Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išsirinkti šunį

QUOTE(Kompanija @ 2008 03 12, 10:20)
O kodel praktiskiau?  g.gif
O jus kada nors turejot suni? Jei ne, tai tikrai labai gerai reikia pagalvoti apie lyti...  rolleyes.gif

Paskaitykite: Šuniuko pasirinkimas

Turejau dvarniaska lauke prie budos kai buvau vaikas smile.gif Bet speju cia nesiskaito ax.gif
Bet kazkaip tas rujojimas mane atbaido nuo kalytes, o sterelizuoti kazkaip nuhumaniska atrodo....
O ant juodo suns purvai maziau matosi lotuliukas.gif , nors puikiai zinau kad "skalbti" reikia vienodai.
bet visgi bijau kad per anksti man ta suniuka isigyti...Nors vaikscioti megstu, galeciau i miskelius, i gamta nusivezti, nusivesti, bet juk norisi ir po darbo kazkur iseiti, o ne namo iskart lekti. O ir palikti (Vilniuje) per atostogas, kai kur nors iskeliauju nera kur, turiu gal tik viena varianta...Ir tas kazin ar suni priglaustu, nebent atvaziuotu ji paserti ir pavedzioti...Nors yra sunu viesbuciai.. g.gif . Nes siaip as tai nenoreciau suns veztis i keliones i uzsienius. Ypac kai tai yra kokia nors pazintine kelione po Afrika ar autobusine isvyka su grupe i europa...
Hm, panasu kad pati save stabdau nuo suniuko, o taip nooorisi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimes Kibiriukas @ 2008 03 12, 17:25)
Turejau dvarniaska lauke prie budos kai buvau vaikas smile.gif  Bet speju cia nesiskaito ax.gif
Bet kazkaip tas rujojimas mane atbaido nuo kalytes, o sterelizuoti kazkaip nuhumaniska atrodo....
O ant juodo suns purvai maziau matosi lotuliukas.gif , nors puikiai zinau kad "skalbti" reikia vienodai.

Ruja tikrai nera baisu, kaip atrodo smile.gif
Kale rujoja 2 kart i metus, o patinas "rujoja" pastoviai. Tik skirtumas tame, kad kale salia seimininko per ruja, o patinai pabega pas rujojancia kale (ir nevisada suranda kele atgal, namo). doh.gif
O del purvo ant kailio... Pati turiu gelsvus labrius ir galiu is patirties pasakyti, kad purvas nuo jus kailiu labai greit "nusiplauna". Issivoliojo zemej po maudiniu ezere, atejo namo juodi. O po valandos ziuri ir ner jau to juodumo ant kailio. Grazus gelsvi labriai vel biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimes Kibiriukas @ 2008 03 12, 17:25)

bet visgi bijau kad per anksti man ta suniuka isigyti...Nors vaikscioti megstu, galeciau i miskelius, i gamta nusivezti, nusivesti, bet juk norisi ir po darbo kazkur iseiti, o ne namo iskart lekti.

Reikia tvirtai nusprest, ar tu nori pirkt suniuka ar ne. Tu turi but 100% pasiruosusi tam, kad suo reikalauja daug demesio. Neuzteks to, kad po darbo tu atejus namo ji isvesi i lauka ir iseisi kur nors iki pat vakaro.
Atsakyti
pirk nykstukini pudeliuka, galesi tureti ilgaplauki, jei atsibos nusikirpsi trumpai. Kailio nemeta, nesiseria, nealergiskas, ir prieziura nesudetinga. Ir siaip turesi protinga, gudru, suprantanti tave is puses zodzio linksma drauga.
Atsakyti
Sveikutės,
gal kas galite ką nors papasakoti apie Borderkolius, rimtai planuojame įsigyti kalytę, tik nelabai daug info apie šią veislę randu. Be to, kad tai labai intelektualūs ir judrūs šunys daugiau beveik nieko nežinau. Gal kas auginate ir daugiau galite papasakoti. Ir dar pirkti nelabai kur randu, tik norvegijoje nusižiūrėjau vieną veislyną http://www.zpectura.no/ man labai gražus Jų šuo ECHO šokoladinės su baltu spalvos...
P.S. Čia mano vyro svajonių šuo, sakė su juo ir lakstys ir bėgios, bet pas mus auga 2,6 m ir 4,3 m. berniukai, kaži, kaip šie šunys sutaria su vaikais ?
Atsakyti
Taikliai pastebėjot, kad tai labai intelektualūs ir labai judrūs šunys wink.gif O tai reiškia, kad be darbo jie ramiai nelabai nusėdės... Šita veislė negali be veiklos. Todėl žiūrint, kaip atrodytų tie jūsų vyro bėgiojimai - paleidimas nuo pavadėlio, kad šuo sau laisvai pasilakstytų, borderiui netinka. Jiems reikia darbo. Pažiūrėkit, kad ir jūsų minimo veislyno šunys - su jais visais užsiima arba agility, arba obedience, arba avių ganymu. Čia ne ta veislė, kuri galėtų būti mielu naminiu šuneliu pasiniurkymui namuose wink.gif
Beje, šokoladinės su baltu yra ir kitų veislių šunų smile.gif
Atsakyti
Žodžiu kiek supratau, šitam šuniui netinka du kartus per dieną paleidus nuo pavadžio pasilakstyti. Oho... o tai kas jam darosi, kaip pritrūksta veiklos, graužia namus, kaukia ar darosi agresyvus. O gal šuo visai pripranta prie tokio rėžimo ir jam tai pasidaro norma ? Ar jo prigimtis vistiek daugiau veiklos reikalauja ?
Atsakyti
QUOTE(Lapuciukas @ 2009 01 05, 16:48)
Žodžiu kiek supratau, šitam šuniui netinka du kartus per dieną paleidus nuo pavadžio pasilakstyti. Oho...

