Sveikos,
Kokios diskusijos apie Saramago. Kol kas neskaičiau nei vienos jo knygos. Priešingai nei Ingėnui, man labai patinka tokios šiek tiek fantastinės temos, kai netikėtai atsitinka kokios nors ale apokalipsės, visi ar tai apanka, ar tai numirti nebegali... Bet internete paskaitinėjau ištraukas "Evangelijos", tai kažkaip praėjo noras man kol kas Saramago knygas skaityti... Na niekuo neužkabino. Tiesa pažiūrėjau filmą Aklumas, ir kol kas Saramago visiškai gana. Bet gal čia vasarai reikia tiesiog ko nors lengvo.
Taigi ir skaitau
Jodi Picoult Namų taisyklės. Sakykit ką tik norit, bet man labai patiko, labai tiko pagal nuotaiką (kada viskas einasi ne taip, kaip noriu), ir tikrai labai gerai suskaičiau. Taip, knyga - šablonas, taip autorė, šabloninių romanų darytoja, bet kur ten jos 18 romanų, prie kokio ten Diuma 300. Atleidžiu, tegul išverčia visus, perskaitysiu, tikrai neatsibos.
Šį kartą vėl viskas buvo pažįstama, vėl ta pati struktūra, standartiniai intarpai (šį kartą apie kriminalistiką), šeima, teismo procesas ir skaitytojus graudinanti tema - Aspergerio sindromas, netgi vėl buvo nereikalingas vaikas - jaunesnis Džeikobo brolis Teo. Man patiko tai, kad žinios apie Aspergerio sindromą tikrai kruopščiai surinktos, pasak autorės knygą skaitė ir redagavo net tokį pat sindromą turinti paauglė, todėl Džeikobo personažas toks labai neprastas. O ir jo brolis Teo šį kartą rašytojai tikrai pavykęs. Smagu skaityti.
Tikrai patiko ir tikrai nebloga knyga poilsiui.
Dar perskaičiau
Alessandro Piperno Su blogiausiais ketinimais. Vis matau tą knygą įvairiausiuose išpardavimuose, berods, 8 LT, vis knieti nusipirkti, tačiau pakliuvo į rankas bibliotekoje. Intelektualioji literatūra visada pas mus kainuoja pigiai ir yra neskaitoma, bet šį kartą tikrai likau nesupratusi, kur tas intelektualumas. Romanas apie turtingą Romos žydų šeimą, šeimos epopėją, o šeimos epopėjos mano mėgstamiausias žanras. Bet šiame kažkoks padrikas pasakojimas, kažkoks mėtymasis nuo vieno veikėjo prie kito, kad net tokiai epopėjų mėgėjai kaip aš pradžioje nelengva buvo įsijausti. Įsijaučiau, tiesa beveik antroje knygos dalyje. Trijų kartų šeimos istorija pasakojama įtraukiant visus giminaičius, draugus ir jų šeimų istorijas. Kai kurios atrodytų visai nesusijusios, bet paskui supranti, kad tai yra žydų epopėja, mat šeimos senelis ir jo sūnus buvo žydai, o anūkas jau nebe. Jo mama katalikė, taigi jis jau ne žydas... Lyg to būtų maža, jį dar kankina ir meilė. Meilė ten viską ir užgožė, net tą pradžioje vyravusią žydiškumo temą.
Knyga nei patiko, nei nepatiko. Tiesa, vertimas kritikuojamas Lietuvos vertėjų sąjungos, bet jis šį kartą tikrai mažiausiai rūpėjo.
Dabar įpusėjau
Donna Woolfolk Cross Popiežė Joana, tai galiu tik pasakyti, kad tikėjausi kažko tokio, o nieko nuostabaus. Tiesa, lengva ir įdomu skaityti, bet tai ir viskas. Lygis sakyčiau, vienas prie vieno - Falcones Jūros katedra, aišku, laikmetis ten kitas. Tik vienai knygai - stiprus marketingas, o kitai - jokio. Tiesa, nesitikėjau, kad knygoje tokie seni laikai... tai čia tikrai įdomu, nes sunku net įsivaizduoti, kaip tais laikais gyveno žmonės, kokia buvo jų buitis ir pan. Irgi kaip tik ta knyga vasarai.
Papildyta:QUOTE(Ebru @ 2011 06 05, 21:08)
aš tai taip negaliu, nes pirma mačiau filmą Kvepalai, o tik po to skaičiau knygą ir neužbaigiau, tiesiog negalėjau
man atrodė toks laiko gaišimas, gal ir nereiktų taip galvot, bet kitaip neišėjo tuo metu...
Čia apie Suskindo Kvepalus? Na filmas kaip ir filmas, bet knyga....
Neskaičiau kitos tokios knygos, kurią skaitydama galėjau užuosti kvapus.
Dar dabar atsimenu tą įspūdį.
Skaitei matyt, netinkamu laiku.