QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 05, 14:37)
Vat man įdomu, kodėl tau "Evangelija" nelabai tepatinka Nors jei lyginti su "Aklumu" visgi jos labai skiriasi. Netgi kitam žanrui būtų galima priskirti. Beje kas krito į akis - tai abi knygas skaitant jaučiasi tas pats teksto ritmiškumas (kas man patinka ). Galvoju, gal tikrai dar neįsivažiavai į Evangeliją. Bent man pats įdomumas prasidėjo šiek tiek vėliau, ne nuo pat pirmųjų puslapių. O gal tiesiog skiriasi skoniai ir tiek.
paskaičius daugiau gal pasikeis nuomonė sustojau ties Jėzaus gimimu. Tai gal tikrai viskas vėliau bus įdomiau.
O Saramago rašymo stilius man patinka.
QUOTE(katilina @ 2011 06 05, 16:50)
O dar baisiai akį badė skyrybos klaidos (kablelių nebuvimas reikiamose vietose). Kad ir toks sakinys:
"Pedro gulėdamas ant žaliosios sofos bejausme mina laikydamas rankose skardinę alaus spoksojo į lubas."
"Pedro gulėdamas ant žaliosios sofos bejausme mina laikydamas rankose skardinę alaus spoksojo į lubas."
jei neklystu, pagal dabartines skyrybos taisykles, išplėstinės aplinkybės gali būti išskiriamos arba neskiriamos kableliais pasirinktinai. Nors man nepatinka, jei ilgam sakiny neišskiria.