Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(kiršė @ 2011 06 06, 09:55)

O man jau galima prisijungti?  bigsmile.gif

manau galima smile.gif Bet dar kitų mergaičių reik klausti.

Man jau viskas, egzai baigėsi biggrin.gif Šiandien dailės atitupėjau ir po valandos išėjau nors dvi buvo galima sėdėt. biggrin.gif lengva labai. mirksiukas.gif
Atsakyti
zinokit, skaitau Coratazaro Kronopus ir galvoju - jei jie parasyti 70'aisiais, vadinasi, visos Beresneviciaus istorijos apie fifaicius ir babausius, pamokymai ir pasergejimai bei kiti tie, mano galva, fantastiski ir nuostabus tekstai - ikvepti ir pastumeti (negaliu sakyti nuplagijuoti, nes jie neidentiski ir siaip bjaurus zodis biggrin.gif) Cortazaro?.... kakzaip nusivyliau del to truputi....

i kaima greiciausiai vesiuosi Dite - zmoniu kudikis ir dar kokia nors viena, tik neapsisprendiau kuria smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEEja: 06 birželio 2011 - 12:02
QUOTE(Daugiskaita @ 2011 06 05, 22:57)
Tokia, kaip "Slaptas parduotuvių maniakės svajonių pasaulis"?  blink.gif  blink.gif  "Ar moki išlaikyti paslaptį?"  blink.gif  blink.gif  "Gana nevykusių pasimatymų!"  blink.gif  blink.gif
Ir už ką tie "nobeliai" dalijami?  g.gif  g.gif

Nobelio laureatams ir "pilnumo" kriterijus turėtų kitoks būt, nemanai? Pasikartosiu - 300 psl. man asmeniškai mažoka teiginio kad subyrėjus kontrolei žmonės greit "pasirūpina" užveisti kokius nors hierarchinius santykius ir juose blogai jaustis.
QUOTE(klopedija @ 2011 06 05, 23:10)
Tie žmonės praranda savo žmoniškumą, atsidūrę visiškoj atskirty, kur galimi du pasirinkimai: tapti žvėrimi arba auka. Trečias variantas, netapti nei žvėrimi, nei auka, pernelyg neįtikėtinas. Jei atsispyrei ir žvėries instinktui, ir aukos pasyvumui, ... 
... gal kas nors pratęs mintį?  mirksiukas.gif

Nesutinku! Nesam mes riboti tik tais dviem vaidmenim.
Žmonės bijo laisvės.
Žmonės bijo atsakomybės.
Dar mirties.
Betgi būna tokių, kurie tas savo baimes pergali. Tokie"praplečia" savo pasirinkimo galimybes.
O šiaip mano akim, knyga galėjo būti daug įdomesnė, jei Saramago nebūtų rašęs apie izoliaciją be galimybės pabėgti. Nes kaip formuojasi santykiai tokioj erdvėj žinoma iki skausmo - kalėjimas, armija.
Papildyta:
QUOTE(LEEja @ 2011 06 06, 13:01)
zinokit, skaitau Coratazaro Kronopus ir galvoju - jei jie parasyti 70'aisiais, vadinasi, visos Beresneviciaus istorijos apie fifaicius ir babausius, pamokymai ir pasergejimai bei kiti tie, mano galva, fantastiski ir nuostabus tekstai - ikvepti ir pastumeti (negaliu sakyti nuplagijuoti, nes jie neidentiski ir siaip bjaurus zodis biggrin.gif)  Cortazaro?.... kakzaip nusivyliau del to truputi....

