Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 05, 14:37)
Vat man įdomu, kodėl tau "Evangelija" nelabai tepatinka g.gif  Nors jei lyginti su "Aklumu" visgi jos labai skiriasi. Netgi kitam žanrui būtų galima priskirti. Beje kas krito į akis - tai  abi knygas skaitant jaučiasi tas  pats teksto ritmiškumas smile.gif  (kas man patinka ). Galvoju, gal tikrai dar neįsivažiavai į Evangeliją. Bent man pats įdomumas prasidėjo šiek tiek vėliau, ne nuo pat pirmųjų puslapių. O gal tiesiog skiriasi skoniai ir tiek.

paskaičius daugiau gal pasikeis nuomonė smile.gif sustojau ties Jėzaus gimimu. Tai gal tikrai viskas vėliau bus įdomiau.
O Saramago rašymo stilius man patinka. wub.gif

QUOTE(katilina @ 2011 06 05, 16:50)
O dar baisiai akį badė skyrybos klaidos (kablelių nebuvimas reikiamose vietose). Kad ir toks sakinys:

"Pedro gulėdamas ant žaliosios sofos bejausme mina laikydamas rankose skardinę alaus spoksojo į lubas."

jei neklystu, pagal dabartines skyrybos taisykles, išplėstinės aplinkybės gali būti išskiriamos arba neskiriamos kableliais pasirinktinai. Nors man nepatinka, jei ilgam sakiny neišskiria. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 06 05, 18:44)

jei neklystu, pagal dabartines skyrybos taisykles, išplėstinės aplinkybės gali būti išskiriamos arba neskiriamos kableliais pasirinktinai. Nors man nepatinka, jei ilgam sakiny neišskiria.  unsure.gif

vat ir as apie tai pagalvojau, man norisi skirti, bet kad leidziama dabar ir neskirti kableliais. nebent atsauke sita "taisykle" biggrin.gif
Atsakyti

QUOTE(amber123 @ 2011 06 05, 13:52)
Ne ne  unsure.gif reik dabaigt..butent sitos knygos grauztuko nenoriu palikt schmoll.gif tik jauciu reiks parduot.. nors pigiai gavau, bet ko ji ten dulkes.. kad tik poto nesigaileciau biggrin.gif nes ilgai jos ieskojau

Už kiek parduosi? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 05, 16:55)
Kad keistoka, tai tikrai drinks_cheers.gif  Kad gera literatūriniu požiūriu, tai net neabejoju. Bet kad man  būtų labai patikusi visgi turbūt nedrįsčiau taip teigti g.gif Priežastis gali būti vėlgi jau neseniai minėta - nesu didelė  fantastikos fanė smile.gif  blush2.gif

Aš iki fantastikos dar nepriėjau, na nebent tik užuominas į ją. smile.gif

QUOTE(laTulipe @ 2011 06 05, 17:44)
jei neklystu, pagal dabartines skyrybos taisykles, išplėstinės aplinkybės gali būti išskiriamos arba neskiriamos kableliais pasirinktinai. Nors man nepatinka, jei ilgam sakiny neišskiria.  unsure.gif

Nežinau dabartinių taisyklių, bet man tas sakinys visai negražiai atrodo ir skamba, parašyčiau jį kitaip (kaip ir nemažai kitų knygos sakinių). schmoll.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 06 05, 16:44)
paskaičius daugiau gal pasikeis nuomonė  smile.gif sustojau ties Jėzaus gimimu. Tai gal tikrai viskas vėliau bus įdomiau.
O Saramago rašymo stilius man patinka.  wub.gif

Mano nuomone, pats knygos įdomumas tau dar priešaky.

Perskaičiau dar šiek tiek "Aklumo". Dabar jau įdomiau (esu jau įspusėjusi knygą). Bet vat kyla įtarimas, kad matyt būsiu nelaiku tą knygą pasiėmusi į rankas g.gif unsure.gif Nors tos knygos tema savotiškai įdomi , bet bent šiuo metu man kažkokia svetima, nepavyksta besąlygiškai įsitraukti unsure.gif

QUOTE(katilina @ 2011 06 05, 17:17)
Aš iki fantastikos dar nepriėjau, na nebent tik užuominas į ją.  smile.gif

Matyt dar nepriėjai smile.gif Tos moters santykiai su beždžione bus gan keistoki cool.gif Ir pati beždžionė labai net nepėsčia biggrin.gif
Atsakyti
Sveikuolės. 4u.gif Žiūrinėju foto iš myto - kokie gražūs, šviesūs veidai. O ir fotografės "indėlis" neabejotinai puikus, labai kokybiškos nuotraukos. bigsmile.gif
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 06 04, 23:42)
Venedikt Jerofejev "Maskva-Petuškai".

O, šita kultinė-legendinė! hihihi.gif Kaip ir Doriforė pirksiu naują leidimą - norisi turėti.

QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 05, 19:26)

Perskaičiau dar šiek tiek "Aklumo". Dabar jau įdomiau (esu jau  įspusėjusi knygą). Bet vat  kyla įtarimas, kad matyt būsiu nelaiku tą knygą pasiėmusi į rankas g.gif  unsure.gif Nors tos knygos tema savotiškai įdomi , bet bent šiuo metu man kažkokia svetima, nepavyksta besąlygiškai įsitraukti unsure.gif

Aš anais, berods, metais "Aklumą" skaičiau. Gerai menu, kad buvo ir nedamiegojimo naktų biggrin.gif , kai negalėjau jo padėti. O "Evangelijos..." vis neprisiruošiu skaityt, nors jau planavau iš kada. ax.gif

Dabar dideliais skaitymais pasigirt negaliu - dukra baigė Lindgren "Mes varnų saloje", tai aš pradėjau. biggrin.gif O ką, patinka, ypač kai norisi lengvo, bet kokybiško. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 06 05, 18:17)
... bet man tas sakinys visai negražiai atrodo ir skamba, parašyčiau jį kitaip (kaip ir nemažai kitų knygos sakinių).  schmoll.gif  smile.gif

jau laukiam geresnio varianto bigsmile.gif
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 05, 19:26)
Perskaičiau dar šiek tiek "Aklumo". Dabar jau įdomiau (esu jau  įspusėjusi knygą). Bet vat  kyla įtarimas, kad matyt būsiu nelaiku tą knygą pasiėmusi į rankas g.gif  unsure.gif Nors tos knygos tema savotiškai įdomi , bet bent šiuo metu man kažkokia svetima, nepavyksta besąlygiškai įsitraukti unsure.gif

QUOTE(Biancca @ 2011 06 05, 20:22)
Aš anais, berods, metais "Aklumą" skaičiau. Gerai menu, kad buvo ir nedamiegojimo naktų biggrin.gif , kai negalėjau jo padėti.

Pabaigiau ką tik pliaže Saramago "Aklumą". Tuštoka man ta knyga pasirodė. Tuo, kad susiklosčius tam tikroms aplinkybėms ir išnykus nusistovėjusiai tvarkai jos vietą labai greit užima praktiškai tokia pat, aš nė kiek neabejoju. Pavyzdys galėtų būti kad ir kalėjimas. Ar kokia nors sekta, kurios visos gi sukuriamos iš noro gyventi gražesniam pasaulyje, tik labai greit ir ten atsiranda "lygesnių už lygius".
Na o tai, kad žiaurumu žmones galėtų pranokti tik kiti žmonės, irgi yra liūdna įrodymų nereikalaujanti tiesa.
Autorius puikus žodžio meistras, gražiai valdo savo sukurtą (?) stilių, kuris man buvo labai priimtinas. Sakyčiau, tie menkai ženklais suskaldyti žodžiai skaitant tarsi teka tarp pirštų. Nepasiilgau "žmoniškų" sakinių. Tačiau mano žavėjimasis tik toks ir yra - forma, ne turiniu. Deja.
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 06 05, 20:49)

Pabaigiau ką tik pliaže Saramago "Aklumą". Tuštoka man ta knyga pasirodė. Tuo, kad susiklosčius tam tikroms aplinkybėms ir išnykus nusistovėjusiai tvarkai jos vietą labai greit užima praktiškai tokia pat, aš nė kiek neabejoju. Pavyzdys galėtų būti kad ir kalėjimas. Ar kokia nors sekta, kurios visos gi sukuriamos iš noro gyventi gražesniam pasaulyje, tik labai greit ir ten atsiranda "lygesnių už lygius".
Na o tai, kad žiaurumu žmones galėtų pranokti tik kiti žmonės, irgi yra liūdna įrodymų nereikalaujanti tiesa.
Autorius puikus žodžio meistras, gražiai valdo savo sukurtą (?) stilių, kuris man buvo labai priimtinas. Sakyčiau, tie menkai ženklais suskaldyti žodžiai skaitant tarsi teka tarp pirštų. Nepasiilgau "žmoniškų" sakinių. Tačiau mano žavėjimasis tik toks ir yra - forma, ne turiniu. Deja.

Ir vis tik man Saramago "Aklume" forma ir turinys buvo pasiekę nedalomą sintezę, darną. Pradžioje glumino sintekstė, paskui priprantama. Kas dėl turinio. Niekada nesakyčiau, kad tatai būta tuštokos knygos. g.gif Priešingai, man perskaičius, ilgai prisimindavau, buvo ir apie ką apmąstyti. Antra vertus, norisi pripažinti, kad Saramago čia nelyginant manipuliavo žmonių jausmais - užkibs, ar neužkibs skaitytojas. Užkabins, ar neužkabins jo pasaulėžiūrą, vidų... Taigi, knyga su pretenzija. mirksiukas.gif O galiausiai aš neatlaikiau - įkritau, pasidaviau sugestijos galiai, o nervus įtempiau lyg stygas (vos neparašiau - špygas hihihi.gif ).
Atsakyti
Pabaigiau šiandien Tracy Chevalier "Mergina su perlo auskaru" . Iš pradžių nekabino manęs ta senovė, gan nuobodžiai aprašomi pagrindinės herojės kasdieniniai darbai/vargai, tai vos pradėjus skaityti apleidau ją kelioms dienoms . Tad šiandien prisiruošiau pribaigti smile.gif tai maždaug nuo pusės pasidarė labai labai įdomu bigsmile.gif dar pasižiūrėjau filmo trailerį, tai dar ir filmą užsinorėjau labai pažiūrėti ax.gif