Visiškai teisingai supratote.

o tai kas jam darosi, kaip pritrūksta veiklos, graužia namus, kaukia ar darosi agresyvus

Deja, bent jau aš į šį klausimą atsakyt negaliu unsure.gif

O gal šuo visai pripranta prie tokio rėžimo ir jam tai pasidaro norma ?

Vargu bau schmoll.gif

Ar jo prigimtis vistiek daugiau veiklos reikalauja ?

Reikalauja reikalauja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lapuciukas @ 2009 01 05, 17:48)
Žodžiu kiek supratau, šitam šuniui netinka du kartus per dieną paleidus nuo pavadžio pasilakstyti. Oho... o tai kas jam darosi, kaip pritrūksta veiklos, graužia namus, kaukia ar darosi agresyvus. O gal šuo visai pripranta prie tokio rėžimo ir jam tai pasidaro norma ? Ar jo prigimtis vistiek daugiau veiklos reikalauja ?

Borzika iš esmės viską teisingai susakė 4u.gif Labai abejoju, kad borderis priprastų prie "tinginio" režimo. Negaudamas pakankamai veiklos šuo gali užsiimti namų niokojimu, dar teko girdėti, kad tada borderiai sekioja visur iš paskos prašinėdami su jais užsiimti. Svarbiausia, kad nebūtų taip, kaip skaičiau vienam forume: nusipirko žmogus lietuvių skaliką, o paskui po kelių mėnesių ieškojo, kam atiduot, nes pirkdamas tikėjosi, kad medžioklės instinktai jam gal ne taip stipriai pasireikš...
Atsakyti
Sveikos,
bet man viena jų augintoja minėjo, kad ir borderkoliai gali būti darbiniai ir parodiniai, gal vis dėlto jie kelių tipų būna, ką ? Man ir mano šeimai be proto simpatiškas šis šuo, vis dar neprarandu noro jį įsigyti...
Atsakyti
QUOTE(Lapuciukas @ 2009 01 06, 09:53)
Sveikos,
bet man viena jų augintoja minėjo, kad ir borderkoliai gali būti darbiniai ir parodiniai, gal vis dėlto jie kelių tipų būna, ką ? Man ir mano šeimai be proto simpatiškas šis šuo, vis dar neprarandu noro jį įsigyti...

O Jūs ir neprivalote to noro prarasti. Tiesiog rimtai apsvarstykite viską už ir prieš. O su borderiu eičiau į agility būtinai. Galų gale kiekvieną šunį reikia dresiruoti, kiekvienam reikalingas darbas. O darbas - tai ne vien pasižaidimai su kitais šunimis. Tai jeigu nuspręsite, kad turite noro dirbti su šuniu, pirmyn. Bet jeigu suvoksite, kad visokie agility, važinėjimai su dviračiu su šuniu, bėgiojimai ir pan Jums netinka - tada nesikankinkite Jūs ir nekankinkite šuns. O šiaip borderiai man irgi labai patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lapuciukas @ 2009 01 06, 09:53)
Sveikos,

Kaip tik dar norėjau rašyt, kad jeigu jau taip norite borderio, tada reiktų ieškotis show linijų šuniuko, t.y. ne tokio "darboholiko" smile.gif
Kaip Redos sako, svarbiausia apsvarstyti viską už ir prieš wink.gif Pabendraukit su šios veislės augintojais, susipažinkit su šiais šunimis gyvai - bus lengviau apsispręst 4u.gif
Atsakyti