Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(marakeš @ 2011 06 02, 15:26)
tu ką, naktim miegi?  blink.gif

ne, baik tu smile.gif

Ingėnai, sušių padaryk biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEEja: 02 birželio 2011 - 13:29
QUOTE(LEEja @ 2011 06 02, 13:27)
Ingėnai, sušių padaryk biggrin.gif

Oi ne, nepasiimu aš tokio dalyko unsure.gif Esu beviltiška blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Leeja, mums tiks ir vakarykstis, ka dabar su tavim irnesakyk.gif laugh.gif

Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 06 02, 08:34)
Man neaiški pati pabaiga,paskutiniai sakiniai, ar ten Nelė įkrito kur,kas tas kamuolys...žodžiu,tai ir bus...

Susiradau knygą ir perskaičiau pabaigą. Nemanau, kad Nelė kur nors įkrito- ją tik apėmė liūdesys dėl mirusios draugės ir supratimas, ko neteko. O dėl to kamuolio ir man nelabai aišku, bet turbūt, remiantis tuo ankstesniu įvykiu-berniuko paskendimu- vaizdingai metaforiškai aprašytas Nelės susivokimas. Nežinau, ar supratai, ką norėjau pasakyti- niekaip nerandu tinkamų žodžių savo mintims išreikšti. smile.gif

Perskaičiau Jane Urquhart "Dailininkas". Kaip jau aišku iš pavadinimo, knyga apie dailininką- talentingą ir jau ganėtinai seną, kuris pasakoja savo gyvenimo istoriją. Po trupučio atsiminimų iš vaikystės didžiausias dėmesys skiriamas jo jaunystės, studijų metams, pažinčiai su keliais svarbiausiais ir daugiausia įtakos turėjusiais žmonėmis- beveik garbinamu dėstytoju Robertu Henriu, ilgamečiu draugu Džordžu, tapančiu ant porceliano, pozuotoja ir mylėta moterimi Sara ir dailininku Rokvelu Kentu. Pasakodamas apie šiuos žmones ir santykius su jais, knygos herojus tuo pačiu aiškiai "pasirodo" ir pats- gabus menininkas, vardan savo meno ir jo "švarumo" atsiribojęs nuo bet kokių stipresnių emocijų ir aistrų, šaltas ir savanaudis, besirūpinantis tik tuo, kas padeda jam tobulėti kuriant savo paveikslus. Ir per vėlai supratęs, kad tinkamai neįvertino visų tų ilgą laiką šalia buvusių žmonių.

Nepaisant visko, knyga nėra labai liūdna, nėra ir labai sudėtinga, bet priverčianti susimąstyti, kokią vietą menininko gyvenime turėtų užimti pats menas, o kokią žmonės, ar verta visko atsižadėti dėl meno ir pan. Jei pati būčiau dailininkė, knyga neabejotinai mane įkvėptų kurti, bet šiuo atveju ji sukėlė norą bent jau nueiti į kokią parodą ir pasižvalgyti į paveikslus.

Beje, kai kurie knygos personažai- iš tikro gyvenę garsūs žmonės. Man buvo žinomas tik Rokvelas Kentas- kažkada skaičiau jo labai patikusią knygą "Tyrai"- pasakojimą apie jo ir mažo sūnaus kelionę į salą kažkur šiaurėje, kur jie kurį laiką gyveno ir kūrė .

user posted image
Atsakyti
Sveikos.

Skaitinėju apie Jurgą Ivanauskaitę, nes kažkaip nesinori jokios istorijos, gal dar per daug galvoje paskutinė skaityta išlikusi smile.gif

Buvau bibliotekoje, pasiėmiau Remarque ,,Vakarų fronte nieko naujo", kol dar nesugužėjo moksleiviai su sąrašais, nes jau ir taip trūkumas matėsi lotuliukas.gif
Atsakyti
tai as tada saldainius nesiuos ax.gif O koks ten tikslus adresas knygyno, kur renkames?
Atsakyti
Sveikos, oj kaip linsmai gyvenat meet'o nuotaikom ir sumuštinukais biggrin.gif
aš šiandien su dviem naujais pirkinukais grįžau namo :
user posted image
Niekaip nesusilaikiau , norėjau jos labai , o vienam Kauno knygyne ji kainuoja tik 59LT thumbup.gif
Na ir pasiėmiau lauktą tęsinį Tess Gerritsen Dvynės thumbup.gif
O kolkas nieko neskaitau , nes siaubinga sesija nieko nebespėju doh.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 06 02, 17:03)
tai as tada saldainius nesiuos ax.gif O koks ten tikslus adresas knygyno, kur renkames?

Pylimo g. 38/1, priesais Vingriu stotele. Didele raudona iskaba: knygos dovanos renginiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 06 01, 21:45)
tai kada darom meeta? man tai tinka ir 4, ir 5 diena rolleyes.gif

labai liūdna, kad šį kartą turiu praleisti sad.gif
bet gal atsiras dar norinčių ir kitą savaitgalį pasisedėt? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 06 02, 17:16)

as tave vis tiek turesiu kazkaip pagauti, nes knygas reikia grazinti, jau geda, klausyk, kad tiek ilgai laikau blush2.gif doh.gif 4u.gif

bet 11 diena negaliu, eisiu i vesele doh.gif Nebent darytumet 12 ax.gif

Arba atvesiu kur tau bus patogu kazkada 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 06 02, 15:06)
Pylimo g. 38/1, priesais Vingriu stotele. Didele raudona iskaba: knygos dovanos renginiai smile.gif

blink.gif aš pro ten taip dažnai vaikštau ir net nežinojau, kad tu ten dirbi doh.gif Būčiau gi užsukus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 06 02, 16:16)

man labiau tiktu ne kitas, bet dar kitas savaigalis(17,18) blush2.gif
Atsakyti