Dabar skaitau jau pradėtą "Janyčarų medį". Nors Stambulas mylimiausias ir brangiausias miestas, tačiau kol kas nekabina manęs ta sena gili istorija , nes kol kas detektyvinis siužetas nelabai ryškus. tai žiūrėsiu kaip bus toliau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ebru: 05 birželio 2011 - 20:44
QUOTE(caralaite @ 2011 06 05, 19:49)

drinks_cheers.gif Šįkart man irgi labiau patinka forma, o ne turinys g.gif
Pati šios knygos tuštoka tikrai nepavadinčiau, svorį ji turi. Bet bijau, kad iš Saramago , kaip "Evangelijos" autoriaus, tikėjausi kažko daugiau g.gif
"Evengelija" mano akyse yra genialu ir originalu. O "Aklumas"... visgi apie šią knygą to nepasakyčiau.
Šiaip būtų labai įdomu išgirsti vertinimą, palyginimą skaičiusiųjų šias abi knygas. Fatimaaliiaa, gal tu abi jas skaitei?

QUOTE(Biancca @ 2011 06 05, 20:01)
Antra vertus, norisi pripažinti, kad Saramago čia nelyginant manipuliavo žmonių jausmais - užkibs, ar neužkibs skaitytojas. Užkabins, ar neužkabins jo pasaulėžiūrą, vidų... Taigi, knyga su pretenzija. mirksiukas.gif

Vat įdomu, kodėl manęs ji visgi neužkabino (kaip didžiosios daugumos) g.gif smile.gif
Turbūt tas Saramago pavaizduotas aklas pasaulis manęs nei kiek nestebina, kažko panašaus ir tikėjausi g.gif Gal ta mozaika mano vaizduotėje jau yra susidėliojusi iš kitų įvairiausių knygų fragmentų mastau.gif
Nors gal ta nuomonė dar kažkiek ir pasikeis, kai knygą jau būsiu pabaigusi g.gif

Papildyta:
QUOTE(Ebru @ 2011 06 05, 20:39)
Pabaigiau šiandien Tracy Chevalier "Mergina su perlo auskaru" . Iš pradžių nekabino manęs ta senovė, gan nuobodžiai aprašomi pagrindinės herojės kasdieniniai darbai/vargai, tai vos pradėjus skaityti apleidau ją kelioms dienoms . Tad šiandien prisiruošiau pribaigti smile.gif tai maždaug nuo pusės pasidarė labai labai įdomu bigsmile.gif  dar pasižiūrėjau filmo trailerį, tai dar ir filmą užsinorėjau labai pažiūrėti ax.gif

Filmas labai geras. Mano akimis, ne prastesnis už knygą (o subjektyviai vertinant, gal net ir geresnis g.gif ). Aš pati pirma pamačiau filmą, kuris mane sužavėjo, o po jo ir knygą užsimaniau perskaityt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 05 birželio 2011 - 20:51
QUOTE(Biancca @ 2011 06 05, 20:22)
O, šita kultinė-legendinė!  hihihi.gif Kaip ir Doriforė pirksiu naują leidimą - norisi turėti.
Dabar dideliais skaitymais pasigirt negaliu - dukra baigė Lindgren "Mes varnų saloje", tai aš pradėjau. biggrin.gif O ką, patinka, ypač kai norisi lengvo, bet kokybiško. cool.gif

Kad ir kultinė- legendinė, bet nesu apie ją girdėjusi. g.gif blush2.gif Reikės pasidomėti. O "Mes Varnų saloje" vaikystėj labai labai patiko.

Pabaigiau Peter Hoeg "Moteris ir beždžionė". Visai ne tai, ko tikėjausi, bet tikrai patiko. Įstrigo pats autoriaus rašymo stilius- reikėjo laiko, kad prie jo "prisiderinčiau", bet paskui jau labai gerai ėjosi. Įdomu buvo skaityti visus tuos beveik mokslinius paaiškinimus, ypač apie patį miestą (Londoną). Na ir pabaiga, aišku, nustebino.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 05, 20:53)
Filmas labai geras. Mano akimis, ne prastesnis už knygą (o subjektyviai vertinant, gal net ir geresnis g.gif ). Aš pati pirma pamačiau filmą, kuris mane sužavėjo, o po jo ir knygą užsimaniau perskaityt.

aš tai taip negaliu, nes pirma mačiau filmą Kvepalai, o tik po to skaičiau knygą ir neužbaigiau, tiesiog negalėjau doh.gif man atrodė toks laiko gaišimas, gal ir nereiktų taip galvot, bet kitaip neišėjo tuo metu... schmoll.gif

tai dabar tikrai be abejonių žiūrėsiu filmą, vien žiūrint trailerį gniaužė kvapą bigsmile.gif
Atsakyti