronikomis" - pirmą kartą bandau kažką iš lietuviškų eseistų  blush2.gif  labai patinka, gailiuosi, kad neskaičiau anksčiau  bigsmile.gif

Patiko man ši knyga. Antra dalis, jei gerai prisimenu, labai juokinga buvo. Kiek prisijuokiau (o gal labiau tiktų prisižvengiau smile.gif ).

Pasidaviau aš forumo įtakai- pasiėmiau skaityti Saramago "Aklumą". Tiesą sakant, visai nenorėjau, bet pamaniau, kad dabar puiki proga, visos šnekat, tai kažkoks postūmis yra ją skaityti (panašiai buvo ir su "Džeine Eir"). Kitu atveju dar ilgai tikriausiai neprisiruoščiau.

Ingėnai, taip įkvepiančiai parašei apie "Moterį smėlynuose". Pasidėjusi aš ją prie krūvelės knygų, kurias greitu laiku skaitysiu, bet man vis tiek abejonės kildavo, įsivaizdavau, kad ji labai sunki. O po tavo žodžių truputį labiau užsinorėjau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 06 06, 15:56)

Ingėnai, taip įkvepiančiai parašei apie "Moterį smėlynuose". Pasidėjusi aš ją prie krūvelės knygų, kurias greitu laiku skaitysiu, bet man vis tiek abejonės kildavo, įsivaizdavau, kad ji labai sunki. O po tavo žodžių truputį labiau užsinorėjau.  smile.gif

Žinok, nėra ji taip jau labai sunki, veikiau reikalaujanti iš skaitytojo atidos ir ... fantazijos. mirksiukas.gif

Tiesa, tokių diskusijų Saramago klausimu atsidėjau prie lovos stalelio "Evangeliją pagal Jėzų Kristų", - skaitysiu, kai grįšiu iš darbo, vis tik. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 06 06, 14:56)
Ingėnai, taip įkvepiančiai parašei apie "Moterį smėlynuose". Pasidėjusi aš ją prie krūvelės knygų, kurias greitu laiku skaitysiu, bet man vis tiek abejonės kildavo, įsivaizdavau, kad ji labai sunki. O po tavo žodžių truputį labiau užsinorėjau.  smile.gif

"Moteris smėlynuose" tikrai nėra sunki schmoll.gif Bent jau ne tau. Ir kiek ten tos knygos tėra, pripuolus porui vakarų.
Aš jos skaitymą atidėdavau bijodama, kad bus nuobodoka. Bet anaiptol taip nėra, man ji buvo didžiulis knyginis atradimas. Ir turiniu, ir stiliumi, ir tuo, ką knyga palieka ją perskaičius.

O va apie "Aklumą" tavo nuomonės labai lauksiu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Biancca @ 2011 06 06, 15:00)
Tiesa, tokių diskusijų Saramago klausimu atsidėjau prie lovos stalelio "Evangeliją pagal Jėzų Kristų", - skaitysiu, kai grįšiu iš darbo, vis tik. biggrin.gif

Na va, vieną įkvėpiau perskaityti "Aklumą", kitą - "Evangeliją" lotuliukas.gif thumbup.gif
Dabar be galo lauksiu judviejų nuomonių smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 06 06, 14:42)
Kas nors skaitėt N. Evans'o „Vilkų ratą“? Kurioj maždaug vietoj knygos kulminacija?  ax.gif

Man šita knyga labiausiai patiko iš Evanso.Gal šiek tiek glumino visi tie vilkų gaudymo aprašymai rolleyes.gif O kulminacija ,sakyčiau,prieš galą,dabar gerai nepamenu smile.gif

Bandžiau skaityti "Lyla",bet nekankinu savęs,kažkokie kliedesiai...Įdomu,ar "Šešėlių verpėja" panaši į ją g.gif
Bandžiau ir Samarago "Rikardo Rejišo metai",gal ir nebloga,bet baisiai nemėgstu tokio rašymo stiliaus.Tai pradėjau skaityt "Raudonosios saulės dukterys",kol kas visai nieko smile.gif

Masako
,ar perskaitei "Mesmeristę",kažkaip neužfiksavau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eliss: 06 birželio 2011 - 15:18
QUOTE(kiršė @ 2011 06 06, 15:46)
Norėjau, ale neišėjo  ax.gif  Pažadu ateiti į kitą artimiausią  bigsmile.gif

nu ziurek tu man.
Siaip tai, aisku, as UZ tave isileist biggrin.gif

eliss, neperskaiciau dar Mesmeristes. kazkaip sunkiai ji man "skaitesi", tai atidejau unsure.gif
Atsakyti