Cortazaras apskritai turėtų būt tituluojamas nacionaline vertybe, kad jau buvo (kad ir trumpai) lietuvę vedęs biggrin.gif. O gal, pvz. jam Karvelis papasakojo apie visus tuos fifaicus, m? Tokiu atveju jis (Chulio) vogė mūsų tautosaką, o Beresnevičius ją tik interpretavo biggrin.gif.
P.S. Žinau, žinau kad nusišnekėjau biggrin.gif.
Atsakyti
Labas 4u.gif

QUOTE(kiršė @ 2011 06 06, 09:55)
O man jau galima prisijungti?  bigsmile.gif

Dėl manęs tai galima. Tegul sprendžia kitos. Kiek pamenu, tu jau išties seniai šioje temoje (tik gal retokai parašai joje).
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 06 06, 14:40)

Cortazaras apskritai turėtų būt tituluojamas nacionaline vertybe, kad jau buvo (kad ir trumpai) lietuvę vedęs biggrin.gif. O gal, pvz. jam Karvelis papasakojo apie visus tuos fifaicus, m? Tokiu atveju jis (Chulio) vogė mūsų tautosaką, o Beresnevičius ją tik interpretavo biggrin.gif.
P.S. Žinau, žinau kad nusišnekėjau biggrin.gif.

reiktu paziuret, kada Beresnevicius savuosius parase - gal tada Karvelis ir galejo jam pasakoti biggrin.gif
taigi, fifaiciai svieta isvydo 1999 metais, o patarimai ir pasergejimai 1991 metais, vadinasi, Cortazaras yra, visgi, butybiu ir keistu istoriju "steigejas" ir Beresneviciaus ikvepejas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEEja: 06 birželio 2011 - 13:21
Kas nors skaitėt N. Evans'o „Vilkų ratą“? Kurioj maždaug vietoj knygos kulminacija? ax.gif

Gegyte, gali daugiau papasakot apie egzą? biggrin.gif Kitais metais aš irgi gal mėginsiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AgnĖ.**: 06 birželio 2011 - 13:50
dar klausimas, ar Beresnevičius mokėjo ispanų kalbą - Kronopai lietuviškai išleisti po jo mirties smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 06 06, 15:54)
dar klausimas, ar Beresnevičius mokėjo ispanų kalbą - Kronopai lietuviškai išleisti po jo mirties smile.gif

lietuviskai taip - o rusiskai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 06 06, 13:42)

Gegyte, gali daugiau papasakot apie egzą?  biggrin.gif Kitais metais aš irgi gal mėginsiu...

Na paprasta - paveiksliukai, surašyt kur grafika, kur plakatas, kur reljefas. Po to pvz duota Bavarijos pilis, Eifelio bokštas, Brandenburgo vartai ir koplytėlė esanti Italijoje - reikia parašyti kuriose dviejose nuotraukose yra architektūra, kurioje yra antikos ir romėnų detalių... tada apie grafiką nemažai buvo, tai ten susimoviau. Epochas kelias reikėjo atskirti pagal aprašymus. Buvo du Čiurlionio paveikslai, jiems teiginius sumaišytus reikėjo atskirti ir išrašyti... na ir t.t. ir pan. nesunku. Duotos dvi valandos, o aš išėjau po valandos ir kelių minučių. Bus matyt, bet jaučiu, kad neblogai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 06 06, 13:42)
Kas nors skaitėt N. Evans'o „Vilkų ratą“? Kurioj maždaug vietoj knygos kulminacija?  ax.gif

Bandžiau ją skaityti, bet kažkaip visgi nesudomino unsure.gif Numečiau perskaičius gal kokį trečdalį, nebelaukiau jokių kuliminacijų...
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 06, 15:10)
Bandžiau ją skaityti, bet kažkaip visgi nesudomino unsure.gif  Numečiau perskaičius gal kokį trečdalį, nebelaukiau jokių kuliminacijų...

Aš kitas jo knygas visas perskaičiau gana smagiai ir greitai, o vat Vilkai nesiskaito kažkaip doh.gif Trečdalį perskaičiau ir galvoju ar skaityt toliau, ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 06 06, 14:17)
Aš kitas jo knygas visas perskaičiau gana smagiai ir greitai, o vat Vilkai nesiskaito kažkaip  doh.gif  Trečdalį perskaičiau ir galvoju ar skaityt toliau, ar ne  g.gif

Aš prieš tai buvau skaičiusi tik "Arklių užkalbėtoją", kuri visai patiko. Bet po "Vikų rato" nusprendžiau su Evans gal nebeprasidėti unsure.gif
Atsakyti