Pabandysiu aš pasikalbėti
Maniau, kad mokyklos visos daugiau mažiau vienodos, jei vaikas norės mokytis, tai mokysis visur. O bet tačiau dabar taip nebegalvoju. Vyresnėlei mokslai sunkiau sekasi, ji nuolat sako, kad nieko per pamokas nesupranta, mokytojai neaiškina, yra nemažai rėkiančių mokytojų, o ir dukros klasė gan tokia triukšminga. Taigi namuose aš turiu būti dar viena mokytoja, nes tenka daugybę dalykų jai aiškinti ir mokinti, tik kuo toliau, tuo ir man pačiai sunkiau darosi. Klasėje tik nedidelė mokinių mokosi gerai, bet bendras pažymių vidurkis yra žemas. Nežinau, gal visi toje klasėje tinginiai susirinko, ar gal mokytojai nemoka/nenori sudominti ir paaiškinti vaikams taip, kad kiekvienas suprastų. Suprantu, kad tos 45 min labai mažai, kad paskirti tik aiškinimui, bet koks tuomet yra pamokos ir mokymosi tikslas? Tik išdėstyti ir, pabaigus skyrių, parašyti savarnkišką darbą, kai vaikas nė bum bum? Šiaip nuėjus į susirinkimą, mokytojai visi labai gražiai kalba, kokie jie geri ir kokie vaikai blogiečiai, vaikai gi kalba atvirkščiai ir taip pasaka be galo, niekas nesikeičia. Tikrai suprantu ir pedagogus, kad jie nėra auklytės ir t.t. Bet yra keletas ir gerų mokytojų, kuriem nesukelia sunkumų darbas ir bendravimas su vaikais, viską spėja pamokos metu ir triukšmo nebūna. Žodžiu keli mokytojai turi autoritetą - va tokie ir turėtų būti pedagogai, tik iš pašaukimo. O paaugliai visais laikai bus tokie patys.
Mažoji pradinėj mokėsi labai gerai, nors pažymių nerašė, bet vertinimai vistiek buvo, iš ko aišku, kaip vaikui sekasi. Dabar gi šioj mokykloj aš esu apakusi, kaip jai nesiseka. Gal tiesiog kitoj mokykloj pajuto laisvę ir nutrūko nuo pavadžio? Anglų kalbos testą rašė rugsėjo 3 d. ir buvo paskirta į aukščiausią lygį - reiškia dukra mokėjo, o dabartiniu metu iš savarankiškų darbų tai nekokie įvertinimai...Matematiką mokė puikiai, ji labai lengvai supranta uždavinių sprendimą, tačiau dabar turi iš matematikos 2, nors, pagal mokyklos taisykles, spalio mėnesį negalima rašyti neigiamų pažymių, bet įrašė. Va taip mokytojai rodo savo valdžią, galią... Lauksim pirmo semestro ir žiūrėsiu tuomet.
Manau šioje mokykloje vaikai yra ugdomi ne skatinimo, o žlugdymo/sodinimo metodu.
Beje mokykloj yra didelės patyčios, o apkaltintas dažniausiai yra pats skriaudžiamasis - kaltas nes buvai netinkamu laiku netinkamoj vietoj ir išvis nesiskųsk. Mokykla labai didelė, mokinių mokosi, jei neklystu, apie 900, soc pedagogė tik viena, kuri tespėja savo popierius tvarkyti, psichologė irgi viena, kaip tokiai mokyklai tikrai labai mažai. Pedagogai nesusitvarko su vaikais.
Va tokie mano pastebėjimai. Gal kitų mamų yra visai kitokia patirtis. Bet gaila, kad niekas nesidalina.
O gal vis dėlto tokia kasdienybė yra visose mokyklose ir tai normalu
Mano trečiokė šioje mokykloje laiminga. O kai vaikas jaučia komfortą, man nieko daugiau ir nereikia.
Sveiki,
Gal kas galėtu pasidalint apie busimų pirmokų mokytojas?Būčiau labai labai dėkinga
Gal kas galėtu pasidalint apie busimų pirmokų mokytojas?Būčiau labai labai dėkinga
QUOTE(vitaskina @ 2014 11 13, 15:48)
Sveiki,
Ir mane domina... radai kokios info??
QUOTE(rackiene @ 2015 01 02, 09:59)
Ir mane domina... radai kokios info??
Mes jau uzsirase esam
QUOTE(rackiene @ 2015 01 05, 16:55)
Taip anksti?
Siulyciaus ir jums jau eiti.Uzsirasymas nuo 01.02 dienos oficialiai.
QUOTE(vitaskina @ 2015 01 02, 22:08)
Mes jau uzsirase esam
o pas kokia mokytoja uzsiraset?
QUOTE(Esaulyte @ 2015 01 11, 08:59)
o pas kokia mokytoja uzsiraset?
mums irgi aktualu pirmokėlių mokytojos, ačiū patarusiosioms
Na bandau ir aš laimę - ką galit pasakyti apie dabartinių ketvirtokų mokytojas?gal yra čia dabartinių ketvirtokų mamyčių
Parduodane švarką mergaitei, neaukšai, vidutinio sudėjimo - 30
Ir spintelę (3 aukštas).
Ir spintelę (3 aukštas).